Home > Jämför > Billiga nätmäklare
Börja handla med eToro

Bästa billiga nätmäklaren 2022

Författare: Jim Mwangi news-post-updated: Jan 21, 2022

2021 är oxens kinesiska år, vilket många kineser tror innebär att stora belöningar kommer att utdelas till dem som arbetar hårt. Som finansiell investerare/trader arbetar du säkert hårt och därför lovar detta gynnsamma år god avkastning. 

Du måste dock arbeta med rätt mäklare. Så vi kommer att utforska några av de bästa billiga nätmäklare som du bör överväga i år.

Vilka är fördelarna med att använda en billig nätmäklare

Handelsplattformar erbjuder många fördelar för investerare som traditionella finansiella återförsäljare och mäklare inte gör. Några av fördelarna med att öppna ett konto hos en billig nätmäklare inkluderar:

 • Enkla affärer: Du behöver inte längre ordna inköp eller försäljning via en traditionell mäklare.
 • Prisvärd handel: Kostnaden för handel genom en billig mäklare är låg; därför kan du dra nytta av högre inkomster från dina framgångsrika affärer.
 • Mer kontroll över din handel: Onlinemäklare erbjuder dig absolut kontroll över dina investeringar.
 • Trading dygnet runt: Du kan handla var som helst via en PC eller mobil enhet, 24 timmar om dygnet, måndag till fredag.
 • Snabbare handel: Online-handelsplattformar är mycket snabba. Att öppna ett konto tar minuter, och utförandet av affärer är omedelbart.
 • Realtidshandel: Priserna som visas på handelsplattformen är i realtid eftersom mäklare ger sina kunder de allra senaste priserna.

Vilka är nackdelarna med att använda en billig mäklare

 • Handel är inte helt gratis: Även nätmäklare som påstår sig ta ut noll provisioner eller courtage tar fortfarande betalt för vissa tjänster. Du kan till exempel debiteras en uttagsavgift när du tar ut dina vinster.
 • Risken i dina händer: Nätmäklare ger dig total kontroll över dina investeringar. Detta innebär att det är upp till dig att hantera din risk på rätt sätt.
 • Man tappar lätt kontroll: Eftersom handel sker med bara ett knapptryck är det så lätt att göra dåliga investeringsval. Detta gäller särskilt när en trader reagerar känslomässigt av rörelser på marknaden.
 • Onlinehandel är helt internetberoende: Utan bra internetanslutning kan du inte handla effektivt.
1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en mäklare?

När du hoppar in i den finansiella trading-världen kommer den allra första aktören du interagerar med att vara nätmäklaren. Genom mäklaren kan du öppna ett mäklarkonto online för att handla olika finansiella instrument, inklusive valutor, aktier, ETF:er, aktiefonder, obligationer, råvaror som guld och olja och andra.

De flesta billiga nätmäklare låter dig öppna ett handelskonto med minimala medel. Vissa nätmäklare låter dig till och med öppna ett gratiskonto där inget minimisaldo krävs.

3 sätt du kan dra nytta av en billig mäklare

Att matcha din handels- och investeringsstil med rätt billig nätmäklare kommer att gynna dig på fler sätt än du kanske inser. 

Avgörande aspekter som du kan dra nytta av inkluderar:

Lägre transaktionskostnader: Oavsett din handelsstrategi kommer du nästan alltid att behöva betala transaktionsavgifter. För varje order du öppnar kan du förvänta dig att betala för den tillhandahållna tjänsten. Naturligtvis, bör du använda en mäklare med de mest gynnsamma priserna. Billiga mäklare är ditt bästa val för prisvärd handel.

Enkla transaktioner: När du arbetar med en bra mäklare blir det enkelt att sätta in ditt kapital eller ta ut dina intäkter. Bra mäklare komplicerar inte saker i onödan; deras mål är att underlätta handeln genom att göra alla processer enkla, snabba och smidiga.

Användarvänlig handelsplattform: De bästa mäklarna har stabila plattformar vars användargränssnitt är lätt att navigera och driva. Plattformen kan också komma med ytterligare förmåner som tekniska verktyg och graf-verktyg och ett gratis nyhetsflöde.

Våra val för den bästa billiga mäklarfirman

Om du kämpar för att söka igenom alla mäklaralternativ där ute, kan vår kortlista hjälpa dig att jämföra nätmäklare och välja den bästa billiga nätmäklare för dig.

Hur fungerar billiga mäklare?

Vissa mäklare ger dig möjlighet att öppna ett marginalkonto eller ett kontantkonto så att du kan köpa och sälja aktier. 

Marginalkonton är som kreditkort. De låter dig handla mer tillgångar än pengarna på ditt konto tillåter dig att göra. Det fina med att använda ett marginalkonto är att det kommer att öka dina vinster. Nackdelen är dock att dina förluster också kommer att förstoras för varje handel som går fel.

Ett kontantkonto liknar ett betalkort. Det begränsar dina affärer till endast tillgångarna på ditt konto. Till skillnad från ett marginalkonto kommer dina vinster inte att förstärkas. På samma sätt kommer eventuella förluster du ådrar dig inte att förstärkas. Därför bör personer med minimal trading- och investeringserfarenhet hålla sig till ett kontantkonto eftersom det minimerar deras förluster.

3 steg för att börja handla med en billig mäklare?

1

Öppna ett gratis tradingkonto

Ditt val av mäklare bör baseras på deras handelsplattformar, avgifter och provisioner, teknik och utbud av produkterbjudanden, kontosäkerhet, kundservice, forskning och utbildning om verktyg. Öppna ett konto online inom några minuter.

2

Gör en insättning

Var uppmärksam på det nödvändiga kontominimum och sätt sedan in pengar baserat på hur mycket du är villig att investera/riskera på finansmarknaderna.

3

Börja handla

Din mäklare är en kanal genom vilken du utför dina affärer. Sök i mäklarens listor över aktier (eller andra tillgångar) efter de du vill ha, ange sedan en investeringsstorlek eller insatsbelopp och tryck på "köp"-knappen.

Hur fungerar billiga nätmäklare?

Att arbeta med en onlinemäklare är otroligt enkelt. Du registrerar dig helt enkelt för ett konto, och när registreringen är klar är du fri att sätta in ditt ursprungliga investeringskapital och börja tradea.

Vissa mäklare ger dig möjlighet att öppna ett marginalkonto eller ett kontantkonto.

Marginalkonton är som kreditkort. De låter dig handla mer tillgångar än pengarna på ditt konto skulle tillåta dig att göra. Det fina med att använda ett marginalkonto är att det kommer att förstora dina vinster. Nackdelen är dock att dina förluster också kommer att förstoras för varje trade som går fel.

Ett kontantkonto liknar ett betalkort. Det begränsar dina affärer till endast kassareserven på ditt konto. Till skillnad från ett marginalkonto kommer dina vinster inte att förstärkas. På samma sätt kommer eventuella förluster du ådrar dig inte att förstärkas. Därför bör personer med minimal trading- och investeringserfarenhet hålla sig till ett kontantkonto eftersom det minimerar deras förluster.

Vilka är fördelarna med att använda en billig nätmäklare?

Jämfört med traditionella återförsäljare och mäklare erbjuder online-handelsplattformar många fördelar för investerare.

Några av fördelarna med att öppna ett konto hos en billig nätmäklare inkluderar:

Enkla affärer - du behöver inte längre ordna inköp eller försäljning via en traditionell mäklare

Prisvärd trading - kostnaden för trading genom en billig aktiemäklare är låg; därför kan du dra nytta av högre inkomster från dina framgångsrika affärer

Mer kontroll över din trading - onlinemäklare erbjuder dig en absolut kontroll över dina investeringar

Trading dygnet runt - du kan tradea var du än är via en dator eller mobila enheter, 24 timmar om dygnet, måndag till fredag

Snabbare trading - online tradingplattformar är mycket snabba. Att öppna ett konto tar bara några minuter, och utförandet av affärer är omedelbart

Realtidshandel - priserna som visas på tradingplattformen är i realtid, mäklare försöker ge sina kunder de uppdaterade priserna på minuten.

Vilka är nackdelarna med att använda en billig nätmäklare?

Trading är inte helt gratis - även för mäklare som hävdar att de tar ut noll provisioner måste du fortfarande betala för utförda tjänster. Du bör kontrollera hur lågt courtage nätmäklaren debiterar samt eventuella andra hanteringsavgifter och rådgivningsavgifter som ska betalas.

Risken är i dina händer - onlinemäklare ger dig total kontroll över dina investeringar. Detta innebär att det är upp till dig att införa lämpliga riskhanteringsprotokoll.

Det är lätt att bli uppslukad - eftersom handeln sker med bara ett knapptryck är det lätt att göra dåliga investeringsval. Detta gäller särskilt när en trader börjar bli känslomässigt involverad i rörelser på marknaden.

Onlinetrading är helt internetberoende - utan bra internetanslutning kan du inte tradea effektivt.

Experttips för att välja den bästa billiga nätmäklaren

Även om du letar efter värde genom billig mäklare, bör en bra mäklare optimera din förmåga att utföra affärer. Och förutom att erbjuda dig banbrytande verktyg och indikatorer, ger en bra mäklare kvalitetsdata, utbildningsverktyg och utbildningsmaterial. Slutligen, glöm inte kundsupporten som kan vara viktig om något går fel.
- Jim Mwangi

Hur väljer man den bästa billiga nätmäklaren?

Konkurrensen bland nätmäklare är hård. Detta innebär att det aldrig har varit bättre förutsättningar för att öppna ett konto hos en billig nätmäklare. 

Naturligtvis är kontominimum, provisioner och avgifter några av de kriterier som dina beslut för en online-mäklare bör baseras på. Nedan är dock några ytterligare faktorer som är värda att överväga när man utvärderar investeringsmäklare.

Är mäklaren reglerad?

En viktig egenskap som din mäklare måste uppvisa är en hög säkerhetsnivå. Du bör inte lämna över dina hårt intjänade pengar till någon utan att verifiera deras legitimitetskrav.

Det är inte så svårt att kontrollera en finansiell mäklares trovärdighet. De flesta länder har tillsynsmyndigheter som listar alla auktoriserade mäklare. Till exempel bör en brittisk investerare välja en FCA-reglerad finansiell mäklare. 

Vilka avgifter och kostnader gäller? 

För att maximera din avkastning bör du sträva efter att hålla kostnaden för handel till ett minimum. Förutom köp-sälj spread betyder det att du förlorar lite pengar så fort du genomför en order, hittar vissa mäklare lömska sätt att ta dina pengar; till exempel genom att debitera dig för att ta ut pengar från deras plattform.

Observera också att (vanligtvis små) avgifter eller courtage kan debiteras när du köper vissa tillgångar. Du kommer sannolikt att betala courtage när du öppnar en CFD-order (Contract-for-Difference), och du måste betala skatt samt en återförsäljarprovision för alla vanliga aktieköp du gör.

Vilka betalningsmetoder accepteras?

De flesta mäklare gör det möjligt för investerare att sätta in och ta ut pengar genom banköverföringar. Många accepterar också betalkort eller till och med kreditkortsbetalningar (och uttagsåterbetalningar till samma källor). Vissa mäklare stödjer ytterligare betalningsmetoder som PayPal.

Vilka är de tillgängliga tillgångarna att handla med?

En mäklares primära mål är att underlätta analys och handel av olika finansiella produkter som aktier, forex, kryptovalutor, ETF:er, obligationer, råvaror och mer. Därför bör du välja en mäklare som ger tillgång till de finansmarknader du vill investera i.

Finns det ett demokonto?

Ett demokonto hjälper traders att lära sig sådana grundläggande saker som att göra beställningar och konfigurera tekniska indikatorer samt avancerade saker som strategiutveckling och utförande. Gå till en mäklare som erbjuder ett lättåtkomlighet demokonto.

Vad är kontominimum?

Vissa mäklare låter dig öppna ett konto utan minsta insättning, som ett enkelt sätt att börja. Vissa mäklare kräver dock att du sätter in och behåller en minimal summa pengar för att behålla ditt konto öppet.

Vilka utbildningsresurser är tillgängliga?

Framgången för din handel beror i hög grad på hur väl du förstår de värdepapper du vill handla. Detta kan endast åstadkommas genom god forskning och utbildning. Din mäklare bör därför ge dig ett sätt att göra en grundläggande analys av olika tillgångar.

En fullservicemäklare kan vara vad du behöver om du inte har tid att studera marknaderna. Ändå, oavsett vilket mäklaralternativ du väljer, se till att välja ett som har massor av utbildnings- och forskningsverktyg.

Finns det hjälp och support tillgänglig? 

Investerare behöver tillförlitlig tillgång till tekniskt och administrativt stöd för sina affärer. Dina mäklares plattformar bör göra det enkelt för dig att kontakta support direkt via chatt, e-post eller telefon.

Finns det en mobil plattform eller app?

Bra mäklare gör det enkelt för sina kunder att komma åt sina portföljer via mobilapplikationer. Men de är inte alltid lätta att använda och optimerade för små skärmar, så se om det finns en mobil demo eller åtminstone några skärmdumpar av mobilappen på mäklarens webbplats.

Vanliga frågor och svar

 1. De bästa billiga nätmäklare tar inte heller ut provisioner, och de har inga kontominimum heller.
 2. Transparens är en viktig del som en nybörjare bör leta efter i en billig mäklare. Du ska inte behöva fortsätta gissa vad mäklaren gör med din investering och om det är i ditt bästa intresse. Välj därför en mäklare som är pålitlig, ärlig och har ett gott rykte.
 3. Förutom orderexekveringsverktygen som gör att du kan köpa och sälja tillgångar, bör en billig mäklare också tillhandahålla ett nyhetsflöde, grundläggande utbildningsverktyg, diagram och tekniska analysverktyg, samt kundtjänst.
 4. Att öppna ett konto är lättare än de flesta skulle anta. Allt du gör är att ge lite information om dig själv och ha pengar för att göra en första insättning. Ditt konto kommer att vara redo att börja handla på några minuter.
 5. Billiga nätmäklare driver ett företag, så de behöver fortfarande tjäna pengar. Intäktskällor är många och för olika för att lista här. Kunder bör dock förvänta sig att betala handelsavgifter och en mängd andra serviceavgifter.