Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Lloyds > Hur man köper Lloyds-aktier
Börja handla med eToro

Hur man Köper Aktier i Lloyds

Lloyds logo
Lloyds (LLOY)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Emmanuel Ekwomadu Uppdaterad: 15 February, 2022

Lloyds Bank plc är en brittisk detaljhandels- och kommersiell bank. Med ett flertal filialer i England och Wales är Lloyds den största detaljhandelsbanken i Storbritannien. Banken erbjuder telefon- och online-banktjänster dygnet runt och har ett avtal för att deras kunder ska kunna betjänas av Bank of Scotlands filialer i Skottland och Halifaxfilialer i Nordirland.

Som med andra bankaktier gynnas Lloyds-aktien av den öppnande handel som för närvarande dominerar marknaden. I juni 2021 hade Lloyds aktiekurs återhämtat mer än hälften av de förluster som den drabbades av under prisraset under pandemin i februari / mars 2020.

Här nedan är vår guide för att köpa aktier i Lloyds.

Lär Dig Hur Man Köper Aktier i Lloyds i 3 Enkla Steg

1

Hitta en mäklare

Det första att göra är att öppna ett aktiehandelskonto hos en online-mäklare som kan ge dig tillgång till London Stock Exchange (LSE) eller New York Stock Exchange (NYSE) där Lloyds-aktier handlas. Leta efter en mäklare som tar ut låga provisioner men inte har ett minimikrav på kontoinsättning.

2

Analysera Lloyds aktiekursdiagram

Eftersom du redan vill köpa aktier i Barclays finns inget behov av ytterligare grundläggande analys. Studera prisdiagrammet för att avgöra den bästa tidpunkten att köpa. Analysera historiska rörelser av priset, support/motståndsnivåer och handelsvolymer.

3

Börja handla

När det är dags att köpa, ange antalet andelar eller det monetära beloppet för din investering och tryck sedan på "köp" -knappen. Vanligtvis kan du köpa till det aktuella marknadspriset eller placera en gränsorder för att köpa till ett specificerat maximpris. Se till att du har en utgångsplan innan du handlar.

Lloyds Företagsöversikt

Lloyds Banking Group plc är en brittisk finansinstitution vars arv sträcker sig mer än 320 år tillbaka i tiden, med en del av den som går tillbaka till etablerandet av Bank of Scotland av det skotska parlamentet 1695. Banken är en av Storbritanniens största finansiella organisationer med 65 000 anställda som betjänar över 30 miljoner kunder.

Koncernen har sitt huvudkontor i London, men dess verksamhet sträcker sig över hela världen. Koncernen verkar under flera distinkta varumärken, inklusive Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland och Scottish Widows. Lloyds Banking Group är noterat på London Stock Exchange (LSE) och ingår i FTSE 100-indexet. Bankkoncernen verkar i tre segment: Detaljhandel, Kommersiell bankverksamhet, Försäkring och Förmögenhet.

Lloyds Affärsmodell och Intäktsflöden

Lloyds genererar intäkter genom tre segment: Detaljhandel, Kommersiell, Försäkring. Detaljhandelssegmentet erbjuder en rad finansiella produkter till privatpersoner och småföretag. Segmentet Komersiell Bankverksamhet tillhandahåller utlåning, transaktionsbanker, hantering av rörelsekapital, riskhantering, långfristig utlåning och marknadstjänster till företagskunder. Försäkrings- och välståndssegmentet erbjuder livs-, hem- och bilförsäkringsprodukter samt pensioner och investeringsprodukter. Bankkoncernen genererar intäkter från försäkringspremier, försäkringsavgifter och konsultavgifter, räntor på lån samt avkastning på investeringar.

Detaljhandel är Lloyds Banking Groups främsta tjänst och genererar mycket av bankens intäkter. Banken är Storbritanniens största detaljhandelsbank och hypotekslångivare efter marknadsandel. Huvuddelen av intäkterna genereras av räntor från lån, särskilt hypotekslån. I detta ögonblick har banken lånat ut £ 11 miljarder till över 285 000 företag enligt COVID-stödsystem initierade av regeringen.

Lloyds Historia

Lloyds Banks ursprung går tillbaka till 1765 när knapptillverkaren John Taylor och järnproducenten/handlaren Sampson Lloyd startade en privatbankverksamhet. Ursprungligen känd som Taylor & Lloyds, var Lloyds den första privata banken i Birmingham och sköttes från ett enda kontor i nästan ett sekel (99 år). Taylors & Lloyds spelade en framträdande roll i finansiering av handel och industri i Birmingham som då var en industriell knutpunkt under den industriella revolutionen som svepte över hela Europa.

Efter att James Taylor gick bort 1852 togs ”Taylor” bort från företagets namn eftersom hans söner inte var intresserade av att gå med i verksamheten. Företagets namn ändrades därefter till Lloyds & Company.

Behovet av ytterligare kapital ledde till att Lloyds omvandlades från en privat bank till ett aktiebolag 1865 och ändrade återigen sitt namn till Lloyds Banking Company Limited. 1884 tog banken över Lombard Street-banken i Barnetts, Hoares & Co. och antog sin berömda logotyp med en svart häst. 1892 förvärvade Lloyds Twinings Bank, och 1921 säkerställde banken sin position som en av de 'Stora Fem' high street bankerna när den tog över Somerset-banken i Fox, Fowler & Co. Detta var bankens största affär tills den förvärvade TSB åtta decennier senare.

Lloyds är också kända för sina innovativa metoder. Banken började anställa kvinnor i grupp under första världskriget som en ersättning för de män som gick med I kriget. Banken yttrade sig också starkt mot slavhandeln. Herr Lloyd var kväkare och var aktivt involverad i kampen mot slavhandeln och försökte avskaffa den. Banken krediteras också införandet av det första mekaniserade redovisningssystemet, som började i slutet av 1920-talet men slutfördes inte förrän 1962.

1972 installerade banken Storbritanniens första Cashpoint-maskin i Brentwood, Essex. Detta var landets första live-bankomat som utfärdade rörliga kontantbelopp och omedelbart debiterade beloppet från kundens konto. 1995 gick Lloyds samman med Trustee Savings Bank i vad som betraktas som bankens största affär. Banken fungerade som Lloyds TSB Bank plc mellan 1999 och 2013 innan den återtog sitt ursprungliga namn.

Bör jag Investera i Lloyds-aktier?

Lloyds-aktien, precis som de flesta andra bankaktier, handlade under sitt verkliga värde i februari 2021 på grund av den ekonomiska inverkan av koronaviruspandemin. Omvandlingen till värdeaktier innebar att Lloyds och andra bankaktier antogs öka betydligt de efterföljande veckorna och månaderna. Faktum är att Lloyds-aktier hade återhämtat mer än hälften av sina förluster från februari / mars 2020 i början av juni 2021 och det ser ut som om de fortfarande kommer att öka ytterligare.

Lloyds Aktieinvesteringspotential

För tillfället är den finansiella sektorn fortfarande en av de mest undervärderade sektorerna på marknaden, med många bankaktier som handlas med mindre än 15 gånger uppskattade resultatutvecklingar trots förbättrade resultatutvecklingsutsikter. En av dessa banker är Lloyds. Allt eftersom återhämtningen fortsätter kommer investerare att leta efter värdeaktier som har förbisetts av marknaden. Lloyds har en bra position för att dra nytta av uppmärksamhet från de som vill göra klipp.
Dessutom, när ekonomin öppnas upp igen, kommer konsumenter att börja spendera och låna mer. Så banken bör förvänta sig att dess intäkter ökar eftersom huvuddelen av dessa intäkter kommer från upplupen ränta på privat- och hypotekslån.

Vilka typer av investerare bör inkludera Lloyds-aktier i sina portföljer?

För tillfället handlas Lloyds fortfarande under sina nivåer före covid, trots de exponentiella vinsterna från andra bankaktier som JP Morgan och Morgan Stanley i USA. Detta återspeglar den relativa utvecklingen för de brittiska och amerikanska aktieindexen, så potentiella Lloyds-investerare kan förvänta sig att brittiska marknader så småningom kommer att komma ikapp sina amerikanska motsvarigheter.

Hur Mycket Bör Jag Investera I Lloyds?

Den gyllene regeln för investering är att bara investera det du har råd att förlora. Hur mycket du investerar beror sedan på din disponibla inkomst. Även när du med tiden bygger upp din investeringsportfölj, bör du inte investera mer än 2% av din portföljstorlek i en enda aktie i en handel.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur Köper Man Aktier i Lloyds?

Du kan alltid köpa aktier i alla börsnoterade företag via en börsmäklare. För vissa företag kan du även  köpa direkt från företaget genom så kallad DSPP (Direct Stock Buy Plan). Tyvärr har inte Lloyds en DSPP tillgänglig.

Köp Lloyds Aktier via en Mäklare

Processen för att köpa Lloyds-aktier via en mäklare är ungefär densamma oavsett mäklare. Logga bara in på ditt handelskonto och sök efter Lloyds med lämplig ticker (LSE: LLOY eller NYSE: LYG). Klicka sedan på aktien och lägg din köporder. Din beställning kommer att skickas till hanteringen där den utförs. När ditt köp har registrerats ser du antalet andelar du köpte på informationspanelen.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Under första halvåret 2021 har Lloyds och andra finansiella aktier handlats under sitt verkliga värde på grund av den ekonomiska inverkan av coronaviruspandemin. Men när ekonomin öppnas igen bör Lloyds och andra finansiella aktier komma ikapp.

  2. Ja, Lloyds har rapporterat vinst nästan varje räkenskapsår. Vinsten före skatt sjönk dock för RÅ 2020 till 1,2 Mdr £ från 4,4 Mdr under RÅ 2019, vilket naturligtvis berodde på coronaviruspandemin.

  3. Ja, Lloyds har betalat sina aktieägare stora utdelningar de senaste åren. Banken tvingades dock suspendera sin utdelning 2020 av Bank of England som ville se till att brittiska banker hade tillräckligt med kapital till hands för att stödja ekonomin under coronaviruspandemin. Banken deklarerade en utdelning på 0,57 £ i februari 2021.

  4. Investera endast ett belopp som du har råd att förlora och förbind dig inte med mer än 2% av ditt investeringskapital till någon enskild handel. Om du handlar med hävstångseffekt, placera alltid en skyddande stopp-loss-order så att du inte förlorar mer än du planerade att riskera. Var dock försiktig så att du inte ställer in stopp-loss för nära din startnivå eller för långt från den.

  5. Lloyds aktie är noterad på LSE med tickersymbolen LLOY. På NYSE betecknas Lloyds-aktien med symbolen LYG.

  6. Ja! Medan grundläggande analys hjälper till att vederlägga att företaget är i god ekonomisk hälsa, informerar teknisk analys dig om rätt tid att köpa aktien. I din tekniska analys kan du leta efter en återgång till en supportnivå eller en motståndsnivå.