Home > Jämför > 5G Aktier under 10 dollar

Bästa 5G-aktierna under 10 dollar att köpa 2022

Författare: Mircea Vasiu

Med en topphastighet 20 gånger snabbare än 4G - och vissa säger till och med 100 gånger snabbare - skulle 5G kunna förändra hur vi ansluter oss under de kommande åren. Men ännu finns det ingen bredare täckning av det nya nätverket , så det finns en verklig möjlighet nu att komma in på trenden tidigt och investera i företag som får 5G-anslutningen att hända. I den här artikeln, har vi listat våra topp 10 val av de bästa 5G-aktierna under $10 som potentiellt kan positionera din portfölj för långsiktig tillväxt.

Översikt över 5G-företag med aktier under $10

År 2025 beräknas cirka 1,7 miljarder människor att vara anslutna 5G-nätverket, vilket innebär att det fortfarande kan vara på en andra plats bakom 3G och 4G när det gäller globala mobilanslutningar. I år förväntas det finnas cirka 438 miljoner 5G-anslutningar, vilket är framsteg för masstäckning. Detta är början på 5G-eran.

Några företag är på god väg att dra nytta av den bredare 5G-lanseringen. Deras aktiekurser kan dock ligga utanför den genomsnittliga investerarens budget. Därför kan 5G-aktier under $10 ge investerare en exponering på en relativt överkomlig nivå för företag som har potential att överträffa den bredare marknaden.

Vilka är öppettiderna för 5G-aktier under $10?

5G-aktier under $10 kan handlas under öppettider, och exakta tidpunkter kan variera beroende på börsen där aktien är noterad. Vissa mäklare kan erbjuda handel före och efter öppettiderna men det är låg volatilitet under dessa perioder. De flesta börser är öppna under dagtid - 09:30 till 16:00.

Hur handlar jag med och investerar i 5G-aktier under $10?

1

Öppna ett handelskonto

För att handla 5G-aktier under $10 behöver du en pålitlig och välreglerad mäklare för att utföra affärer åt dig. Den ideala plattformen bör erbjuda avancerade verktyg, dedikerat handelsstöd och insiktsfull marknadsundersökning. För att öppna ett konto måste du ange ditt fullständiga namn, e-postadress och bostadsadress. Dessutom måste du verifiera ditt konto genom att tillhandahålla bevis på identitet och adress för att följa KYC-reglerna.

2

Välj 5G-aktier under $10

Välj de 5G-aktier under $10 som du vill investera i. Titta på saker som volatilitet och olika prisindikatorer genom en teknisk analys för att bestämma om du vill handla aktierna. Det är också viktigt att göra en grundläggande analys av företaget genom att titta på omsättningen, historiska priser och jämförelser.

3

Placera din handel

Det sista steget är att klicka på köpknappen och köpa den valda aktien. När din transaktion har behandlats och du har medel exponerade för aktien, tar du nu en aktiv roll för att hantera din position. Detta innebär att din handelsutgång bör överensstämma med antingen din fördefinierade risk eller fastställda vinstmål. Det är viktigt att noggrant övervaka aktien så att du kan tidsbestämma din exit för maximal lönsamhet.

Var kan jag köpa 5G-aktier under $10?

Det bästa alternativet är att använda en mäklare. Det finns dock också andra sätt för dig att handla 5G-aktier, till exempel genom en utdelnings-återinvesterings-plan (DRiP) eller en direkt aktieinköpsplan (DSPP).

Men dessa alternativ, särskilt med DSPP, innebär högre kostnader i förväg och låg likviditet. Med DRiP är också aktievalen begränsade eftersom inte alla företag erbjuder detta system.

En mäklare erbjuder den bästa servicen till endast en liten avgift för varje handel, och du kan köpa de 5G-aktier du vill ha och behålla dem så länge du väljer. Det betyder att du antingen kan handla 5G-aktier aktivt eller hålla dem tills de uppfyller ditt investeringsmål.

Och vad som är ännu bättre är att branschstandarden nu innebär att mäklarcourtage och miniminivåer för konton reducerats till i princip ingenting, vilket gör aktiehandel överkomlig för alla.

1
Min. Insättning
$50
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Topp 10 5G-aktier under $10 att köpa

 1. ASE Technology Holding
 2. Communications Systems
 3. Nokia Corp.
 4. ADDvantage Technologies Group
 5. Limelight Networks
 6. Wireless Telecom Group
 7. Wipro
 8. VEON
 9. Borqs Technologies
 10. Globalstar

ASE Technology Holding

ASE Technology Holdings aktiekurs har varit på ett oupphörligt rally sedan september förra året, vilket driver aktiekursen till en vinst på 102% och handlas till $8,34 i skrivande stund. Detta taiwanesiska företag erbjuder montering och testtjänster. Det tillhandahåller outsourcad montering, halvledartestning och halvledarförpackning, bland andra tjänster.

Utrullningen av 5G ser ut att gynna deras verksamhet inom halvledartillverkning genom deras "smarta fabrik" som drivs av 5G mmWave-nätverket som företaget introducerade i december förra året.

Communications Systems

Communications Systems tillhandahåller infrastrukturprodukter för bredband och röstkommunikation. De driver tre affärssegment: Transition Networks, JDL Technologies och Net2Edge, som betjänar kunder från Nordamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika och andra länder.

Företagets aktie har varit i ett 4-månaders rally, har hoppat 45% från nedgången i oktober och handlas för $5,94 i skrivande stund.

Nokia Corp.

Denna gamla mobiltelefontillverkare som kopplade ihop människor på 90- och början av 2000-talet säljer fortfarande telefoner, men de syftar nu till att ansluta världen genom 5G. Detta finska företag har fått kontrakt för att bygga 5G-nätverk i Belgien och Taiwan under tredje kvartalet. Och till 4,19 USD per aktie i skrivande stund, är aktiekursen väl inom prisintervallet $2,34 - $5,14 för förra året.

ADDvantage Technologies Group

ADDvantage Technologies Group verkar i två affärssegment: trådlösa infrastrukturtjänster och telekommunikation. Företaget bygger och uppgraderar trådlösa nätverk och tillhandahåller utrustning för nätverkskommunikation till telekomindustrin.

Dess investering i grundläggande element genom Fulton Technologies gör det möjligt att förse sina kunder med 5G-teknologi. ADDvantage handlas till 3,37 dollar med ett marknadsvärde på 40,5 miljoner dollar i skrivande stund.

Limelight Networks

Limelight Networks är en leverantör av innehållsleveransnätverk (CDN) för digitalt medieinnehåll och programvara, med en kundbas som inkluderar Amazon Prime Video och HBO Max. Limelight lanserade också EdgeFunctions, dess satsning på edge computing, som förväntas dra nytta av 5G. Företaget har ett börsvärde på 608 miljoner dollar och handlas till 4,85 dollar per aktie i skrivande stund.

Experttips för att investera i 5G-aktier

Det är viktigt att känna till risken med att investera i vissa 5G-företag, särskilt de nyare som vill få en bit av marknaden. När allt kommer omkring ligger 5G mer i teknikscenen än i kommunikation. Därför kommer alltid något nytt och mer innovativt att dyka upp som kan pusha upp branschens obevisade företag. Faktum är att 5G inte har rullats ut helt, men människor funderar redan på en potentiell 6G-framtid. Så det bästa du kan göra för att ta itu med risken är att diversifiera mellan 5G-företag. Om du planerar att ha en viss exponering för nykomlingar på marknaden kanske du också vill lägga in pengar i beprövade företag i 5G-området för att jämna ut din risk i denna bransch.
- Mircea Vasiu

Varför investera i 5G-aktier under $10?

5G är inte bara en stor uppgradering av anslutning utan anses också vara banbrytande och transformerande, möjligen som en startplatta för ännu nyare teknik som vi inte ens har hört talas om. Därför kan investeringar i 5G-aktier under $10 vara den bästa metoden att för att hoppa på 5G-tåget.

Om 5G visar sig vara en framgång, kan undervärderade marknadsaktörer eller små företag med enorm tillväxtpotential potentiellt ge utdelning.

Ändå upprepar vi vad vi berörde tidigare, riskomponenten i obevisade verksamheter är hög. Medan du har en chans att se dina pengar multipliceras tre gånger så kan du också förlora hela din investering. Nya handlare måste lära sig riskhanteringstekniker innan de handlar.

Vanliga frågor och svar

 1. 5G-ETF:er är fonder som består av en samling av 5G-aktier, medan 5G-aktier under $10 är enskilda aktier. Den största skillnaden mellan de två är att enskilda aktier kommer att ha högre risk i motsats till att investera i en diversifierad fond.

 2. Ja. De flesta länder betraktar vinst från handel som en skattepliktig händelse. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.

 3. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på KYC-normer innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge en trygg och säker miljö för användarna.

 4. En reglerad plattform kommer ofta att insistera på KYC och listar dess reglerande status på webbplatsen. En lista över några ansedda plattformar finns också i guiden ovan.

 5. Den vanligaste strategin för att minska risken och skydda investerat kapital är att använda en stop-loss-order. Det finns många andra strategier för att minska risken vid handel som du lätt kan hitta på webbplatser för handelsplattformar.

 6. Nej. Men vissa mäklare erbjuder öppettider före och efter marknadens öppettider.