Home > Jämför > Daytrading aktier

Bästa daytrading aktier att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Daytrading handlar om att köpa och sälja aktier under samma dag. Det är den ultimata strategin för den som vill tjäna pengar på marknadens dagliga fluktueringar. 

När det gäller daytrading är valet av aktie A och O. Aktiepriser går upp, och ibland ned. Om man vill tjäna pengar på daytrading är det alltså bäst att man lär sig spelets regler. Att handla med en aktie vid rätt tidpunkter kan göra att man tjänar stora summor.

Här tar vi fram några av de aktier som passa bäst för daytrading 2021. 

Vad är daytrading-aktier?

Daytrading-aktier är helt enkelt ett begrepp som används för en aktie som man köper och säljer under samma dag. Aktier är värdepapper som representerar ett delägande i ett företag. Man kan också kalla sitt innehav för en andel. 

Oftast köper och säljer man aktier på aktiebörser. Nuförtiden gör tekniken det möjligt för enskilda investerare att ta del av börsen genom elektroniska marknadsplatser. Vem som helst kan nu handla med aktier genom pålitliga nätmäklare. 

Att syssla med daytrading av aktier handlar om att köpa in sig på en aktie som brukar ha stora prisrörelser under dagen. Man håller sedan kvar dem i minuter, timmar eller senast till dagens slut. 

Som daytrader vill man handla med aktier med minsta möjliga spread och höga handelsvolymer.  Man vill också välja aktier som har hög likviditet och betydande prisrörelser under dagen. 

Viktigt: Att lyckas med sin daytrading kan vare ett resultat av att man lyckats välja ut aktier som trendar en viss dag. När en aktie eller sektor som är med på vår lista ligger och surrar kan det därför vara klokt att hoppa över den. 

Hur handlar och investerar man som daytrader?

1

Öppna ett konto för handel

Dagens nätmäklare erbjuder snabba och billiga sätt att köpa aktier, valutor, kryptovalutor och andra investeringar. Det bästa är att det är enkelt och bara tar några minuter att öppna ett konto för handel.

2

Sätt en budget för din aktiehandel

När man börjar handla finns det en gyllene regel: investera endast en summa som du är bekväm med att förlora. Tänk på det när du för över pengar till ditt aktiekonto.

3

Börja handla

När du är färdig med registreringen av ditt konto är det dags att ge dig in i handeln. Det kan dock vara en bra idé att öva på att handla med låtsaspengar innan man lägger riktiga ordrar.

Var kan jag handla daytrading aktier?

Att hitta en bra nätmäklare är viktigt för att lyckas som daytrader. Det självklara rådet är att man bör hitta en mäklare som har lägst avgifter för sina tjänster. Ta dig tid att undersöka vad det skulle kosta vid varje handelstillfälle, tänk både på courtage och andra avgifter. 

Dessutom bör du hitta en mäklare med en bra tradingplattform, gärna med extraresurser som forskning, analysverktyg och data.

Vår djupgående analys av nätmäklare har lett oss till de mäklare som finns med på listan nedan. Dessa erbjuder bra tjänster för rimliga avgifter. 

1
Coinbase (COIN)
Vår poäng
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
Apple (AAPL)
Vår poäng
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Biogen (BIIB)
Vår poäng
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Vår poäng
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Vår poäng
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
6
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Vår poäng
7.8
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
7
NextEra Energy (NEP)
Vår poäng
7.5
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Daytrading aktier att handla med – topp 10

Daytraders måste, precis som alla andra investerare, vara medvetna om hur marknaden fungerar. Daytraders måste noga bevaka de prisrörelser som sker under en dag. Har man gjort det kan man sedan lägga en order efter hur marknaden ser ut. 

Med det sagt kommer här en lista över de bästa aktierna för daytrading 2021: 

 1. PubMatic, Inc.
 2. Amazon
 3. Take-Two Interactive
 4. Oversea-Chinese Banking Corporation
 5. Singtel 
 6. Citigroup 
 7. Adobe Inc
 8. General Electric
 9. Travelers
 10. Walgreens Boots Alliance 

PubMatic, Inc.

Medialandskapet har förändrats radikalt av den digitala marknadsföringen. PubMatic erbjuder programvara som effektiviserar digital marknadsföring.  

Företagets programmatiska strategi för marknadsföring är omvälvande, vilket gör det till en viktig aktör inom branschen. 

Företaget har ökat med cirka 41 procent hittills i år och har ett börsvärde på runt 1.9 miljarder dollar. PubMatic har goda chanser att prestera starkt den kommande tiden. 

Amazon 

E-handel och tech är några av de viktigaste industrierna i världen just nu. Amazon ligger I framkant inom båda branscherna. Denna techjätte sysslar i grunden med att omforma företag och individuella upplevelser på fler sätt än vi kan beskriva.  

Därför är det ingen överraskning att Amazon presterar så bra. Även efter de förändringar som ska ske inom företagets ledning, förutspår Wall Street en start-up-lik tillväxt under Q1 år 2021.

Take-Two Interactive 

Under det senaste decenniet har få tv-spelsutvecklare kommit i närheten av de framgågnar som Take-Two Interactive Software Inc. Över tid har företaget sett priset på sin aktie stiga med över 1500 procent, och börsvärdet öka med runt 2100 procent. 

Det här är skaparna bakom Grand Theft Auto V, ett av historiens mest lönsamma underhållnings-releaser någonsin. Än idag går det bra för GTA V och företagets framgång ökar ytterligare av andra franchise-företag som Red Dead Redemption och NBA 2K. 

Oversea-Chinese Banking Corporation

Singapores näst största pengautlånare OCBC (Oversea-Chinese Banking Corporation) ska rapportera sina fjärdekvartalsresultat 24 februari.  

Det förutspås att aktiepriset kommer att justeras och kanske gå upp innan 2021 års resultatåterhämtning. Oavsett vilken i riktning priset går väntas betydande prisrörelser, vilket gör aktien idealisk för daytraders. 

Singtel

Singapore Telecommunication Limited, aka Singtel är ett av de största telekomföretagen I Singapore.  

Moody’s Investors Service, ett kreditbetygföretag I USA rändrade nyligen telcos rating från “negative” till “stabil”. Singtels återhämtning verkar dock mer osäker än konkurrenternas. Det och covid 19-pandemin har lett till en del volatilitet, vilket gör aktien attraktiv för daytraders.  

Citigroup Inc.

Citigroup Inc, det stora multinationella företaget för finansiella tjänster har haft ett okej fjärdekvartal.  Priset på aktien har mestadels stigit sedan november förra året. Det har skett tillfälliga nedgångar men på det stora hela har Citis aktiepris rört sig, vilket gör den lockande för daytraders. 

Adobe Inc. 

Förra året såg vi en global push mot globalisering. Detta har get medvind för företag som sysslar med SaaS (software-as-a-service). Adobe är ett av världens mest produktiva Saas-företag. Adobe hjälper företag att skilja ut sig från mängden och knyta an till sina konsumenter med en mängd olika produkter för ökad kreativitet och produktivitet. En snabb titt på Adobes prestation under det senaste året bekräftar att Adove växer och kommer att fortsätta med det.  

General Electric

General Electric har gått igenom svåra tider, men håller sakta på att bli en idealisk aktie för daytrading. 

Det kan tyckas vara ett djärvt påstående med tanke på de motgångar företaget mötte förra året med all nedstängning av flygtrafiken. Det fanns även en del motgångar för några av företagets övriga inriktningar som vårdutrustning, förnybar energi och Boeing 737 MAX. 

Travelers 

Försäkringar kan verka tråkigt, men Travelers Company Incs aktie är intressant att handla med just nu. 

Marknaden tycks nöjd med reultaten för denna jätte inom egendoms- och olycksfallsförsäkring om man tittar på intäkterna för fjärde kvartalet 2020. Företaget verkar prestera bra inom de flesta av sina affärsområden.

Walgreens Boots Alliance

Det har funnits en del pessimism kring apotekskedjan Walgreens Boots Alliances prestationer. Det beror delvis på minskade besök på företagets outlets på grund av coronapandemin och ökad konkurrens från nya aktörer på onlineapoteksmarknaden som exempelvis Amazon.

Vi ser dock prisrörelser hos denna aktie, vilket gör att den passer för daytrading. Det finns en del utmaningar, men Walgreen verkar inte ha gett upp, utan har en flerpunktsplan som än så länge tycks fungera ganska bra.

Viktiga råd när det gäller investeringar i daytrading-aktier

Att handla med aktier innebär alltid att man tar en risk. Det innebär att man som trader bör vara försiktig när man investerar på aktiemarknaden. En nyckel till att lyckas är att lära sig av marknaden. I slutet av januari 2021 gick till exempel aktien GameStop (NYSE:GME) upp till hela 325 dollar. Katalysatorn bakom det hela var en Reddit-orsakad squeeze. Det man kan lära sig av det är att det inte bara är nyheter, politik, rapporter och ekonomiska trender som påverkar marknaden, utan numera även sociala medier. Marknaden är dynamisk och volatil. En framgångsrik trader måste förstå och kunna greppa vad som driver prisrörelserna. Genom att titta på hur marknaden fungerar förstår man vad man kan förvänta sig.

Varför ska man syssla med daytrading av aktier?

Som daytrader är en investering i aktier ett sätt att utvidga sin portfölj och få pengarna att växa. 

Avkastningen för daytraders kan ligga på mellan 0.5-3 procent om dagen för investeringen. Det kan låta som små summor, men vinsterna ökar fort i finansvärlden. När ens kapital växer ökar också avkastningen.

Avkastningen avgörs av vad du har för strategier när det gäller att hantera risk. Du måste därför lära dig hur du håller nere riskerna på ett minimum. 

Vanliga frågor och svar

 1. Inom aktiehandel kan vinst komma från olika platser, en del kan man inte ens gissa sig till. Istället för att leta efter den absolut bästa aktien är det därför bäst att bygga upp en väldiversifierad portfölj med flera olika aktier som går bra.

 2. Ja, att handla med aktier passar bra just nu.

 3. Stock picking är en förmåga man bygger upp med tiden. Man lär sig vilka som presterar bäst när man får mer erfarenhet av sin trading. Ett bra sätt är att börja sin handel med aktier från företag som man redan känner till sedan innan.

 4. Ingen investering är helt riskfri, men att handla med aktier är ett bra sätt att investera för den som vill diversifiera sina investeringar och är villig att ta risken.

 5. Ja, att investera i rätt aktier kan bli en bra investering för den som är ny i den finansiella handeln.

 6. Att handla med aktier är ett bra sätt att bygga på sina besparingar och få ut det mesta av sina investeringar.

 7. På ett sätt, ja. Man kan tack vare elektroniska handelsnätverk, eller ECN:er handla med aktier dygnet runt. ECN:er gör att traders kan köpa och sälja på börser världen över under vardagar.