Home > Jämför > Cybersäkerhet aktier

Bästa cybersäkerhetsaktierna att köpa 2021

Författare: Ron Mendoza

I och med att företag och skolor anpassade sig till virtuella lösningar förra året i ett försök att fortsätta i en coronadrabbad värld har behovet av cybersäkerhet aldrig varit större.  Cybersäkerhetshot har exploderat, FBI rapporterar en 400% ökning av incidenter från nivåerna före pandemin.

Detta betonar vikten av cybersäkerhetsföretag och deras roll för att göra internet säkrare. Och som investerare ser vi naturligtvis detta som en unik möjlighet att investera i de företag som är involverade i detta område. Så i den här artikeln namngav vi våra 10 bästa val av de bästa cybersäkerhetsaktierna att köpa 2021.

Vad är cybersäkerhetsaktier?

De vanligaste cyberattackerna under 2020 inkluderade ransomware, phishing, dataläckor, överträdelser och attacker i leveranskedjan, och alla dessa hot kommer med ständigt ökande sofistikering - även Twitter föll förra året offer för en säkerhetsöverträdelse som komprometterade (hackade) flera framträdande konton.

Cybersäkerhetsföretag hjälper till att motverka dessa hot. De ger proaktivt försvar mot sådana skadliga attacker så att företag, skolor och andra institutioner säkert kan fortsätta med sin vanliga verksamhet. Och naturligtvis är dessa företags aktiekurser direkt knutna till hur effektiva de är för att skydda sina kunder.

Hur tradear och investerar man i cybersäkerhetsaktier?

1

Öppna ett mäklarkonto

Det första du måste göra är att hitta en tradingplattform för dig där du kan välja och tradea med de cybersäkerhetsföretag du vill tradea eller investera i. Och du kan göra detta genom att öppna ett värdepappers- eller mäklarkonto.

2

Var selektiv när du väljer en mäklare

Att välja en mäklare behöver inte vara ett svårt beslut, men det bör vara genomtänkt. Eftersom det finns tusentals börsmäklare där ute med olika erbjudanden, lönar det sig för dig att hitta den bästa för just dig. Men det är inte bara erbjudandena som du bör oroa dig för. För att välja den bästa bör du också jämföra varje mäklares reglering, stöd, forskningskapacitet och tillgängliga handelsverktyg.

3

Få ditt konto verifierat och börja tradea

Slutligen, när du har valt mäklare att skapa ett konto hos, är det sista steget att uppfylla den mäklarens krav för att få ditt konto godkänt. Vanligtvis innebär detta att du behöver förse din mäklare med ID-bevis och detaljer om din arbets- och investeringserfarenhet. Och när ditt konto har verifierats kan du göra ditt första köp.

Var kan jag tradea med cybersäkerhetsaktier?

Bortsett från ett mäklarkonto finns det andra sätt att investera i cybersäkerhetsaktier. Dessa inkluderar Direct Stock Purchase Plan (DSPP), Dividend Reinvestment Plan (DRiP) och robo-rådgivare. Du kan också investera i en aktiefond eller en börshandlad fond (ETF) som koncentrerar sig på cybersäkerhetsaktier för att få exponering mot dessa företag. Och även med onlinemäklare har du två val: fullservice eller rabatt.

Men bland dessa alternativ är det mest praktiska och billigaste att använda en rabattmäklare, särskilt om du går för en DIY-metod. Aktiefonder, ETF:er och robo-rådgivare skulle innebära att du ger upp investeringsbeslutet till fondförvaltare eller algoritmer. DRiP och DSPP är en DIY-investeringsväg men skulle innebära att du behöver låsa in medel hos ett visst företag eftersom dessa alternativ sätter in medel i cybersäkerhetsföretaget direkt. Inte bara det, utan du måste också betala stora initialkostnader.

Rabattmäklare tillåter dig att köpa och sälja alla cybersäkerhetsaktier enkelt för mycket minimala avgifter. Faktum är att de flesta mäklares transaktionsavgifter har gått ner till sina lägsta nivåer under de senaste åren, liksom initiala insättningsbelopp. Detta gör aktiehandeln mer tillgänglig för alla typer av investerare.

För att hjälpa dig att hitta rätt mäklare har vi listat våra tre bästa val i den här tabellen. Vi tror att dessa tre företag är jämlika när det gäller utmärkta övergripande tjänster jämfört med de andra mäklarna vi har utvärderat. Och de ger också de lägsta tradingkostnaderna.

1
Okta (OKTA)
Vår poäng
10
NASDAQ noterat bolag.
Stark balansräkning.
46,79% försäljningstillväxt under 2020
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Cloudflare (NET)
Vår poäng
9.3
$ 431.06M intäkter under 2020
Massiva tillväxtmöjligheter
Stark balansräkning
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
3
CrowdStrike (CRWD)
Vår poäng
8.7
92,70% försäljningstillväxt under 2020
Ett börsvärde på 49.97B dollar.
God avkastning under det senaste året
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
4
Fortinet (FTNT)
Vår poäng
8.5
Cybersäkerhetsleverantör för företag
2.59B dollar i intäkter under 2020
Stadig tillväxt i intäkter under de senaste 5 åren
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
5
CACI International Inc (CACI)
Vår poäng
7.9
Grundades 1962
P / E-förhållande av 15,80
Stadig tillväxt i intäkter under de senaste 5 åren
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA

Topp 10 cybersäkerhetsaktier att tradea med

Dessa är de bästa cybersäkerhetsaktierna att tradea med 2021:

 1. Palo Alto Networks,  Inc.
 2. NortonLifeLock
 3. CrowdStrike
 4. Cloudflare
 5. Proofpoint, Inc.
 6. Verisign
 7. Ping Identity Holding Corp
 8. Okta Inc.
 9. CyberArk Software
 10. Dynatrace

Palo Alto Networks,  Inc.

Palo Alto Networds, Inc. är ett av världens största cybersäkerhetsföretag och har ett nuvarande marknadsvärde på 38 miljarder dollar. Företaget har en mångsidig produktserie, som inkluderar dess brandväggsverktyg och programvara, samt Panorama, en säkerhetshanteringslösning för kontroll av verktyg.

Sedan 2018 har företaget samlat in mer än 2 miljarder dollar i vinst. När det gäller lönsamhet är företaget dock långt från det. Ändå har aktiekursen varit i en kontinuerlig uppåtgående trend sedan börsdebuten 2012. Palo Alto Networks tradeas för $396 i skrivande stund.

NortonLifeLock

NortonLifeLock är mest känt för sina säkerhetsabonnemangstjänster som riktar sig till datorer och mobila enheter, och skyddar mot virus, skadlig kod, ransomware, adware och andra liknande hot. Bolaget har varit lönsamt sedan 2018, men har sett sina intäkter minska med 40% under 2020 från 2019. Analytiker tror dock att bolaget kan plocka upp bättre försäljningssiffror under 2021, särskilt som det behåller sin starka kundbas.

NortonLifeLock är en mycket mer prisvärd aktie för investerare eftersom dess senaste stängning var $20,46 per aktie.

CrowdStrike

CrowdStrike är ledare inom endpoint protection platform (EPP). De tillhandahåller också hotinformation och svarstjänster för cyberattacker. Företaget erbjuder sina cybersäkerhetslösningar till kunder i USA, Australien, Indien, Tyskland, Rumänien och Storbritannien.

De var också involverade i högprofilerade utredningar, inklusive Sony Pictures-hacket 2014, cyberattackerna mot Democratic National Committee (DNC) 2015-16 och DNC-e-postläckan 2016.

Bolagets aktie tradeas för närvarande för 239,20 dollar.

Cloudflare

Cloudflare är ett webbplatsprestanda- och säkerhetsföretag som tillhandahåller molnbaserade säkerhetslösningar. Några av dess produkter inkluderar molnbrandvägg, bothantering, distributed denial of service, infrastrukturskydd, IoT, SSL/TLS, secure origin-anslutning och hastighetsbegränsning.

Bolaget hade sin börsintroduktion först 2019, men aktien har gått upp nästan 358% och tradeas för närvarande för $82,17 per aktie.

Proofpoint, Inc.

Proofpoint, Inc. är en leverantör av programvarulösningar för företag och erbjuder sina produkter via säkerhet som en tjänsteplattform. De hjälper stora och medelstora organisationer att försvara, skydda, arkivera och övervaka sina känsliga data.

Bolagets intäkter förra året uppgick till 1 miljard dollar och aktiekursen har ökat kontinuerligt sedan 2012. De tradeas nu för $139, vilket ökar deras marknadstak till $8 miljarder.

Verisign

Verisign hanterar domännamnsregister och tillhandahåller internetinfrastruktur. De möjliggör säkerhet, stabilitet och motståndskraft för internetinfrastruktur och internettjänster.

Verisign är det mest lönsamma bolaget på denna lista, med en rörelsemarginal på 65,15% under tolv månader. Intäkterna ökar också stadigt årligen och försäljningssiffrorna för 2020 toppade 1,27 miljarder dollar. Verisigns aktiekurs har nyligen stängts på under $200.

Ping Identity Holding Corp.

Ping Identity Holding Corp. tillhandahåller intelligenta identitetslösningar som skyddar företag, kunder och partners. Företaget erbjuder säker, enkel inloggning, multifaktorautentisering, säkerhetskontroll för program och API, enhetliga profilkataloger och andra lösningar via sin plattform.

Företagets senaste projekt heter Project COVID Freedom, och gör det möjligt för vårdgivare, individer och företag att enkelt dela covid-testresultat och vaccinationer.

Ping Identity Holdings aktie har varit på en 3-månaders uppgång från $22,50 till $35,92.

Okta Inc.

Okta Inc. tillhandahåller identitetshanterings- och autentiseringstjänster. De vänder sig främst till företag, små och medelstora verksamheter, universitet, ideella organisationer och statliga myndigheter. Okta erbjuder automatiserad användarhantering, integration, mobilidentifiering, multifaktorautentisering och rapporteringsprogram.

Bolagets intäkter för 2020 uppgick till 586 miljoner dollar, vilket var en ökning med 186,8 miljoner dollar från året innan. Aktiekursen tradeas för närvarande för $288 per aktie.

CyberArk Software

CyberArk Software är ett Israel-baserat informationssäkerhetsföretag som tillhandahåller programvarubaserade säkerhetslösningar. De erbjuder sina produkter och tjänster till företag för att skydda och övervaka sina privilegierade konton. Företaget är verksamt i USA, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Stillahavsområdet, Japan, Latinamerika och Kanada.

Bolagets intäkter ökade med 11,5% från året innan till 144,52 miljoner dollar, även om de inte nådde konsensus på 12,78%. Aktiekursen tradeades senast för 163,76 dollar per aktie.

Dynatrace

Dynatrace är ett holdingbolag som tillhandahåller en mjukvaruintelligensplattform för att driva och optimera miljöer med flera molnmiljöer genom sina dotterbolag. Företaget hjälper sina kunder att modernisera och automatisera IT-verksamheten.

Analytiker förväntar sig att företaget kommer att dra nytta av en bredare molnmigrering av stora företag eftersom varumärket håller på att bli ett toppval i utrymmet. Dynatraces aktie har gått upp cirka 22% sedan årsskiftet och tradeades senast för 53,06 dollar per aktie.

Experttips för att investera i cybersäkerhetsaktier

På grund av hur branschen är fundamentalt strukturerad (t.ex. cybersäkerhetsföretag som snabbt fördubblar eller tredubblar försäljningstillväxten under ett kvartal, höga kontantförbränningshastigheter, intensiv konkurrens) kan cybersäkerhetsaktier tradeas med högre volatilitet än genomsnittet. I huvudsak betraktas cybersäkerhetsaktier som tillväxtaktier. Och när du investerar i tillväxtaktier är en viktig sak att komma ihåg att inte koncentrera din portfölj på den typen av aktier. Du behöver en annan tillgångstyp för att balansera risken. En tillgång du kan överväga att investera i är obligationer. Obligationer kan ge stadig och pålitlig avkastning över tid. Detta fungerar som ditt säkerhetsnät om din cybersäkerhetsaktieinvestering slår tillbaka.

Varför investera i cybersäkerhetsaktier?

Innan 2020 förväntades cybersäkerhetsmarknadens storlek öka med en sammansatt årlig tillväxttakt på 10%. Nu, på grund av COVID-19-situationen, steg siffran till 16,1%, och förra årets uppskattade värde på 6,2 miljarder dollar förväntas nå 13,2 miljarder dollar 2025.

 Av den anledningen kan en investering i cybersäkerhetsaktier ha stor uppåtpotential och generera betydande avkastning under de kommande fem åren. Men som nämnts måste du vara medveten om motsvarande risk och detta kan härröra från onormal volatilitet, särskilt om företaget inte är hälsosamt ekonomiskt eller inte har erövrat en viss nisch.

Vanliga frågor och svar

 1. Tack vare sitt växande rykte som ett toppval för molnbaserade mjukvaruplattformar för stora företag är Dynatrace den bästa cybersäkerhetsaktien att tradea med som erbjuder utmärkt uppsidapotential.

 2. Det är dem, av anledningen att industrin förväntas växa inom de närmaste fem till sju åren.

 3. Verisign är starkast ekonomiskt med en rörelsemarginal på 65,15 procent på tolv månader. Intäkterna uppgick också till 1,27 miljarder dollar 2020.

 4. De som handlar eller äger cybersäkerhetsaktier är icke-professionella och institutionella investerare (banker, aktiefonder, hedgefonder osv.).

 5. Nybörjare kan investera i cybersäkerhetsaktier så länge de väljer mer kända företag snarare än att satsa på mindre företag med undermålig finansiell prestanda.

 6. Cybersäkerhetsaktier är populära tack vare deras inneboende höga volatilitet som driver pristillväxten.

 7. Nej. Cybersäkerhetsaktier tradeas ofta under marknadstimmar.