Home > Jämför > Biotech ETF:er
Börja handla med eToro

Bäst bioteknik-ETFer att köpa 2022

Författare: Mircea Vasiu news-post-updated: Jan 21, 2022

Bioteknik-industrier kommer konstant på bättre behandlingar, vaccin och terapier. Det är lockande att sätta pengar på biotekniska projekt, men hur vet du vilka? Bioteknik granskas ständigt av nationella och internationella grupper, så investerare kan vinna stort när projekt blir godkända eller förlora mycket när de inte blir det.

Du behöver inte oroa dig lika mycket när du investerar i ETFer för bioteknik eftersom du då diversifierar dina risker och optimerar din lönsamhet utan att köpa individuella bioteknikaktier. Men du behöver fortfarande veta vilka bioteknik-ETFer du ska köpa, så vi har tagit fram denna guide över de bästa.

Var kan jag handlar med bioteknik-ETFer?

Om du är ny till handel kan det ta lite tid att avgöra vilken nätmäklare att använda när du köper bioteknik-ETFer. Vi har gjort det hårda arbetet åt dig genom att ta fram en lista av de bästa nätmäklarna baserat på courtage, regleringsstatus, och unika funktioner.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en bioteknik-ETF?

Bioteknik-ETFer kan köpas och säljas under marknadens öppettider på samma sätt som aktier. Skillnaden är att du sprider ut dina risker genom att praktiskt sett köper flera aktier på en gång. Om en av aktierna i ETFen faller, kan det vägas upp av att två andra går upp. Förutom att sprida ut risken kan köp av en ETF snarare än flera aktier även göra att du sparar in på en del courtage.

ETFer investerar vanligtvis i företag relaterade till ett visst tema. Det kan vara alla företag i FTSE 100-index, eller något mer specifikt som (i detta fall) bioteknikföretag. I denna guide ser vi på statistik som företagsbesittningar, volatilitet, vikt, och return-on-investment (ROI) för att avgöra de bästa bioteknik-ETFer.

Investera i bioteknik-ETFerna i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Leta efter handelskonton med låga eller inga kontominimum, inga handelsavgifter, och lättillgänglig onlinefunktioner. Fyll sedan i kontoansökningens formulärfält, välj ett användarnamn och lösenord, och vänta på eventuella verifikationskrav.

2

Välj en bioteknik-ETF

Att välja bioteknik-ETFerna att investera i är det viktigaste steget. Det är här du bedömer vilka bioteknik-ETFer som presterar bra genom att gå igenom nätmäklarens lista över tillgängliga ETFer och möjligtvis klickar på varje för att få mer information.Välj den biotech ETF du gillar bäst.

3

Gör ditt köp

De flesta nätmäklare låter dig enkelt trycka på “köp”-knappen för den ETF du vill ha, och ange summan du vill investera. För att göra det lättare att identifiera varje ETF finns det en unik symbol (t.ex. IBB för iShares Nasdaq Biotechnology ETF).

Bäst bioteknik-ETFer att köpa nu

 1. ARK Genomic Revolution ETF (ARKG) 
 2. iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB)
 3. Principal Healthcare Innovators Index ETF (BTEC) 
 4. Global X Genomics & Biotechnology (GNOM)
 5. SPDR S&P Biotech ETF (XBI)
 6. First Trust Amex Biotechnology Index (FBT)
 7. VanEck Vectors Biotech ETF (BBH)
 8. Invesco Dynamic Biotechnology & Genome ETF
 9. iShares Evolved U.S. Innovative Healthcare ETF
 10. iShares Genomics Immunology and Healthcare ETF

1. ARK Genomic Revolution ETF (ARKG)

ARKG fokuserar på att investera i vetenskapliga och tekniska framsteg inom genteknik som förbättrar människors liv. Investerade pengar allokeras till företag som sysslar med stamceller, terapier, genredigering och bioinformation. ETFen har åtminstone 60 tillväxtaktier i sin besittning över olika biotekniska marknader. I skrivande stund är den årliga utdelningen 0,95% och kostnadskvoten är 0,75%.

2. iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB)

IBB fokuserar på bioteknik och medicin. Det är framför allt en samling av stora och stabila bioteknikföretag. Detta faktum förklarar varför den är relativt stabil, till skillnad från den volatila naturen på bioteknikmarknaderna. IBB har en kostnadskvot på 0,47% och är en viktig konkurrent till ARKG.

3. Principal Healthcare Innovators Index ETF (BTEC)

BTEC följer indexet Nasdaq U.S. Healthcare Innovators. Det fokuserar på innovationer inom medicin, anläggningar, terapier samt utrustning, och investerar i mer än 300 aktier. BTEC har en kostnadskvot på 0,42% (lägre än deras konkurrenter) och en årlig utdelning på 0,38%.

4. Global X Genomics & Biotechnology (GNOM)

GNOM fokuserar också på genetiskt relaterade biotekniska projekt, vilket innebär genredigering, gensekvensering, genetisk medicin, genetisk terapi, och beräkningsbar genetik. GNOM sprider ut sin risk över 40 aktier, och de 10 största besittningarna svarar för 43,1% av de investerade tillgångarna. GNOM har en kostnadskvot på 0,50%, och en årlig utdelning på 0,15%.

5. SPDR S&P Biotech ETF (XBI)

XBI fokuserar på att maximera investeringar i bioteknikindustrin för S&P. Dess investeringar är spridda över 172 bioteknikföretag. Dessa företags aktier spänner över large, mid och small-cap företag. XBI hanterar tillgångar till ett värde av $7,69 miljarder, har en kostnadskvot på 0,35% och en årlig prestation på 55,1%.

Experttips för att investera i bioteknik-ETFer

Undersök och granska alltid tidigare prestationer av den bioteknik-ETF du funderar på att köpa. Det kan vara bäst att köpa en ETF som innehåller stora bioteknikföretag med en stabil historik snarare än en med mer riskabla mindre företag.
- Mircea Vasiu

Varför handla med bioteknik-ETFer?

Att investera i enskilda bioteknikaktier kan vara riskabelt, men en bioteknik-ETF sprider ut dina risker över flera aktier. Till skillnad från andelsfonder är en ETF ofta billigare (lägre hanteringsavgifter) och kan köpas och säljas när du vill under handelstimmarna.

Vanliga frågor och svar

 1. Då din valda bioteknik-ETF sprider ut dina risker behöver du inte oroa dig så mycket för att din investering försvinner om ett enskilt företag går i botten. Om du tror att biotekniksektorn har en ljus framtid kan du helt enkelt luta dig tillbaka och se på.
 2. Kostnadskvoten är en administrativ avgift till den som erbjuder bioteknik-ETFen för att sköta investeringarna inom fonder. Ju lägre kostnadskvot, desto bättre då en högre kostnadskvot gnager sig in i dina vinster. Var uppmärksam på att bioteknik-ETFer (till skillnad från ETFer som följer ett index) inte har de lägsta kostnadskvoterna.
 3. Att köpa bioteknikaktier innebär att du investerar i ett enda företag. Att köpa en bioteknik-ETF innebär att du investerar i ett bredare omfång av företag inom biotekniksektorn, vilket minskar din risk.
 4. Tidigare prestation är ofta grunden till en investeringstes, men tidigare prestation är inte en säker indikation för framtida avkastning, så lita inte enbart på det.
 5. Du kan köpa och sälja bioteknik-ETFer när som helst under handelstimmarna (t.ex. 9:30 till 16:00 Eastern Time). Detta är annorlunda än andelsfonder som du bara kan instruera en mäklare att köpa eller sälja vid nästa dags utvärdering.
 6. Ja, du får utdelning så länge den underliggande aktien i ETFen ger utdelning. Vissa ETFer återinvesterar utdelningen som betalas ut av konstituerande företag, och vissa betalar utdelningen till ETF-ägarna. Du drar nytta av båda två.