Home > Jämför > Aktier under 10 dollar

Bästa aktierna under $10 att köpa 2021

Lågkostnadsaktier skippas ofta av investerare på grund av deras låga likviditet och höga volatilitet. Utgångspunkten är att de är lätta att manipulera och mottagliga för pump- och dumpningssystem för skrupelfria investerare. Sådana aktier kan dock ge betydande vinster i din portfölj. Eftersom de prissätts billigt, tradeas sådana lågkostnadsaktier ofta under deras verkliga värde. Detta kan utgöra en möjlighet till betydande vinst för fyndjägare. I det här inlägget har vi sammanställt en lista över de bästa aktierna under $10 som investerare kan köpa och äga 2021.

Vad är aktier under $10?

Lågkostnadsaktier är de vars priser är under $10. Dessa skiljer sig från frimärksaktier som är aktier som kostar mindre än $5, även om de kan ha liknande egenskaper. Medan de flesta lågkostnadsaktier är aktier i mikrokapitalföretag eller småkapitalföretag, har vissa storföretag också sina aktier prissatta under 10 dollar - till exempel Nokia.

Ett vanligt problem är att inte skilja på en billigt aktie och en undervärderad. Det är en intressant aspekt av mänsklig psykologi. En aktie som handlas till $1000 kan minska med 25%, och investerare kommer att svepa in för att köpa i nergången. Om en $6-aktie sjunker med 20% blir det dock orörligt.

Eftersom de är billiga och möjligen handlar långt under verkligt värde har lågkostnadsaktier mycket utrymme att röra sig på. Men de är också extremt volatila och kan uppleva kraftiga prisrörelser. Ett sätt som investerare kan säkra mot detta är genom att diversifiera sina investeringar snarare än att koncentrera sig på en enda aktie. Aktier under $10 bör utgöra en liten del av din portfölj, med majoriteten av din aktieportfölj i solida, stabila företag. Lågkostnadsaktier kan dock ge möjligheter till snabb vinst via swingtrade.

Hur handlar och investerar man i lågkostnadsaktier under 10 dollar?

1

Välj en användarvänlig plattform

De verktyg som du använder för att utföra dina affärer kan påverka din portföljs resultat. En användarvänlig handelsplattform kan ge dig nödvändig teknisk support för att få ut det mesta av dina affärer. En plattform som erbjuder dataanalys, forskningsmaterial, en enkel betalningsprocess, snabba utföranden och högsäkerhetsfunktioner bör prioriteras.

2

Välj lågprisaktier under $10 att handla

Här gör du efterforskningar och letar efter rätt aktie att handla. Att hitta en aktie med verkligt värde under 10 dollar kräver mycket ansträngning. Leta efter företag som har starka grunder. Kontrollera också prisdiagrammet och försök att komma in i en låg sväng - aldrig i mitten eller toppen.

3

Börja tradea

När du är nöjd med ditt val kan du gå vidare och handla aktien. Detta kan göras på en mängd olika sätt, såsom over-the-counter-plattformar, direkt notering eller via en mäklare. Det är dock alltid bra att gå genom en mäklare och endast handla börsnoterade aktier.

Var kan jag handla billiga aktier under $10?

Lågkostnadsaktier kan handlas over-the-counter (OTC) eller på börserna via en mäklare. OTC-handel är en direkt affär mellan två investeringsparter utan övervakning av en börs. Vanligtvis är handel av lågkostnadsaktier via OTC riskabelt eftersom ingen regulator garanterar investerad kapitalsäkerhet. För en lista över mäklare där du kan handla aktier under $10, se tabellen nedan.

Topp 10 billiga aktier under $10

Det här är de bästa lågprisaktierna som tradeas med under $10 baserat på utsikter, aktuella prisåtgärder och affärsmodell. De 10 bästa lågkostnadsaktierna att handla 2021 inkluderar:

 1. Silver Sun Technologies (NASDAQ: SSNT)
 2. FinVolution Group (NYSE: FINV)
 3. Nokia (NYSE: NOK)
 4. LiveXLive Media. (NASDAQ: LIVX)
 5. Asure Software(NASDAQ: ASUR)
 6. CymaBay Therapeutics (NASDAQ: CBAY)
 7. iBio (NYSE: IBIO)
 8. Ribbon Communications(NASDAQ: RBBN)
 9. Radiant Logistics (NYSE: RLGT)
 10. Nomura Holdings (NYSE: NMR)

Silver Sun Technologies (NASDAQ: SSNT)

SilverSun Technologies, Inc. tillhandahåller transformativa affärsapplikationer, IT-tjänster och företagsprogramvara till finansiella organisationer. Programvaran hjälper organisationer att hantera bokföringsprocedurer och lagerlokaler, utbilda personal och ge teknisk support till användare. Silver Sun har ett börsvärde på $32,8 miljoner medan företagets aktier har ökat med 123% under det senaste året.

FinVolution Group (NYSE: FINV)

FinVolution Group är ett investmentbolag som verkar i den kinesiska industrin för online-konsumentfinansiering. Företaget ansluter låga låntagare med banker som kan låna dem pengar. De fokuserar på medel- och arbetarklassen och bygger plattformar genom vilka människor i denna demografi kan få tillgång till finansiering. FinVolution har ett börsvärde på 1,89 miljarder dollar. Förra året ökade aktierna i FINV med 245,6%

LiveXLive Media (NASDAQ: LIVX)

LiveXLive Media, Inc. är ett digitalt medieföretag som förvärvar, distribuerar och tjänar pengar på levande musik. Företaget är också inblandat i internetradio, podcasting och musikrelaterat streaming- och videoinnehåll. Företaget på $342 miljoner erbjuder en applikation som ger tillgång till liveevenemang, ljudstreaming, originalt episodiskt innehåll, podcaster, video on demand, livestreamar i realtid och delning av innehåll på sociala medier. Aktierna i LiveXLive har ökat med 216% under det senaste året.

Nokia (NYSE: NOK)

Nokia kan ha tappat en del av sin aura de senaste åren, men företaget har gjort en enorm comeback. Nokia är en av 5G-spelarna, vilket kan signalera början på en vändning från det oroliga mobila företaget för telekommunikation. Företaget tillhandahåller redan 5G-lösningar till olika företag runt om i världen. Nokia har ett börsvärde på 23 miljarder dollar, medan dess aktier har sjunkit med 2,16% under det senaste året, vilket innebär en bra affär.

Asure Software (NASDAQ: ASUR)

Asure Software, Inc. tillhandahåller molnbaserade lösningar för hantering av humankapital och arbetsytor över hela världen. Företaget hjälper olika små- och medelstora företag att utveckla humankapital för att ta sig till nästa nivå, hålla sig kompatibla och avsätta tid, pengar och teknik för tillväxt. Asure har ett börsvärde på $157 miljoner och dess aktie har ökat med 27% under de senaste tre månaderna.

CymaBay Therapeutics (NASDAQ: CBAY)

CymaBay Therapeutics, Inc. är ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas som utvecklar terapier för behandling av lever och andra kroniska sjukdomar. Företaget har också ett utvecklings- och licensavtal med Janssen Pharmaceuticals, Inc. för att utveckla en behandling för typ 2-diabetes. CymaBay har ett börsvärde på 372,68 miljoner. Aktierna i Cymabay har ökat med 204% under det senaste året.

iBio (NYSE: IBIO)

iBio fungerar som en bioteknikföretag och CDMO. Detta innebär att andra läkemedelsföretag ingår kontrakt med dem för att ta fram läkemedel genom kliniska prövningar och sedan tillverka läkemedlet när försöken går vidare. Företaget har också en vaccinkandidat. iBio har ett börsvärde på $429 miljoner medan aktierna har ökat med över 600% under det senaste året.

Ribbon Communications Inc. (NASDAQ: RBBN)

Ribbon Communications Inc. tillhandahåller mjukvarulösningar för företag runt om i världen. Företaget erbjuder lösningar för telekomprogramvara till trådlösa och trådbundna sektorer för att hjälpa telekomleverantörer att maximera sina system. Dess företagslösningar inkluderar säker kommunikation, realtidskommunikation, Microsoft Skype för företag och många andra programvarulösningar. Ribbon har för närvarande ett börsvärde på 1,4 miljarder dollar och dess aktie har ökat med 117% under de senaste sex månaderna.

Radiant Logistics (NYSE: RLGT)

Radiant Logistics, Inc. erbjuder multimodala transport- och logistiktjänster i USA och Kanada. Detta inkluderar inhemska och internationella flygfrakttjänster, sjötransporttjänster, fraktmäklartjänster, inklusive lastning och intermodala tjänster. Företaget har ett börsvärde på 177 miljoner dollar. Aktien för Radiant Logistics har ökat med 49% under det senaste året. Aktien fick nyligen en mängd uppgraderingar från analytiker som är optimistiska om att förbättra affärsförhållandena

Nomura Holdings, Inc. (NYSE: NMR)

Företaget, tidigare känt som The Nomura Securities Co., Ltd., grundades 1925 i Tokyo, Japan, innan det bytte namn till Nomura Holdings, Inc. 2001. De erbjuder en mängd olika finansiella tjänster till privatpersoner, företag, finansiella institutioner, regeringar och statliga organ globalt. Nomura verkar inom tre segment, nämligen: detaljhandel, kapitalförvaltning och grossist. Nomura har ett börsvärde på 17,9 miljarder dollar och dess aktier har ökat med 19% det senaste året.

Experttips för investering i lågkostnadsaktier

När du handlar med aktier under $10, sätt din stoppförlust och bestäm vinstparametrar. Detta då lågkostnadsaktier tenderar att vara volatila och uppvisa kraftig prisrörelse. Genom att sätta dina S/L- och T/P-nivåer, skyddar du dig mot stora förluster och säkerställer att dina affärer skyddas även när du inte är tillgänglig för att övervaka dem.

Varför investera i lågkostnadsaktier?

Att investera i lågkostnadsaktier har ett antal fördelar. För det första ger vissa lågkostnadsaktier goda möjligheter för både korta och långsiktiga handelsstrategier. Detta innebär att investerare snabbt kan tjäna pengar på att handla dessa aktier på kort sikt.

För det andra kan investerare göra bra affär vid handel med lågkostnadsaktier, eftersom vissa av dem kanske inte är rätt prissatta. En flitig investerare kanske kan hitta bra aktier med enorm tillväxtpotential.

För det tredje är lågkostnadsaktier relativt billiga, vilket gör det enkelt för traders med litet kapital att börja investera.

Vanliga frågor och svar

 1. Nokia är bra.

 2. Kanske. Om du hittar en med starka grunder kan det vara en bra investering.

 3. Nokia är i bra form just nu.

 4. Alla som är myndiga kan investera i lågkostnadsaktier

 5. Nej, det är de inte med tanke på deras volatila natur.

 6. Lågkostnadsaktier är populära eftersom de utgör en betydande möjlighet till en kraftig uppåtgående prisrörelse.

 7. Lågkostnadsaktier handlas under vardagar mellan 09.00 och 16.30 när de stora börserna är öppna.