Home > Jämför > Aktier under 5 dollar

Bästa aktierna att köpa under 5 dollar 2021

Författare: Ron Mendoza

Aktiemarknaden kraschade 2020 på grund av pandemin och många företags aktiekurser sjönk till historiska nedgångar. Den bästa tiden för en shoppingrunda på marknaden skulle ha varit vid kraschen, men det finns fortfarande många sådana möjligheter. 

Att köpa aktier från bra företag till låga priser är en bra satsning men de flesta nya handlare tenderar att fokusera på priset för mycket. Även om låga priser tenderar att locka köpare är alla sådana företag inte ekonomiskt sunda och riskfaktorn är högre när de handlar med sådana aktier. Denna guide kommer lista våra topp 10-val av de bästa aktier under $5 att köpa.

Översikt över företagen under 5 dollar

Företag med aktiekurser under $5 kallas i allmänhet "frimärksaktier" (penny stocks på engelska), trots att kategoriseringen till synes är felaktig. Aktier med den etiketten har inte det bästa rykte bland investerare. Men inte all aktiehandel under $5 kommer från företag som nödvändigtvis kommer misslyckas. Vissa av dem driver bra företag men är bara undervärderade av marknaden, och din roll som investerare är att hitta dessa fynd.

Vad är handelstiden för aktier under $5?

Aktier under $5 handlas på ordinarie öppettider och tidpunkterna varierar mellan de globala börserna. Om aktien är noterad på en amerikansk börs kommer den troligen att följa schemat 09:30 till 16:00 New York-tid på vardagar. Hos vissa mäklare, är det även tillgängligt pre-market och post-market. Handelstiderna före marknaden löper vanligtvis från 04:00 till 09:30 ET och handel efter öppettider är från 16:00 till 20:00 ET.

Hur handlar jag och investerar i aktier under 5 dollar?

1

Öppna ett handelskonto

Innan du köper in dig i företag med $5-aktiekurser, behöver du först ett mäklarkonto eller investeringskonto så att du kan köpa och sälja inte endast de företag du vill ha, men också olika finansiella tillgångar. Du måste ange ditt fullständiga namn, postadress och e-postadress för att öppna ett konto. Du måste också slutföra KYC-förfarandet genom att tillhandahålla bevis på identitet och bevis på boende.

2

Välj aktier under 5 dollar

Nästa steg är att välja de aktier i företag under $5 som du vill investera i. Jämför företagen med sina konkurrenter och kontrollera det historiska priset innan du fattar ditt beslut. Det är viktigt att utföra teknisk och grundläggande analys innan du väljer ett företag. Diversifiering är också viktigt för att minska risken i handeln.

3

Placera din handel

Efter att ditt konto har godkänts är det sista steget att finansiera ditt konto och investera eller handla dina valda aktier. Övervaka aktien regelbundet så att positionen enkelt kan justeras enligt utvecklingsnyheter. Du kan också ställa in en stop-loss eller take-profit order för att hantera risker och skydda ditt kapital.

Var kan jag köpa billiga aktier?

De senaste åren har reducerade avgifter och initiala insättningar gjort online-mäklare till den mest kostnadseffektiva lösningen för att köpa och sälja aktier online. Det är den bekvämaste metoden för att handla med aktier. Mäklare är vanligtvis ett allt-i-ett-paket för DIY-investeringar eftersom de ger dig säkerhet, support och verktyg som hjälper dig att hantera dina investeringar tillräckligt.

Det kan dock vara svårt att hitta de bästa mäklarna speciellt för nya handlare eftersom det finns många alternativ tillgängliga på marknaden. För att hjälpa dig att begränsa dina val har vi valt några av de bästa mäklarna baserat på avgifter, regleringsstatus och unika funktioner.

Topp 10 aktier under 5 dollar att köpa

 1. Yamana Gold
 2. Xiaomi Corp.
 3. Motus GI Holdings
 4. Nokia Corporation
 5. Geron Corporation
 6. Sundial Growers
 7. Telefónica, SA
 8. OrganiGram Holdings
 9. AmBev
 10. Limelight Networks

Yamana Gold

Yamana Gold är en kanadensisk tillverkare av ädelmetaller. De utforskar guld och silver med landpositioner i hela Amerika, inklusive Kanada, Brasilien, Chile och Argentina.

År 2020 genererade de 1,5 miljarder dollar i intäkter och en nettoinkomst på 203 miljoner dollar. Just nu har investeringsförtjänsten för denna aktie mer att göra med dess utdelningsavkastning än utsikterna för att det kommer tillbaka till sina gamla priser.

Yamana Gold har också ökat sin utdelning under de senaste två åren med i genomsnitt 53% varje år. Aktien handlas för 4,81 dollar i skrivande stund.

Xiaomi Corp.

Xiaomi Corp är ett kinesiskt elektronikföretag som är involverat i olika produkter, inklusive bärbara datorer, fitnessband, konsumentelektronik, mobilappar, hushållsapparater och andra produkter. Men det är kanske mest känt för sin smartphoneverksamhet som spänner över många länder.

Företagets senaste rapporter visar starka försäljningssiffror 2019 på 205 miljarder dollar. Det var också lönsamt samma år och drog in 10 miljarder dollar i nettoresultat. Företagets aktie, som handlas på OTC-marknaden, hade ett stabilt 2020 med en vinst på 200%. Den handlas för 3,69 dollar i skrivande stund.

Motus GI Holdings

Motus GI Holdings är ett Florida-baserat medicinteknikföretag som fokuserar på att tillhandahålla endoskopilösningar och förbättra koloskopis kostnadseffektivitet i USA och Israel. Dess NASDAQ-noterade mikrokapitalaktie skönk från 10,66 dollar i juli 2018 och handlades för 1,73 dollar i skrivande stund. Men trots detta är analytiker överens om köprating för företaget.

Nokia Corporation

Nokia Corporations varumärke är fortfarande knutet till sin en gång dominerande plats som mobiltelefontillverkare på 90- och början av 2000-talet. Dock är dess övergång till 5G det som gör dem till ett spännande köp, särskilt från 2021 och framåt.

Det finska företaget redovisade en nettoförlust på 2,4 miljarder dollar 2020 efter att ha gjort en liten vinst (7 miljoner dollar) året innan. Men dess nuvarande ingång i 5G-projekt och erbjudanden håller investerarna optimistiska. I januari hoppade bolagets aktiekurs upp till $9,79 innan det återvände till under $5 på $4,17.

Geron Corporation

Geron Corporation är ett bioteknikföretag baserat i Kalifornien. Det specialiserar sig på utveckling av terapeutiska produkter för hematologiska myeloida maligniteter.

Redan i december tillkännagav företaget att den kliniska prövningen IMpact OF fas 3 i refractory myelofibros inleddes. Dess aktie har varit i en uppåtgående trend sedan årets början och ökade nästan 20%. Geron handlas för 1,92 dollar i skrivande stund.

Experttips för att investera i aktier under 5 dollar

De flesta aktier som handlas för mindre än $5 har ofta låga handelsvolymer, vilket kan medföra likviditetsproblem. Det betyder att det kan vara svårt för dig att lämna din position om de traders som handlar med aktien inte är tillgängliga. Även om du gör det, kanske utgångspriset inte är det du föredrar. Som en allmän regel bör du bara handla sådana aktier som har en handelsvolym på minst 100 000 aktier per dag. Detta säkerställer att det finns villiga köpare att befria dig från dina innehav när du vill lämna dem.

Varför investera i billiga aktier?

Att handla aktier under $5 är ett av sätten att generera eventuell avkastning över genomsnittet för din portfölj. Det låga priset på varje aktie kan multipliceras oerhört om marknaden fångar upp och realiserar verksamhetens värde och verkliga potential. 

Vissa aktier som handlas på under $5-nivåer erbjuder också konsekvent utdelning varje år, så även om de inte ökar så mycket som du vill kan de ändå ge dig en stadig inkomst.

Däremot, vad du måste förstå är att de flesta företag på den här prispunkten bara kommer och går, och de företag som en gång var så bra sitter fast på denna deprimerade nivå  och har en uppförsbacke för att komma tillbaka till sin tidigare storhet. Nya handlare måste utöva riskhantering under handel.

Vanliga frågor och svar

 1. Många nyheter finns tillgängliga på sociala medier som Twitter och Facebook. Många experthandlare erbjuder också råd om sådana medier. En användare kan också lägga till andelen i en portfölj- och nyhetsspårningsapp som tillhandahåller uppdateringar relaterade till aktien.

 2. Ja. De flesta länder betraktar vinst från handel som en skattepliktig händelse. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.

 3. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på KYC-normer innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge en trygg och säker miljö för användarna.

 4. En reglerad plattform kommer ofta att insistera på KYC och listar dess reglerande status på webbplatsen. En lista över några ansedda plattformar finns också i guiden ovan.

 5. Den vanligaste strategin för att minska risken och skydda investerat kapital är att använda en stop-loss-order. Det finns många andra strategier för att minska risken vid handel som du lätt kan hitta på webbplatser för handelsplattformar.

 6. Nej. Men vissa mäklare erbjuder öppettider före och efter marknadens öppettider.