Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: 3M > Hur man köper 3M-aktier

Hur man köper 3M-aktier 2021

3M logo
3M (MMM)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo

Forskning, innovation och problemlösande. Detta är ord som beskriver 3M och deras resultat genom tiderna. De har funnits sedan 1902 och erbjuder aktier för investerare som vill maximera sina vinster.

I denna artikel kommer vi prata om hur du köper 3M-aktier, hur många du kan köpa och ifall de är lönsamma. Vi bjuder in dig att läsa allt om denna aktie, och även mer om du är intresserad av att bli en del av detta företag via deras aktier.

Lär dig hur man köper 3M-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en aktiemäklare

Att registrera ett konto är enkelt. Det är viktigt att fylla i alla uppgifter som de ber om, inklusive namn, telefonnummer, e-post och lösenord. Det är även möjligt att de ber om ett ID för att kunna verifiera ditt konto. Kom ihåg att den aktiemäklare du väljer måste ha tillgång till 3M-aktier.

2

Analysera ett 3M-diagram

När ditt konto är bekräftat kan du titta på 3M-diagram. Detta är viktigt för att kunna spekulera på 3M-aktiens riktning. Denna kan påverkas positivt eller negativt av nyhetsflödet, beslut från företaget, makroekonomiska förändringar och så vidare. Diagrammet för 3M-aktien visar trendlinje, resultat och så vidare.

3

Börja handla

Ditt konto är nu skapat, och du har bestämt dig för att ta dig in på marknaden. Fantastiskt! Glöm inte att du måste ha pengar på ditt konto. Aktiemäklare har olika minsta tillåtna summor som man måste sätta in, och erbjuder olika betalalternativ som bankkort, banköverföring, e-plånböcker och så vidare. Titta även på den valuta som används och eventuella omvandlingsavgifter.

En översikt över företaget 3M

3M är ett globalt företag med rötterna i USA som erbjuder produkter och tjänster i över 200 länder och har en närvaro i 70 länder. De utreder och utvecklar teknik som senare tillverkas och säljs i hela världen.

Ett par av deras välkända produkter är slipmedel, tejp, tätningsmedel, fyllmedel, rengöringsmedel, polermedel, kontorsmateriel, personlig utrustning och mycket mer. De erbjuder också elektroniska komponenter.

Med starka och mångsidiga produkter har 3M sålt sina produkter till allt från sjukhus, skolor och forskning till industrin och mycket mer.

3M:s affärsmodell och intäktsströmmar

3M har produkter som är riktade mot följande industrier: fordonsindustrin, kommersiella lösningar, konsumentlösningar, design och konstruktion, elektronik, energi, hälsovård, tillverkning, säkerhet och transport.

Företaget har ett par olika varumärken, exempelvis Nexcare, Scotch, Post-it, Littmann, Scotch Brite med flera. Mike Roman, företagets VD och ordförande, har sagt att 3M använder vetenskap för att ”förbättra liv och lösa världens svåraste utmaningar”. 

3M:s historia

3M står för Minnesota, Mining och Manufacturing. De startade som ett litet gruvföretag i Minnesota år 1902. Företaget skapades av fem personer som bestämde sig för att de skulle satsa på att använda mineralerna i sitt område för att skapa sandpapper och sliphjul.

Det visade sig dock att mineralerna saknade värde, så de bestämde sig för att leta efter andra användningsområden, och har sedan dess fortsatt med det. Företaget har fortsatt i samma starka och innovativa riktning som dess fem grundare hade.

Ska jag investera i 3M-aktier?

Investeringspotentialen i 3M-aktien

Detta företag har en global närvaro och har starka historiska resultat, vilket kan vara lockande när man ska investera. Medan företaget har bra investeringspotential är det viktigt att komma ihåg att marknaden hela tiden rör på sig.

Nyheter eller företagsbeslut kan snabbt få aktien att gå åt det ena eller andra hållet. För att se till så att din investering blir bra krävs det att dina beslut fattas baserat på kunskap och förståelse. Det är bara detta som kan hålla dig säker när du spekulerar på en marknad som rör sig så snabbt.

Vilka slags investerare bör inkludera 3M i sina portföljer? 

Det kan vara en bra idé att se till så att dina investerings- och handelsmål ligger i linje med det företag du är intresserad av. 3M är ett företag som har vetat hur man ska förnya sig på en ständigt föränderlig marknad. Deras värderingar inkluderar att lösa världens största utmaningar genom teknik och vetenskap.

3M har även betalat utdelning till sina aktieägare i över 100 år, vilket kan vara fördelaktigt för långsiktiga investerare. 3M betalar ut en kvartalsenlig utdelning, vilket kan hjälpa dig att få tillgång till mer kapital under dessa perioder.

Hur mycket ska jag investera i 3M

Hur mycket man bör investera i 3M beror på ditt saldo och hur mycket du vill kunna tjäna från investeringen. Den ettåriga uppskattningen av en enda 3M-aktie ligger på 183,43 dollar. Detta är något att ha i åtanke när du ska räkna ut hur mycket du ska investera.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man 3M-aktier?

Först behöver du ha ett konto eller ett program med en aktiemäklare eller en direkt aktieköpsplan. För att registrera dig hos en aktiemäklare måste du ange dina uppgifter och sen vänta på att de ska bekräfta din identitet.

Det är viktigt att aktiemäklaren är reglerad, så att du och dina medel är säkra. Reglerade aktiemäklare ser till så att dina investeringar är säkra. Det är därför de kontrollerar maximal hävstångs- eller handelsstrategi.

När ditt konto är verifierat kan du sätta in pengar enligt instruktionerna och genom att använda dig av aktiemäklarens insättningsmetoder och minsta initiala insättning. När detta är klart är det dags att ta en titt på hur 3M-aktien ser ut, och sen bestämma dig för när det är bäst att ta dig in på marknaden.

Nedan har vi specificerat två intressanta möjligheter att köpa 3M-aktier, antingen med hjälp av en aktiemäklare eller en direkt aktieköpsplan.

Köp 3M-aktier med en aktiemäklare

När du får tillgång till 3M-aktier via en aktiemäklare kommer du även erbjudas en mängd olika tjänster. Du kan handla via olika plattformar, kontakta supporten, läsa deras utbildande material och till och med välja handelsstrategier.

För denna tjänst tar aktiemäklaren en avgift eller courtage. Exakt hur detta ser ut varierar beroende på aktiemäklaren och är olika stor beroende på vad, hur ofta och hur mycket du handlar.

En aktiemäklare låter dig även komma åt fler marknader och aktier om du vill ha en diversifierad portfölj. Det finns många fördelar och ett par nackdelar med aktiemäklare, men i slutändan beror det på dina behov vad du väljer.

I början av denna artikel har vi inkluderat en lista över de bästa aktiemäklarna. Dessa oberoende utvalda alternativ har tagits fram för att hjälpa dig fatta ditt beslut.

Köp 3M-aktier med en direkt aktieköpsplan (DSPP) 

En direkt aktieköpsplan, eller DSPP, är en plan för investerare som vill köpa aktier. Men hur fungerar detta? Du får direkt tillgång till 3M-aktier direkt från ett företag eller via en tredjepart.

DSPP tjänar pengar via avgifter, precis som aktiemäklare. Dessa avgifter kan verka lägre, men beroende på hur avgifterna struktureras kan de bli stora. Det är viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om den DSPP du överväger.

En direkt aktieköpsplan är oftast mest attraktivt för de som vill undvika att registrera sig hos en aktiemäklare. Även långsiktiga investerare som vill äga aktien långsiktigt kan välja DSPP.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Den bästa 3M-aktien att köpa år 2021 beror på dina investeringsmål. Det är även viktigt att överväga ditt saldo och den risk du kan ta på dig innan du väljer aktie.

  2. 3M har varit ett framgångsrikt företag i över 100 år och erbjuder lösningar i flera industrier. 2020 var ett utmanande år, men de visade sig starka och tog sig förbi dessa utmaningar samtidigt som de tillhandahöll sjukvårdsprodukter som behövdes för att bekämpa COVID-19-pandemin. Handel och investeringar är en riskabel sysselsättning som kan vara lönsamt om det görs korrekt. Att ha kunskap och kunna kontrollera sina känslor är det första steget.

  3. Alla kan tjäna pengar på att köpa och sälja aktier. Det är viktigt att veta vilken slags investerare du är och hur du kan använda dig av din strategi med 3M-aktier.

  4. Den bästa plattformen för att handla 3M-aktier beror på det du behöver. Realtidskvoter, anpassningsbara gränssnitt, diagramtyper och riskhantering är exempelvis saker du kan få tillgång till.

  5. 3M är listad på NYSE, som är öppen måndag till fredag 09.30 till 16.00 ET. Det finns även andra stora börser världen över, som i London, Toronto och så vidare.

  6. 3M debuterade på New York Stock Exchange (NYSE) år 1946 under förkortningen MMM.