Home > Jämför > Förnyelsebar energi aktier

Bästa aktierna att köpa inom förnybar energi 2021

I flera årtionden har forskare varnat mänskligheten för konsekvenserna av att använda fossila bränslen. Just nu upplever vi effekterna av detta, och plötsligt har alla börjat prata om miljövänligt bränsle.

Innovationer och teknologiska framsteg har inneburit att kostnaden för produktionen och distributionen av förnybar energi har minskat, och allt fler satsar nu på en renare framtid. I denna guide visar vi dig de bästa aktierna inom förnybar energi som du kan köpa under 2021. 

Vad är aktier inom förnybar energi?

Förnybar energi, som även kallas ren eller grön energi, hänvisar till naturliga resurser eller resurser som kan återställas på ett naturligt sätt. Förnybar energi är inte ett nytt koncept. Under den industriella revolutionen upphörde stora delar av intresset för det då det var mer kostnadseffektivt för storskalig energiproduktion att satsa på andra alternativ. Sedan dess har teknologin skiftat intresset mot förnybar energi vad gäller kostnader och påverkan på miljön och ekosystemet.

Aktier inom förnybar energi lär växa avsevärt tack vare globala satsningar på grönare energi, klimatförändringar och en allt större medvetenhet bland konsumenter samt beteenderelaterade förändringar. För att vara en del av den boom som finns kring förnybar energi kan man investera i hållbara aktier eller spekulera på priserna via CFD:er.

Hur handlar och investerar man i aktier inom förnybar energi?

1

Öppna ett handelskonto

Hitta en nätmäklare som erbjuder aktier inom förnybar energi och registrera ett konto. Sätt in pengar på ditt konto och försäkra dig om att insättningen bekräftas.

2

Välj aktier inom förnybar energi

Bestäm dig ifall du vill spekulera eller äga aktier inom förnyelsebar energi.

3

Börja handla

Researcha både tekniska och fundamentala aspekter och köp sedan en aktie med hög potential.

Var kan jag handla aktier inom förnyelsebar energi?

För att vara en del av det ökade intresset runt ren energi kan du handla via traditionella aktiemäklare och nätmäklare, vilket ger dig tillgång till aktier inom förnybar energi. Om du är intresserad av att ha kontroll över din portfölj 24/7 är det bäst att välja en nätmäklare. På så sätt får du alla aktier inom förnybar energi på en och samma plattform.

Vi har listat de bästa aktierna inom förnybar energi att köpa under 2021. Du kan börja handla dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
NextEra Energy (NEP)
Vår poäng
10
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
SolarEdge (SEDG)
Vår poäng
9.3
SolarEdge tillhandahåller smarta energitekniklösningar inklusive solomvandlare.
Solaredge har ett börsvärde på14B dollar.
Bolaget har haft en god avkastning under de senaste fem åren med mer än 240% vinster.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
3
First Solar (FSLR)
Vår poäng
8.7
USA-baserade First Solar ansågs som ett av "Smartaste företag 2017" av MIT
FSLR tillverkar och säljer solceller (PV) solvärmesystem och PV power växter
Kvartala intäkter har ökat med ett årsgenomsnitt på 13% (enligt Nasdaq)
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
4
Renewable Energy Group (REGI)
Vår poäng
8.5
Energy Group Renewable är den största producenten av biodiesel i USA.
Ett börsvärde på 3.708B dollar.
REGI aktien är upp 256% under de senaste sex månaderna.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
5
Canadian Solar (CSIQ)
Vår poäng
7.9
Bolaget tillverkar solmodulprodukter som omvandlar solljus till el för en mängd olika användningsområden.
CSIQ börsintroducerades $15 på Nasdaq börsen 2006
Ett av de mest "värdefulla" -aktien inom solindustrin, med ett P / E-förhållande på 18 (Jan 2021)
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA

De 10 bästa aktierna inom förnybar energi

Detta är de bästa aktierna inom förnybar energi som du kan köpa år 2021. Dessa har tillväxtpotential, samtidigt som de hjälper till att skydda miljön för framtida generationer. 

 1. China Recycling Energy Corp [CREG]
 2. NextEra Energy [NEE]
 3. Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure [HASI]
 4. SunRun [RUN]
 5. Fusion Fuel Green PLC Class A [HTOO]
 6. General Motors [GM]
 7. Tesla Inc [MTNB]
 8. NIO [NIO]
 9. Ormat Technologies [ORA]
 10. Enphase Energy [ENPH]

China Recycling Energy Corp [CREG]

Det blir inte renare och grönare än China Recycling Energy Corp. Detta kinesiska företag använder återvunna material i flera olika industriella sektorer som inom gruvbranschen, lantbruk och konstruktion för att tillverka energisparande ballaster och utrustning. De har ett börsvärde på 37 miljoner dollar med en genomsnittlig EPS-tillväxt på 92,5%. Om du bryr dig om miljön och vill rädda planeten för framtida generationer är CREG en bra aktie att följa.

NextEra Energy [NEE]

NextEra Energy är ett företag inom elkraftinfrastruktur och är moderbolag åt Florida Power & Light, NextEra Energy Resources och Gulf Power. Via NextEra Energy Resources producerar, distribuerar och sänder de vind- och solenergi. Ju fler som anammar gröna alternativ desto mer utrymme har denna aktie att växa. Just nu har företaget ett börsvärde på 158 miljarder dollar med en genomsnittlig utdelning per år på 1,7%.

Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure [HASI]

Hannon Armstrong erbjuder både finansiella tjänster och konsulttjänster genom att tillhandahålla kapital och specialiserad expertis inom sektorn för effektiv energi. Företaget är intresserat av att reducera koldioxidutsläpp och har erbjudanden för att bekämpa klimatförändringar. Just nu fokuserar alla på globala klimatförändringar, och hur man kan lindra effekterna av det. HASI ser ut att förbereda sig för en stigande trend. Företaget har ett börsvärde på 4,5 miljarder dollar, med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på 105,5%.

SunRun [RUN]

Detta amerikanska företag designar, marknadsför, säljer och installerar solenergilösningar. De är en stor aktör inom den privata solenergisektorn. Företaget håller just nu på att expandera sina solnätstjänster. Detta tillsammans med den nya administrationen i Washington, som kommer satsa mer på gröna alternativ, får prognosen för denna aktie att vara lovande. Företaget har ett börsvärde på 14,7 miljarder dollar med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på cirka 20%.

Fusion Fuel Green PLC Class A [HTOO]

Fusion Fuel specialiserar sig inom produktionen av grön, vätebaserad energi. Då allt fler går vidare från konventionella energikällor kan Fuel Fusions patentskyddade teknik vara en kassako som fortsätter att ge utdelning. Detta Dublin-baserade företag har ett börsvärde på 190 miljoner dollar. 

General Motors [GM]

General Motors är en veteran i biltillverkningsindustrin men lär sig nu nya tricks. GM:s förmåga att anpassa sig till nya teknologier som påverkar biltillverkare blir nyckeln till att fortsätta stiga på marknaden, då allt fler elbilstillverkare tar sig in på marknaden, och då investerare är intresserade av dessa aktier. Marknaden för elbilar är fortfarande i sin linda, så GM:s val och strategiska positionering kommer göra så att de kan dra nytta av denna nya tillväxtmarknad. Företaget har ett börsvärde på 75,2 miljarder dollar med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på 73,5%.

Tesla Inc [TSLA]

Tesla är bilindustrins älskling och en pionjär inom elbilstillverkning. Grundaren Elon Musk har en kultliknande status och har även diversifierat företaget till att även satsa på soldrivna batterier och ren energiförvaring för konsumentmarknaden. Företaget har ett börsvärde på 755,8 miljarder dollar med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på 75%.

NIO [NIO]

Detta kinesiska företag är en av de ledande tillverkarna av elfodron och EV-finansiering, en ledande innovatör inom AI, nätverk och automatiserade bilar. Företaget producerar och säljer även laddare, valet-tjänster och andra tjänstepaket. Företaget har ett börsvärde på cirka 70 miljarder dollar.

Ormat Technologies [ORA]

Ormat Technologies är en jätte inom geotermisk produktion och energiåtervinning med en närvaro i Nordamerika, Asien och Afrika. Företaget är även aktiv inom solenergilagring och har en utmärkt pipeline med gröna produkter. Med tekniken att producera ren och förnyelsebar energi ser framtiden för förnyelsebar energi ut att kunna skapa en stigande trend för ORA-aktien. Företaget har ett börsvärde på 6,1 miljarder dollar med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på 1%.

Enphase Energy [ENPH]

Enphase tillhandahåller rena energilösningar till privatpersoner via solceller och relaterade produkter. Då politiken allt mer lutar åt ren energi kommer Enphases solceller och toppmoderna växelriktare få ENPH:s aktie att stiga. Företaget har ett börsvärde på 23,9 miljarder dollar med en genomsnittlig utspädd EPS-tillväxt på 20%.

Experttips när du investerar i aktier inom förnybar energi

Det främsta motargumentet mot storskalig användning av förnybar energi hittar vi i politiken och bland beslutsfattare. Att noga övervaka fundamentala aspekter av ren energi är nyckeln till att investera i denna marknad. Ta del av alla stora makroekonomiska händelser eller rapporter som kan påverka dessa marknader.

Varför investera i aktier inom förnybar energi?

Teknologiska framsteg har inte bara gjort det kommersiellt gångbart, utan även till ett billigt alternativ för konsumenter. Då allt fler länder lär sig från gröna länder som Tyskland, Danmark och Sydafrika kommer diskursen vändas i fördel för ren energi, och politiska beslut lär fattas de kommande åren som får aktier inom förnybar energi att stiga långsiktigt.

Vanliga frågor och svar

 1. Alla de aktier inom förnybar energi som vi har diskuterat här är bra val under 2021.

 2. Absolut. Ren energi är en stark marknad som har potentialen att bli en megatrend.

 3. När det kommer till den finansiella bilden är den starkaste aktien inom förnybar energi just nu Tesla med ett börsvärde på 755,8 miljarder dollar.

 4. Alla kan investera i dessa aktier.

 5. Dessa aktier är ett utmärkt val för nybörjare tack vare potentialen att bli en megatrend i framtiden.

 6. De är populära tack vare dess positiva påverkan på miljön.

 7. Du kan köpa och sälja dessa aktier på nätet 24 timmar om dygnet under arbetsdagar.