Home > Jämför > Bilaktier

Bästa fordonsaktierna att köpa

Författare: Shams Ul Zoha

Fordonssektorn består av företag som ägnar sig åt att producera bilar, fordon, lastbilar, bildelar, osv. Marknaden för fordonsaktier är stor, och det kanske inte är självklart för traders att lista ut vilka som är de bästa fordonsaktierna att köpa. Så för att hjälpa till att reda ut det har vi valt de bästa att investera i 2021.

Vad är fordonsaktier?

Enkelt sett är bilaktier eller fordonsaktier andelar i ett fordonsföretag som kan ägas av en individ. Aktieägare är folk som har investerat i en specifik firma på aktiemarknaden. Traders kan sen handla dessa andelar genom att spekulera i prisförändringar. Dessa kan handlas med på aktiemarknaden eller bytas i företaget de är listade i.

Några av de fordonsaktier som finns listade på den amerikanska aktiemarknaden inkluderar företag som Tesla, Volkswagen, General Motors osv. Vissa traders kan ha en specifik strategi utvecklad för att handla med en särskild aktie baserad på deras handelsstil. Men de flesta inom denna niche använder både grundläggande och tekniska metoder för att få den bästa utkomsten av deras utföranden. Under 2020 var Tesla en av favoriterna hos många investerare som ville ta ut en vinst under marknadens tidiga timmar.

Hur handlar och investerar man i bilaktier?

1

Öppna ett tradingkonto

Du kan öppna ett konto hos en nätmäklare genom att klicka på knappen för att registrera dig. För att börja anger du ditt användarnamn, emailadress och lösenord. Verifiering via email eller mobiltelefon kan vara nödvändigt i vissa fall, men inte alltid.

2

Gör en insättning

En mängd alternativ finns tillgängliga för traders att finansiera deras konton. Dessa inkluderar banköverföringar, E-plånböcker, kredit-/betalkort, och så vidare. Du får en notifikation via email när din insättning är bekräftad.

3

Börja handla

När du har satt in pengar är det dags att börja handla. Köp så fort du ser ett idealiskt handelstillfälle och ta ut dina pengar ofta genom att använda de tillgängliga alternativen för uttag.

Var kan jag handla med fordonsandelar?

Du måste hitta en mellanhand för att utföra dina transaktioner om du vill handla med aktier. Se till att ha en vettig strategi att för att slå marknaden, ett startkapital, och ditt ID och du är redo att börja. Nu för tiden erbjuder mäklare de bästa lösningarna för öppnings-/stängningspositioner för aktier. De tar en liten avgift för att använda deras plattform, live-feeds för marknaden, och pris per andel. 

Vi har listat de bästa bilaktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla med dem hos våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Tesla (TSLA)
Vår poäng
10
24 miljarder dollar i börsvärde
Konsekvent stigande värde
4 miljarder dollar i bruttoresultat 2019
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
NIO (NIO)
Vår poäng
9.3
Ett börsvärde på 79.52B dollar.
En framstående aktör inom fordonsindustrin.
Nio gjorde en försäljsökning på 352,1% jämfört med samma period 2020.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
General Motors Co (GM)
Vår poäng
8.7
General Motors grundades 1908 och har sitt huvudkontor i Detroit.
Ett börsvärde på 73.65B dollar.
General Motors aktien är upp 26% i år.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
Toyota (TM)
Vår poäng
8.5
Toyota grundades 1933 och har sitt huvudkontor i Japan.
Börsvärde på 214.46B dollar.
Toyota vinstprognoser förväntas öka 54%.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Honda (HMC)
Vår poäng
7.9
401 miljarder dollar i intäkter under 2019
50% ökning av omsättning Q1
Ständigt innovativt bolag.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Top 10 bilaktier att handla med

I listan nedan kan du se vilka vi tror är de bästa 10 fordonsaktierna att handla med. Alla dessa har valts ut efter att noggrant ha observerat olika faktorer så som företagsreserver, marknadstak, kvartinkomster, framtida projekt, tekniska upplägg, och så vidare.

 1. Tesla TSLA
 2. Volkswagen VWAGY
 3. Toyota Motor Co. TM
 4. Ford Motor Co. F
 5. General Motor Co. GM
 6. Ferrari RACE
 7. NIO Inc. NIO
 8. Honda motor corp HMC
 9. BYD Co. Ltd. BYDDF
 10. XPeng XPEV

Tesla TSLA

Tesla har sina huvudkontor i Kalifornien, USA, och är ett av de mest kända bilföretagen som dramatiskt har ökat värdet på sina aktier under de senaste fem åren. Det totala marknadstaket är just nu $800,97 miljarder, 21a januari 2021. Tesla är kända för att ge allt för sina kunder när det kommer till värde, komfort och design. Proffs i handelsfirmor använder olika strategier för att handla med aktiers, inklusive värdeköp och tekniska analyser.

Volkswagen VWAGY

Volkswagen är beläget i Tyskland och har ett marknadstak på 87,27 miljader dollar. Företaget säljer en mängd olika fordon och planerar att öka sina investeringar med $88,5 miljarder de kommande fem åren. De senaste åren har deras aktievärde pendlat mellan $100 och $200. Traders utnyttjar ofta de övre och lägre värdena vid de två prispunkterna för att handla och blanka aktien.

Toyota Motor Co. TM

Toyota är en japansk tillverkare av fordon sedan 1937 och har ett marknadstak på hela $246,9 miljarder. 2019 var vinsten Toyota Motor generade tio gånger så stor som Tesla. Analytiker vid Bank of America sätter det potentiella priset med ett mål på nästan $180. TMs aktievärde har haft en uppgång de senaste åren då traders och marknadshandlare har en bullish attityd. De senaste nedgångarna i säljvärde bör tolkas som ett sätt att ge sig in på marknaden med det lägre priset och sen glida med i uppgången igen.

Ford Motor Co. F

Ford är en amerikansk internationell biltillverkare som har ett marknadstak på $45,05 miljarder. Företaget, som av många anses vara en legendarisk biltillverkare, var det första företaget som tillverkade fordon, så tidigt som 1903. Deras aktievärde är cappat runt $10 vilket gör det till ett favoritalternativ för de med lägre handelskapital. Daytraders kan dra nytta av 10 dagar och 200 perioder per månad för att flytta genomsnitt och handla med möjliga nedgångar i priset av Ford Motors.

General Motor Co. GM

General Motors är en biltillverkare som både säljer fordon och finansiella tjänster, och har ett andelspris på $55. Det nuvarande marknadstaket för biltillverkaren är $78,84 miljarder. Företaget är känt för att producera kända bilar som Chevrolet, Cadillac och GMC, otroligt välgjorda, stilfulla och pålitliga. Vid CES 2021 siktade företaget på att introducera flygande bilar och transport med noll utsläpp. Den nuvarande åskådningen gjorde att andelarna steg till deras högsta värde någonsin och de har en väldigt bullish framtid.

Ferrari RACE

Ferrari har alltid varit kända för sina sportbilar och har ett marknadstak på $41,91 miljarder för närvarande. De är listade vid New York Stock Exchange och deras märke visar tydligt deras närvaro inom industrin för racerbilar. Den nuvarande utsikten hos deras andelar är positiv och fortsätter uppåttrenden som pågått i tre till fyra år. Kom ihåg att lågkonjunkturer inte påverkar aktier som Ferrari, vars målgrupp är de som lever i samhällets toppskikt.

NIO Inc. NIO

En kinesisk biltillverkare som specialiserar sig på att producera elektriska fordon. De har ett marknadstak på $91,76 miljarder och är en favorit hos investerare som tror att de kan vara en bra konkurrent till Tesla. Du kan se många toptraders rusha till endera sida så fort det kommer goda nyheter. Alla positiva utsikter för företaget driver dem till köparnas sida. Under deras första sex år på marknaden har värdet på en enda andel gått upp till $50.

Honda motor corp HMC

Det japanska företaget leds av Takahiro och producerar motorcyklar, bilar och energiutrustning. Deras marknadstak är på $51,17 miljarder och deras andelar har fluktuerat mellan $25 och $35 de senaste fem åren. Då deras kapital ökar ger de ett fördelaktigt handelstillfälle. Genom att ta sig en titt på deras instabilitet kan de lämpa sig för swingtrade, däremot är långvariga investeringar inte att föredra.

BYD Co. Ltd. BYDDF

BYD är en tillverkare av bilar som grundades 1995 och backas av Warren Buffet. De har ett marknadstak på $97,98 miljarder. Företaget konkurrerar med Tesla genom att ständigt öka sin försäljning sedan 2016, förutom under 2019. Utsikterna för BYD är positiva för de kommande åren tack vare ett ökat intresse för elfordon. Den senaste uppåttrenden i andelsvärde bör hållas i åtanke för snabb handel för att investerare ska få vinst.

XPeng XPEV

XPeng är också en kinesisk fordonstillverkare som har sina huvudkvarter i Guangzhou. Företaget har ett marknadstak på $42,90 miljarder trots deras korta livslängd på nästan sju år. Precis som andra tillverkare av elbilar har XPeng haft en signifikant uppgång av deras andelsvärde tack vare ökad försäljning. Framtiden ser också ljus ut för biltillverkaren då de planerar att lansera sina fordon i Europa.

Experttips för investering i bilaktier

Vi närmar oss slutet på den pågående pandemin och kan börja se en ökad försäljning av bilar. I investeringssynpunkt rekommenderas det att du håller dig till företag som har en positiv utsikt. Elfordon har visat sig vara lovande på den punkten allteftersom världen vänder sig mot mer miljövänliga alternativ. Konkurrensen kommer att ske mellan tillverkare av elbilar och du bör hålla ett öga på smånedgångar av dessa andelar då det erbjuder ett bra tillfälle att köpa.

Varför investera i bilaktier?

Det tekniska synsättet på att handla med fordonsaktier är enkel, vilket syns på tabellerna. Vissa företag har suttit fast mellan support- och motståndsvärden de senaste par åren medan andra har varit på uppgång. På den fundamentala sidan är det enkelt att komma åt och förutspå hur en biltillverkare ligger till med försäljningar, vinster, omsättning, osv. Den finansiella industrin handlar mycket om sannolikheter. Om du har ens en liten fördel både i tabeller och nyheter kan det hjälpa dig att konsekvent tjäna pengar medan du är försiktig med riskhantering.

Vanliga frågor och svar

 1. Tesla är just nu den bästa bilaktien då de växte otroligt mycket under 2020.

 2. Ja, däremot beror det på de fundamentala och tekniska analyserna av ett företag.

 3. Toyota är finansiellt sett den starkaste aktien.

 4. Alla från daytraders, swingtraders, carrytraders, institutionella traders till stora investerare som Warren Buffet investerar i fordonsandelar.

 5. Självklart, alla kan investera i dessa aktier. Det är en industri som potentiellt kan fortsätta att se en uppgång i många år.

 6. De stora marknadstaken, rörligheten samt resonliga sannolikheter vid handel gör aktierna populära.

 7. Aktierna kan säljas och köpas när deras respektive marknader är öppna. Aktivitet under pre- och after-market kan också förekomma.