Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Shopify > Hur man köper Shopify-aktier
Börja handla med eToro

Hur man Köper Shopify Aktier

Shopify logo
Shopify (SHOP)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo Uppdaterad: 15 February, 2022

Shopify är en e-handelsgigant som snabbt förvärvat stora marknadsandelar under de senaste åren. Företaget hjälper sina klienter att etablera nätbutiker i över 175 länder. Med en så pass stor bredd och framgång överväger många investerare att lägga till Shopify i sina portföljer. 

I denna artikel får du reda på allt du behöver veta om att investera i Shopify och de bästa mäklarna för att handla aktier i Shopify. 

Lär Dig Hur Man Köper Shopify Aktier med 3 Enkla Steg

1

Hitta en Mäklare

Den första aspekten du måste ha i åtanke är att hitta rätt mäklare. En börsmäklare är en mellanhand som ger dig åtkomst till valda värdepapper. Det är viktigt att säkerställa att mäklaren är reglerad och har åtkomst till Shopify aktier innan du skapar ditt konto. Du kommer att behöva ge personlig information för att slutföra registreringsprocessen. Efter att ditt konto verifierats är du redo att handla aktier i Shopify.

2

Analysera ett Shopify Diagram

Beroende på vilken börsmäklare du väljer kommer du ha tillgång till olika diagram som visar dig information kring Shopify. Några exempel omfattar aktiens prestation generellt samt motståndsnivåer. 

Investerare analyserar diagram för att identifiera handlingsmöjligheter. Positiv prestation indikerar att aktien är ett bra val för din portfölj. I händelse av negativa trender kan det vara smart att behandla aktien varsamt, beroende på din riskprofil och investeringsstrategi.

3

Börja Handla

När du analyserar dina alternativ behöver du placera pengar på ditt konto. Tiden som krävs för att fylla ditt konto kan skilja sig mellan börsmäklare, så se till att du verifierar hur lång tid detta tar och om det tillkommer extra avgifter. De flesta plattformarna låter investerare använda ett brett urval av betalningsalternativ, inklusive kort- eller e-betalningsmetoder. När ditt konto har fyllts med medel kan du köpa Shopify aktier.

Shopify Företagsöverblick

Shopify är en e-handelsplattform som har kunder över hela världen. Några av de populäraste kunderna som får service via Shopify är Kylie Cosmetics, Homegrown Meats, Sephora, Tesla och Allbirds. Shopify är idag ett av de populäraste företagen och har en stor kundbas och intressant historie, vilket diskuteras nedan. 

Shopify Företagsmodell och Intäktsflöde

E-handelsplattformen används huvudsakligen för att skapa nätbutiker för kunder, men erbjuder också kassasystem. I maj 2021 använde sig över 1,7 miljoner företag plattformen för att sälja ett brett utbud av olika produkter och tjänster, inklusive kläder, mat och dryck, digitala produkter, kurser, konsultationer bland annat.

Företaget erbjuder en global plattform som företag kan använda för att skapa hemsidor för att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster. Shopify kapitaliserar i sin tur på detta genom att erbjuda månatlig eller årliga prenumerationsmodeller till sina kunder.

Shopifys filosofi är att ge företag möjligheten att fokusera på det de gör bäst: skapa och sälja produkter och tjänster till sina kunder. Med andra ord strävar företaget efter att ge sinnesro för klienter som vill digitalisera sin företagsmodell genom att hjälpa dem att skapa framgångsrika nätbutiker.

Shopifys Historia

Shopify skapades av Tobias Lütke och Scott Lake år 2004. Lütke växte upp i Tyskland men bor numera i Ottawa, Kanada, där han också grundade plattformen. Han är också företagets CEO och på Forbes lista över de rikaste människorna i världen.

De ville båda sälja snowboards på nätet men kunde inte hitta några bra e-handelsprodukter. Eftersom Tobias i grund och botten är datorprogrammerare bestämde han sig för att etablera sin egen e-handelsplattform och skapade därmed Shopify. 

Betalningar är möjliga i flera valutor, vilket möjliggör kunder i hela världen, inklusive USD, AUD, EUR, GBP, och JPY. Produkter visas också i olika valutor och språk.

Borde Jag Investera i Shopify Aktier?

Shopify kan vara en utmärkt möjlighet för många investerare. Här kommer mer om investeringspotentialen, riskerna och hur mycket du bör investera i detta företag.  

Shopify Aktier Investeringspotential

Shopify har visat stor investeringspotential under åren. Många olika produkter och tjänster säljs via denna globala e-handelsplattform. Till följd av dess flexibilitet och räckvidd verkar företaget ha en konstant tillväxtpotential.

De finansiella marknaderna förändras dock konstant, vilket innebär en inneboende risk oavsett vad du väljer. Många händelser kan till exempel förändra dina förutsedda resultat eller aktieprisets riktning – exempelvis stora nyheter, makroekonomiska faktorer, företagsbeslut eller en global pandemi.

Vilken Typ av Investerare Borde Inkludera Shopify i Sin Portfölj?

Shopify har potential att vara ett utmärkt tillägg i din portfölj om dina trading- och investeringsmål står i linje med dess vision. Förutom att analysera diagrammen, bör du överväga att investera i företag som du finner inspirerande och har fantastisk tillväxtpotential. Om du tror att Shopify är ett sådant företag, kan det hända att det är det rätta värdepappret för dig.

Investering i Shopify aktier beror även på din investeringsstrategi. Ha till exempel i åtanke att Shopify aldrig betalat utdelningar, vilket kanske inte passar med en långsiktig strategi. Företaget återinvesterar konstant sina vinster för vidare expansion, så det kommer inte att förekomma utdelningar till aktieägare.

Så oavsett om du är en långsiktig investerare eller kortsiktig trader, är det möjligt att du är intresserad av att köpa Shopify aktier. Det beror på din investeringsstrategi och hur du avser att hantera din portfölj.

Hur Mycket Ska Jag Investera I Shopify?

Det finns många aspekter du bör överväga innan du bestämmer dig för hur mycket du vill investera i Shopify. Först och främst måste du etablera dina önskade avkastning, din investeringsstrategi och resten av din portfölj. Att investera tungt i en enda aktie kan exponera dig för större risk i jämförelse med att ha en välbalanserad portfölj, så du måste identifiera din riskprofil och din nuvarande finansiella kapacitet.

Alternativa aktier

Sony logo
Sony
SNE
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur Köper Man Aktieandelar i Shopify?

Registrera dig först hos en mäklare som ger åtkomst till Shopify aktier. Det kan ta ett par dagar för kontot att verifieras. Betalningsmetoderna kan se lite olika ut, men du borde försöka välja den metod som passar dina behov bäst när det gäller avgifter, maximal insättning och fördröjningstider.

Efter detta kan du ladda ned eller logga in till din börsmäklares plattform. Här har du möjlighet att anpassa ditt gränssnitt, läsa och analysera diagram. Sen är det dags att lägga din order. 

En viktig del av ”hur” man köper aktier i Shopify handlar också om din finansiella kunskap och erfarenhet sen tidigare. Många nybörjare finner det oerhört hjälpsamt att välja en börsmäklare med mycket utbildande material och utmärkt kundtjänst utifall ytterligare hjälp önskas. 

Köp Shopify Aktier Med en Mäklare

Det vanligaste alternativet att köpa en aktie är via en börsmäklare – en mellanhand som sammanlänkar dig med värdepappershandeln. För detta tar mäklaren betalt i form av avgifter och courtage, så du bör kontrollera dessa kostnader noggrant innan du väljer.

Börsmäklare erbjuder också olika finansieringsmetoder som kräver variabla perioder innan pengarna blir tillgängliga på ditt konto. Vissa metoder omfattar kreditkort, debetkort, banköverföring, checkar och e-betalningsmetoder som Skrill eller Neteller. 

I början av denna artikel listas de bästa börsmäklarna för att handla Shopify aktier. Varje mäklare har handplockats specifikt för att hjälpa dig att välja den bästa för just dig. 

Köp Shopify Aktier med en Direkt Aktieinköpsplan (DSPP)

DSPP eller direkt aktieinköpsplan är ett program som låter dig köpa aktien direkt från företaget eller via en mellanhand, känd som en överföringsagent. Du kan få åtkomst till fixerade planer och scheman.

Vissa investerare föredrar DSPP eftersom de tycker det är kostnadseffektivt då vissa börsmäklare har högre avgifter. Men det är avgörande att förstå kostnadsstrukturen eftersom DSPP kan innebära mindre men mer frekventa avgifter, vilket snabbt kan öka dina utgifter.

Hur som helst så erbjuder Shopify inte en direkt aktieinköpsplan. Du behöver med andra ord ha tillgång till en börsmäklare för att kunna handla aktier i Shopify.  

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Du kan tjäna pengar på att handla Shopify aktier om du identifierar rätt tid att gå in i marknaden. Spekulation är riskfullt men om det görs på rätt sätt kan det vara extremt belönande. Läs fundamentala nyheter om Shopify, analysera diagrammönster och de tekniska indikatorerna. Dessa hjälper dig identifiera handlingsmöjligheter.

  2. Den bästa plattformen beror på dina tradingförmågor och din strategi. Tradingplattformar har olika gränssnitt, verktyg och egenskaper, så du bör välja den som bästa passar dina kunskaper, förmågor och din investeringsstrategi.

  3. Shopifys handlingstider är från 15:30 till 22:00, Måndag till Fredag.

  4. Shopify är listat på två börser med symbolen ”SHOP.”: New York Stock Exchange (NYSE) och Toronto Stock Exchange (TSX).