Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: 3M > Hur man köper 3M-aktier
Börja handla med eToro

Hur man köper 3M-aktier

3M logo
3M (MMM)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo Uppdaterad: 15 February, 2022

3M är ett multinationellt konglomerat som är verksamt inom många områden, bland annat konsumentvaror, hälsovård och arbetarskydd. De använder vetenskap och teknik för att förnya och främja industrins framsteg. Med mer än ett sekel av erfarenhet är 3M ett publikt bolag som bör övervägas av många investerare.

I den här artikeln får du veta hur du köper 3M-aktier, hur lönsamt företaget kan vara för dig och många andra detaljer som hjälper dig att avgöra om du vill bli aktieägare i 3M.

Lär dig att köpa 3M-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en mäklare

När du har hittat rätt mäklare är det enkelt att öppna ett konto. Det är viktigt att du fyller i den information som krävs, inklusive namn, telefonnummer, e-post och lösenord. Det är möjligt att de kommer att be om ditt ID för att verifiera ditt konto. Kom ihåg att den mäklare du väljer måste ha tillgång till 3M-aktier.

2

Analysera ett 3M-diagram

När ditt konto är verifierat bör du söka efter 3M-diagram på mäklarens plattform. Att få denna information är ett viktigt steg om du vill avgöra hur lämpligt företaget är för din portfölj. Samtidigt bör du kunna tolka dessa diagram för att göra resultatprognoser och identifiera pristrender.

3

Börja handla

När ditt konto är verifierat och du har bestämt dig för att gå in på marknaden bör du börja med att sätta in pengar på ditt nya investeringskonto. Minimibeloppet, betalningsmetoden och hur lång tid det tar att få pengarna på kontot beror på din valda mäklare. Om du handlar i en annan valuta bör du också kontrollera om det finns några andra avgifter som du ska täcka när du sätter in eller tar ut pengar.

3M Företag översikt

3M är ett multinationellt amerikanskt företag som erbjuder sina produkter och tjänster i över 200 länder. Det har mer än 60 000 produkter under olika varumärken, inklusive produkter för hemförbättring, hälsovård, bilvård, programvara, elektroniska och elektriska produkter och många fler.

3M:s affärsmodell och intäktsströmmar

3M är nu ett av de största amerikanska företagen sett till de totala intäkterna. År 2020 omsatte företaget mer än 32,2 miljarder dollar med verksamhet i över 70 länder. Det är också ett av de mest innovationsfokuserade företagen i världen och förvärvar cirka 3 000 nya patent per år.

3M är moderbolaget för en mycket diversifierad grupp varumärken som omfattar arbetarskydd, hälsovård och olika konsumentvaror. Affärsmodellen bygger på att utforma och tillverka olika produkter och tjänster för sina kunder.

Företaget erbjuder internationellt erkända produkter genom sina olika varumärken. Några av dem är Nexcare, Scotch, Post-it, Littmann, Scotch Brite och andra. Mike Roman, företagets styrelseordförande och verkställande direktör, uppgav att företagets uppdrag är att förbättra människors liv och främja framsteg som kan lösa globala utmaningar.

3M:s historia

3M står för Minnesota, Mining, and Manufacturing Company. År 1902 grundades företaget som ett litet gruvföretag i Minnesota av John Dwan, Edgar Ober och Lucius Ordway som beslutade att använda mineralerna i området för att skapa slipskivor och sandpapper.

Dessa mineraler visade sig dock vara intrusiva bergarter som inte kunde användas kommersiellt. En av grundarna lämnade företaget, medan de två andra tog över företaget och flyttade till Duluth, där de började konstruera och tillverka sandpapper. Den fjärde och femte ledaren anslöt sig till dem flera år senare.

År 1916 började företaget betala utdelning eftersom dess ekonomiska resultat blev bättre efter flytten till St. Paul 1910.  Företaget flyttade till sin nuvarande plats, Maplewood, Minnesota, 1952.

Bör jag investera i 3M-aktier?

3M kan vara ett utmärkt tillägg till din portfölj. Kolla in följande avsnitt för att ta reda på mer om investeringspotentialen, om den är lämplig för din strategi och mycket mer.

3M-aktiens investeringspotential

Med tanke på marknadens globala räckvidd har 3M redan bevisat sitt värde. Många investerare väljer att investera i detta företag på grund av dess varierande produktportfölj. Samtidigt bör du också komma ihåg att investeringar alltid medför en viss risk på grund av marknadsvolatilitet eller oväntade händelser.

Till exempel kan brådskande nyheter eller företagsbeslut påverka aktiekursen och därmed värdet på din investering. Så för att försäkra sig om att det är ett bra alternativ för sin portfölj fattar investerare informationsbaserade beslut med hjälp av kunskap och data. På så sätt undviker de att fatta riskfyllda beslut.

Vilka typer av investerare bör inkludera 3M i sina portföljer?

Det kan vara en bra idé att se till att dina investeringsmål stämmer överens med företaget innan du lägger till det i din portfölj. Denna kompatibilitet visar dig att aktien är lämplig för din strategi.

Du bör till exempel fundera på om detta innovationsinriktade företag passar bra ihop med dina mål. 3M har en bred produktportfölj, så det kan fungera som ett bra diversifieringsverktyg.

3M har också betalat utdelning till sina aktieägare i över 100 år, vilket kan gynna långsiktiga investerare. Om du planerar att investera för framtiden kan dessa utdelningar hjälpa dig att öka din portfölj eller helt enkelt kapitalisera ditt kapital regelbundet.

Hur mycket ska jag investera i 3M?

Hur mycket du bör investera i 3M beror på den budget du har avsatt för dina investeringsmål. Du bör beräkna risken och den förväntade avkastningen för tillgången tillsammans med din totala portfölj. 

Justera sedan dollarbeloppet så att du kan få en portfölj med en risk- och avkastningsprofil som gör att du känner dig bekväm och säker.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man aktier i 3M aktien?

Först måste du öppna ett konto hos en mäklare eller ansluta dig till ett direktköpsprogram (DSPP), vilket beskrivs närmare nedan. Om du väljer mäklare kan du följa den guide som presenterades tidigare för att sätta in pengar och köpa 3M-aktier.

Köp 3M-aktier med hjälp av en mäklare

När du köper 3M-aktier via en mäklare erbjuds du en rad olika tjänster och verktyg. Du kan handla via olika plattformar, kontakta kundsupport, få information via utbildningsavdelningen och även välja olika handelsstrategier.

För sina tjänster tar mäklare ut avgifter och provisioner för kontounderhåll, transaktioner med mera. Dessa beror på vilken mäklare du väljer och är mer eller mindre betydande beroende på hur och vad du handlar.

En mäklare ger dig också tillgång till fler marknader och aktier om du vill ha en diversifierad portfölj. Att kontrollera deras utbud innan du ansluter dig är idealiskt om du ska göra fler investeringar i framtiden.

Köp 3M-aktier med ett direct aktieköpsplan (DSPP)

En direkt aktieköpsplan eller DSPP är en plan för investerare som vill investera utan att använda sig av de förmedlingstjänster som tillhandahålls av ett mäklarföretag. DSPP:er är program som ger tillgång till aktier direkt från ett företag. Transaktionen genomförs av en tredje part, en så kallad överföringsagent.

DSPP:er tar dock också ut avgifter för denna tjänst, men kostnaden kan vara lägre än för mäklare. Det totala beloppet beror på dina behov, preferenser och DSPP:s villkor. 

En direkt aktieplan är vanligtvis attraktiv för den som vill undvika att registrera sig hos en mäklare, men detta begränsar tillgången till finansmarknaden. Även långsiktiga investerare som vill ha en tydlig aktieägargrund kan vara intresserade av DSPP.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. De bästa aktierna beror alltid på dina mål och din handelsstrategi. Om du vill investera i ett väletablerat, innovativt företag kan 3M vara ett utmärkt tillfälle. Det är viktigt att ta hänsyn till din riskprofil och dina investeringsändamål innan du väljer dina aktier.

  2. 3M har varit ett framgångsrikt företag i över 100 år. Även om 2020 var ett utmanande år för nästan alla branscher visade 3M sin motståndskraft och lyckades övervinna många hinder samtidigt som man snabbt anpassade sig till de nya marknadstrenderna.

  3. Det finns många investeringsstrategier som hjälper investerare att öka sina inkomster. Det är viktigt att välja rätt strategi och de matchande aktierna.

  4. Den bästa plattformen för att handla med 3M-aktier beror på din kunskap och erfarenhet. Till exempel kan realtidskurser, anpassningsbara gränssnitt, diagram och riskhantering vara nödvändiga för en ny investerare. Erfarna handlare kan välja avancerade diagram istället för en grundlig utbildningsdel.

  5. 3M är noterat på New York  börsen , som är öppen måndag till fredag från 9:30 till 16:00 (EST).

  6. 3M noterades första gången på New York börsen (NYSE) 1946 under symbolen "MMM".