Home > Jämför > 3D-printingaktier
Börja handla med eToro

Bästa 3D-Printingaktierna att köpa 2022

Författare: Mircea Vasiu

3D-printing industrin har framstått som ett av de mest revolutionerande områdena under 2000-talet. Området innehåller ny teknik som regeringar och privatföretag har investerat enorma belopp i på grund av de imponerande tillväxtmöjligheterna. 

Det är ett av de mest lovande områdena, med en beräknad årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,48 % fram till 2025. Den största marknaden för företag inom 3D-printingsindustrin är Nordamerika, medan den snabbast växande marknaden, fram till 2025, beräknas vara Asien-Stillahavsområdet. 

Var Kan Jag Handla 3D Printing-Aktier?

En av de vanligaste metoderna för att handla med 3D-printingsaktier är via en onlinemäklare. En onlinemäklare är en plattform där du kan sätta in dina pengar och sedan köpa aktier under handelstider. Eftersom följande tio bästa 3D-utskriftsaktier kan köpas via en online-mäklare har vi också handplockat de bästa online-plattformarna som du kan använda för att öppna ett handelskonto.

1
3D Systems Corp (DDD)
Användarbetyg
10
3D Systems Corp grundades 1986.
Är noterat på NYSE sedan 2011, och är en del av S & P 600.
Företaget köpte Gentle Giant Ltd 2014.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Stratasys Ltd (SSYS)
Användarbetyg
9.3
En av de bäst rankade aktierna i 3D industrin.
Stratasys har ett börsvärde på 3.6B dollar.
Bolaget meddelade en förvärvning av 3D-printstartupen Origin, för 100 miljoner dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Proto Labs Inc (PRLB)
Användarbetyg
8.7
En av de största möjligheterna inom 3D branschen.
Ett börsvärde på 4.22B dollar.
PRLB aktien är upp cirka 107% under det senaste året.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Materialise (MTLS)
Användarbetyg
8.5
Materialise grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Belgien.
God avkastning under det senaste året.
Ett börsvärde på 2.67B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Hewlett Packard Enterprise Co (HPE)
Användarbetyg
7.9
Grundades 1939 och är en av de äldsta teknikföretagen.
Intäkterna i bolaget är 28,9 miljarder dollar (2019).
Hewlett Packard Enterprises äger flera imponerande dotterbolag.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Översikt över 3D-Printingaktier

3D-utskrift står för "tredimensionell utskrift" och tekniken används för att skapa föremål med hjälp av en innovativ och smidigare produktionsmetod. Branschen omfattar olika utskriftstekniker, t.ex. binder jetting, polyjet eller selektiv lasersintring (SLS). Detta är en konkurrensutsatt marknad då den verkar vara dominerad av ett fåtal stora företag. 

Majoriteten av marknadsandelen ägs av toppaktörer som Stratasys och GE Additive. De flesta av dessa företag är noterade på börser och kan handlas antingen via direkt aktieägande, via ETF:er (börshandlade fonder) eller CFD:er (contracts for differences). 

Vilka Är Handelstiderna för 3D Printing Aktier?

Handelstiderna beror på den valda börsen. Vanligtvis kan du handla med 3D-printsaktier från 8:00 till 16:30 om du befinner dig i Storbritannien eller liknande om du befinner dig i USA. Om du placerar dina affärer via en aktiemäklare kan du handla internationellt. 

Hur Handlar och Investerar du i 3D-Printingsaktier?

1

Öppna ett Handelskonto

Välj en nätmäklare och registrera ett konto genom att fylla i all nödvändig information. Vissa plattformar erbjuder demokonton där du kan skapa en virtuell portfölj om du vill öva innan du investerar dina surt förvärvade pengar.

2

Välj Aktier

Välj ett eller flera 3D-printföretag att lägga till i din investeringsportfölj. Använd mäklarens plattform för att ta reda på mer information om aktiekursen, historisk prestanda och andra indikatorer innan du fattar ditt beslut.

3

Placera Ditt Köp

Slutligen sätter du in pengar på ditt nya handelskonto. Hitta sedan dina valda aktier och köp aktien genom att skriva in det belopp som du har beslutat dig för att investera i företaget.

De 10 Bästa Aktierna för 3D-Printing att Köpa

Den här listan innehåller de bästa 3D-printingföretagen att köpa i år, baserat på deras tillväxt och marknadsandelar. Vi har också valt ut de fem bästa aktierna att ta en djupare inblick i företagens resultat och potential. 

 1. Stratasys [SSYS] 
 2. 3D Systems Corporation [DDD] 
 3. Proto Labs Inc. (PRBL) 
 4. ExOne Co. (XONE) 
 5. General Electric Company (GE Additive) 
 6. HP Inc (HPQ) 
 7. SLM Solutions (AM3D.DE)
 8. Align Technologies (ALGN)
 9. Straumann (STMN.SW)
 10. MGI Digital Technology (ALMDG. PA) 

Stratasys 

Stratasys är ett amerikanskt företag som är verksamt inom 3D-industrin. Det är involverat i additiva tillverkningslösningar för företag, verksamheter och privatpersoner. Stratasys specialiserar sig dessutom på tillverkningssystem och 3D-skrivare för flera sektorer, bland annat fordonsindustrin, försvaret, medicin, elektronik och utbildning. 

I skrivande stund har Stratasys vuxit med mer än 165 procent i år och har ett börsvärde på 2,85 miljarder dollar. Företagets vinst förväntas fördubblas under de kommande åren. 

3D Systems Corporation

3D Systems Corporation är ett amerikanskt företag med säte i Rock Hill, South Carolina, som är verksamt inom alla tre faser av 3D-printing: konstruktion, tillverkning och försäljning. Företagets medgrundare, Chuck Hull, uppfann 1984 den första 3D-printingmetoden, som kallas stereolitografi. Numera har företaget utökat sin produktportfölj avsevärt och erbjuder lasersintring, filmöverföring, direktmetallutskrift, med mera. 

Aktien har stora dagliga rörelser, vilket innebär en signifikant risk. En stor ”short squeeze” inträffade under första halvåret 2021, då aktiekursen klättrade från 11 dollar till nästan 50 dollar på mindre än en månad, följt av en signifikant nedgång. 

Proto Labs Inc. 

Proto Labs tillverkar specialanpassade delar, med hjälp av 3D-utskriftsteknik, för medicintekniska produkter, fordon, elektroniska apparater och andra konsumentprodukter. Produkterna för formsprutning, 3D-utskrift och plåttillverkning används av ingenjörer och utvecklare som behöver programvara för 3D-datordesign för att skapa varor för slutanvändaren. 

Proto Labs har tiofaldigat sin aktiekurs sedan 2012 och noterade en betydande uppgång under pandemin, och fortsatte vara stabil under första halvåret 2021. 

ExOne Co. 

ExOne är ett företag som tillverkar 3D-printingmaskiner, men det är också involverat i utveckling och marknadsföring av andra produkter och tjänster för industriföretag över hela världen. Företaget har mer än två decennier av erfarenhet inom detta område och betjänar olika branscher, såsom energi, fordonsindustrin och försvaret. 

Med en ökning av sin aktiekurs, med över 220 % under de senaste tre åren, förblir ExOne starkt trots att aktiekursen föll med 50 % under de första månaderna av 2021. Om företaget presterar bra kan investerare utnyttja denna möjlighet och köpa aktierna till ett fyndpris. 

General Electric (GE Additive) 

GE Additive är en del av General Electric som fokuserar på additiv tillverkning. Som världsledande företag använder GE Additive avancerad teknik för att förbättra företagens verksamhet och öka deras prestanda. Företaget är en del av olika branscher, till exempel hälsovård, energi och bilindustrin. Företaget har förvärvat olika intäktsgenererande företag, bland annat Concept Laser och Arcam EBM, som nu utökar dess expertis och tillgångar. 

GE befann sig i en stadig nedåtgående trend under flera decennier. Företaget har dock nyligen hoppat upp från bottennivån och fördubblat sitt värde. 

Experttips Om att Investera i 3D-Printing Aktier

Precis som alla relativt nya branscher har 3D-printing potential att växa med en högre CAGR-grad än traditionella branscher. Av denna anledning föredrar investerare att bli exponerade eftersom 3D-printing har blivit allmänt antagen av olika industrier under de senaste åren. Som med alla andra aktier är det dock bäst att se till att du har en väl diversifierad portfölj för att minska riskerna, tillsammans med andra strategier, som att endast investera kapital som du inte behöver inom den närmaste framtiden.
- Mircea Vasiu

Varför Investera i 3D-Printing Aktier?

Marknaden för 3D-printing har ett marknadsvärde på 13,7 miljarder dollar och förväntas nå nästan 65 miljarder dollar år 2026. Detta skapar enorma belöningsmöjligheter för tidiga investerare i takt med att fler och fler företag inom olika branscher inför 3D-printingteknik. Dessutom skapar de flesta av dessa aktier specialanpassade delar för ett brett utbud av marknader, så de kommer med stor sannolikhet att uppleva en stadig ökning av intäkterna.

Vanliga frågor och svar

 1. Vilken aktie som är bäst för 3D-printing beror på din befintliga portfölj och investeringsstrategi. Flera av våra kortlistade aktier är fastgrodda i denna lovande bransch eftersom de har varit marknadsledande i flera decennier. Oavsett vilken 3D-printingaktie du väljer ska du se till att analysera dess potential innan du lägger till den i din portfölj.
 2. På grund av industrins begynnelsefas och den tvåsiffriga genomsnittliga årliga tillväxttakten under de kommande fem åren erbjuder 3D-printingindustrin större möjligheter än de traditionella industrierna.
 3. Proto Labs har över 118 miljoner dollar i likvida medel och över 350 miljoner dollar i behållna vinstmedel, samtidigt som kundfordringarna överstiger leverantörsskulderna.
 4. Alla som har för avsikt att diversifiera sin klassiska portfölj bör överväga denna lovande bransch.
 5. General Electric kan vara ett lämpligt val för en nybörjare på grund av den lägre risken. Det är ett konsoliderat, stabilt företag som bör ha lägre volatilitet än andra aktier. Oavsett detta bör nybörjare endast investera i aktier som de tidigare analyserat och använda riskkapital.
 6. 3D erbjuder många möjligheter när det gäller produktion, arkitektur, material och byggsystem. Detta beror på att den ger konsumenterna möjlighet att skapa sina egna produkter, ger oändliga anpassningsmöjligheter och kan potentiellt avbryta tillverkningen.