Home > Jämför > Biotech aktier

Bästa biotech aktierna att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Några av de bästa biotech aktierna har gjort bra ifrån sig även under COVID-19-nedgången. Även om investerare alltid bör vara försiktiga, desto mer under dessa oöverträffade tider, har vissa aktier i denna sektor goda utsikter och en positiv potential för investeringsvinster.

Covid-19-pandemin satte fokus på en industri vars uppgift är att skydda och främja livet på jorden. Biotekniksektorn utvecklar bland annat applikationer för att främja hälsa genom medicin, miljömässig hållbarhet, jordbruk och industriella processer.

Den här guiden listar de tio bästa biotech aktierna och diskuterar de sätt du kan handla med dem.

Vad är biotch aktier?

När Coronaviruset slog till och världen behövde ett Covid-19-vaccin använde biotech företag som BioNtech (NASDAQ: BNTX) och Moderna, Inc. (NASDAQ: MRNA) olika tekniker för att undersöka, utveckla och producera ett vaccin.

Coronaviruset är bara ett exempel på hur bioteknikföretag forskar och skapar genombrott för att ta itu med många frågor i vår värld idag. Genom intrikata, ofta dyra processer, utvecklar bioteknikföretag behandlingar för kroniska och smittsamma sjukdomar och löser andra globala frågor som ren energi och livsmedelssäkerhet.

Förutom att undersöka och utveckla sina innovationer måste biotech företag hitta sätt att kommersialisera deras skapelser. Dessutom måste företaget attrahera pengar på den offentliga marknaden genom att skapa propositioner som kan fånga investerarnas förtroende.

Följaktligen går aktievärderingen för bioteknikföretag inte bara ut på att analysera finansiella mål och resultat. Att utvärdera biotech aktier är en mer kvalitativ strävan som tar hänsyn till många processer i företaget självt.

Flera biotech aktier visade motståndskraft mot förra årets COVID-19-inducerade lågkonjunktur. Den primära drivkraften för sådana företag var deras förmåga att snabbt och effektivt undersöka, utveckla och marknadsföra sina uppfinningar.

Hur handlar och investerar man i biotech aktier?

1

Öppna ett handelskonto

När du letar efter en mäklare, ta dig tid att jämföra kostnader och incitament, tjänster och bekvämligheter samt de utbildningsresurser som olika mäklare erbjuder. En användare måste ange ett användarnamn, lösenord, email och adress för att öppna ett konto. Plattformen kommer att kräva en identitetsverifiering som kan göras genom att tillhandahålla dokument för att bevisa identitet för att följa Know Your Customer (KYC) regler.

2

Välj marknad

Nästa steg är att finansiera ditt konto. Välj nu en aktie genom att jämföra den med andra, vilken typ av bransch, vilka kunder den tillgodoser och dess framtidsutsikter. Det är också viktigt att göra en ordentlig grundläggande och teknisk analys innan du köper aktien. Identifiera prisrörelserna för den valda aktien och försök att inte köpa på ATH.

3

Placera din handel

Lägg ordern för handeln och sätt upp en stop-loss för att förhindra stora förluster. Du kan lägga till aktien i en app som följer din portfölj och innehåller uppdateringar om aktien regelbundet. Dessa uppdateringar kan antingen vara i form av nyheter relaterade till aktien eller andra tekniska indikatorer. Aktien måste övervakas regelbundet så att du kan justera din position om det behövs.

Var kan jag handla bioteknik aktier?

De bästa nätmäklarna för handel med aktier online har en robust handelsplattform med högkvalitativa handelsverktyg, utmärkt kundservice, inga dolda kontokostnader och rimliga investeringsminimum.

Kolla in våra toppval för de bästa mäklarna för online-handel med biotech aktier nedan. Dessa plattformar har valts utifrån avgifter, unika funktioner och regleringsstatus.

Topp 10 biotech aktier att handla

Bioteknik är en bred, innovativ kategori. Företagen här uppfinner aggressivt och skapar terapier, procedurer och tekniker för att lösa våra problem samtidigt som de tjänar sina framgångar på vägen.

I vilket fall, traders måste räkna ut hur de kan tjäna pengar på biotech aktiemarknaden. Här är företagen med de bästa aktierna att handla i år inom det biotekniska segmentet.

 1. Sarepta Therapeutics
 2. Merck
 3. BeiGene
 4. Zai Lab
 5. Alnylam Pharmaceuticals
 6. Alexandria Real Estate Equities
 7. Horizon Therapeutics
 8. Gilead Sciences
 9. Regeneron Pharmaceuticals
 10. Fate Therapeutics

Sarepta Therapeutics

Sarepta Therapeutics är ett biotech företag som utvecklar behandlingar för sällsynta sjukdomar genom genredigering och RNA-riktad terapi.

Företaget har noterat betydande underprestanda jämfört med S&P nyligen, främst på grund av negativa kliniska prövningsresultat för vissa av sina läkemedel.

Ändå verkar aktien ta fart. Med de senaste förändringarna i företagsledningen i kombination med växande optimism från analytiker blir Sarepta Therapeutics nu en attraktiv aktiehandel.

Merck (NYSE: MRK)

Merck hade ett nedslående fjärde kvartal med den pågående Coronavirus-pandemin som skapade en nedgång med 2,5 miljarder dollar på förra årets intäkter. I början av 2021 sålde företaget sitt aktieinnehav i Moderna (NASDAQ: MRNA) och fokuserar nu på COVID-19-behandlingar. På senare tid meddelade företagets långt sittande VD att han skulle avgå senare under året.

Icke desto mindre är Merck fortfarande en stor aktie, och som sådan är den redo för betydande vinster i år även utan att den behöver uppnå massiv tillväxt.

BeiGene (NASDAQ: BGNE)

Detta kommersiella bioteknikföretag utvecklar molekylärt riktade cancerterapier i Kina och USA. Några av dess anmärkningsvärda skapelser inkluderar botemedlet av bröstcancer Abraxane, Tocilizumab för Hodgkins lymfom och Brukinsa för mantelcellslymfom.

BeiGene har registrerat betydande framgångar den senaste tiden, inklusive att ett av deras läkemedel godkändes av China National Medical Products Administration. Detta har fått deras aktie att öka dramatiskt.

Zai Lab (NASDAQ: ZLAB)

Detta Shanghai-baserade biofarmaceutiska företag arbetar huvudsakligen med att upptäcka, utveckla, licensiera och marknadsföra patenterade läkemedel för smittsamma, onkologiska och autoimmuna sjukdomar.

Dess stora pipeline av läkemedel inkluderar Niraparib, en mindre oral medicin för behandling av cancer, inklusive äggstocks-, lung- och multipel fast tumours.

Företaget har varit på uppgång, med en genomsnittlig årlig tillväxt uppskattad till cirka 60%. Detta gör Zai Lab till en optimistisk aktie att handla med i år.

Alnylam Pharmaceuticals (NASDAQ: ALNY)

Detta biofarmaceutiska företag bedriver upptäckt, skapande och kommersialisering av RNA-modifierande terapi. Några av dess anmärkningsvärda läkemedel används vid behandling av genetiska störningar såväl som sjukdomar i centrala nervsystemet, hjärt-metaboliska sjukdomar och leverinfektioner.

Även om företaget drabbades av förluster under sitt fjärde kvartal 2020, är det fortfarande bland de mest värda biotech aktier att köpa i år.

Experttips för investering i biotech aktier

Syftet är att diversifiera din portfölj. Att blanda dina investeringar kan öppna dörrar för bra avkastning i framtiden och samtidigt skydda ditt konto från förluster. Även om du fokuserar på handel med aktier i biotekniska sektorer, bör du också överväga att investera i andra marknadssegment. Handla till exempel med vissa sjukvårdsaktier, teknikaktier etc. Alternativt kan du handla indexfonder, speciellt om du är en ny investerare. Indexfonder minimerar det arbete som är involverat vid trading med aktier genom att spåra och matcha prestanda från befintliga marknadsindex som S&P 500. Att köpa indexfonder gör till exempel att du kan äga en massa olika aktier i ett enda köp.
- Jim Mwangi

Varför investera i biotech aktier?

Att investera i bioteknikaktier för första gången kan vara skrämmande, men det är ett steg du bör ta om du vill skapa en solid portfölj med god avkastning och minimala förluster.

2020s COVID-19-pandemi utlöste en flodvåg av pengar till forskning, och därmed har de flesta aktörer inom bioteknikområdet fått betydande finansiering. Dessutom har delningen av klinisk data ökat, och som redan bevittnat svarar bioteknikaktier på denna utveckling ganska positivt.

Därför kan du förvänta dig att de bästa bioteknikaktierna kommer att ha stor efterfrågan under överskådlig framtid och därmed utgöra en bra investering. Men trading är en riskabel aktivitet och nya traders måste utöva riskhantering medan de handlar med aktier.

Vanliga frågor och svar

 1. Bioteknikområdet lockar alla typer av investerare - både nya och oerfarna, liksom erfarna handlare som har gjort det i flera år.

 2. Ja. De flesta länder betraktar vinst från handel som skattepliktig. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.

 3. Att handla aktier 24/7 är i stort sett omöjligt. Vissa mäklare tillåter dock sessioner före och efter marknadens öppettider där du också kan handla.

 4. ETF:er är fonder som består av en samling bioteknikaktier, medan bioteknikaktier är enskilda aktier. Den största skillnaden mellan de två är att enskilda aktier kommer att utgöra en högre risk till skillnad från att investera i en diversifierad fond.

 5. Den vanligaste strategin för att minska risken och skydda investerat kapital är att använda en stop-loss-order. Det finns många andra strategier för att minska risken vid handel som du lätt kan hitta på webbplatser för handelsplattformar.

 6. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på KYC-normer innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge en säker och säker miljö för användarna.