Home > Skyddad: Aktier > Skyddad: Sony > Hur man köper Sony-aktier

Hur man köper Sony-aktier

Sony logo
Sony (SNE)
...
24H Förändring
...
exchange
...
Författare: Mauricio Carillo

Sony har verkat inom tekniksektorn och erbjudit sina produkter på marknaden i över 70 år. Detta är ett populärt val för traders och investerare som gillar företagets värderingar och affärsmodell. Om du är intresserad av att köpa Sony-aktier kommer denna artikel hjälpa dig att fatta ditt beslut.

Här hittar du allt om Sonys aktie, exempelvis hur du köper den, hur mycket du kan köpa, vilka tider på dygnet du kan handla SNE och mycket mer.

Lär dig hur man köper Sony-aktier i 3 enkla steg

1

Hitta en aktiemäklare

När du har valt aktiemäklare kan du registrera dig. Efter att ha läst deras villkor kan du ange de personuppgifter de ber om. Du kommer antagligen behöva skicka ett ID så att de kan verifiera ditt konto och dina uppgifter.

2

Analysera ett Sony-diagram

Att analysera aktiediagram är alltid en del av processen innan man ger sig in på en marknad. Sonys aktiediagram hjälper dig att försöka förutspå hur aktien kommer gå framöver, vilket kan hjälpa dig att räkna ut om det är en bra idé att köpa eller sälja den. Det är en bra idé att titta på Sonys trendlinje, historiska resultat samt stöd- och resistensnivåer.

3

Börja handla

Du är nu registrerad, har bra koll på Sonys finansiella situation och är nu redo att köpa! Din aktiemäklare ber ofta om en initial insättning som är över en viss nivå, vilket kan genomföras med hjälp av ett flertal betalmetoder. Det är viktigt att ta en titt på avgifter och courtage då dessa kan växa sig stora beroende på hur du handlar.

En översikt över företaget Sony

Sony Corporation är ett japanskt företag som tillverkar elektronik till konsumenter. Bland dessa produkter hittar vi robotik, television, radio, projektorer, kameror, mobiltelefoner, CD-spelare, radioutrustning och medicinsk utrustning.

Sonys affärsmodell och intäktsströmmar

Detta japanska företag erbjuder flera olika produkter som passar olika behov. De erbjuder elektronik som kameror, hörlurar och smart-tv. Man kan även köpa mobiltelefoner, spel- och nätverkstjänster, musik och kreativa teknologiska produkter.

Med dessa produkter försöker de uppnå företagets syfte, vilket är att ”fylla världen med känsla via kreativitet och teknik”. De följer värdeord som drömmar, nyfikenhet, mångfald och integritet.

Sonys historia

Sony grundades av två japanska affärsmän i Tokyo, Ibuka Masaru och Morita Akio, strax efter slutet av andra världskriget 1946. Företagets VD har varit Kenichiro Yoshida sedan 2018. Han har arbetat för företaget i över 30 år.

1960 öppnade Sony kontor i USA. Deras huvudkontor placerades i New York där de satte den japanska flaggan utanför kontoret. Det var den första japanska flaggan i USA efter kriget.

Deras första produkt var en elektrisk riskokare. Efter det utforskade de teknik och har nått många milstolpar som företag. En av deras många framgångar var 1973 när de släppte sitt första videoprojiceringssystem i färg.

Vi snabbspolar nu fram till 2003 då de skapade världens första HD-projektor för hemmabruk. Efter det har de fortsatt utvecklingen av hemmabiografer och andra teknologiska produkter.

Ska jag investera i Sony-aktier?

Att investera i Sony-aktier är i slutändan ett personligt beslut. Vi har dock tagit fram viktig information för att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Investeringspotentialen i Sony-aktien

Som trader eller investerare tar du dig in på en marknad som rör sig snabbt, vilket innebär att potentialen är hög. Medan marknaden kan röra sig i den riktning du tror kan den givetvis även gå åt andra hållet.

Investeringar innehåller alltid inslag av risk, men du kan reducera denna risk genom att förstå företaget vars aktie du köper. Kunskap om marknaden och hur du kan hålla dig lugn hjälper dig att fatta rätt beslut, vilket leder till att en investering i Sony-aktier har stor potential.

Vilka slags investerare bör inkludera Sony i sina portföljer? 

Om du vill inkludera Sony i din portfölj är det en bra idé att se till så att dina personliga investeringsmål återspeglar Sonys värderingar. Detta är ett företag som symboliserar mångfald, både i deras åsikter och i deras produkter. De tror på kraften i teknik och kreativitet.

Sony betalar ut en årlig utdelning. Totalt omsätts 9,67% av deras intäkter i utdelning till aktieägare. Just nu ligger på utdelningen på 0,39%. Om du är en långsiktig investerare kan utdelning vara attraktivt då du kan återinvestera denna utdelning, vilket leder till större vinster långsiktigt.

Hur mycket ska jag investera i Sony

Hur mycket du ska investera beror på vad du är ute efter och hur mycket du vill kunna tjäna. Det är även viktigt att överväga hur mycket risk du kan ta på dig, och du bör avgöra hur mycket du initialt vill spendera på Sony-aktier.

Det är viktigt att komma ihåg att en enda Sony-aktie kostar 147,39 dollar. Om du använder detta som genomsnitt hade du behövt betala cirka 22 000 dollar för att köpa 150 aktier.

Alternativa aktier

Shopify logo
Shopify
SHOP
...
...
3M logo
3M
MMM
...
...
easyJet logo
easyJet
EZJ
...
...
Lloyds logo
Lloyds
LLOY
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Royal Mail logo
Royal Mail
RMG
...
...

Hur köper man Sony-aktier?

Om du vill köpa Sony-aktier är det en god idé att först registrera ett konto hos en aktiemäklare. Först fyller du i dina personuppgifter som namn, e-postadress, telefonnummer, inkomst och så vidare. Efter det frågar de ofta efter ett ID för att verifiera ditt konto och dina uppgifter.

När du är registrerad kan du sätta in pengar. Ofta behöver man sätta in en viss summa med hjälp av exempelvis ett bankkort, kreditkort, banköverföring eller e-plånbok. Vissa aktiemäklare tar en avgift för varje insättning eller uttag. Det är viktigt att läsa allt om aktiemäklarens courtage och avgifter.

Efter att du har satt in pengar på ditt konto kan du välja Sonys aktier. Kom ihåg att varje finansiellt beslut bör tas i enlighet med dina egna kunskaper och med ett lugnt sinne. Detta hjälper dig när du spekulerar på tillgångar.

Det finns andra sätt än aktiemäklare när du vill köpa Sony-aktier. En annan metod är att köpa direkt via en direkt aktieköpsplan (DSPP). Nedan har vi beskrivit dessa två metoder så att du kan välja den som passar bäst för dina behov, planer och mål.

Köp Sony-aktier med en aktiemäklare

Om du vill köpa Sony-aktier med en aktiemäklare så är det viktigt att reda ut vad olika aktiemäklare har att erbjuda. Vill du äga aktier eller värdepapper? Hur viktigt är det för dig med utbildande material på hemsidan?

Det är viktigt att dina medel är skyddade. Se om aktiemäklaren accepterar medborgare från ditt land, och ifall de erbjuder svenska på plattformen eller kundtjänsten. Det är viktigt att förstå detaljerna när man ska röra sig på riskabla marknader.

Köp Sony-aktier med en direkt aktieköpsplan (DSPP) 

En direkt aktieköpsplan, eller SPPP, är ett sätt att köpa aktier direkt från ett företag, i detta fall Sony. Ibland har företaget en standardiserad process, och ibland blir man kontaktad av en tredjepart.

Det kostar en avgift att använda DSPP, men det kan vara en kostnadseffektiv metod. Detta beror dock på din investeringsstil då dessa avgifter kan bli höga. Observera att DSPP använder förbestämda scheman. De fixerar även ofta den summa du kan investera, vilket innebär att du inte har full kontroll över din investering.

Börja handla idag!

Vanliga frågor och svar

  1. Detta bör gå hand i hand med din investeringsstrategi. Hur mycket du vill investera, varför och när du behöver pengarna.

  2. Sony har uppvisat tillväxt sedan starten. När det kommer till handel kan SNE vara en lönsam aktie om du förstår vad du gör, och vad du vill uppnå.

  3. Ja, du kan tjäna mycket pengar på Sony-aktier om du har en djup förståelse för hur marknaden fungerar och hur det kan påverka detta företag. Följ fundamental och teknisk analys. På så sätt kan du reagera snabbt vid behov.

  4. Vilken den bästa plattformen är beror på deras tjänster och hur dessa passar dina behov. Titta på plattformarnas tjänster och verktyg. Det är alltid en bra idé att använda realtidskvoter.

  5. Eftersom Sony är listad på NYSE kan de köpas och säljas måndag till fredag från 09.30 till 16.00 ET.

  6. Sony är listad på New York Stock Exchange (NYSE). Företaget listades år 1970.