Home > Event > Bättre affärer i aktier och fonder – grundkurs

Bättre affärer i aktier och fonder – grundkurs

Grundkurs i aktie- och fondkunskap

Kursen sker i samarbete med Mikael Hellberg, kapitalförvaltare med mer än 25 års erfarenhet av aktiemarknaden och investeringar i aktier och fonder lär dig grunderna i aktier och fonder och hur du ska göra bättre affärer.

Grundkurs för lönsammare placeringar i aktier och fonder

Du får lära dig i praktiken hur man gör bättre aktie- och fondaffärer och bygger upp en egen global aktie/fondportfölj. Portföljen inbegriper både ditt privata sparande men även stora delar av ditt sparande i privata pensioner, premiepension, kapitalförsäkringar, investeringssparkonto mm.

I den här kursen får du den kunskap som behövs för att komma igång med att spara i aktier och fonder. Kursboken Aktie- och fondhandboken ger en bra bakgrundskunskap. Du lär dig grunderna om aktier och fonder, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner, kurslistor och index, aktievärdering, att köpa och sälja över Internet, fonder och fondval samt beskattning av aktier och fonder.

Du kommer att lära dig strukturera och systematisera ditt sparande och detta ger dig en helt ny syn på hur du kan göra bra och lönsamma aktie- och fondaffärer.

Förutom att gå igenom grunderna i aktier och fonder, går vi även igenom en mängd saker du ska tänka på för att bygga upp en riktigt bra aktie/fond-portfölj.

Kursinnehåll

Kursens syfte är att ge den grundläggande kunskap som krävs för att komma igång och bedriva ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Kursen behandlar aktiesparandets möjligheter och risker, portföljtänkande, aktievärdering och ger praktiska tips om hur det går till att köpa, förvalta och sälja aktier och fonder.

  • Aktier och fonder som sparform
  • Vad är en fond?
  • Olika fonder och andra placeringar
  • Hur väljer man bra fonder?
  • Att skapa en global aktie- fondportfölj
  • Att köpa, förvalta och sälja aktier
  • Aktiematematik och företagsekonomi
  • Aktievärdering och informationskällor
  • Att fatta köp- och säljbeslut
  • Beskattning av aktier och kapital. Privat sparande, pensionsförsäkringar, investeringssparkonto, kapitalförsäkring, premiepension mm.

Lämpliga förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till deltagare som ska börja spara i aktier eller som redan sparar i enskilda aktier eller fonder.

Datum: Totalt sex Tisdagar 11 feb 2014 och framåt kl 18-21.15.

För att göra kursen så effektiv och bra som möjligt kommer deltagarna gå fyra kvällar. Mellan kurstillfällena kan deltagarna studera mera, läsa kursboken och göra olika uppgifter mm.

Tid: Kl 18 – 21
Plats: Medborgarskolan vid Odenplan i Stockholm
Pris: 2950 kr ink. moms.

Utbildningspaket ingår
Aktie- och Fondhandboken av Björn Wilke, ca 130 sidor
Studiehandledning
Powerpoint-bilder

Fri konsultation 1 vecka efter kursen

Kursledare är Mikael Hellberg. Kontakta Mikael Hellberg vid eventuella frågor eller funderingar. Mobil 073- 699 12 26 eller [email protected]

Tillbaka till sidan för utbildningar

Anmäl dig idag

Kursavgiften faktureras och betalas innan kursen. Platserna till kurserna är begränsade och garanteras i den ordning betalningen kommer in.