Home > Ansvarsfulla investeringar

Ansvarsfulla investeringar

Ansvarsfulla investeringar är kärnan i ett tryggt och säkert ekonomiskt liv. På den här sidan har vi sammanställt en lista med viktiga riktlinjer som hjälper dig att fatta sunda investeringsbeslut, och vi tillhandahåller också ett urval av resurser som hjälper dig att lära dig mer om effekterna av oansvariga investeringar.

  • Investera inte mer än du har råd att förlora – investeringar kan vara svåra att likvidera. Se till att du alltid har pengar tillgängliga för nödsituationer.
  • Var försiktig med hävstångseffekt och blankning – med alla investeringar som innebär upplåning (blankning och hävstång), var medveten om att nedåtpotentialen kan vara obegränsad. Hantera din risk noggrant.
  • Oreglerade mäklare och handelsplattformar – undvik olicensierade tjänsteleverantörer om det är möjligt. När du hanterar reglerade plattformar skyddas dina interaktioner av finansiella lagar.
  • Var medveten om effekterna av oansvariga investeringar – att riskera för mycket kapital kan skada din familjs ekonomiska situation, din mentala hälsa och ditt kreditbetyg. Om du är skuldsatt, sök hjälp nu. 

Nedan hittar du en lista över resurser att gå igenom om du behöver lära dig mer eller få hjälp: