Home > Jämför > Aktier för långsiktigt sparande

Bästa aktierna för långsiktigt sparande att köpa 2021

Författare: Ron Mendoza

Huvudprincipen för långsiktiga investeringar är förankrad i övertygelsen att alla aktier går upp på lång sikt. Det är ett grundläggande antagande som välkomnas av investerare som betraktar aktier som mer än ett medium för snabba kapitalvinster och därför väljer att skjuta upp att släppa sina aktier till en överskådlig framtid.

Men inte alla aktier passar kriterierna för denna ägarinvesteringsmetod - även om grundsatsen är att aktiekurserna alltid värderas högre över tid. Aktier som bör kvalificera sig som solida långsiktiga satsningar bör vara fantastiska företag i första hand.

Så vad vi gjorde i den här artikeln är att vi utsåg de tio bästa långsiktiga aktierna att köpa under 2021. Vi anser att de företag vi har valt ut är perfekt positionerade för att stanna kvar i många år framöver.

Vad är aktier för långsiktigt sparande?

Långsiktiga aktier är aktier i de företag som har en kontrollerande marknadsandel, en konkurrensfördel och upprätthåller robusta grunder. Detta är den typ av företag som uppskattas upprätthålla sitt värde under en lång tid.

Jämfört med andra aktieslag ger långsiktiga aktier stabilitet i en investeringsportfölj och eventuellt exponentiell tillväxt. Det kan också ge en konstant inkomstkälla av intäkter via utdelningar eftersom företaget förblir lönsamt.

Miljardärinvesteraren Warren Buffetts investeringsprincip är att hitta och köpa fantastiska företag till låga priser och ha en innehavsperiod som vanligtvis varar... Med Buffetts egna ord, för evigt. Detta beror på att Buffet tror på att bli en långvarig delägare i sådana fantastiska företag.

Hur tradear man med aktier för långsiktigt sparande?

1

Öppna ett tradingkonto

Oavsett om du tradear Forex, krypto, frimärksaktier eller långsiktiga aktier, är det första du behöver göra att skapa ett tradingkonto. Ditt tradingkonto tillhandahåller plattformen för att göra beställningar för att köpa de fantastiska företag du vill vara delägare i; det erbjuder dig också andra finansiella instrument du kan tradea.

2

Välj en nätmäklare

Tradingkonton erbjuds av mäklarföretag. Så nästa steg är att hitta en utmärkt mäklare som du öppnar ett konto hos, men observera att alla inte är desamma. Vissa företag är bättre för specifika ändamål. Till exempel är vissa mäklare bäst för day trading, medan andra är mer lämpade för internationell handel. Därför är ditt jobb att undersöka alla dina alternativ och noggrant välja det som uppfyller dina mål.

3

Börja tradea

När du har valt nätmäklaren att tradea hos är det sista steget att skicka in alla kontoöppningskrav hos din mäklare för att få ditt konto godkänt. Och när det godkänns kan du äntligen börja bygga upp din investeringsportfölj med långsiktiga aktier.

Var kan jag tradea med aktier för långsiktigt sparande?

Som vi nämnde behövs ett mäklarkonto innan du kan börja investera i långsiktiga aktier. Det finns dock andra sätt att köpa aktier i företag, vilket antingen är genom en utdelningsåterinvesteringsplan (DRiP) eller en direkt aktieköpsplan (DSPP). Med dessa alternativ kan du investera direkt i de företag du väljer.

Men om du tar DIY-investeringsvägen är det som ger dig mest bekvämlighet och lägst kostnad fortfarande en nätmäklare. Och mycket av detta har att göra med den avgiftsreduktionstrend som har pågått under de senaste åren. Nätmäklarnas handelskostnader säckas nu till i princip ingenting, vilket ger lika villkor för alla investerare.

Vi har listat de bästa aktierna för långsiktigt sparande att köpa under 2021. Du kan börja tradea dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Coinbase (COIN)
Vår poäng
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
2
Apple (AAPL)
Vår poäng
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
3
Biogen (BIIB)
Vår poäng
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Vår poäng
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Vår poäng
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
6
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Vår poäng
7.8
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
7
NextEra Energy (NEP)
Vår poäng
7.5
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:

Topp 10 långsiktiga aktier att tradea

De 10 bästa aktierna för långsiktigt sparande att tradea med under 2021 är:

 1. Apple
 2. Alphabet Inc.
 3. Amazon
 4. Berkshire Hathaway
 5. Microsoft
 6. Starbucks
 7. McDonald’s
 8. Disney
 9. Facebook
 10. Tesla

Apple (AAPL)

Apple är det första amerikanska företaget som nådde ett marknadsvärde på flera biljoner dollar, och av en god anledning. IPhone-tillverkaren är inte bara känd för sin teknik - det är ingen Nokia. Kunder som köpte en iPhone köpte inte bara Apples produkt, utan de gick också med i en religion.

En religion vars anhängare är särskilt svåra att dekonvertera när de tagit till sig tron. Detta är vad som gör Apple till en solid verksamhet och ärligt talat anledningen till att ett företag som Berkshire Hathaway som undvikit teknikaktier i många år har en 5,95% andel i företaget.

Alphabet Inc.

Tänk bara på de tre bästa sakerna som människor gör på internet, och du kommer förmodligen att namnge en eller två av detta företags många tillgångar. Ja, Alphabet Inc. dominerar i stort sett internet- och videosökningar med Google och YouTube. Men bortsett från det har företaget också expanderat i andra tekniska territorier, inklusive artificiell intelligens (AI), cybersäkerhet, molntjänster och många andra.

Att utmana Alphabets ledande position skulle vara en uppförsbacke för alla företag utan samma storlek och erfarenhet.

Amazon

Från en online-bokhandel till världens största online-återförsäljare har Amazon visat sig vara en exploderande kraft som påverkade inte en utan flera branscher, inklusive musikströmning, meal prep, livsmedelsleverans, musikinnehåll, tv-innehåll och många andra. Och den skrämmande delen för sina konkurrenter är att de har kapital att investera och är villiga och fortsätter att investera på andra områden.

Under årens lopp har Amazon lagt sitt kapital på att investera inom områdena AI, underhållning, logistik, molntjänster, finansiella tjänster och så mycket mer. Just nu börjar företaget bli en köpman för allt en konsument kan tänka sig, varför det kan vara svårt att räkna bort detta som en långsiktig aktie.

Berkshire Hathaway

Du kan inte gå fel med ett företag som slog S&P 500 på 12 kalenderår mellan 1999 och 2020. Det multinationella konglomeratföretaget som leds av Warren Buffett äger flera lönsamma företag, inklusive GEICO, Duracell, Dairy Queen, BNSF, Lubrizol, Fruit of the Loom, Helzberg Diamonds, Long & Foster, FlightSafety International och flera andra. Och som nämnts är det också en stor innehavare av Apple-aktier (topp 3 bland institutionella aktieägare).

Aktien har länge förknippats med en satsning på Buffett. Men när Oraklet i Omaha fyller 91 år i år är företaget mer än redo att fortsätta utan honom.

Microsoft

Microsoft är det största mjukvaruföretaget som får merdelen av sina intäkter från sin försäljning av Office-paket och icke-volymlicensiering av sitt operativsystem. Men det som gör det till en marknadsaktör att förbli dominerande i framtiden är dess växande försäljning av sina andra verksamheter. Under det senaste året har dess molntjänster (Azure) och spelkonsolverksamhet (Xbox) rapporterat bättre tillväxt än analytikernas estimat.

Starbucks

När man tänker på kaffe tänker man på Starbucks. Det har blivit synonymt med detta morgonbehov. Och när du ser den gröna sjöjungfrulogotypen var som helst i din stad vet du redan hur din upplevelse kommer att bli, mer eller mindre.

Och om du blir en investerare kommer du att bli belåten med att veta att Starbucks också är ett bra val där. Företaget ser ut att lägga till ytterligare 22 000 butiker till sina redan imponerande 33 000 butiker till 2030. Vid denna tidpunkt verkar det som om det enda Starbucks har kvar att göra är att lägga till sitt namn bredvid ordboksdefinitionen av kaffe.

McDonald’s

Vi vet redan att McDonald's inte bara är en snabbmatskedja. Det är faktiskt ett fastighetsbolag i skenet av ett snabbmatsföretag. Franchisetagare som ingår ett franchiseavtal med McDonald's betalar inte bara för franchiseavgifter och royalties, utan de betalar också hyresavtalet för fastigheten där deras franchise är belägen.

Gissa vem de betalar hyreskontraktet till? Just det, McDonalds. Det är en stor del av avtalet att franchiseplatsen är där McDonald's stipulerade att den skulle vara. Så de fastigheter för mer än 30 miljarder dollar som McDonalds äger kommer att fortsätta att generera intäkter så länge företaget styr snabbmatsscenen - och det har aldrig misslyckats med det än.

Disney

Disney har funnits ett bra tag. Även om dess nöjesparker, kryssningslinjer och orter skadades allvarligt på grund av pandemin, har det fortfarande mycket att visa upp när det gäller intäktsgenerering med sina andra affärssegment.

Dessutom utgör dess storfilmer och filmfranchiser bra underhållningsinnehåll för sin streamingtjänst som den lanserade förra året, Disney+. När Disney+ expanderar till andra länder kommer Netflix att ha en tuff rival att slåss med.

Facebook

Facebook är fortfarande den största sociala mediewebbplatsen med 2,7 miljarder månatliga aktiva användare. YouTube kommer på andra plats med 2,4 miljarder. Men det som håller Mark Zuckerbergs företag på tronen är att Facebook också äger webbplatserna efter YouTube, som är Instagram, Whatsapp och Facebook Messenger.

Så även om kommande sociala medier vill slå Facebook, kan Zucks företag alltid tillgripa sin ökända taktik: förvärv.

Tesla

Tesla gick äntligen med vinst i ett helt år, vilket skedde mitt i en global hälsokris. Men bortsett från de imponerande produktionsmålen och EV-marknadsandelen är Teslas främsta styrka dess varumärke. Dess lyxiga fordonsalternativ har ett uppdrag att rädda världen genom ren energi.

Och naturligtvis har dess VD Elon Musk också mycket att göra för att bygga företagets rykte. Folk anser att han är en maverick, en som inte rättar sig efter de regler som fastställts av andra, och genom detta etablerade han en legion av fans som behandlar hans tweets som evangelium.

Experttips för att investera i aktier för långsiktigt sparande

En viktig sak att tänka på när man investerar i långsiktiga aktier är att det finns många utmaningar för ett företags dominerande ställning. Detta kan komma i form av tekniska förändringar, växande konkurrens och till och med ledningsförändringar (t.ex. nedfall, misskötsel). Och ett företags misslyckande att hänga med kan göra dem orelevanta; kanske till och med få dem att driva sin verksamhet i botten. När ett företags oanställbarhet blir uppenbar och fortsätter att göra dig besviken baserat på ett fastställt grundläggande eller tekniskt mått, ska du inte vara rädd för att sälja förloraren vid behov. Detta är ett slags stop-loss-åtgärd, som inte bara minskar potentiella förluster utan också ger dig gott om tid att återinvestera i en annan tillgång.
- Ron Mendoza

Varför investera i aktier för långsiktigt sparande?

Om vi går tillbaka till Warren Buffett-metoden är det främsta skälet till att investera i långsiktiga aktier att äga exceptionella företag. När företaget fortsätter att göra bra ifrån sig kommer du också att fortsätta skörda frukterna av att vara investerare via en del av företagets vinst genom utdelningar eller en stigande aktiekurs som ökar ditt innehavs värde.

Men som tidigare berörts kan stora företag också misslyckas, så innan de gör det måste du ta hänsyn till varningstecknen och komma ut innan det är för sent.

Vanliga frågor och svar

 1. Apple är den bästa långsiktiga aktien att köpa just nu tack vare hur det positionerade sig som ett varumärke som kan hålla väldigt länge.

 2. Ja. Dessa aktier är alltid en utmärkt investering eftersom de ger pålitlig tillväxt till en investeringsportfölj.

 3. Alphabet har mest kontanter med 103,7 miljarder dollar, vilket gör det till en av de starkaste ekonomiskt.

 4. Förutom icke-professionella investerare kommer en stor del av de långsiktiga aktieägandena från institutioner som banker, investeringsfonder, aktiefonder, hedgefonder och andra som vill tjäna pengar på dessa aktier.

 5. Ja, de är en mycket säkrare investering för nybörjare eftersom det har en pålitlig verksamhet och en beprövad meritlista, vilket kan hjälpa till att behålla eller till och med öka sitt marknadsvärde.

 6. De är populära eftersom de har utmärkta underliggande företag.

 7. Nej. De följer de vanliga tradingtiderna under veckodagar, med möjlighet att handla dem pre- och after-market.