Home > Jämför > Bilaktier

De bästa fordonsaktierna att köpa 2021

Författare: Shams Ul Zoha

Fordonsindustrin består av företag som arbetar med att konstruera, producera och sälja bilar, lastbilar, andra motorfordon och fordonskomponenter. Marknaden för fordonsaktier är därför stor, och det är kanske inte lätt för handlare att hitta de bästa fordonsaktierna att köpa. För att hjälpa till att rensa ut bruset har vi plockat ut de bästa i avsnitten nedan, och vi presenterar också en kort steg-för-steg- vägleda för hur du köper dina första tillgångar.

Var kan jag handla fordonsaktier?

Nätmäklare erbjuder numera lättanvända plattformar som är tillgängliga på nästan alla enheter, inklusive din bärbara dator, mobiltelefon eller laptop. Om du är osäker på vilken onlinehandelsplattform som är bäst för dina behov kan du ta del av vår lista över rekommenderade onlinemäklare som är idealiska för handel med fordonsaktier och ett brett utbud av andra tillgångar.

1
Tesla (TSLA)
Användarbetyg
10
24 miljarder dollar i börsvärde
Konsekvent stigande värde
4 miljarder dollar i bruttoresultat 2019
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
NIO (NIO)
Användarbetyg
9.3
Ett börsvärde på 79.52B dollar.
En framstående aktör inom fordonsindustrin.
Nio gjorde en försäljsökning på 352,1% jämfört med samma period 2020.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
General Motors Co (GM)
Användarbetyg
8.7
General Motors grundades 1908 och har sitt huvudkontor i Detroit.
Ett börsvärde på 73.65B dollar.
General Motors aktien är upp 26% i år.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Toyota (TM)
Användarbetyg
8.5
Toyota grundades 1933 och har sitt huvudkontor i Japan.
Börsvärde på 214.46B dollar.
Toyota vinstprognoser förväntas öka 54%.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Honda (HMC)
Användarbetyg
7.9
401 miljarder dollar i intäkter under 2019
50% ökning av omsättning Q1
Ständigt innovativt bolag.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är fordonsaktier?

Enkelt uttryckt är en bilaktie en del av ett bilföretag som kan ägas av en enskild person. Fordonsföretag, som General Motors, Volkswagen och andra, arbetar med tillverkning och försäljning av fordon och bildelar. Numera vinner bilföretag som fokuserar på elfordon snabbt popularitet bland investerare.

Hur handlar och investerar man i fordonsaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Först måste du välja en online-mäklare. Du kan välja en av de plattformar som vi har föreslagit för att öppna ditt handelskonto eller hitta en som passar dina behov. Klicka på anmälningsknappen och fyll i formuläret med ditt namn, adress, e-post och annan personlig information. Du kan också bli tvungen att ladda upp ditt ID.

2

Välj aktier

Därefter måste du göra research och välja ut de bästa bilaktierna som passar din handelsstrategi och dina mål. Du kan också konsultera vår topp tio-lista, men se till att du använder teknisk och/eller fundamental analys för att identifiera investeringsmöjligheter. Detta kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut och investera ditt kapital på ett klokt sätt.

3

Börja handla

När du har identifierat de aktier du vill investera i är det enda du behöver göra att sätta in ditt kapital. Använd en av mäklarens tillgängliga betalningsmetoder för att sätta in pengar på ditt handelskonto. När du har ett positivt saldo kan du börja handla med fordonsaktier. Välj det företag du vill lägga till i din portfölj, skriv in det belopp du vill investera och skicka in din transaktion.

De 10 bästa fordonsaktierna att handla med

Om du vill investera i bilindustrin måste du ta hänsyn till marknadsledarna och deras framtidsutsikter. Vi har valt ut de tio bästa fordonsaktierna att handla med just nu, enligt nedan. 

 1. Tesla (TSLA)
 2. Volkswagen (VWAGY)
 3. Toyota Motor Co. (TM)
 4. Ford Motor Co. (F)
 5. General Motor Co. (GM)
 6. Ferrari (RACE)
 7. NIO Inc. (NIO)
 8. Honda Motor Corp (HMC)
 9. BYD Co. Ltd. (BYDDF)
 10. XPeng (XPEV)

Tesla

Tesla har sitt huvudkontor i Kalifornien, USA, och är ett av de mest kända bilföretagen som har ökat sitt aktievärde dramatiskt under de senaste fem åren. Det totala börsvärdet är 647 miljarder dollar i juni 2021. Tesla är populärt bland sina kunder när det gäller teknik, värde, komfort och design. 

Teslas investerare kan stå inför betydande belöningar när spänningarna med Peking försvinner. Företagets försäljning i Kina ökade med 88 procent i maj 2021 jämfört med april 2021. 

Volkswagen

Volkswagen grundades i Tyskland och har ett börsvärde på 128 miljarder dollar. I början av 2021 hävdade många röster att Volkswagen är på väg mot Teslas krona på EV-området (elbilar) och att Volkswagen kommer att överträffa Tesla 2025. Dessutom menar vissa analytiker att VW har varit undervärderat hittills, även om andra förblir tveksamma när det gäller dess plan för att vinna i EV-kampen mot Tesla. 

Företaget säljer olika kvalitetsbilar och prognostiserar en ökning av de totala investeringarna till 86 miljarder dollar inom de kommande fem åren.

Toyota

Toyota grundades 1937 och är en japansk biltillverkare med ett enormt börsvärde på 246,9 miljarder dollar. I allmänhet säljer Toyota mer än 10 miljoner bilar per år. Även om resultatet sjönk under 2020 ökade enhetsförsäljningen i genomsnitt med 1,4 % per år från 2016 till 2019. 

Toyotas aktievärde var på en uppåtgående trend under de senaste åren då handlare upprätthöll den uppåtgående känslan.  Den senaste tidens nedgång i försäljningsvärdet kan göra det möjligt för investerare att få aktien till ett lägre pris och rida på uppåtgående trend för vinster.

Ford Motor Co. 

Ford är en amerikansk multinationell biltillverkare med ett börsvärde på 60 miljarder dollar. Företaget, som av många anses vara en legendarisk biltillverkare, var först med att automatisera fordonstillverkningen redan 1903. År 2021 planerar företaget att öka investeringarna i elfordon och räknar med att upp till 40 % av den globala försäljningen av fordonsvolym ska komma från elfordon år 2030. 

Fords aktiekurs kan vara lämplig för handlare med lågt kapital, men den anses vara ganska volatil och har i skrivande stund nått en 52-veckors toppnotering på 16,46 dollar och en 52-veckors bottennotering på 5,74 dollar. 

General Motor Co.

General Motors är ett mycket diversifierat företag. Förutom att äga flera varumärken, däribland Buick, Cadillac, GMC och Chevrolet, tillhandahåller företaget även finansiella tjänster. I skrivande stund är börsvärdet mer än 78 miljarder dollar. Med ett motto som syftar till att tänja på gränserna för transporter är General Motors hängiven innovation och hållbarhet. 

I juni 2021 överträffade GM 88 procent av alla aktier under det senaste året.

Experttips om att investera i fordonsaktier

Det rekommenderas att du riktar in dig på företag med goda framtidsutsikter och baserar dina beslut på grundlig forskning. Elbilar kan vara lovande när världen övergår till ett mer miljövänligt förhållningssätt. Konkurrensen kommer att vara mellan tillverkare av elbilar och du bör hålla utkik efter nedgångar i dessa aktier eftersom de kan förvandlas till sunda köpmöjligheter. Det är viktigt att hålla en diversifierad portfölj och använda riskkapital när du handlar med volatila tillgångar.
- Shams Ul Zoha

Varför investera i fordonsaktier?

Vissa hävdar att en av de viktigaste anledningarna till att investera i fordonsföretag är att få del av den höga avkastningen i samband med massanvändningen av elbilar. Varje år lägger fler och fler företag till elbilar i sitt sortiment. Många daytraders kan hitta betydande möjligheter till avkastning på grund av den höga volatiliteten på marknaden, medan långsiktiga investerare bör bestämma sig för och investera i den tillverkare som har de största chanserna att bli marknadsledande inom EV-marknaden.

Vanliga frågor och svar

 1. Tesla kan vara den nuvarande främsta bilaktien eftersom den upplevde en enorm tillväxt under 2020. Men som med andra aktier är bolagets aktiekurs ganska volatil. Se till att du använder riskhanteringsstrategier för att skydda din investering.

 2. Bilindustrin kan vara en bra investering om du vill diversifiera din portfölj. Dessa företag kan dock vara ganska volatila och därmed riskfyllda.

 3. Toyota kan vara den ekonomiskt starkaste aktien eftersom den är värd cirka 236 miljarder dollar.

 4. Alla typer av investerare kan överväga fordonsaktier. Daghandlare kan till exempel dra nytta av den höga dagliga volatiliteten, medan långsiktiga investerare kan investera i denna bransch i diversifieringssyfte.

 5. Nybörjare kan anta en köp- och behållningsstrategi eftersom värdeaktier kan vara ett utmärkt tillägg till alla portföljer. Nybörjarinvesterare uppmuntras dock starkt att använda riskhanteringsstrategier.

 6. Fordonsindustrin är utan tvekan en av de viktigaste industrierna. Med tanke på dess enorma tillväxtpotential kan den vara ett toppval bland investerare.

 7. Fordonsaktier handlas under kontorstid. Dessa beror på vilken börs de är noterade på.