Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Sony > Hur man köper Sony-aktier
Börja handla med eToro

Hur man köper Sony-aktier

Sony logo
Sony (SNE)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo Uppdaterad: 15 February, 2022

Med mer än sju decennier av erfarenhet är Sony nu ledande inom tillverkning av elektroniska varor. På grund av dess beprövade resultat skulle många investerare betrakta företaget som en utmärkt investeringsmöjlighet. Om du är intresserad av att köpa Sony-aktier kommer den här artikeln att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

I följande avsnitt beskrivs hur du köper Sony-aktier, varför du bör investera i Sony och hur det fungerar. 

Lär dig hur du köper Sony-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en mäklare

Det finns många online-mäklare som erbjuder Sony. Du måste välja den som passar bäst för dina behov och preferenser. För att registrera dig hos en mäklare bör du noggrant läsa villkoren och skapa ett konto. Det är också viktigt att överväga fördelar, funktioner och hur lämpliga dess verktyg och vägledning är för dina syften.

2

Analysera ett Sony-diagram

Att analysera aktiekartor är alltid en del av processen innan man går in på marknaden. Med Sonys aktiekartor kan du undersöka företagets tidigare resultat, så att du kan avgöra om det är ett bra val för din portfölj och handelsstrategi. De flesta investerare tittar på trender, historiska resultat, stöd- och motståndsnivåer. Dessa kan användas för alla finansiella tillgångar i din portfölj.

3

Börja handla

När du har avslutat din forskning är du redo att börja handla. Din mäklare kan begära en minsta insättning som kan göras via olika betalningsmetoder. Det är viktigt att titta på avgifter och provisioner eftersom dessa kan adderas beroende på hur du handlar och öka dina totala kostnader. Du är redo att göra din investering så snart dina insatta pengar når ditt handelskonto.

Sony företagsöversikt

Sony är ett japanskt företag som tillverkar elektroniska produkter för konsumenter och företag. Företagets produktportfölj är mycket diversifierad och omfattar robotik, TV, radio, projektorer, kameror, smartphones, skivspelare, radiosändningar och medicinsk utrustning.

Sonys affärsmodell och intäktsströmmar

Den största delen av intäkterna kommer från spel- och nätverkstjänster och uppgår till mer än 24,6 miljarder dollar år 2021. Dessutom tillverkar företaget konsument- och professionell elektronik, till exempel kameror, hörlurar och smarta tv-apparater. Kunderna kan också köpa smartphones, musik och ett brett utbud av andra tekniska produkter.

Företagets mål är att "fylla världen med känslor genom kraften i kreativitet och teknik". Detta återspeglas i företagets breda produkt- och tjänsteutbud, dess ledande ställning i denna konkurrensutsatta bransch och dess kärnvärden som bygger på integritet och mångfald.

Sonys historia

Sony grundades kort efter andra världskrigets slut 1946 i Tokyo av Ibuka Masaru och Morita Akio, två japanska affärsmän. Kenichiro Yoshida fick vd-posten 2018 efter att ha arbetat för företaget i mer än tre decennier.

1960 öppnades ett kontor i New York City. Förbipasserande kunde se den allra första japanska flaggan i USA efter andra världskriget placerad precis utanför Sonys kontor. 

Sonys första produkt var en elektrisk riskokare. Sedan dess har företaget utvecklat sin teknik avsevärt och har haft många framgångar som företag. En av de viktigaste inträffade 1973 när företaget släppte det första videofärgprojektionssystemet.

År 2003 skapade Sony världens första HD-projektor för konsumentbruk. Företaget fick också många utmärkelser för många tekniska utvecklingar, bland annat för hemmabioapparater och andra innovationer.

Bör jag investera i Sony-aktier?

Även om du alltid bör fatta ett investeringsbeslut baserat på dina egna preferenser och förmågor finns det flera aspekter som du kan ta hänsyn till innan du gör ett val. Dessa presenteras i följande avsnitt.

Investeringspotential i Sony-aktier

Som teknikhandlare eller investerare går du in på en marknad i snabb utveckling som ger dig många investeringsmöjligheter. Alla investeringar medför dock en viss risk som du måste bedöma och acceptera innan du gör en affär.

Du kan minska dessa risker genom att undersöka det valda företaget. Kunskap är makt, så det är viktigt att samla in information om vissa tillgångar eller om marknaden i stort. Detta kommer att hjälpa dig att fatta ett objektivt beslut om potentialen och fördelarna med att investera i Sonys aktie.

Vilka typer av investerare bör inkludera Sony i sina portföljer?

Om du vill köpa Sony-aktier är det en bra idé att se till att din handelsstrategi och dina investeringsmål stämmer överens med Sonys värderingar, resultat och långsiktiga finansiella mål. Det kan vara ett utmärkt val för dig om du vill investera i ett företag med en mångsidig portfölj som fokuserar på tekniska produkter och tjänster.

Dessutom betalar Sony årliga utdelningar, vilket gör den lämplig för många investerare. Om du har en långsiktig strategi är utdelningar attraktiva eftersom du kan återinvestera dem för att utöka din portfölj eller sätta in dem på ditt check- eller sparkonto.

Hur mycket ska jag investera i Sony?

Hur mycket du bör investera i Sony beror på dina behov, förväntad avkastning och din ekonomiska förmåga. Dessutom är din riskprofil också en viktig faktor när du bestämmer investeringsbeloppet.

En annan aspekt som hjälper dig att fatta detta beslut är resten av din portfölj. Den bästa strategin är att se till att du har en balanserad investering som passar din valda strategi.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man aktier i Sony aktien?

Om du vill köpa Sony-aktier är det första steget att registrera dig hos en mäklare. Mäklare är dock inte det enda sättet för dig att köpa aktier i Sony-aktier. En annan metod är med en direkt aktieköpsplan (DSPP), som beskrivs nedan.

Köp Sony-aktier med hjälp av en mäklare

Om du vill köpa Sony-aktier med hjälp av en mäklare är det viktigt att ta reda på vad de erbjuder dig. Olika mäklare har olika funktioner eller förmåner för sina kunder, till exempel utbildningssektorer, begränsad eller bredare tillgång till andra finansiella tillgångar med mera.

Reglering är viktigt för att skydda dina medel. Därför bör du kontrollera om den valda mäklaren erbjuder sina tjänster i ditt land och om kundtjänsten är tillgänglig i din tidszon.

Först måste du fylla i din personliga information, inklusive namn, e-post, telefonnummer och ekonomisk situation. Dessa uppgifter används för att validera ditt konto, enligt olika bestämmelser och av säkerhetsskäl. Vissa mäklare kan till exempel till och med anpassa sina plattformar utifrån dina investeringsmål, inkomster, riskprofil och mer personlig information.

När du har ett konto kan du göra din första insättning. Minimibeloppet kan variera beroende på vilken mäklare du väljer. Du kan använda olika betalningsmetoder, inklusive kreditkort, betalkort, e-betalningar och andra. I de flesta fall tar mäklaren ut en avgift eller provision för varje uttag och insättning, så du bör läsa igenom villkoren noggrant innan du väljer rätt förmedlare.

När du har ett positivt saldo kan du köpa Sony-aktier. Det är viktigt att du fattar detta beslut objektivt och efter noggrant övervägande.

Köp Sony-aktier med ett direkt aktieköpsplan (DSPP)

En direkt aktieköpsplan (DSPP) är en metod för att köpa aktier direkt från ett företag. I det här fallet blir du kontaktad av en överföringsagent som underlättar ditt köp av Sony-aktier.

DSPP har vanligtvis lägre avgifter än mäklare. Dessa avgifter kan dock vara mer frekventa än mäklarnas, så du måste kontrollera om DSPP passar din investeringsplan. Dessutom har DSPP förbestämda scheman och ett fast investeringsbelopp, så det kan begränsa dina valmöjligheter.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Huruvida Sony kan tillföra värde till din portfölj beror på din strategi och dina mål. Det måste också anpassas till din valda tidsram och din riskacceptans.

  2. Sony är nu en stark marknadsledare med stor tillväxtpotential. För att göra en lönsam investering måste du undersöka aktien och fatta lämpliga handelsbeslut vid rätt tidpunkt.

  3. Ja, du kan få ökad avkastning genom att handla med Sony-aktier. Detta beror på din kunskap och erfarenhet av aktiemarknaden och investeringar samt din förmåga att tillgodogöra dig grundläggande nyheter, händelser och annan information som snabbt kan ändra aktiekursens riktning.

  4. Det finns en mängd olika plattformar på marknaden. De kommer med olika funktioner och fördelar, så du måste kontrollera vilken plattform som har de verktyg du behöver, hur användarvänlig du vill att den ska vara och hur detaljerade deras diagram är.

  5. Eftersom Sony är noterat på New York Stock Exchange är handelstiderna från 9:30 till 16:00 (EST) från måndag till fredag.

  6. Sony är noterat på New York börsen (NYSE). Företaget gick till börsen 1970.