Home > Jämför > 5G EFT:er
Börja handla med eToro

Bästa 5G-ETF:er att köpa 2022

Författare: Alice Wanjiku Uppdaterad: Jan 21, 2022

Om du är intresserad av marknaden för telekomtjänster har du förmodligen hört mycket om 5G, den nya generationens trådlösa kommunikationsnätverk.

Att välja rätt 5G-aktier samtidigt som 5G-tekniken utvecklas är inte lätt, men, du kanske inte endast behöver köpa enskilda aktier. Om du är ute efter en komplett 5G-portfölj som inte kräver intensiv övervakning, kan en investering i en eller flera 5G-börshandlade fonder (ETF:er) vara ett mycket bra alternativ för att få portföljsexponering till nästa generation av trådlösa nätverk.

I den här guiden ska vi prata om 5G-ETF: er och om de är ett bra läge att köpa sådana under 2021.

Var kan jag handla 5G-ETF:er?

Oavsett om du investerar i 5G-ETF på lång sikt eller vill handla in och ut mer regelbundet, kommer du att upptäcka att de flesta mäklare tillåter dig att handla 5G-ETF. Var noga med att undersöka den bästa mäklaren för dig.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en 5G-ETF?

5G, som står för den "femte generationen" av mobilteknik, är nästa stora standard när det gäller bredbandsnät. Experter förutspår att 5G-nätverk så småningom kommer att kunna ge konsumenterna datahastigheter på upp till 10 gigabyte per sekund.

En börshandlad fond (ETF) är en samling aktier som kan handlas på aktiemarknaden som en vanlig aktie. Till skillnad från fonder kan ETF:er köpas när som helst under handelsdagen. Aktierna som ingår i en ETF har vanligtvis av ett tema. Till exempel kommer en 5G-ETF att innehålla aktierna i företag som erbjuder 5G-tjänster. 

Nu vet du vad 5G-ETF är, låt oss titta på hur man investerar i 5G-ETF:er. 

Investera i 5G-ETF: er i tre steg

1

Öppna ett handelskonto

Det första steget är att registrera dig hos en nätmäklare. Kolla upp mäklarprovisioner och dolda avgifter som ränta på marginaler (lånade pengar) eller uttagsvgifter. Kolla också upp handelsrestriktioner och minimikontosaldon.

2

Välj 5G-ETF:er

På din mäklares plattform kan du hitta en lista över tillgängliga ETF:er (inklusive 5G-ETF:er), och på vissa plattformar kan du filtrera listan för att hitta ETF:er från en specifik leverantör eller med låga avgifter.

3

Gör ditt köp

När du har hittat den ETF du vill köpa kan du köpa den via din mäklare på ungefär samma sätt som du gör en aktie.

Bästa 5G-ETF:er att köpa nu

Här är de 10 bästa ETF:erna som har fokus på 5G: 

 1. First Trust Indxx NextG ETF
 2. Vanguard Communication Services ETF 
 3. iShares US Telecommunications ETF
 4. Defiance Next Gen Connectivity ETF
 5. Global X Internet of Things ETF
 6. Pacer Benchmark Data and Infrastructure Real Estate ETF
 7. SPDR S&P Telecom ETF
 8. VanEck Vectors Semiconductor ETF
 9. Global X MSCI China Communication Services ETF
 10. Esoterica NextG Economy ETF

 

1. First Trust Indxx NextG ETF

Ett av de bästa sätten att utöka portföljsexponeringen för nästa generations mobilteknik är genom First Trust 5G ETF. Fonden investerar i aktier i företag med marknadsvärden på minst 500 miljoner dollar som är involverade i utveckling och distribution av 5G-teknik .

Med mindre än 1 miljard dollar i tillgångar under förvaltning (AUM) är First Trust Indxx NextG ETF inte den största ETF:en på denna lista. Den har dock funnits sedan 2011 och har fördubblats i värde sedan 2016. Den har ett årligt kostnadsförhållande på 0,70 procent, vilket innebär att för varje 1000 dollar som investeras går 7 dollar per år i fondförvaltningsavgifter.

2. Vanguard Communication Services ETF

Vanguard Communication Services ETF:en är den största telekom-ETF som för närvarande investerar i 5G-företag. Verizon Communications (NYSE: VZ), Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) och AT&T är bland de största 5G-tillgångarna. Andra betydande innehav inkluderar Facebook (NASDAQ: FB) och Googles moderbolag Alphabet (NASDAQ: GOOG). Denna ETF kan ge dig mångsidig exponering för 5G-marknaden tack vare omfattande investeringar i några av de största amerikanska teknikföretagen. 

3. iShares U.S. Telecommunications ETF

IShares US Telecommunications ETF är ett bra alternativ om du är ute efter avkastning på dina investeringar. De 44 aktierna i ETF:er är främst telekommunikationsföretag. AT&T och Verizon står för 40% av fondens totala innehav. ETF:en har portfölj av aktier från stora teknikföretag (som Cisco) som erbjuder resurser för mobilnätinfrastruktur och programvaruhantering.

4. Defiance Next Gen Connectivity ETF

Connectivity ETF investerar i företag som utvecklar teknik som gör det möjligt för 5G-leverantörer att tillhandahålla tjänster. Hårdvarutillverkare står för cirka 75% av fondens AUM vilket gör att den skiljer sig från rivaler som Vanguard Communication Services ETF, som främst fokuserar på mjukvarutillverkare. Många av tillgångarna överlappar aktierna som även finns i First Trust Indxx NextG ETF:en. 

5. Global X Internet of Things ETF

Uttrycket "sakernas internet" hänvisar till ett nätverk av enheter som är ihoplänkade via internet, till exempel en Alexa från Amazon som du kan kontrollera via din telefon. Denna ETF är relevant om du vill investera i företag som tillverkar enheter som använder sig av 5G- teknik. Majoriteten av aktierna finns i företag som tillverkar GPS-enheter och trådlösa kommunikationslösningar. 

Experttips om att investera i 5G-ETF:er

Att investera i ETF:er kan vara ett enkelt och bekvämt sätt att tjäna pengar på av utvecklingen av 5G- teknik. ETF:er har inbyggd diversifiering och är mindre volatila i pris än enskilda aktier. Men kom ihåg att 5G är en växande bransch. Du kan därför förvänta dig viss osäkerhet när 5G-infrastrukturen introduceras och kund- och affärsintroduktionen växer.
- Alice Wanjiku

Varför köpa 5G-ETF:er?

I takt med att 5G expanderar erbjuder en 5G-ETF i din portfölj en sällsynt kombination av diversifiering och exponering för teknikutvecklingen. Om du planerar att investera i ETF:er behöver du först skaffa dig en förståelse för kostnadsprocenten för varje fond. För den lägsta kostnadskvoten, överväg att investera i Vanguard Communication Services ETF:en, som har en låg kostnadskvot på 0,10 procent.

Vanliga frågor och svar

 1. Dataanvändningen ökade under pandemin när konsumenterna blev alltmer beroende av sina telefoner. 5G-ETF:er kommer att fortsätta att se en betydande tillväxt under de närmaste åren.
 2. Som nybörjare är det viktigt att du skaffar dig de nödvändiga färdigheterna innan du tar ett dopp i ETF-poolen. Läs på så mycket du kan om att investera i allmänhet och läs sedan denna guide för att välja den bästa 5G ETF:en för din specifika portfölj.
 3. ETF:er som håller utdelningsaktier samlar in dessa utdelningar och betalar sedan antingen ut dem till ETF-innehavarna (dvs. du) eller så återinvesteras pengarna i ETF:en. Oavsett så går du inte miste om utdelningen.
 4. Eftersom proffsen har utformat de olika beståndsdelarna i ETF:erna behöver du bara köpa dem och sedan luta dig tillbaka och vänta på att de (förhoppningsvis) ska generera avkastningar. Du kan dock välja att vara mer aktiv än så, till exempel genom att göra tidsbeställda köp och ordna med försäljning av dina ETF-innehav i synk med marknadens toppar och dalar.
 5. Vissa skulle hävda att du inte kan förutspå marknaderna, medan andra hävdar att du kan. Det finns alltid bra och dåliga tider att köpa eller sälja aktier på eller ETF:er på, men generellt är det bättre att bida sin tid på marknaden hellre än att agera vid rätt tid på marknaden.
 6. Positionshandlare och långsiktiga investerare kan dra mest nytta av att investera i 5G-ETF:er. 5G är växer, och det kan ta några år innan tekniken och dess aktier når sin topp.