Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Shopify > Hur man köper Shopify-aktier

Hur man köper Shopify-aktier 2021

Shopify logo
Shopify (SHOP)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo

Om du vill stärka dina finansiella investeringar, precis som hur Shopify vill stärka företag via e-handel, så kan detta vara rätt aktie att investera i. Det är dock viktigt att först ta en titt på alla detaljer, innan man tar sig in på marknaden.

I denna artikel kommer du hitta allt som har att göra med investeringar i Shopify, och vilka de bästa nätmäklarna där du kan köpa Shopify-aktier är.

Lär dig hur man köper Shopify-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en nätmäklare

Det första du behöver göra är att hitta en mellanhand som kan ge dig tillgång till de tillgångar du är ute efter. Hitta en reglerad nätmäklare som har Shopifys aktier, och registrera dig sen om du godkänner deras villkor. Du måste fylla i en del uppgifter, och sen vänta på att kontot ska verifieras.

2

Analysera ett Shopify-diagram

Aktiediagram ger dig viktig information om hur det går för ett specifikt företag, och vilken riktning det rör sig i. Många investerare analyserar aktien för att fatta sitt nästa beslut. Det är en bra idé att ta en titt på Shopifys resistensnivåer, övergripande resultat med mera.

3

Börja handla

När du har slutfört dessa två steg är det dags att sätta in pengar på ditt konto. Se till så att du vet hur lång tid det tar för pengarna att dyka upp på kontot, och ifall du måste betala några avgifter. När detta är gjort är du redo att köpa din första position i Shopify.

En översikt över företaget Shopify

Shopify är en e-handelsplattform som har kunder i 175 länder. Bland dessa kunder hittar vi stora varumärken som Kylie Cosmetics, Homegrown Meats, Sephora, Allbirds och många fler.

Du kan sälja alla möjliga slags produkter, och även tjänster på Shopify. Bland annat kan det röra sig om fysiska produkter, digitala produkter, medlemskap, mat och dryck, bostäder, upplevelser och konsulttjänster. 

Shopifys affärsmodell och intäktsströmmar

Företaget erbjuder en global närvaro via en plattform där du kan sälja dina tjänster och produkter, eller köpa andra företags tjänster och produkter. Företaget tjänar pengar genom abonnemangsavgifter.

Deras filosofi handlar om att stärka företag. De vill att företag ska sälja sina produkter via deras e-handelsplattform och därmed växa. Shopify vill att företag helt och hållet ska satsa på sin affärsidé, och låta Shopify möjliggöra försäljningen.

Shopifys historia

Shopify skapades av Tobias Lutke och Scott Lake år 2004. Allt började när de ville sälja snowboards på nätet, men hade svårt att göra det då det inte fanns en plattform för e-handel. Därmed föddes idén om Shopify.

Lutke är företagets VD, och är på Forbes lista över miljardärer. Tobias växte upp i Tyskland och bor nu i Ottawa i Kanada där Shopify grundades.

Shopify-betalningar kan göras i flera olika valutor, vilket innebär att kunder från hela världen kan köpa och sälja. Bland annat kan dessa valutor användas: USD, AUD, EUR, GBP, JPY med flera. Produkterna visas även i olika valutor för att passa kundens behov.

Ska jag investera i Shopify-aktier?

Investeringspotentialen i Shopify-aktien

Shopify har visat stark investeringspotential de senaste åren. Flera olika produkter och tjänster köps och säljs på denna globala e-handelsplattform. Tack vare dess flexibilitet och öppenhet har företaget upplevt ständig tillväxt.

Det finns dock alltid en risk involverad när man investerar. Marknaden reagerar och rör sig snabbt. Många saker kan förändra prognosen för aktien. Exempelvis kan det ske saker i branschen, makroekonomiska faktorer, stora företagsbeslut, en global pandemi, och mycket mer.

Vilka slags investerare bör inkludera Shopify i sina portföljer? 

Shopify bör vara i din portfölj om dina handels- eller investeringsmål ligger i linje med deras vision. Om du gillar hur de stärker andra företag, och hur de möjliggör köpande och säljande av produkter och tjänster via deras plattform, då kan du börja fundera på att investera i deras aktie.

Om du ska köpa Shopify-aktier eller inte beror på vilken slags investerare du är. Observera att Shopify inte betalar utdelning, och att de inte planerar att göra det i framtiden då de istället väljer att återinvestera sina intäkter i företagets verksamhet. Detta kan sägas vara ett annat sätt att hjälpa sina aktieägare.

Oavsett om du är investerar långsiktigt eller kortsiktigt kan du välja Shopifys aktie. Allt beror på hur du förvaltar din investering, och vilken strategi du använder på marknaden.

Hur mycket ska jag investera i Shopify

Det finns många saker att tänka på innan du bestämmer dig för hur mycket du ska investera i Shopify. Bland annat bör du betänka hur mycket du vill kunna tjäna på investeringen. En annan sak är att tänka på är hur stor del av ditt saldo som investeringen ska bestå av, samt hur stor risk du kan ta dig an.

När du har svar på dessa frågor kan du börja titta på aktiepriser och diagrammet. Deras ettåriga uppskattning ligger på 1 444,21 dollar, vilket innebär att det kostar cirka 72 000 dollar om du vill börja med 50 aktier.

Alternativa aktier

Sony logo
Sony
SNE
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man Shopify-aktier?

Först registrerar du dig hos en nätmäklare som kan ge dig tillgång till den aktie du är ute efter. Det kan ta ett par dagar för ditt konto att verifieras, men när det väl är klart är du redo att börja investera. Deras betalmetoder varierar ofta, så det är viktigt att de erbjuder en som passar dina behov vad gäller avgifter, insättningsgränser, vänteperiod och så vidare.

Efter detta kan du ladda ned eller logga in på den plattform som nätmäklaren erbjuder. Här kan du anpassa ditt gränssnitt och analysera prisdiagram. När du har analyserat klart kan du göra din investering.

När det kommer till att köpa aktier i Shopify är det viktigt att ha god kunskap om marknaden. Om din nätmäklare har en bra utbildande avdelning på sin hemsida, och en bra support, är det en klar fördel.

Köp Shopify-aktier med en nätmäklare

Ett populärt alternativ är att köpa Shopify-aktier via en nätmäklare. Denna mäklare fungerar som en mellanhand mellan dig och marknaden, och tar i gengäld ett courtage för sina tjänster. Det är viktigt att förstå de involverade kostnaderna så att du vet om de passar dina mål och din handelsstil.

Nätmäklare erbjuder olika finansieringsalternativ som kan ta olika lång tid att bearbetas. Bland annat kan det röra sig om kreditkort, betalkort, banköverföringar eller e-plånböcker som Skrill och Neteller.

I början av denna artikel har vi inkluderat en lista över de bästa nätmäklarna att köpa Shopify-aktier. Vi har skapat denna lista för att hjälpa dig med ditt beslut.

Köp Shopify-aktier med en direkt aktieköpsplan (DSPP) 

DSPP, eller direkt aktieköpsplan, är ett alternativ som låter dig köpa aktier direkt från företaget, eller direkt via en tredjepart.

Vissa investerare gillar DSPP då det kan vara ett kostnadseffektivt alternativ, tack vare de låga avgifterna. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa låga avgifter med tiden kan växa sig relativt stora.

Oavsett vilket erbjuder Shopify inte aktieköp via denna metod. Detta innebär att du för att köpa Shopify-aktier måste gå genom en nätmäklare med tillgång till Shopifys aktier. 

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Detta beror på hur mycket pengar du har på ditt konto, hur mycket du är villig att riskera, din handelsstrategi, dina mål och hur mycket tid du har.

  2. Shopify är en väldigt lönsam verksamhet. Deras börsvärde ligger på 160 miljarder dollar och har framförallt en stark närvaro bland småföretagssegmentet där Shopify tar en liten avgift för varje försäljning.

  3. Du kan tjäna pengar på att köpa och sälja Shopify-aktier om du vet hur man tar sig in på marknaden. Spekulation är alltid riskabelt, men om det görs korrekt kan det ge otrolig avkastning. Ta del av nyheter om SHOP-aktien, följ diagrammets tekniska mönster och använd dig av tekniska indikatorer. Allt detta ger dig en antydan om tillgångens riktning.

  4. Vilken den bästa plattformen är beror på dina förmågor och din strategi. Plattformens verktyg och tjänster kan hjälpa dig om du vet vad du letar efter.

  5. Shopify är listad på två börser med samma handelstimmar, nämligen måndag till fredag, från 09.30 till 16.00 ET.

  6. Shopify är listad på två börser, New York-börsen (NYSE) och Toronto-börsen (TSX) under förkortningen SHOP. Företaget börsintroducerades år 2015.