Home > Jämför > Aktier att köpa under lågkonjunktur

Bästa aktierna att köpa under en lågkonjunktur

Författare: Redaktionen

Folkhälsokrisen som uppstod till följd av COVID-19 tvingade USA:s regering att genomföra nedstängnings-åtgärder för att begränsa spridningen av viruset. Detta innebar att företag stängdes, vilket oundvikligen kastade in nationen i en lågkonjunktur. Som ett resultat förlorade många aktier mycket av sitt värde när pandemin var som värst. Historien visar dock att vissa aktier tenderar att klara sig bra under lågkonjunkturer. Mot bakgrund av detta försökte vi skapa en lista över de bästa aktierna att köpa under en lågkonjunktur.

Översikt över aktier under en lågkonjunktur

Som investerare är det mycket viktigt att känna igen ekonomiska cykler eftersom det kan betyda skillnaden mellan vinst och förlust i din portfölj. Förmågan att identifiera vilket håll ekonomin är på väg åt och göra justeringar av portföljen i enlighet med detta är det som leder till en framgångsrik investering.

Att handla aktier under lågkonjunkturer kan vara ganska knepigt och oftast olönsamt. Konsumentutgifterna och förtroendet minskar medan företagen måste säkra sig mot fallande efterfrågan och utsträckt likviditet.

Men även om lågkonjunkturer kännetecknas av minskade konsumtionsutgifter finns det vissa varor och tjänster som kunderna inte kan gå utan, oavsett ekonomins tillstånd. Företag som producerar oelastiska varor som stapelvaror skulle fortfarande generera intäkter under ekonomiska nedgångar eftersom deras produkter är grundläggande nödvändigheter.

Stapelvaror som mat och grundläggande hushållsartiklar kan inte tas bort från budgeten som en ny teknikpryttel. Snarare skulle konsumenter vända sig till billigare alternativ. Sektorer som hälso- och sjukvård, konsumentvaror och verktyg trivs under en lågkonjunktur eftersom deras produkter är grundläggande nödvändigheter.

Handelsaktier i företag som producerar oelastiska varor och tjänster är de mest lönsamma investeringsalternativen under lågkonjunkturer. Aktierna överträffar ofta den bredare marknaden under lågkonjunkturer.

Vilka är öppettiderna för aktier?

Recessionssäkra aktier kan handlas under vardagar mellan 9.00 och 16.30 New York Time, när de stora börserna är öppna. De kan också handlas före marknaden (två timmar innan aktiemarknaden öppnas) och efter marknaden (två timmar efter att marknaden stängts).

Hur handlar och investerar man i aktier under en lågkonjunktur?

1

Leta efter en sektor som klarar sig bra under en lågkonjunktur.

Handel under en lågkonjunktur skiljer sig från handel under en normal eller blomstrande ekonomi. Det finns väldigt få områden där investerare kan lägga sitt kapital och ta ut vinster. Leta efter börsnoterade företag som producerar stapelvaror och grundläggande förnödenheter eftersom konsumenterna inte kan gå utan dessa varor oavsett konjunkturcykeln.

2

Välj de aktier du vill köpa

Det är här dina efterforskningar kommer in. När du har identifierat företag inom hälso- och sjukvård, konsumentvaror och verktyg (sektorer som klarar sig bra under lågkonjunkturer) gör du grundläggande analyser av företagen för att fastställa deras verkliga eller rättvisa värde. Om aktien handlar över det verkliga värdet kan du behöva vänta på en tillbakagång. Om den handlar under sitt verkliga värde kan du absolut ta chansen.

3

Placera dina affärer

Efter att ha identifierat de aktier du vill handla kan du fortsätta och göra din beställning. Kom ihåg att ha en detaljerad handelsstrategi innan du gör din handel.

Var kan jag köpa aktier under en lågkonjunktur?

Aktier kan köpas från börsen via en direkt aktieköpsplan eller mäklare. En direkt aktieköpsplan tillåter investerare att köpa aktier direkt från företaget. Å andra sidan fungerar en mäklare som mellanhand mellan investeraren och aktierna i företaget som säljs på börsen. Men inte alla företag erbjuder direkta köpplaner, och processen kan vara ganska besvärlig. Det bekvämaste sättet är att köpa aktier via en mäklare. För att hjälpa handlare att fatta välgrundade beslut om mäklare har vi listat våra tre bästa utvalda mäklare i tabellen nedan.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Topp 10 aktier att köpa under en lågkonjunktur

Det här är de bästa aktierna att köpa under en lågkonjunktur på grund av flera faktorer, såsom elasticitet i efterfrågan och affärsmodellens motståndskraft.

De 10 bästa aktierna att köpa under en lågkonjunktur inkluderar:

 1. Amazon (NASDAQ: AMZN)
 2. Apple (NASDAQ: APPL)
 3. Target (NYSE: TGT)
 4. Walmart (NYSE: WMT)
 5. Procter & Gamble (NYSE: PG)
 6. PepsiCo (NASDAQ: PEP)
 7. CVS Health (NYSE: CVS)
 8. IDACORP (NYSE: IDA)
 9. Lowes (NYSE: LOW)
 10. The Clorox Co (NYSE: CLX)

Amazon (NASDAQ: AMZN)

Amazon har blivit ett känt namn för sin banbrytande och dominerande detaljhandelsfront online. Jätten inom e-handel och molntjänster visade förra året att det är möjligt att skapa jobb och öka intäkterna under en lågkonjunktur. Under andra och tredje kvartalet 2020 - under pandemins höjdpunkt - realiserade Amazon en sammanlagd total intäkt på 184,75 miljarder dollar och en vinst på 13,55 miljarder dollar. Amazons aktier har skjunkit med 0,22% YTD.

Apple (NASDAQ: APPL)

Apple har utvecklats från att vara en telefontillverkare till en jätte involverade i allt. Företaget agerar aggressivt och investerar i områden som kan ge långsiktig tillväxt från chipdesign till elbilar. Företaget har kunnat fördubbla sitt servicesegment på kort tid och fortsätter att presentera det som ett värdefullt förslag för konsumenter att logga in på. Aktierna i Apple minskade med 2,13% för året.

Target Corp. (NYSE: TGT)

Target har en historia av att slå motgångar (2008 och 2020). Företaget visade sitt bästa ekonomiska resultat någonsin under förra årets lågkonjunktur. Targets fleråriga strategi med tunga investeringar i e-handel gav resultat, och stormarknaden redovisade en årlig försäljningstillväxt på 24% under andra kvartalet 2020, den högsta i företagets historia. Target har fortsatt att återuppfinna sig själv och göra sig tilltalande för konsumenter trots hård konkurrens från Amazon.

Walmart (NYSE: WMT)

Walmart har en tydlig fördel i en svag ekonomi, eftersom kunder som hoppas kunna minimera kostnaderna drar sig till rabatterade återförsäljare. Ingen annan återförsäljare kan positionera sig bättre för att tilltala önskan att spara pengar än Walmart. Världens största återförsäljare är fortfarande den man går till för rabatterade priser. År 2020 ökade företaget försäljningen med 6,75% - ett bevis på dess motståndskraft. Andelarna i Walmart har sjunkit med 4,03% YTD, vilket utgör en bra affär.

Procter & Gamble (NYSE: PG)

Procter & Gambles breda utbud av hushållsprodukter kontrollerar en betydande marknadsandel i sina respektive kategorier. Företaget cappat på 313 miljarder dollar har en av de längsta perioderna för utdelningstillväxt på marknaden och är skickliga på att extrahera en högre procentandel av vinsten ur sin försäljning. Bolagets nettovinstmarginal ökade med 234% år 2020, vilket innebar en positiv organisk tillväxt i försäljning inom alla dess segment. Aktierna i P&G minskar med 8,6% förra året.

PepsiCo (NASDAQ: PEP)

Även om konsumenter har dragit tillbaka på sockerhaltiga läsk i flera år har PepsiCo inte ignorerat dessa förändrade smaker. Företagets diversifiering över många framstående varumärken globalt innebär att ekonomiska resultat är relativt stabila även i lågkonjunkturer. Även om vinstmarginalerna sjönk förra året, fick företaget fortfarande sitt. PepsiCos totala marknadstillväxt för 2020 var 4,3%, bättre än Hersey (2,1%) och Coca-cola (-9%). Aktien för Pepsi har minskat med 10,6% YTD.

CVS Health (NYSE: CVS)

Recessioner leder till ökade hälsoutgifter på grund av de fysiska och mentala utmaningarna som uppstår i en dålig ekonomi. Det finns ofta fler sjukdomar och hälsoproblem under lågkonjunkturer på grund av lägre köpkraft och en sämre levnadsstandard. CVS Health har en kedja med cirka 10 000 läkemedelsbutiker över hela USA, inklusive ägarskapet och driften av det nationella försäkringsbolaget Aetna, vilket ökar i intäkter och vinster under en lågkonjunktur, vilket framgår av dess resultat 2008 och 2020.

IDACORP Inc (NYSE: IDA) 

Elförbrukningens prestanda påverkas mer av vädret än de ekonomiska förhållandena, vilket gör dem till en fördelaktig aktie att äga under en lågkonjunktur. IDACORP Inc. är ett elföretag med över 580 000 kunder. Företaget noterade ingen större påverkan på sin verksamhet under pandemin. IDACORP har upprätthållit en hållbar utdelningsgrad med stigande vinst per aktie under det senaste decenniet. Detta gör aktien till en bra källa för kassaflöde under en lågkonjunktur.

Lowe's Companies Inc. (NYSE: LOW)

Eftersom människor behöver spara kontanter, finns det en tendens att göra de flesta hemreparationer själv. Butiker som Lowe, som erbjuder en repertoar av gör-det-själv- och hemreparations-satser, har en ökad efterfrågan under en lågkonjunktur. År 2020 gynnades Lowes då miljoner övergick till att stanna hemma eller arbeta hemifrån. Under fjärde kvartalet 2020 ökade försäljningen på Lowes.com med 106% när onlineförsäljningen blomstrade. Lowes aktier har ökat med 10,61% YTD.

Clorox (NYSE: CLX)

Clorox har visat sig vara säker i en lågkonjunktur. Tillverkaren av rengörings- och hushållsprodukter ökade sin utdelning med 5% förra året, för 43:e gången i rad. Detta stöddes av en imponerande ekonomisk utveckling. Clorox ökade försäljningen med 22% jämfört med året innan under fjärde kvartalet, ledd av tvåsiffriga volymökningar inom sina segment. Dess bruttomarginal ökade också till 46,8% från 45,1% YTY. Andelarna i Clorox har minskat med 7,16% YTD, vilket innebär att de är ett fynd.

Experttips för att köpa aktier under en lågkonjunktur

Investerare som vill vinna på en lågkonjunktur bör investera i högkvalitativa företag med starka balansräkningar, låg skuld och bra kassaflöde. Branscher som historiskt går bra under tuffa lågkonjunkturer är också bra köp.
- Redaktionen

Varför investera i aktier under en lågkonjunktur?

Ekonomin återhämtar sig alltid starkt efter en lågkonjunktur. När marknaden börjar sjunka kan investerare dra nytta av lägre aktiekurs och dra nytta av uppgången senare.

Vanliga frågor och svar

 1. Det finns inget aktie som är nummer ett att köpa under en lågkonjunktur. Aktier i sektorer som konsumentvaror och hälso- och sjukvård, är dock de bästa aktierna att köpa.

 2. Att köpa aktier under en lågkonjunktur är riskabelt eftersom marknaden skulle vara bearish. Det är dock den perfekta tiden att köpa aktier tack vare deras billiga värde.

 3. Target är i god ekonomisk form just nu.

 4. Erfarna investerare som letar efter prisvärda och billiga fynd.

 5. Nej det är det inte.

 6. De erbjuder låga priser för fyndjägare.

 7. Ja, aktier handlas under börsernas öppettider i lågkonjunkturer.