Home > Jämför > Bästa aktierna att köpa

Bäst presterande aktierna att köpa 2021

Författare: Shams Ul Zoha

Medan det inte finns något perfekt mätvärde för att förutspå en investerings ROI är de bäst presterande aktierna sådana med bäst procentuell stigning över en viss tidsperiod.

Sannolikheten är stor att dessa företag även i framtiden erbjuder hållbara stigningar. Trots pandemin är det många aktier som har stigit, och vissa har till och med slagit nya rekord. Till följd av det har vi skapat en lista där du kan läsa mer om de bäst presterande aktierna att handla med under 2021.

Var kan jag handla de bäst presterande aktierna?

Att köpa eller sälja kan göras via en börs. Nätmäklare ger dig direkt tillgång till instrument för att bespara dig den ansträngning som annars krävs för att handla på egen hand. Det finns ett flertal nätmäklare som erbjuder deltagare tjänster.

Vi har listat de bästa aktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Coinbase (COIN)
Vår poäng
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Biogen (BIIB)
Vår poäng
9.3
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Apple (AAPL)
Vår poäng
8.7
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Vår poäng
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Vår poäng
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vilken är den bäst presterande aktien?

Det finns många aktier som presterar väl på marknaden. Allt sammantaget består aktiemarknaden av många börser, nätmäklare, hedgefonder och institutioner som investerar i aktier. Detta kan ske via aktiebörser som NYSE eller NASDAQ, som är två av de kändaste aktiebörserna i världen.

Varje handelsdag bidrar både köpare och säljare till den volym och volatilitet som investerare kapitaliserar på. Vinnare tar ut sina vinster medan förlorare antingen fortsätter eller ger upp. Förra året var Tesla den bäst presterande aktien, och Amazon låg inte långt efter.

Vilka handelstimmar gäller för de bäst presterande aktierna?

Handelstimmarna kan variera beroende av aktiebörsens öppettider. Den amerikanska aktiemarknadens, det vill säga New York Stock Exchange (NYSE) och Nasdaq Stock Market (Nasdaq), öppettider är 9.30 till 16.00 EST på veckodagar. Volatiliteten är ofta hög under de första timmarna då stora institutioner och investerare tar på sig nya positioner och säljer aktuella positioner.

Tidigare var det bara möjligt att få tillgång till aktier genom att besöka en aktiebörs eller ringa en nätmäklare. Idag kan allt detta göras hemifrån via internet. Investerare från hela världen kan satsa på sina favorittillgångar med bara ett par millisekunders fördröjning.

Handla de bästa aktierna i 3 steg

1

Öppna ett tradingkonto

Gå till din favoritnätmäklares hemsida och välj att registrera dig. Detta tar dig till registreringssidan där du anger dina uppgifter. Ett bekräftelsemail skickas sen till din inkorg.

2

Gör en insättning

Sätt in pengar på ditt konto via de alternativ som nätmäklaren erbjuder. Ibland kan det finnas en gräns som du behöver uppnå innan du köper aktier. 

3

Börja handla

Efter att dina pengar finns på ditt konto kan du börja handla. Glöm inte att anteckna dina positioner och använda de verktyg som din nätmäklare tillhandahåller dig med.

Vilka är de bäst presterande aktierna att handla med?

De bäst presterande aktierna är ett måste i din portfölj då de innebär goda möjligheter. Ta en titt på vår lista över de 10 bästa aktierna här:

 1. Netflix NFLX
 2. Tesla TSLA
 3. Apple AAPL
 4. Amazon AMZN
 5. Novavax NVAX
 6. PayPal Holdings PYPL
 7. Nio NIO
 8. Nvidia NVDA
 9. Boeing BA
 10. Advanced Micro Devices AMD

Netflix NFLX

Netflix är en känd streamingtjänst som låter dig titta på filmer och tv-serier. Netflix har haft signifikant tillväxt under de senaste tio åren. Efter att ha infört betalda prenumerationer blev NFLX den största streamingplattformen i världen och har just nu ett börsvärde på cirka 247,61 miljarder dollar. Aktien är volatil och för nybörjare kan det bli svårt att satsa på aktiepriset närmar sig 600 dollar, vilket innebär att du behöver betydande kapital. Från 2002 har priset gått stadigt upp med ett par svängningar under åren.

Tesla TSLA

Priset på denna biltillverkare steg med hela 743% under 2020. Tesla ägs av den kända miljardären Elon Musk som även har ett flertal andra stora företag. Teslas nuvarande börsvärde ligger på 805,2 miljarder dollar. Många investerare väljer att endast handla med TSLA då dess volatilitet innebär stora möjligheter. Aktien har sedan 2019 hoppat från 60 dollar till 800 dollar.

Apple AAPL

Apple är den kända tillverkaren bakom iPhone, iPad, Mac och många fler produkter. Detta företag introducerar nya modeller varje år och fortsätter att lägga till fler produkter i sin portfölj. Företaget har ett börsvärde på 2,28 biljoner dollar. Trots att det finns så många som är intresserade av aktien är den fortfarande gynnsam att handla med. Om företaget bestämmer sig för att även lägga till stöd för kryptovalutor kan vi se en väldigt intressant prisutveckling. Precis som andra företag på denna lista har Apple visat på en positivt stigande trend de senaste åren.

Amazon AMZN

Amazon ägs av den kända miljardären Jeff Bezos, som nyligen avgick som VD. Amazon är en global handelsplats med ett börsvärde på 1,66 biljoner dollar, vilket innebär att de ligger precis bakom Apple. Företagets aktier kostar hela 3 000 dollar. Att handla med Amazon-aktier kräver is i magen då aktierna är väldigt dyra, och deltagarna kan orsaka vilda svängningar i form av flera hundra dollar åt ena eller andra hållet. Om man hade ägt ett par hundra aktier när företaget introducerades på börsen hade man varit rik idag.

Novavax NVAX

Novavax är en av de kända COVID-19-aktierna med ett börsvärde på 20,11 miljarder dollar. De var ett av de bästa företagen att äga förra året då de ökade i värde med 2730%, men det är bara toppen av isberget. Under de kommande månaderna kommer denna aktie börja regleras och distribueras även på den amerikanska marknaden. Hopp om vaccin fick NVAX att gå upp och ned, och de främsta ökningarna skedde mellan den 26:e januari 2021 till den 1:a februari 2021.

PayPal Holdings PYPL

PayPal erbjuder enkla betallösningar för överförandet av pengar mellan vänner, familj och företag. Företaget har ett börsvärde på 332,85 miljarder dollar med en övergripande prisförändring på 117% under 2020. PYPL handlas över dess glidande medelvärde och VWAP, vilket stöttar den rådande stigande trenden. Aktien är prissatt högre tack vare dess inneboende värde, och dess senaste positiva inställning till kryptovalutor kan göra aktien till ett lockande alternativ.

Nio NIO

Denna kinesiska elfordonstillverkare hade ett otroligt år vad gäller företagets finanser. Nio har ett börsvärde på 98,84 miljarder dollar och ett aktievärde som ligger på 55 dollar i snitt. Aktien kan eventuellt vara redo att nå ännu högre då det finns en chans att företaget snart närmar sig den amerikanska marknaden. Vissa investerare anser att den stigande trenden är kortsiktig och förväntar sig snart en utförsäljning.

Nvidia NVDA

Nvidia är en branschledande grafikkortstillverkare för både stationära datorer och laptops. Företaget har ett börsvärde på 353,16 miljarder dollar och släppte nyligen sin RTX 3000-serie, som är en avsevärd uppgradering från föregångaren, RTX 2000. Aktien ser ut att växa då de tar fram allt mer kraftfull hårdvara för gamers. NVDA har nya rivaler på marknaden då AMD och Intel producerar sina egna konkurrerande grafikkort. Under de kommande åren kommer samtliga dessa företags aktier säkerligen stiga regelbundet.

Boeing BA

Boeing grundades år 1916 och är en av de ledande tillverkarna av flygplan, raketer, satelliter och kommunikationsutrustning. I början av pandemin under tidigt 2020 föll företagets aktiepris kraftigt då resandet var tvunget att upphöra. Företaget återhämtade stora delar av detta men är fortfarande lite av en undervärderad tillgång som snart troligtvis kommer närma sig nivåerna innan pandemin.

Advanced Micro Devices AMD

AMD konkurrerar med både NVIDIA inom GPU och Intel inom CPU. Företaget introducerade nyligen en ny serie med grafikkort och processorer som står sig i konkurrensen. De har ett börsvärde på 110,12 miljarder dollar, och ser ut att öka då de nyligen har ingått i avtal med Samsung och fortsätter att förbättra sina produkter. Tekniska investerare kan använda sig av flytande genomsnitt och andra tekniker för att hitta optimalt stöd och resistens som sedan kan nyttjas för att hitta effektiva handelsbeslut.

Experttips när du investerar i de bäst presterande aktierna

Det är viktigt att analysera marknaden och komma till sina egna uppfattningar. Du kan skriva in och efterforska ett företags intäkter och andra siffror, men bli inte för förvirrad av vad andra har att säga. Kom ihåg att alla har sina egna tekniker för att analysera marknaden, som inte nödvändigtvis ser likadana ut som dina egna. Investerare kan få problem med sitt mentala tillstånd om de har svårt att fatta och hålla sig till sina beslut.

Varför ska man handla med de bäst presterande aktierna?

Aktiemarknaden ger upphov till många möjligheter för investerare som vill se signifikanta prisförändringar under en viss tidsperiod. Till skillnad från andra metoder man ofta hittar på internet kan aktier ge regelbunden tillväxt om man använder en bra strategi. De bäst presterande aktierna är ett sätt att nå denna prisutveckling. Det finns även risker associerade med handel, men med lämplig riskhantering, sund psykologi och stark strategi kan man slå marknaden. Följ de bästa marknadsdeltagarna för att hålla dig motiverad, och ta endast råd från de allra bästa.

Vanliga frågor och svar

 1. Forex är ett annat ord för valutamarknaden medan aktiemarknaden är till endast för aktier.

 2. Ja, många aktier är lönsamma.

 3. Troligtvis Netflix just nu.

 4. AMD är den säkraste aktien att handla med.

 5. Ja, de är passande för nybörjare som vill börja handla aktier.

 6. Nej, de kan endast köpas och säljas när de respektive börserna är öppna.