Home > Jämför > Dollaraktier

Bästa dollaraktierna att köpa 2021

Författare: Alice Wanjiku

Om du hade chansen att gå tillbaka i tiden och veta vad du vet nu, skulle du investera i Amazon, Microsoft, IBM, Philip Morris International och andra framgångsrika företag vid deras början? Självklart!

Oavsett om ett företag blir ett bolag med flera miljarder dollar eller inte är det olika faktorer som berättar om det. Fortfarande, om man ska lita på historien kan stora aktieval ha den mest ödmjuka början. Vår guide belyser de bästa dollaraktierna - de billigaste aktierna med potential att vara utmärkta aktieval, tillsammans med skäl till varför de är bäst.

Vad är dollaraktier?

Som namnet antyder kan dollaraktier definieras som företagsaktier som kostar en dollar. Detta är dock lite generaliserat. Den mer exakta definitionen är "aktier som kostar mindre än 5 dollar." I de flesta fall används definitionerna "dollaraktier" och "öreaktier" omväxlande.

Varje börsbyrå har regler om det minsta värde som aktien måste ha för att vara börsnoterad. Som sådan uppfyller dollaraktier i de flesta fall inte det föreskrivna minimivärdet och kan därför inte noteras på mer etablerade börser. Om företagsaktier inte är noterade på börsen, hur handlas de? Dollaraktier som inte uppfyller minimitröskeln för att noteras på etablerade börser handlas via rosa ark, även känd som OTC-marknader.

OTC-marknader förbinder köpare med säljare utan mellanhand. De är därför mer löst reglerade. Även om OTC-marknaderna saknar likviditet tenderar de att vara mer dynamiska än de stora börserna.

Hur handlar jag och investerar i dollaraktier?

1

Öppna ett handelskonto

Öppna ett handelskonto hos en mäklare som tillhandahåller dollaraktier som en del av de omsättbara instrumenten. Aktivera det nya kontot, sätt in medel och se till att mäklaren bekräftar insättningen.Välj Dollar Aktie

2

Välj en dollaraktie

Tänk dig om du ska handla CFD-aktier i dollar eller förvärva dem genom mäklaren.

3

Börja handla

Att hantera dollaraktier medför en risk, så innan du gör en handel, se till att du gör grundlig undersökning och avgör att dessa inte är bluffaktier.

Var kan jag handla dollaraktier?

Du kan vara en del av dollarn aktiemarknad genom att antingen investera i dem och ta ägande eller handla i dollar aktier CFD genom att spekulera i prisdifferenser på dollar aktier. Trots det lösa regelverket kring OTC-marknaden kan du bli en del av det via online-mäklare eller traditionella mäklarhandlare. Men ansedda online-mäklare är det säkraste alternativet för handel med dollaraktier.

Nedan hittar du tabellen med våra bästa mäklare för dollaraktier:

Topp 10 dollaraktier att handla

Dessa är de bästa dollarbestånden att köpa 2021, vilket vi tror har potential att växa till utmärkta aktieval, särskilt under den ekonomiska återhämtningen efter pandemin. 

De bästa dollaraktierna för 2021 är:

 1. MedMen Enterprises [MMEN]
 2. ToughBuilt Industries [TBLT]
 3. Inuvo [INUV]
 4. Guldresursföretag [GORO]
 5. Actinium Pharmaceuticals [ATNM]
 6. Arcadia Biosciences Inc [RKDA]
 7. Matinas Biopharma Holdings [MTNB]
 8. Drive Shack [DS]
 9. VOC Energy Trust [VOC]
 10. OrganiGram Holding Inc. [OGI]

MedMen Enterprises [MMEN]

MedMen Enterprises är en cannabishandlare med försäljningsställen i Kalifornien, Florida, Nevada och Illinois. Med FN: s nyligen omklassificering av marijuana som ett icke-farligt läkemedel i kombination med demokrater för marijuana som tar över båda husen under de senaste valen, har detta bestånd en hög sannolikhet för både kortsiktig och lång sikt. Med ett börsvärde på 275,1 miljoner dollar och ett aktiekurs på 0,42 dollar är detta ett fynd.

ToughBuilt Industries [TBLT]

Detta kaliforniska företag handlar om hushållsarbeten och byggprodukter. Coronavirus-låsning krävde behovet av att lära sig nya färdigheter, särskilt när det gäller förbättringar i hemmet. När fler människor använder sig av en gör-det-själv-strategi för byggnads- och bostadsförbättringar, har detta dollarbestånd utrymme för tillväxt. Det har ett börsvärde på 90 miljoner dollar och med bara 1,43 dollar får du en chans att investera.

Inuvo [INUV]

Inuvo är ett datagruppföretag som specialiserat sig på marknadsanalystjänster såsom användning av artificiell intelligens för att bryta ner konsumentbeteende för riktade annonseringsstrategier. Dess antagande av molnteknologi som resulterar i 300 gånger snabbare databehandlingsförmåga på marknaden än konventionella medel, visar att det kontinuerligt letar efter uppfinningar och att hålla sig före nischens behov. Det har ett börsvärde på 170 miljoner dollar, med sina aktier till 1,5 dollar. Med tanke på den moderna informerade konsumenten är framtiden för marknadsföring inom AI-teknik, där Inuvo redan har en strategisk positionering.

Gold Resource Corporation [GORO]

Gold Resource Corporation klassificeras som en junior guldgruva inom gruv- och prospekteringsindustrin. Förutom guld producerar det zink, silver, bly, koppar och silverinnehållande silver och guld. Investerarnas fortsatta förtroende för råvaror bör leda till ett ökat värde på denna aktie. Den har ett börsvärde på 210 miljoner dollar med sina aktier till 2,9 dollar.

Actinium Pharmaceuticals [ATNM]

Actinium är specialiserat på att utveckla antikroppsstrålningskonjugat, ARC. ARC-tekniken kombinerar strålningens kraft för att döda maligna celler med antikropparnas riktningsförmåga. Företagets cancerläkemedel baserat på radioimmunterapi, Iomab-B. HC, är nu i de sista utvecklingsstadierna. Eftersom livsstilssjukdomar blir allt vanligare, gör Actiniums potentiella framgång med att utveckla cancerläkemedel som kommer att godkännas dess bestånd värda att övervakas. ATNM-aktier säljs till 4,7 dollar och företaget har en börsvärde på 130 miljoner dollar.

Arcadia Biosciences Inc [RKDA]

Arcadia-aktierna är för närvarande undervärderade på grund av utspädning när de meddelade ett direkt erbjudande för en tid sedan. Att vara tillverkare och säljare av jordbruksteknologi och kemikalier erbjuder dock branschledande möjligheter som inte är mottagliga för lågkonjunktur. Nyligen ingick det också ett distributionsavtal med Tritium 3H, som ger en möjlighet för framtida tillväxt. Det har ett börsvärde på 0,8 miljarder dollar med sina aktier till 3,8 dollar.

Matinas Biopharma Holdings [MTNB]

Matinas är ett biofarmaceutiskt företag som specialiserat sig på Omega-3-produkter. Med stöd av forskning, ökad användning av Omega-3 för att förbättra hjärthälsan innebär att Matinas är strategiskt positionerat på marknaden för att dra nytta av denna möjlighet. Det har ett börsvärde på 280 miljoner dollar och aktierna handlas till 1,4 dollar.

Drive Shack [DS]

Drive Shack finns inom tjänstesektorn med huvudsakliga erbjudanden inom underhållning och golfrelaterade fritidsaktiviteter. När det globala samfundet bekämpar koronaviruset och ansträngningarna att skapa ett vaccin blir uppenbara kommer människor att vara ivriga att flytta bort från inomhusaktiviteter. Genom att vara utomhusfokuserad är Drive Shack positionerad för att skörda stort. Företaget har ett börsvärde på 240 miljoner dollar med sina aktier till 2,6 dollar.

VOC Energy Trust [VOC]

VOC Energy Trust utforskar och producerar olja och naturgas i Texas och Kansas. Därför, när världen körs på gas och olja, har Denbury-aktierna potential att växa. Den senaste återuppgången av oljepriser som drivs av att den ekonomiska aktiviteten tar fart igen betyder att detta dollaraktie är värt att övervaka. Företaget har ett börsvärde på 0,5 miljarder dollar med sina aktier på 3 dollar.

OrganiGram Holding Inc. [OGI]

Med den nyligen valda Bidens demokratiska administration, som främjar erkännandet av marijuanas medicinska värde och dess ökande acceptans som ett hälsodrog, ger denna ledande kanadensiska licensierade producent av högkvalitativt medicinskt och fritids cannabisrum för tillväxt. Demokraterna, ledda av Kamara Harris, förväntas lägga fram och anta lagstiftning som är gynnsam för marijuanaindustrin. Flera stater kommer sannolikt också att antingen legalisera eller avkriminalisera marijuana, vilket kommer att resultera i fler tillväxtmöjligheter för denna nyfödda industri och de företag som är involverade i den. Företaget har ett börsvärde på 870 miljoner dollar med sina aktier till 3,7 dollar.

Experttips om att investera i dollaraktier

De flesta dollaraktier tillhör obevisade företag på marknaderna, vilket ger ett kryphål på OTC-marknaderna för många bedrägerier. För att kunna investera i dollaraktier framgångsrikt, se till att du inte hoppar över due diligence av det aktie du är intresserad av att investera i.

Varför investera i dollaraktier?

Dollaraktier har potential för fenomenala prisuppgångar. Icke desto mindre är dollaraktier värdepapper med hög risk, vilket tillsammans med lös reglering av OTC-marknaderna bör göra dig försiktig med bedrägerier.

Vanliga frågor och svar

 1. Alla dollaraktier som markeras här är de bästa aktierna att köpa 2021.

 2. Ja det är de. När dollarvärdet återhämtar sig som svar på den nya Biden-administrationen och den ekonomiska aktiviteten återgår till normala nivåer sett före COVID-19-pandemierna, är dollaraktierna positionerade för betydande prisuppgångar.

 3. Rent finansiellt är OrganiGram det starkaste aktiebolaget i dollar med ett marknadsvärde på 870 miljoner dollar.

 4. Vem som helst kan investera i dollaraktier, men det är mer lämpligt för risktagare.

 5. Dollaraktier är en utmärkt nybörjarinvestering på grund av deras låga kostnad och stora chanser för prisuppgång.

 6. Dollaraktier är populära på grund av sin låga prissättning.

 7. Onlinehandel med dollaraktier är tillgänglig dygnet runt under vardagar.