Home > Jämför > Bankaktier

Bästa bankaktierna att köpa 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Under höjden av pandemin var den finansiella sektorn en av marknadens eftersläntrare, endast energisektorn presterade sämre. Bankaktier drabbades hårt, där en del av dem sjönk med så mycket som 50%. Men tillkännagivandet av vaccinet vände lyckan för de slagna bankaktierna. Den efterlängtade återgången till normalitet tack vare vaccinet gör att konsumenter förväntas börja spendera igen. Detta innebär att banker kommer att se mer aktivitet och öka sina vinster. Med detta i åtanke så har vi sammanställt en lista över de 10 bästa bankaktierna att köpa 2021.

Översikt över bankindustrin

Bankindustrin består av alla funktionsdugliga banker. I USA har bankväsendet $17,9 biljoner i tillgångar och en nettoinkomst på $236,8 miljarder. Sektorn stödjer världens största ekonomi med dess stora variation av bankinstutitioner och koncentrering av privat kredit överallt i världen.

Några av de mer kända bankaktierna som det tradeas med inom denna industri är Citi Bank, Morgan Stanley, Bank of America, och Goldman Sachs. Bankaktier har gjort dåligt ifrån sig det senaste decenniet. Detta är en kedjereaktion av att det offentliga förtroendet för sektorn minskat efter skandalen med Wells Fargos förfalskade konton.

Däremot har banker på senare tid överlag varit lönsamma, många av dem har konsoliderat sina förtjänster och ökat vinster. Trots att den finansiella sekorn gick neråt under stora delar av 2020 har detta inte påverkat vinstmarginalerna hos Wall Streets största banker. Till exempel rapporterade Morgan Stanley en ökning på 51% i vinster till $3,39 miljarder under det fjärde kvartalet 2020. JP Morgan förvärvade över $30 miljarder, medan Goldman Sachs drog in $11,74 miljarder i vinster.

Detta innebär att trots förlusterna som uppstod till följd av pandemin så erbjuder bankaktier fortfarande ett tillfälle som är betydelsefullt lönsam.

När är trading öppen för bankaktier?

Bankaktier kan handlas på den amerikanska aktiemarknaden mellan 9.30 och 16.00 Eastern Time. Däremot kan bankaktier också handlas med i after-hours (perioden efter att marknaden stängt för dagen) och i pre-market (innan marknaden öppnad). Dessa sessioner är mellan 4.00 - 9.00 NYT (pre-market) och 16.00 - 20.00 (post-market).

Tidigare var trading efter att marknaden stängt reserverat endast för institutionella investerare. 

Teknik har också gjort det möjligt att öka antalet utländska investerare som investerar i den amerikanska aktiemarknaden och köper bankaktier. Handelsappar så som Trading 212, Robinhood, och eToro har gjort det möjligt för investerare att delta i den amerikanska aktiemarknaden från var som helst i världen.

Hur handlar man med och investerar i bankaktier?

1

Välj bankaktier att handla

Att veta vilka aktier att välja innebär att förstå teknisk och fundamental analys. Förstå hur de tekniska indikatorerna fungerar och hur du kan kombinera dem för att förbättra din avläsning av diagram. Du behöver också veta hur du värderar företag och följer deras tillväxtkurvor och inkomstströmmar. Medan teknisk analys hjälper dig att förstå när du ska gå in/lämna marknaden, så ger fundamental analys dig en förståelse för värderingarna av företag och att identifiera undervärderade bankaktier.

2

Öppna ett tradingkonto

Det finns en uppsjö av aktiemäklare tillgängliga online och offline. Var uppmärksam på kommissioner och se upp för dolda avgifter så som ränta på marginaler eller courtage för uttag. Lägg också märke till handelsbegränsningar och minimum för kontobalans. Om du inte är helt säker på dina handelsförmågor kan du söka dig till professionella nätmäklartjänster, men var medveten om att du kommer behöva betala kommissionsavgifter.

3

Börja tradea

Efter att du valt bankaktier och öppnat ett tradingkonto kan du börja handla. Se till att ha en tradingstrategi innan du genomför en transaktion (köpa eller sälja). Beroende på dina tekniska indikatorer och fundamentala analyser, försök att inte bli distraherad av saker som utsagor, justeringar eller rekommendationer. En bra trader följer aldrig strömmen.

Var kan jag köpa bankaktier?

Bankaktier kan köpas genom onlinemäklare eller professionella mäklarhus. För att veta vilka mäklare som har bäst priser och kommissioner har vi sammanställt en tabell (se nedan). Vi tycker att dessa är de bästa mäklarna baserat på flera faktorer så som kommissionsavgifter, kundtjänst, och snabbhet vid trading.

Vi har listat de bästa bankaktierna att köpa under 2021. Du kan börja tradea dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför. 

1
Goldman Sachs Group (GS)
Vår poäng
10
Historiskt bra aktie.
Goldman Sachs Group är en global investmentbank.
Stort antal investeringar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
Bank of America (BAC)
Vår poäng
9.3
Bank of America grundades 1784 och har sitt huvudkontor i North Carolina.
God avkastning under de senaste åren.
Ett börsvärde på 313B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Barclays (BCS)
Vår poäng
8.7
Barclays grundades 1690 och har sitt huvudkontor i London.
Ett börsvärde på 15.93B dollar.
För närvarande handlas aktien till ett lågt pris.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
Lloyds (LLOY)
Vår poäng
8.5
Störst inom bolån i Storbritannien
Billig aktie
Bred säkerhetsmarginal
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Morgan Stanley (MS)
Vår poäng
7.9
Morgan Stanley grundades 1924 och har sitt huvudkontor i New York.
Morgan Stanleys aktiekurs var upp 38% under 2020.
Rekordintäkter på 48 miljoner dollar 2020.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Top 10 bankaktier att köpa 2021

Dessa är de bästa bankaktierna att köpa 2021 av ett antal olika skäl. Först och främst har Biden-administrationen visat att den har en obegränsad inställning till utgifter. Stimuluscheckarna minskar pressen på bankerna genom att minska förlusten på lån så bankerna har en god förutsättning att dra nytta av när ekonomin startar igen.

De 10 bästa bankaktierna att köpa under 2021 inkluderar:

 1. Morgan Stanley
 2. Citi Group
 3. JP Morgan
 4. Bank of America
 5. Goldman Sachs
 6. SVB Financial Group
 7. HomeStreet
 8. Customers Bancorp 
 9. Flagstar Bancorp
 10. Allstate Corp

Morgan Stanley (NYSE: MS)

Morgan Stanley har ett marknadskapital på $123,7 miljarder. Denna megabank var en av dem som presterade under tystnad 2020. Trots en svår och osäker ekonomi utförde banken strategiska förvärv och utvidgade sina inkomstkällor från bankers traditionella investeringar. Under de sista tre månaderna steg aktier i Morgan Stanley med 44,6%. Det bästa sättet att tradea med denna aktie är att köpa när priset går ner. Förvänta dig en fortsatt nedgång till området runt $62.

Citi Group (NYSE: C)

Med ett marknadskapital på $123 miljarder är Citigroup Inc. en av de mest kapitaliserade bankerna. Banken förväntas fortsätta sin imponerande framfart 2021. Aktier i Citigroup Inc. har gått upp med 41% de senaste tre månaderna. Denna aktie tradeas för mindre än deras högsta pris över 52 veckor, vilket innebär att den fortfarande kommer gå uppåt. Det bästa sättet att tradea med denna aktie skulle kunna vara att köpa och hålla dem en längre tid tills den når runt $70.

JP Morgan (NYSE: JPM)

JP Morgan har $389,9 miljarder i marknadskapital. Sedan den sjönk med nästan 35% i mars har aktien tagit igen sig och nådde ett nytt rekord på $142,75. Aktien tradeas för närvande under dess SMA 50-dagars-spann vilket innebär att den går neråt. Detta är en situation där du måste ha tålamod om du inte ska gör en förlust. Vänta tills den stadgar sig på mellan $123-$125 innan du köper.

Bank of America (NYSE: BAC)

Bank of America Corp. är den näst största amerikanska banken när det kommer till tillgångar, med ett marknadskapital på $258 miljarder. Banken har nyligen stärkt sin online bankplattform för att tilltala yngre kunder. Aktier i Bank of America har tagit igen sig med 25% de senaste tre månaderna. Aktien har tagit igen sig med 43% den senaste månaden och tradeas för närvarande för under dess 50-dagars SMA. Investerare kan hålla sig med mindre positioner tills den stabiliserar sig i en stark positiv zon.

Goldman Sachs (NYSE: BAC)

Goldman Sachs rapporterade en vinst på runt $3,5 miljarder tredje kvartalet 2020, driven av starka handelsaktiviteter. Det som gör denna banks aktie ett bra köp är att den till skillnad från andra banker har en stor konsumentverksamhet och har satt undan goda resurser för att täcka lånförluster. Då Goldman är en investeringsbank behöver de inte oroa sig för dåliga lån. Aktier i Goldman har ökat med 46% de senaste tre månaderna.

SVB Financial Group (Nasdaq: SIVB)

SVB Financial Group har ett marknadskapital på $23 miljarder. I dess kvartalsrapport för Q3 2020 slog SVB analytikernas uppskattningar när de tillkännagav en utdelning på $7,40 per aktie. Aktier i SVD har tagit igen sig med över 50% de senaste tre månaderna. Aktien tradeas med för 32% över SMAs 200-dagars-spann, medan 14-dagars-RSIet indikerar att den är i området för att vara överköpt. En effektiv tradingstrategi för denna aktie skulle vara att köpa när den går neråt.

HomeStreet (Nasdaq: HMST)

Homestreet har ett marknadskapital på $772miljoner. Bankens årsinkomst ökade med 112% med en rapporterad vinst på $1,23 per aktie. Prishändelserna för aktier hos HomeStreet har inte påverkat bankens starka fundamentals, med en återgång till under 20% de senaste tre månaderna. Detta innebär ett köptillfälle för investerare. En effektiv tradingstrategi kan vara att ta positioner och jämna ut kostnader, åt det håll aktien rör sig.

Customers Bancorp (NYSE: CUBI)

Customers Bancorp har ett marknadsvärde på $703,1 miljoner. Bankens årliga vinst ökade med nästan 40% till en summa på $146,72 miljoner under fjärde kvartalet 2020. Aktier i Customers Bancorp har ökat med 66% de senaste tre månaderna. Aktien tradeas med för strax under dess högsta 52-veckorspris på $23,19. En bra tradingstrategi för denna aktie kan vara att samla på sig den när den minskar då den då snart kan stiga till nya höjder.

Flagstar Bancorp (NYSE: FBC)

Med runt 160 platser runt om i mellanvästern i USA och ett marknadskapital på $2,3 miljarder så är Flagstar Bancorp inte din vanliga regionalbank. Bankens årliga inkomst ökade med över 50% till $443 miljoner. Aktier i Flagstar Bancorp har tagit igen sig med 49% de senaste tre månaderna. Händelser som borde ha påverkat aktiepriset balanserades av stimuluscheckar och återöppnandet av ekonomin.

PNC Financial Services (NYSE: PNC)

PNC har ett marknadskapital på $61 miljarder. Banken sålde nyligen sin andel på 22% i Blackrock, världens största tillgångshanterare. Detta har fört in ett kassaflöde till banken. Aktier i PNC har ökat med 35% de senaste tre månaderna. Banken rapporterade vinster på $4,2 miljarder under fjärde kvartalet. Trots dess nedgång på 2,6% årligt sett, har den ändå slagit analytikernas beräkningar.

Experttips för investering i bankaktier

När du tradear med bankaktier behöver du ha sträng pli på dina egna känslor. Trots att du kan ha gjort som du ska och dina fundamentals indikerar att aktien är ett bra köp kan marknaden vända i motsatt riktning. Bankaktier fluktuerar i tighta handelsomfång. På grund av detta är det lämpligt att investerare inte går efter marknaden eller strömmen utan i stället följer sina egna planer.

Varför investera i bankaktier?

Bankaktier är en god investering då de flesta av dem kan återge vinst under svåra ekonomiska perioder. Bankaktier är också relativt billiga och fundamentals stödjer en signifikant tillväxt i mitten av regeringsperioder. Efter att ekonomin öppnas igen kan stimuluscheckar leda till en ökad likviditet till bankerna. Banker har också alternativet att använda deras vinster till att köpa tillbaka aktier vilket ökar vinster för bankerna på lång sikt. Däremot bör investerare förvänta sig vissa dippar och korrigeringar i aktiepriser. Däremot kan detta kännas som ett tillfälligt slag då den förväntade långtida framfarten räknas in.

Vanliga frågor och svar

 1. Baserat på vinst och fortsatta makroekonomiska tillstånd är Morgan Stanley den främsta bankaktien.

 2. Återöppnandet av ekonomin tack vare vaccinet gör att banker är en bra investering just nu.

 3. JP Morgan är den bank som har störst kapital och är starkast ekonomiskt.

 4. Alla som är myndiga kan investera i bankaktier.

 5. Morgan Stanley är den bästa bankaktien nybörjare kan investera i.

 6. Banker är involverade när det kommer till att hålla pengar säkra och att föra över dem från en enhet till en annan, vilket innebär att de är ett kapital för ekonomisk tillväxt.