Home > Jämför > 5G Aktier under 10 dollar
Börja handla med eToro

De bästa 5G-aktierna under 10 dollar att köpa i [inv-år]

Författare: Mircea Vasiu Uppdaterad: 10 February, 2022

Med en topphastighet som är 20 gånger snabbare än 4G - och enligt vissa till och med 100 gånger snabbare - kan femte generationens (5G) mobiltelefoni förändra hur vi kopplar upp oss under de kommande åren. Halvvägs in i juni 2021 finns det ännu ingen utbredd täckning av det nya nätverket, så det kan finnas en verklig möjlighet att ta del av trenden och investera tidigt i företag som kommer att förverkliga 5G-anslutningen.

I den här guiden listar vi våra tio bästa 5G-aktier under 10 dollar och beskriver fem av dem.

Var kan jag köpa 5G-aktier under 10 dollar?

Även om vissa aktier kan köpas direkt från företagen med hjälp av ett direktköpsprogram (DSPP), kommer du för 5G-aktier under 10 dollar troligen att köpa via en mäklare, och det kommer troligen att vara en online-mäklare. När du väljer en mäklare måste du titta på olika saker - som till exempel regleringsstatus, snäva bud-ask spreads och låga provisioner - men vi har gjort det lättare för dig genom att identifiera några av de bästa mäklarna.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Min. Insättning
$500
Kampanj
Användarbetyg
8.7
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Bank Wire, Credit Card, Debit Card, PayPal, Sofort, neteller, skrill
Fullständig regellista:

Vad är 5G-aktier under 10 dollar?

5G-aktier är företag som är involverade i tillhandahållandet av femte generationens (5G) telefoniteknik. För den här guiden har vi snävt ner listan över 5G-aktier ytterligare för att endast inkludera de som är prissatta till mindre än 10 dollar per aktie. Vissa aktier kan vara lågt prissatta av en anledning, men vissa kan få se sina aktiekurser skjuta i höjden när 5G blir mer allmänt förekommande.

Hur man investerar i 5G-aktier under 10 dollar

1

Öppna ett handelskonto

Att registrera sig hos en välrenommerad börsmäklare som låter dig handla med 5G-aktier (eller andra aktier) kan inte vara enklare, och en mäklares online-ansökningsformulär tar vanligtvis bara några minuter att fylla i. De flesta, om inte alla reglerade mäklare vill att du ska bevisa din identitet innan du aktiverar ditt konto fullt ut.

2

Välj 5G-aktier under 10 dollar

Sök eller bläddra igenom din mäklares lista över aktier som kan handlas för att hitta de aktier som finns på vår lista, men se till att du gör din egen forskning innan du köper. Fundamental analys bör hjälpa dig att avgöra vilka aktier du ska köpa, och teknisk analys kan hjälpa dig att avgöra när du ska köpa dem.

3

Placera din handel

Öppna en handelsbiljett för en aktie du vill köpa, ange antalet aktier du vill köpa (eller hur mycket pengar du vill investera) och klicka på knappen "köp" för att se handeln utföras nästan omedelbart. Eller öppna en orderbiljett utanför börsens handelstider för att köpa en aktie så snart marknaden öppnar eller när priset når en viss nivå.

Topp 10 5G-aktier under 10 dollar att köpa

Det här är våra bästa 5G-aktier under 10 dollar att köpa:

 1. ASE Technology Holding
 2. Communications Systems
 3. Nokia Corp
 4. ADDvantage Technologies Group
 5. Limelight Networks
 6. Wireless Telecom Group
 7. Wipro
 8. VEON 
 9. Borqs Technologies
 10. Globalstar

Låt oss nu titta närmare på de fem största aktierna.

1. ASE Technology Holding (NYSE: ASX)

Det taiwanesiska företaget ASE Technology Holding erbjuder monterings- och testtjänster. Företaget erbjuder utlokaliserad montering, halvledartestning, halvledarförpackning och andra tjänster. 5G-utbyggnaden ser ut att gynna ASX:s verksamhet inom halvledartillverkning genom sin "smarta fabrik" som drivs av 5G mmWave-nätet som företaget introducerade i december 2020.

ASX-aktien har nått sin högsta nivå i juni 2021, men har varit ganska volatil under de senaste 20 åren. Med detta sagt kan det som ser ut som volatilitet nu se ut som en relativt platt linje när denna aktie tar fart och blir en multi-bagger.

2. Communications Systems (NASDAQ: JCS)

Communications Systems tillhandahåller infrastrukturprodukter för bredbands- och röstkommunikation. Företaget har tre affärssegment - Transition Networks, JDL Technologies och Net2Edge - som betjänar kunder i Nordamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika och andra länder.

JCS:s aktiekurs har varit på en berg- och dalbana och är i juni 2021 ungefär där den började så långt tillbaka som 1984. Om denna aktie fortsätter med samma fleråriga cykel kan vi förvänta oss att aktiekursen mer än fördubblas under det kommande decenniet.

3. Nokia Corp (NYSE: NOK)

Denna före detta mobiltekniska titan, som var stor på 1990-talet, säljer fortfarande telefoner. Dess nya verksamhet är dock att bygga 5G-nät för framtiden, och i det avseendet kan företaget mycket väl dra nytta av vissa länders ovilja att anta Huaweis 5G-infrastruktur. 

Nokia-aktien har konsoliderat sig nära en historiskt låg kurs, vilket kan vara ett perfekt tillfälle att köpa innan kursen exploderar.

4. ADDvantage Technologies Group (NASDAQ: AEY)

ADDvantage Technologies Group har två affärssegment: trådlösa infrastrukturtjänster och telekommunikation. Företaget bygger och uppgraderar trådlösa nätverk och tillhandahåller utrustning för nätverkskommunikation till telekomindustrin.

Efter en strålande start 1996 hade AEY-aktien fallit långt och snabbt 1998. Snabbt framåt 20+ år och aktierna kan visa tecken på liv, åtminstone när det gäller handelsvolymerna.

5. Limelight Networks (NASDAQ: LLNW)

Limelight Networks är ett CDN-nätverk (Content Delivery Network) för digitalt medieinnehåll och programvara, med en kundbas som inkluderar Amazon Prime Video och HBO Max. Limelight lanserade också EdgeFunctions, företagets satsning på edge computing, som förväntas dra nytta av 5G-utbyggnaden.

LLNW-aktien har inte visat någon tydlig riktning (uppåt eller nedåt) under mer än ett decennium, men den uppenbara periodiciteten kan göra halvvägs in i 2021 till en bra tidpunkt att köpa Limelight Networks-aktier.

Experttips om att investera i 5G-aktier

Ingen investering är en garanti för framgång, och aktiekurserna kan både sjunka och stiga. Om du placerar en skyddande stopporder på en viss nivå under ditt inköpspris (inte för nära, inte för långt bort) kommer du automatiskt att sälja din andel om priset går emot dig. Tanken är att lämna din position med en liten förlust innan den blir en stor förlust.
- Mircea Vasiu

Varför investera i 5G-aktier under 10 dollar?

5G är inte bara en stor uppgradering av uppkopplingen. Det kan också ses som en störande och omvälvande lösning som kan fungera som en startram för teknik som vi inte ens har hört talas om ännu. Om 5G visar sig vara en framgång kan undervärderade aktörer skjuta upp i pris och så småningom ge utdelning.

Med potentiella höga vinster följer oundvikligen en hög risk, men det finns sätt att hantera denna risk. 

Vanliga frågor och svar

 1. En 5G-aktie är ett enskilt företag som är involverat i utbyggnaden av 5G-teknik; en 5G ETF är en korg med sådana aktier som kan handlas under marknadstid på samma sätt som en enskild aktie.

 2. I de flesta länder måste du betala skatt på dina handelsvinster om du inte vidtar särskilda åtgärder för att inte betala skatt: t.ex. endast sälja aktier inom ramen för ditt årliga kapitalvinstavdrag eller (i Storbritannien) handla via icke beskattningsbara spread bets.

 3. Många mäklare låter dig öppna ett konto inom några minuter genom att lämna minimala personuppgifter. För att aktivera ditt konto fullt ut, och framför allt för att ta ut vinster, måste du dock tillhandahålla någon form av identifikation för att bevisa vem du är.

 4. Reglerade mäklare vill att du identifierar dig som en del av deras KYC-förfaranden (know your customer). De kommer också att informera om sin regleringsstatus på sina webbplatser, och du kan kontrollera detta med hjälp av de online-register som tillhandahålls av tillsynsmyndigheter, t.ex. den brittiska Financial Conduct Authority (FCA).

 5. Det finns minst två sätt att hantera risken. Ett sätt är att diversifiera ditt innehav över flera aktier så att inget enskilt företag kan utplåna din portfölj genom att gå i konkurs. Ett annat sätt är att placera en skyddande stopporder under ditt inköpspris på varje handel så att investeringen kommer att avslutas med en liten förlust innan den blir en stor förlust.

 6. Alla aktier handlas under börsens öppettider, som vanligtvis är mellan 8.00 och 16.30 på vardagar.