Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Lloyds > Hur man köper Lloyds-aktier

Hur man köper Lloyds-aktier

Lloyds logo
Lloyds (LLOY)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Emmanuel Ekwomadu

Banksektorn har varit en av de mest framstående sektorerna under den trend som just nu råder på marknaden, nämligen att ekonomierna börjar öppna upp allt mer. Stora banker som Morgan Stanley, Goldman Sachs och JP Morgan har stigit stort med cirka 30% sedan november 2020, och det finns flera andra aktier som har blivit förbisedda i denna sektor. En av dessa aktier är Lloyds, så denna artikel är en guide för de som är intresserade av att köpa Lloyds-aktier.

Lär dig hur man köper Lloyds-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en aktiemäklare

Att hitta en bra aktiemäklare är det första steget mot att köpa Lloyds-aktier. Det finns flera aktiemäklare att välja bland, så det är viktigt att du väljer en vars tjänster och avgifter passar dig. Håll utkik efter antalet listade tillgångar, säkerhet, support samt de verktyg aktiemäklaren erbjuder.

2

Analysera ett Lloyds-diagram

Framgångsrik handel kräver en blandning av fundamental och teknisk analys. Genom att studera aktiens prisgraf kan du identifiera kritiska stöd- och resistenszoner. Detta gör det möjligt för dig att tajma inträde och utträde ur en marknad, vilket krävs för bra riskkontroll. Se till så att du analyserar prisgrafen innan du börjar handla.

3

Börja handla

Handel består av fler faktorer än att klicka på att köpa och sälja. Det krävs en väluttänkt strategi. Du kan köpa och sälja aktier till marknadspriser eller använda en begränsad order. Genom att ha en definierad strategi för inträde och utträde kan du reducera risken för att bli girig och därmed minimera potentiella förluster. Du kan även bestämma dig för att köpa hela aktier eller fraktionerade sådana.

En översikt över företaget Lloyds

Lloyds Banking Group plc är ett brittiskt finansinstitut var ursprung går hela 320 år tillbaka i tiden då det skotska parlamentet inrättade Bank of Scotland år 1695. Banken är en av Storbritanniens största finansiella organisationer som betjänar över 30 miljoner kunder med en personalstyrka på 65 000 anställda.

Koncernen har sitt huvudkontor i London, men dess verksamhet spänner över hela världen. Den har ett flertal distinkta varumärken med bland andra Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland och Scottish Widows. Lloyds Banking Group är listad på London Stock Exchange (LSE) och ingår i FTSE 100-indexet. Bankkoncernen verkar i tre segment: Privat, företag samt försäkringar. Lloyds har ett börsvärde på 39 miljarder dollar.

Lloyds affärsmodell och intäktsströmmar

Lloyds är ett bankbolag som genererar intäkter genom tre segment: Privat, företag och försäkringar. Det privata segmentet innehåller flera finansiella serviceprodukter till privatpersoner och småföretag. Segmentet företag tillhandahåller utlåning, transaktioner, rörelsekapitalhantering, riskhantering, långfristig utlåning och skuldkapitalrelaterade tjänster till företagskunder. Försäkringssegmentet erbjuder å andra sidan liv-, hem- och bilförsäkringsprodukter samt pensions- och investeringsprodukter. Bankkoncernen genererar intäkter från försäkringspremier, försäkringsavgifter och konsultavgifter, räntor på lån inklusive avkastning på investeringar.

Den privata sektorn är själva stommen i Lloyds Banking Group och genererar stora delar av bankens intäkter. Banken är Storbritanniens största privata bank och bolånegivare baserat på marknadsandel. Därmed genereras stora delar av deras intäkter från bolån. Banken har lånat ut 11 miljarder pund till över 285 000 företag under COVID-19-relaterade stödinsatser som initierades av regeringen. Lloyds gynnades också oerhört av den ökade efterfrågan från bostadsköpare sedan början av sommaren 2020. Bolånen steg till sin högsta nivå sedan 2008. Den förbättrade prognosen för fastigheter, tillsammans med en hög återbetalningsgrad (83%), gjorde att banken minskade avsättningarna för framtida kreditförluster med 120 miljoner dollar.

Lloyds historia

Lloyds historia går hela vägen tillbaka till 1765, då knapptillverkaren John Taylor och järnproducenten och återförsäljaren, Sampson Lloyd startade ett bankbolag tillsammans. Ursprungligen kallades detta Taylor & Lloyd, och tillsammans hade dessa två affärsmän startat den första privata banken i Birmingham och drev hela verksamheten från ett enda kontor i nästan ett sekel (99 år). Taylors & Lloyds spelade en framträdande roll i finansieringen av handeln och industrin i Birmingham, som var en industriell hubb under den industriella revolutionen, som vid denna tid svepte över Europa.

Efter James Taylor bortgång 1852 togs "Taylor" bort från företagets namn då hans söner inte var intresserade av att gå med i verksamheten. Företagets namn ändrades därefter till Lloyds & Company.

Behovet av ytterligare kapital ledde till att Lloyds omstrukturerade från en privat bank till ett aktiebolag år 1865, och bytte då även man till Lloyds Banking Company Limited. År 1884 absorberade banken Lombard Street Bank of Barnetts, Hoares & Co. och antog sin berömda logotyp som föreställer en svart häst. 1892 förvärvade Lloyds Twinings Bank och 1921 säkerställde banken sin position som en av de 'Big Five' när den tog över Somerset Bank of Fox, Fowler & Co. Detta var bankens största affär tills den förvärvade TSB åtta decennier senare.

Lloyds kännetecknas även av sina innovativa metoder. Banken började anställa kvinnor under första världskriget för att ersätta de män som deltog i kriget. Banken var också en stark motståndare mot slavhandeln. Lloyds var en kväkare som deltog aktivt i kampen mot slavhandeln och menade att den skulle avskaffas. Banken introducerade även det första mekaniserade redovisningssystemet i slutet av 1920-talet men som inte började användas förrän 1962.

År 1972 installerade banken Storbritanniens första bankomat i Brentwood, Essex. Detta var landets första bankomat som utfärdade olika belopp och omedelbart debiterade beloppet från kundens konto. Intressant nog slogs Lloyds år 1995 samman med Trustee Savings Bank i vad som betraktas som bankens största affär genom tiderna. Banken hade namnet Lloyds TSB Bank plc mellan 1999 och 2013 innan den återgick till sitt ursprungliga namn.

Ska jag investera i Lloyds-aktier?

Med tanke på att värdeaktier har blivit hetare på sistone, och med tanke på att detta kan komma att dominera marknaden fram tills årets tredje kvartal, kan det vara en bra idé att investera i Lloyds.

Investeringspotentialen i Lloyds-aktien

Finanssektorn är fortfarande en av de mest undervärderade sektorerna på marknaden då många bankrelaterade aktier handlas 15 gånger under prognosen, trots förbättrade intäkter och tillväxtprognoser. En av dessa banker är Lloyds. Då den ekonomiska återhämtningen fortsätter bör investerare leta efter värdeaktie som har förbisetts av marknaden. Lloyds är positionerat för att gagnas av de som letar efter aktier som kan köpas billigt och som har stor potential att stiga i värde.

Då ekonomin öppnas upp lär konsumenter börja spendera och låna mer. Bolåneräntorna lär även höjas då folk får tillgång till mer disponibel inkomst. Banksektorn lär därmed se sina intäkter stiga då stora delar av intäkterna kommer från ränta på privat- och bolån.

Vilka slags investerare bör inkludera Lloyds i sina portföljer?

Med tanke på de relativt långsamma prisförändringarna bör de investerare som inkluderar Lloyds i sina portföljer vara investerare som har en långsiktig inställning till aktien. Banken ligger fortfarande på en nivå som är under nivåerna innan COVID-19, och trots den exponentiella ökningen i intäkter från andra bankrelaterade aktier som JP Morgan och Morgan Stanley har Lloyds hittills återhämtat sig relativt långsamt. Det kan krävas att det händer något nytt för att banken ska ta sig över de nuvarande nivåerna. Till följd av det kan investerare som väljer denna aktie behöva vänta ett bra tag.

Hur mycket ska jag investera i Lloyds?

Den summa som du investerar i aktien skiljer sig beroende på din ekonomiska status och din erfarenhet av investeringar. Investera därmed inte mer än 2% av din portfölj på en enda aktie.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man Lloyds-aktier?

Steg 1: Avgör hur mycket du vill investera

Det första steget är att avgöra hur mycket du är villig att investera i aktien. Vill du köpa en hel aktie, eller en fraktionerad aktie, och i så fall, hur mycket av aktien vill du köpa? Se till så att du endast investerar det du har råd att förlora. Se över de rådande priserna och välj ett antal enheter som passar dig.

Steg 2: Skapa ett konto hos en aktiemäklare

Om du är ny inom handeln måste du öppna ett konto hos en aktiemäklare först. Att skapa ett konto är ganska enkelt, se bara till så att du väljer rätt kontotyp baserat på din budget och dina investeringmål. Om du avser att både köpa och sälja kan du behöva ett marginalkonto. 

Step 3: Gör din köporder

Du kan göra olika slags beställningar beroende på din handelsstil. Vi rekommenderar alltid att använda en ”stop loss” för att minimera potentiella förluster. Skydda dig mot girighet och rädsla genom att hålla dig till din handelsstrategi, och sist men inte minst är det bäst att ha rimliga förväntningar på aktien.

Köp Lloyds-aktier med en aktiemäklare

För att köpa aktier behöver du gå igenom en aktiemäklare. Om du inte har ett konto hos en aktiemäklare behöver du skapa ett. Att skapa ett konto hos en aktiemäklare är enkelt, och så till vida att du har alla uppgifter som behövs kan du göra det omedelbart. De dokument du behöver är ett giltigt ID-kort och ett bevis på din adress, vilket ofta ges i form av en elräkning eller liknande.

Köp Lloyds-aktier med en direkt aktieköpsplan (DSPP)

Tyvärr kan inte Lloyds-aktier köpas via en direkt aktieköpsplan.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Detta är en aktie som just nu ha en god prognos.

  2. Ja, Lloyds har en lönsam affärsmodell.

  3. Ja, det kan du, men du kan behöva vänta ett tag..

  4. Det finns ingen plattform som är bäst. Allt beror på dina mål och behov. Välj därför plattform utefter det.

  5. Lloyds-aktier köps och säljs mellan 09.30 och 16.00 ET då marknaden är öppen.

  6. Aktien är listad på New York-börsen och London-börsen.