Home > Jämför > 10 Bästa aktierna att köpa just nu
Börja handla med eToro

10 bästa aktier att köpa nu

Författare: Ron Mendoza

När det gäller de mest lönsamma branscherna och företagen är det många som fortfarande tänker på pandemin och dess långsiktiga effekter.Med andra ord bör dessa aktierna inte bara vara opåverkade av den ekonomiska osäkerheten, utan de bör också fortsätta att vara lönsamma i år och framåt. Om du är osäker på vilka alternativ du har kan du i följande avsnitt ta reda på de tio bästa aktierna att köpa just nu och hur du kan investera i dem!

Var kan jag handla de bästa aktierna att köpa nu?

Handelskonton erbjuds som sagt av mäklarföretag. Dessa företag tillhandahåller mängder av tillgångar, inklusive aktier, obligationer och råvaror, som du enkelt kan handla. På grund av den hårda konkurrensen på marknaden har många onlinemäklare numera mycket låga kostnader samtidigt som de tillhandahåller alla verktyg du behöver för att investera självständigt. För din bekvämlighet ger vi dig den här korta listan över de bästa online-mäklarna som ger tillgång till de bästa aktierna att köpa nu.

1
Riot Blockchain (RIOT)
Användarbetyg
10
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Marathon Digital Holdings (MARA)
Användarbetyg
9.3
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Coinbase (COIN)
Användarbetyg
8.7
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Argo Blockchain (ARB)
Användarbetyg
8.5
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
7.9
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
6
Apple (AAPL)
Användarbetyg
7.8
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
7
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
7.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
8
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
7.1
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
9
QUALCOMM (QCOM)
Användarbetyg
6.9
$ 5,6 miljarder i intäkter i Q3 2020
Qualcomm är verksamma inom telekombranschen.
Bolaget grundades 1985 och har sitt huvudkontor i Kalifornien.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
10
NextEra Energy (NEP)
Användarbetyg
6.7
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vilka är de bästa aktierna att köpa nu?

De bästa aktierna att köpa nu bör ha en solid investeringspotential på kort och lång sikt. Oavsett om det är företag som klarade sig bra under pandemin eller företag som återhämtar sig och har en enorm potential bör de bästa aktierna ha stora chanser att ge den avkastning som du förväntar dig. Det är dock viktigt att välja rätt företag i enlighet med din investeringsstrategi och dina mål. 

Vilka är handelstiderna för de bästa aktierna att köpa nu?

Handelstiderna för de bästa aktierna att köpa nu är de vanliga handelstiderna på börsen där de är noterade. Om din valda aktie till exempel är noterad på NASDAQ kan den handlas från 9:30 till 16:00 (ET) måndag till fredag. 

Handla de bästa aktierna i 3 enkla steg

1

Öppna ett handelskonto

Det första steget är att välja en mäklare och öppna ett handelskonto genom att tillhandahålla all nödvändig personlig information, inklusive ditt ID. Kontrollera tillgängliga handelsverktyg, forskningsfunktioner, kundsupport och regelefterlevnad. Detta hjälper dig att jämföra mäklare och i slutändan välja den bästa. Du kanske också vill gå igenom vår lista över de bästa online-handelsplattformarna för att underlätta denna process.

2

Välj aktier

När du har öppnat ditt handelskonto är nästa steg att göra din egen forskning och välja de bästa aktierna. Se till att du använder dig av bra och tillförlitliga uppgifter för dina beslut. Grundlig information och välinformerad handel hjälper dig att förbättra din avkastning samtidigt som du minskar riskerna.

3

Placera din handel

När du har valt de aktier som har störst potential är du redo att placera din handel. Finansiera ditt nya handelskonto med en av din mäklares insättningsmetoder. Sök sedan efter din valda aktie, lägg till antalet aktier du vill köpa och skicka in transaktionen.

Vilken är den bästa aktien att handla med?

I listan nedan hittar du de bästa aktierna att handla med just nu. Vi har också valt ut de fem bästa för att ge en djupare inblick i deras affärsverksamhet och varför du bör överväga dem. 

 1. Apple
 2. Amazon
 3. Nvidia
 4. PayPal
 5. Tesla
 6. Etsy
 7. Microsoft
 8. Disney
 9. Zoom Video Communications
 10. Boeing

1. Apple

Apple är i stort sett opåverkat av COVID-19 eftersom företaget till och med lyckades göra en vinst på 12,7 miljarder dollar enligt sitt resultat för fjärde kvartalet 2020. Därför hör Apples verksamhet inte till de branscher som hindras av pandemin. Det kan också vara en bra aktie för en köp- och behållningsstrategi med tanke på dess ledande marknadsposition och teknikindustrins potential. 

Apple-aktien presterade också bra och ökade med 81 % under 2020.

2. Amazon

Amazon gjorde särskilt bra under 2020 - en rekordprestanda, faktiskt. Dess årliga intäkter ökade med 38% från 2019 och nettovinsten ökade med 84%. Detta har naturligtvis mycket att göra med den ökade onlineförsäljningen på grund av begränsningarna. Dessutom tjänar Amazon intäkter genom Amazon Web Services, en marknadsledare inom molnteknik, bland andra. 

Amazons resultat för första kvartalet 2021 rapporterade ett resultat per aktie på $15.79, en ökning med 215% jämfört med föregående år. 

3. Nvidia

Så länge det finns grafikprocessorenheter att sälja kan Nvidia generera intäkter och göra vinst. När videospelsindustrin expanderade avsevärt under 2020 - mer än sport och film tillsammans - ökade även Nvidias marknadsvärde. Samtidigt har företaget också expanderat till den spädbarnsskapande drönarsektorn och tillhandahåller komponenter till dessa enheter. 

Industrins tillväxt hade en kaskadverkan på flera företag som Nvidia.  Och som ett resultat ökade aktien med 122% under 2020.

4. PayPal

Framsteg inom digitala plånböcker och kryptointegration är bara några av de framsteg som gjort PayPal mer attraktivt för investerare. PayPals styrka och rykte som en digital betalningsförmedlare accentuerades också under 2020 och resultaten manifesterades redan under Q3.

PayPal noterade en 25% ökning av intäkterna under 2020, tillsammans med ett 36% hopp i den totala betalningsvolymen.

5. Tesla

Tesla är ett företag som överraskade investerarna genom att rapportera sin första helårsvinst i det minst gynnsamma affärsklimatet på senare år. Tesla producerade 179,757 fordon under Q4 2020, och de totala leveranserna (499,550) var bara några hundra kort från målet på 500,000 för hela året. 

När det gäller aktieprestanda överträffade Teslas aktiekurs till och med Bitcoins meteoriska uppgång förra året, med en vinst på 743%.

Experttips om att investera i de bästa aktierna att köpa nu

Eftersom ingenting är garanterat i investeringsvärlden är tydliga regler för när en handel ska avslutas avgörande för att undvika stora förluster. De strategier du tillämpar är helt och hållet upp till dig själv - som att sätta en stop-loss-order, diversifiera din portfölj och ständigt övervaka dina öppna positioner så att du kan justera dem vid behov.
- Ron Mendoza

Varför handla de bästa aktierna att köpa nu?

De företag som gjorde det bästa av situationen med coronaviruset erbjuder en fantastisk köpmöjlighet att generera exceptionell avkastning i denna unika marknadsatmosfär. Det går på samma sätt för de företag vars verksamheter skadades av pandemin så länge de uppvisar förbättringar.

Allt detta beror på vad som kommer att hända inom den närmaste framtiden. Marknaden tycks fortfarande vara känslig för koronavirusrelaterade uppgifter, vilket kan få den bredare marknaden att darrar. Viss försiktighet är nödvändig för att undvika misstaget att överexponering för enskilda företag.

Vanliga frågor och svar

 1. Aktier avser företag som handlas på finansmarknaden. Krypto, å andra sidan, är en digital valuta, så det är en annan typ av omsättningsbar tillgång. I likhet med fysiska valutor kan kryptovaluta användas för att köpa varor och innehas som vilken annan tillgång som helst, även om den inte utfärdas av en central myndighet, till exempel en centralbank.

 2. Ja, de flesta av de företag som man kan köpa nu kan bli mycket lönsamma så länge de passar din investeringsstrategi och dina mål.

 3. Apple är den mest lönsamma, med en nettovinst på $57.41 miljarder för räkenskapsåret 2020.

 4. Apple kan vara en säker investering för en nybörjare eftersom det är ett mycket stabilt företag med en verksamhet som inte har drabbats av COVID-19. Tänk dock på att din portfölj bör vara diversifierad för att minska dina risker. Samtidigt finns det ingen riskfri strategi eller något riskfritt finansiellt instrument inom investering. Därför är det viktigt att genomföra din egen forskning.

 5. Dessa aktier kan vara bra investeringar för nybörjare. Du måste dock fortfarande använda strategier för att minska riskerna, till exempel investera riskkapital, lägga till olika tillgångar i din portfölj med mera.

 6. Nej. De flesta av aktierna att köpa följer nu de vanliga marknadstimmarna på börsen där de är noterade.