Home > Jämför > Daytrading aktier
Börja handla med eToro

Bäst daytrading-aktierna att köpa 2022

Författare: Jim Mwangi Uppdaterad: 21 January, 2022

Daytrading innebär att köpa och sälja aktier under samma handelsdag. Detta är en ideal strategi för någon som vill kapitalisera på fluktuationer på marknaden under dagen för att dra in vinster.

Val av aktier är en viktig del i daytrading. Aktiepriser går uppåt, och ibland neråt. Så om du vill ta del av det spännande med daytrading behöver du lära dig hur man spelar på det. Att handla med rätt aktier vid rätt tillfälle kan innebära stora vinster för handlaren.

I denna artikel har vi identifierat några av de bästa aktierna för daytrading 2021.

Var kan jag handla med aktier för daytrading?

Daytraders bör välja en nätmäklare som erbjuder snabb behandling (så att du får det pris du vill ha), täta spreads (så du inte förlorar så mycket pengar när du tar en position), och bra diagramverktyg (för att daytrading handlar helt och hållet om prisdiagram).

För att bespara dig en del arbete har vi hittat några av de bästa mäklarna för dig.

1
3D Systems Corp (DDD)
Användarbetyg
10
3D Systems Corp grundades 1986.
Är noterat på NYSE sedan 2011, och är en del av S & P 600.
Företaget köpte Gentle Giant Ltd 2014.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
3M (MMM)
Användarbetyg
9.3
3M Company grundades 1902 och har sitt huvudkontor i Minnesota.
Börsvärde på 101.99B.
Företaget betalar en pålitlig aktieutdelning på 3,36%
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Abn Amro (ABN)
Användarbetyg
8.7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Adidas (ADS)
Användarbetyg
8.5
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Adobe (ADBE)
Användarbetyg
7.9
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
6
Agora (AGHI)
Användarbetyg
7.8
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
7
Airbus (EADSF)
Användarbetyg
7.5
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är aktier för daytrading?

Daytrading innebär helt enkelt aktiehandel som sker under samma dag. Aktier (eller värdepapper) är tillgångar som representerar ett delägande i ett företag, och aktieenheter är det som kallas andelar.

Köp och försäljning av aktier sker framför allt på aktiebörserna. Nu för tiden innebär tekniken att individuella investerare runt om i världen kan delta på börser genom elektroniska handelsplatser. Vem som helst kan nu enkelt handla med aktier genom en välrenommerad nätmäklare.

Daytrading med aktier handlar om att ta en position på en aktie vars pris du förväntar dig ska ändras signifikant under en och samma dag. Du håller denna position några minuter, timmar eller till slutet av handelsdagen, men inte längre.

Som daytrader vill du ha aktier med tätast möjliga spread, hög handelsvolym, och god likviditet.

Hur man handlar med och investerar i aktier för daytrading

1

Öppna ett handelskonto

Nätmäklare erbjuder dig ett enkelt, billigt sätt att köpa aktier, forex, krypto, och andra tillgångar. Att öppna ett handelskonto är enkelt och det tar bara några minuter att tillhandahålla ditt namn, adress, e-postadress, och det bevis på identifikation som krävs.

2

Välj aktie/-r

Först, leta rätt på de aktier som passar sig bäst för daytrading på listan din mäklare erbjuder. För att lyckas med daytrading behöver du sen använda teknisk analys (trender på diagram) för att välja rätt tillfälle att trycka på knappen för “köp” eller “sälj”.

3

Placera din trade

Du kan antingen ta en position till det nuvarande marknadspriset, eller använda en limit order för att automatisk genomför handeln när aktiens pris faller eller ökar till ditt föredragna pris. En daytrader använder oftast en profit-taking limit och en loss-limiting order på den öppnade handeln.

Top 10 aktier för daytrading att handla med

I januari 2021 blev priserna på många aktier volatila då amatörhandlare använde sociala medier för att öka priserna på låga aktier i ett försök att tränga ut professionella short-sellers. Vi tar upp dessa “meme-aktier” och några andra som exempel på aktier som kunde varit (och var) intressanta för daytrading, och som kan fortsätta vara bra för daytrading tack vare volatiliteten i deras priser.

 1. GameStop (NYSE:GME)
 2. AMC Entertainment (NYSE:AMC)
 3. Blackberry (NYSE:BB)
 4. Curaleaf Holdings (OTCMKTS:CURLF)
 5. Nokia (NYSE:NOK)
 6. Zomedica (NYSEAMERICAN:ZOM)
 7. Netflix (NASDAQ:NFLX)
 8. PubMatic (NASDAQ:PUBM)
 9. Amazon (NASDAQ:AMZN)
 10. Take-Two Interactive (NASDAQ:TTWO)

GameStop (NYSE:GME)

Priset på aktierna hos den första meme-aktien, GameStop, gick upp nästan 25x under två veckor i januari 2021, och föll sedan lika snabbt, för att sen öka igen (till hälften) och falla igen. Vissa handlare - inklusive daytraders - kunde ha tjänat mycket pengar på kort tid från de dagliga ökningarna och minskningarna. Och en del skulle ha förlorat mycket, så var försiktig.

AMC Entertainment Holdings (NYSE:AMC)

AMCs aktiepris följde ett liknande mönster som GameStops men inte lika extremt: bara 10x i början. Aktien har fortsatt vara volatil - men generellt sett ökat - in i maj 2021, så detta kan vara en bra aktie för daytrading.

Blackberry (NYSE: BB)

Det kanadensiska mobilföretaget Blackberry var stora runt tio år sedan, innan Apples telefoner och telefonen baserade på Googles Android tog över de stora delarna av mobilmarknaden. Efter att ha legat i botten de senaste åtta åren har Blackberrys aktiepris skjutit upp fyrfalt i januari 2021 innan de föll tillbaka till sin baslinje till maj 2021. Vissa handlare kunde ha tjänat mycket pengar, eller förlorat allt, beroende på vilket sida av handeln de var på. Nu kan denna aktie ha sett sina glansdagar när det kommer till daytrading.

Curaleaf Holdings (CSE:CURA)

Cannabis börjar bli en stor affärsrörelse då det börjar bli legaliserat runt om i världen, och det kanadensiska företaget Curaleaf kan dra stor nytta av detta. Trots att deras andelspris inte har varit så spännande när det kommer till volatilitet så kan det plötsligt skjuta i höjden om rätt lagliga ramverk för marijuana sätts upp. Då det inte är lätt att veta när detta sker kan Curaleaf vara bättre att hålla en längre tid ifall den skulle skjuta i höjden, snarare än att köpa och sälja på en och samma dag. Eftersom den är listad på Canadian Securities Exchange tillåter inte alla mäklare handel med denna aktie.

Nokia (NYSE:NOK)

Precis som Blackberry är Nokia en tidigare jätte inom mobiltelefoner som försöker ta sig tillbaka till sina glansdagar. Trots att deras aktiepris verkar ha dött det senaste decenniet så har priset faktiskt varit ganska volatilt på kortare sikt under de första månaderna 2021. Därför kan denna aktie vara passande för daytrading.

Experttips för att investera i aktier för daytrading

Som namnet antyder bör daytraders aldrig hålla en position över natten. Detta då priset på volatila aktier kan gå kraftigt upp eller ner utanför handelstimmarna, vilket resulterar i ett “price gap” i nästa morgons prisdiagram. Du kan få en stor oförutsedd förlust eller så kan din skyddande stop-order ha gått igång till ett ogynnsamt pris.
- Jim Mwangi

Varför investera i aktier för daytrading?

Daytrading kan vara spännande (vilket inte alltid är något bra) eftersom vinsterna dras in regelbundet. Pengarna du tjänar varje dag är som en lön du skulle fått genom att ha ett vanligt jobb varje dag, och varje dag har du ett rent underlag att börja på igen. Du behöver inte vänta veckor, månader, eller till och med år för att dra in vinster.

Nackdelen är att du behöver lägga ner mycket tid (som ett vanligt jobb) och att dina vinster begränsas av vad du kan tjäna på en dag. Det kan vara mindre arbete - men mindre direkt givande - att köpa en aktie och hålla den för en större vinst på längre sikt.

Vanliga frågor och svar

 1. Ja. De flesta länder anser att sådan inkomst är skattepliktig. Kontrollera dina lokala lagar innan du handlar.
 2. Ja. Vissa mäklare kan erbjuda ytterligare tjänster såsom bothandel för handlare. Du kan också använda stop-loss och take-profit orders för att automatisera köpandet och säljandet.
 3. Ja. De flesta renommerade mäklare kommer insistera på procedurer för “know your customer” (KYC) som kräver att du tillhandahåller identifikation när du skapar ett konto.
 4. Välj alltid en reglerad plattform som använder sig av ytterligare säkerhetsprocedurer som tvåfaktors-verifiering (2FA) för att säkra handelskontot.
 5. Många nyheter finns tillgängliga på sociala medier. Många experthandlare erbjuder råd på sådana sociala medier, men se till att du gör dina egna undersökningar snarare än att förlita dig på andra.
 6. Aktiehandel är ofta begränsat till handelstimmarna på vardagar, men dessa marknadstimmar överlappar så du kan handla amerikanska aktier eller asiatiska aktier (till exempel) när Londons marknad är stängd.