Home > Jämför > 10 Bästa aktierna att köpa just nu

De 10 bästa aktierna att köpa 2022

Författare: Ron Mendoza

I letandet efter fantastiska företag att investera 2021 är den stora elefanten i rummet fortfarande COVID-19 och dess långsiktiga effekter på affärslandskapet. Företag som kan lyckas åtminstone från i år och framåt bör ha samma pandemisäkerhet som gjorde det möjligt för det att frodas året innan. Men exakt vilka är dessa företag? Vilka aktier ska du äga i din portfölj som du älskar?

För att hjälpa dig utsåg vi i den här artikeln de tio bästa aktierna att köpa nu. Baserat på deras resultat föregående år är företagen på vår lista de som vi tycker har en bra chans för att överleva de närmaste tio månaderna av denna pandemi.

Vilka är de bästa aktierna att köpa nu?

De bästa aktierna att köpa nu är de företag som har visat sig klara av den globala lågkonjunktur som orsakats av Coronaviruset. Dessa är de företag som, i stället för att påverkas negativt av alla nedstängningar och begränsningar, faktiskt har gynnats av det.

Och i viss utsträckning omfattar det också de företag som är på väg att återhämta sig, särskilt när de globala COVID-19-fallen minskar.

Vilka öppettider gäller för de bästa aktierna att köpa nu?

Handelstider för denna typ av aktie följer den vanliga handelstiden för börsen där de är noterade. Om den aktie du väljer är noterad på en amerikansk börs som NASDAQ, följer de börstiderna mellan 9:30 och 16:00 ET från måndag till fredag (utom helgdagar). Vissa mäklare låter dig också handla före och efter dessa timmar men erbjuder kanske inte samma volatilitet för att flytta marknadspriser.

Handla de bästa aktierna i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Det du behöver för att komma åt de finansiella marknaderna och de aktier du vill köpa är ett handelskonto. Därför är det första steget för att börja investera att öppna ett sådant hos en mäklare.

Men gå inte till vilken mäklare som helst. Gör dina efterforskningar och gå igenom deras handelsverktyg, forskningskapacitet, kundsupport och reglering. Detta hjälper dig att jämföra mäklare och i slutändan välja den bästa.

2

Undersök företagen

När du har öppnat ditt handelskonto är nästa steg att ta dig tid att undersöka de företag du vill investera i innan du riskerar dina pengar. Se till att riktiga uppgifter avgör ditt beslut att investera i ett företag. Med andra ord, köp inte bara i ett företag för att du hörde att det är en het aktie.

3

Placera din första handel

När allt är klart och du har spenderat mycket tid på att analysera ett företags verksamhet (t.ex. gräva genom finansiella rapporter och lyssna på konferenssamtal) är det sista steget att köpa dina första aktier i företaget och se hur din investering går.

Var kan jag handla de bästa aktierna att köpa nu?

Handelskonton erbjuds, som nämnts, av mäklarföretag. Gör en snabb sökning på rabatterade eller nätmäklare, så ger resultaten dig många alternativ. Och det handlar bara om att välja den bästa.

När du öppnar ett konto hos någon av dessa mäklare behöver du bara ge ID-bevis och ibland information om din investeringserfarenhet, anställningsstatus och annan information.

Men naturligtvis finns det andra sätt att investera i aktier förutom detta. Men de andra alternativen erbjuder inte samma bekvämligheter som mäklare.

Mäklarkonton är överlägset mest praktiska eftersom de ger dig olika verktyg som hjälper dig att investera självständigt. Deras plattformar låter dig också ta dig in och ut ur dina positioner snabbt. Och det är också det mest kostnadseffektiva alternativet tack vare frånvaron av eventuella förskottskostnader, och transaktionsavgifterna hos de flesta mäklare dessa dagar ligger på de lägsta nivåerna.

Och för att hjälpa dig att bestämma vilken mäklare du ska gå till valde vi våra tre bästa val i den här tabellen. Vi tror att det som dessa mäklare erbjuder är anpassat till de nya trenderna på dagens marknad.

1
Coinbase (COIN)
Användarbetyg
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Apple (AAPL)
Användarbetyg
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
6
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Användarbetyg
7.8
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
7
NextEra Energy (NEP)
Användarbetyg
7.5
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
8
QUALCOMM (QCOM)
Användarbetyg
7.1
$ 5,6 miljarder i intäkter i Q3 2020
Qualcomm är verksamma inom telekombranschen.
Bolaget grundades 1985 och har sitt huvudkontor i Kalifornien.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
9
SolarEdge (SEDG)
Användarbetyg
6.9
SolarEdge tillhandahåller smarta energitekniklösningar inklusive solomvandlare.
Solaredge har ett börsvärde på14B dollar.
Bolaget har haft en god avkastning under de senaste fem åren med mer än 240% vinster.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
10
First Solar (FSLR)
Användarbetyg
6.7
USA-baserade First Solar ansågs som ett av "Smartaste företag 2017" av MIT
FSLR tillverkar och säljer solceller (PV) solvärmesystem och PV power växter
Kvartala intäkter har ökat med ett årsgenomsnitt på 13% (enligt Nasdaq)
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vilka är de 10 bästa aktierna att handla?

Här är våra tio bästa aktier att köpa nu:

 1. Apple
 2. Amazon
 3. Nvidia
 4. PayPal
 5. Tesla
 6. Etsy
 7. Microsoft
 8. Disney
 9. Zoom Video Communications
 10. Boeing

 Apple

Apple påverkades inte nämnvärt av COVID-19 eftersom det till och med lyckades få ut 12,7 miljarder dollar i vinst enligt sina 4Q-resultat för budgetåret 2020. Apples verksamhet faller inte under de branscher som hindras av pandemin. Men det som är förvånande är att trots den ekonomiska omvälvningen tjänade företaget fortfarande pengar på sin produkts försäljning. Aktien utvecklades också bra och uppskattades med 81% under hela 2020.

Amazon

Amazon gjorde särskilt bra ifrån sig 2020 - faktiskt rekordbra. Dess årliga intäkter ökade med 38% från 2019 och nettovinsten ökade med 84%. Detta har naturligtvis mycket att göra med den ökade onlineförsäljningen på grund av begränsningarna och nedstängningar. Men trenden kan fortsätta eftersom pandemin fortfarande inte ser något slut.

Nvidia

Så länge det finns grafiska processorenheter att sälja kan Nvidia generera försäljning och göra vinst. Och eftersom videospelindustrin expanderade avsevärt 2020 - bättre än sport och film kombinerat - så gjorde Nvidia det också. Branschens tillväxt hade en kaskadeffekt på företag som Nvidia. Och som ett resultat ökade aktien med 122% förra året.

PayPal

Framsteg inom digital plånbokskapacitet och kryptointegration är bara något av utvecklingen hos PayPal som ökade dess attraktivitet för investerare. PayPals kraft som en digital betalningsprocessor accentuerades också 2020 och resultaten manifesterades redan under tredje kvartalet, med en 25% ökning av intäkterna jämfört med året innan, i kombination med en 36% högre total betalningsvolym.

Tesla

Tesla är ett företag som förvånade investerare genom att rapportera sitt första positiva helårsresultat i det minst gynnsamma affärsklimatet de senaste åren. Tesla producerade 179 757 fordon under fjärde kvartalet, och dess totala leveranser (499 550) var bara några hundratal från sitt mål på 500 000 under hela året.

När det gäller aktieprestanda överträffade Teslas aktiekurs till och med Bitcoins meteoriska stigning förra året, med en vinst på 743%.

Etsy

Etsy är en e-handelswebbplats som Amazon skulle ha gått förbi 2020 när det gäller onlineförsäljning. Men istället växte företagets andel på onlinemarknaden när pandemin slog till. Intäkterna från tredje kvartalet ökade till och med 128,1% jämfört med samma period föregående år.

Det som gör Etsy annorlunda än sina e-handelspartners är att det inte bara är en annan säljare av standardkonsumentartiklar. Etsy fokuserar på att sälja vintageartiklar, handgjorda varor, konst och hantverk. Det är också en plattform där människor med konstnärliga färdigheter kan sälja sitt arbete och tjäna pengar.

Microsoft

Microsoft är ett annat företag som inte alls drabbades hårt av hela COVID-19-situationen. Försäljningen av kommersiella molntjänster utgjorde huvuddelen av de totala intäkterna på 143 miljarder dollar. Företagets spelkonsolverksamhet och Windows-programvaran växte också 2020. Och totalt sett returnerade företaget 35 miljarder dollar till sina aktieägare.

Microsofts nya och hälsosamma intäktsströmmar gör det redo att ta itu med 2021 och framåt.

Disney

Disney är det första företaget på denna lista vars kärnverksamhet drabbades hårt av coronavirus förra året. Företaget var tvunget att stänga sina nöjesparker och dess lönsamma filmföretag påverkades av biostängningar. Men att satsa mot det här företaget skulle fortfarande vara ett dåligt beslut eftersom Disney fortfarande lyckades blomstra 2020. Faktum är att dess helårsintäkter på 65,39 miljarder dollar bara var 4,22 miljarder dollar lägre än 2019, med medieverksamheten som den viktigaste drivkraften.

Men bortsett från det har företaget också en ny kommande intäktsmaskin via sin nyligen lanserade Disney+. Den nya streamingtjänsten fylld med Disney-innehåll är tänkt att konkurrera med Netflix och har redan fått 73 miljoner abonnenter i december.

Zoom Video Communications

Zoom var stort 2020, och det är en underdrift. Zooms marknadsdebut 2019 möttes med överväldigande framgång nästa år när pandemin slog till. Aktien handlades mellan 60 och 74 dollar i april 2019 men är nu värt hela 417 dollar per aktie, vilket ökar marknadsvärdet till nästan 120 miljarder dollar.

Naturligtvis var detta uppenbart eftersom de flesta företag och skolor över hela världen litade på deras programvara för att kommunicera, vilket är en trend som inte försvinner ännu.

Boeing

Slutligen har vi Boeing. Att köpa Boeing vid denna tidpunkt är en chansning på flygindustrins återhämtning. För även om företaget har andra affärssegment som försvar, rymd & säkerhet och globala tjänster, är dess kärnverksamhet fortfarande kommersiell flygplanstillverkning och flyguthyrning.

Detta är anledningen till att aktien sjönk med 34% 2020 och fortfarande inte har återhämtat sig mycket av vad den hade tappat i värde under pandemin. Men eftersom flygplan är ett duopol mellan Boeing och Airbus, är det galet att ignorera Boeing till sitt nuvarande rabatterade pris.

Experttips för att investera i de bästa aktierna på marknden

För att upprepa så är den främsta anledningen till att köpa dessa aktier nu att antingen förvärva aktier i företag som har visat anmärkningsvärd motståndskraft mot pandemin eller köpa billigare aktier i stora företag som blev offer för den men som är redo att återhämta sig. Men om 2021 inte blir ett år av global ekonomisk återhämtning eller om verksamheten som gjorde det bra förra året blir rakt ut besvikelser, måste du ha förinställda parametrar för när du ska göra en bedömning av dina innehav. Detta kallas också "planera framåt" eller ha en "beredskapsplan." Eftersom ingenting garanteras är det avgörande att ha uttryckliga regler för när man ska avsluta en handel för att undvika stora förluster. De regler du fastställer är helt efter ditt gottfinnande. Du kan använda det mått som är vettigt för dig. Det kan vara ett prismål eller ett nyckeltal i ett företags kvartalsrapport. Det som är viktigt är att du handlar på dina egna villkor.
- Ron Mendoza

Varför handla de bästa aktierna ?

De företag som utnyttjar coronavirus-situationen maximalt erbjuder en fantastisk köpmöjlighet för att skapa exceptionell avkastning i denna unika marknadsatmosfär. Det går på samma sätt för företag vars företag skadades av pandemin, det vill säga om de uppvisar förbättringar.

Men alla dessa saker beror på vad som kommer att hända inom en snar framtid. Marknaden verkar förbli känslig för data relaterat till coronaviruset, vilket kan få den bredare marknaden att skaka. En viss grad av försiktighet är nödvändig för att undvika misstaget att överexponera i enskilda företag.

Vanliga frågor och svar

 1. Aktier är aktier i företag som handlas i en börs. Krypto, å andra sidan, är en annan typ av tillgång som ofta beskrivs som en form av digital valuta.

 2. Ja, de flesta företag att köpa nu är lönsamma investeringar. Som företag trivdes de förra året trots den massiva vågen av Coronavirus-relaterade nedstängningar och begränsningar.

 3. Apple är det mest lönsamma med 57,41 miljarder USD nettoresultat för räkenskapsåret 2020.

 4. Apple är en säker investering för nybörjare eftersom det är ett mycket stabilt företag med en verksamhet som inte skadats av COVID-19.

 5. Ja det är de. De flesta av aktierna att köpa nu hade framgång under ett helt år med inte den mest idealiska marknadsmiljön.

 6. Nej. De flesta aktier att köpa följer de vanliga börstiderna för börsen där de är noterade.