Home > Jämför > Rymd och flygindustri-aktier

Bästa flygaktier att köpa 2021

Författare: Shams Ul Zoha

Covid-19-pandemin slog mot aktiekurserna i många toppindustrier, och särskilt flygindustrin. Antalet flygpassagerare minskade kraftigt, vilket ledde till att många flygbolag gick i konkurs. Utvecklingen av ett vaccin hade dock en positiv inverkan på världsmarknaderna och drev en återhämtning på nästan alla större finansmarknader, inklusive flygindustrin. Investerare flockades till sektorer som backat, som flygindustrin, eftersom dessa aktier var tillgängliga till låga priser, och kan fortfarande leverera värde framöver.

Vi har handplockat de bästa flygaktierna, och i den här guiden berättar vi vilka de är.

Var kan jag köpa flygaktier?

Flygaktier är noterade på börser, och nätmäklare erbjuder dem till kunder att köpa och sälja. Det är bäst att köpa och sälja flygaktier via en reglerad mäklare snarare än via en oreglerad plattform. Det kan dock vara svårt att hitta den bästa mäklaren för dig, så vi har tagit fram en lista över mäklare baserat på deras regulatoriska status, avgifter och unika funktioner.


1
Leidos Holdings (LDOS)
Användarbetyg
10
Bolaget är verksamma inom försvarsindustrin, och har amerikanska staten som kund.
Trots coronakrisen, rapporterade Leidos en ökning på 10,1% i intäkter under Q4 2020.
LDOS aktier har haft en gradvis men stabil tillväxt under det senaste decenniet
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Raytheon Technologies (RTX)
Användarbetyg
9.3
Det multinationella konglomeratet är en av världens ledande inom flyg-, underrättelsetjänster och försvar
Värderas till mer än 110 miljarder dollar på aktiemarknaden.
Fri kassaflöde och betydande aktietillväxt under de senaste två decennierna
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
General Dynamics (GD)
Användarbetyg
8.7
General Dynamics är ett globalt konglomerat inriktade mot flyg- och försvarsmarknaden.
Stora inom flyg- och försvarsindustrin
Grundades 1952
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
HEICO (HEI)
Användarbetyg
8.5
Bolaget är verksam inom flyg- och elektronikverksamhet.
Grundades 1957.
Starka avkastning under de senaste 5 åren
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
L3Harris Technologies (LHX)
Användarbetyg
7.9
Bildats genom sammanslagning av L3 Technologies och Harris Corporation 2019.
Stor aktör inom flyg- och försvarsindustrin
Ett börsvärde på 39.47B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Översikt över flygföretagen

Den enorma flygindustrin består av många komponenter, inklusive hjälputrustningstillverkning, passagerarflygplan, helikoptrar, raketmotorer, turbiner, kommersiella glidflygplan och mycket mer. Många stora försvarsföretag står för en stor del av denna marknad eftersom regeringar spenderar miljarder på att utveckla sin flygvapenkapacitet. Flygindustrin drivs också av efterfrågan på affärs- och fritidsresor, som påverkades kraftigt av Corona-pandemin 2020–2021.

Om du tror att det värsta av pandemin ligger bakom oss och att flygföretag är väl positionerade för att fortsätta återhämtningen, hittar du gott om aktier att välja mellan.

Vilka är handelstimmarna för flygaktier?

Du kan handla aktier på börserna där de är noterade. Börserna är vanligtvis öppna från måndag till fredag 9.30 till 16.00 EST (och vid liknande lokala tider i andra länder som Storbritannien).

De första en eller två timmarna har hög volatilitet eftersom stora institutioner öppnar och stänger sina positioner. Vid lunchtid minskar volatiliteten när investerare tar en paus. Sedan sker det under senaste två timmarna lite rörelser när daytraders stänger sina positioner för att undvika risk för sina portföljer. Handel under före och efter marknadssessioner är också tillgänglig men är begränsad till experttraders.

Hur man köper och investerar i flygaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Det första steget är att välja en lämplig mäklarplattform att handla på, vilket innebär en som regleras (bland annat). Du måste ange ditt namn, din e-postadress, din hemadress och eventuell legitimation. I många fall kan du öppna ett mäklarkonto inom några minuter.

2

Välj flygaktier

När man väljer potentiellt undervärderade aktier att inneha på medellång till lång sikt är det viktigt att göra fundamental-analys – titta på saker som vinst – för att fastställa aktiernas verkliga inneboende värde. Eftersom flygaktier hade stegvis återhämtning olika snabbt, bör man överväga att diversifiera över flera sådana aktier snarare än att investera i en enda aktie.

3

Placera din order

Om du köper flygaktier baserat på det faktum att de fortfarande är undervärderade under perioden efter pandemin behöver du inte oroa dig för att tajma ditt köp exakt genom att genomföra tekniska analyser, så det borde helt enkelt handla om att ange din orderstorlek (som ett monetärt belopp eller antal aktier) och trycka på "köp" -knappen.

Topp 10 flygaktier att köpa

Vi har valt ut de tio bästa flygaktierna att köpa under 2021 baserat på olika grundläggande faktorer som resultat, framtidsutsikter och reserver. Det har inte heller undgått vårt meddelande att priskartorna för många av dessa aktier visar nedslagna eller stadig återhämtning av aktiekurser.

Här är våra tio bästa flygaktier:

 1. Boeing (BA)
 2. Lockheed Martin (LMT)
 3. Allmän dynamik (GD)
 4. Northrop Grumman (NOC)
 5. Raytheon Technologies (RTN)
 6. Maxar Technologies (MAXR)
 7. HEICO (HEI)
 8. Leidos (LDOS)
 9. Huntington Ingalls Industrier (HII)
 10. Cubic (CUB)


1. Boeing (BA)

Boeing är ett av USA:s största multinationella företag för tillverkning av flygprodukter. Företaget har alltid varit populärt bland investerare på grund av sin orderhistorik, och dess flygplan - som Boeing 737 – vilka var en stor del av dess framgång. Aktiens kurs såg sin beskärda del av volatilitet från 2016 till början av pandemin 2020. Efter att ha nått en bottennivå i mars 2020 har Boeing-aktien haft en uppåtgående trend som består av en rad högre toppar och högre lägsta nivåer.

2. Lockheed Martin (LMT)

Detta amerikanska multinationella försvars- och flygföretag, med huvudkontor i Washington DC, grundades 1995. Det har ett marknadsvärde på 94,41 miljarder dollar (i skrivande stund) och är bland världens största försvarsentreprenörer. Efter att ha nått en bottennivå i mars 2020 hade Lockheed-aktien återhämtat cirka två tredjedelar av sina förluster i maj 2021 men det finns ingen definitiv uppåtgående trend.

3. General Dynamics (GD)

General Dynamics är ett företag värt 45,5 miljarder dollar i skrivande stund. Ett annat bolag som nådde en låg aktiekurs i mars 2020, men som har återhämtat hela detta kursfall i maj 2021, för att nå nivån där den var innan pandemin inträffade.

4. Northrop Grumman (NOC)

Northrop är noterat på New York Stock Exchange (NYSE). I skrivande stund är dess marknadsvärde 49,81 miljarder dollar och dess totala intäkter är 37 miljarder dollar. Bolaget är en av de snabbast växande försvarsaktierna och aktiekursen sköt i höjden nyss mellan mars och maj 2021. 

5. Raytheon Technologies (RTN)

Raytheon Technologies grundades 1922 och är ett av de äldsta flygföretagen i USA. Denna försvarsentreprenör har ett marknadsvärde på 109,85 miljarder dollar i skrivande stund. Efter att ha fallit i mars 2020 har Raytheon-aktien sedan dess börjat återhämta sig men verkar fortfarande vara undervärderad under maj 2021.

Experttips om att investera i flygaktier

När man handlar aktier i flygföretag är det bäst att välja solida aktier som har stått sig genom tiderna. Under Coronapandemin blev många aktier i flygindustrin värdelösa, men de som finns kvar kan vara en bra satsning för en fortsatt återhämtning.
- Shams Ul Zoha

Varför investera i flygaktier?

Som redan antytts rasade flygaktier under Coronapandemin, men de som inte gick i konkurs har börjat återhämta sig och kanske inte nått sitt fulla värde ännu. I takt med att reserestriktionerna lättas kommer flygbolagen att behöva sina flygplansflottor reparerade och utbytta, så att flygföretagen kan åtnjuta ökad efterfrågan. Men det handlar inte bara om affärs- och fritidsresor, glöm inte att flygföretag också gör stora affärer inom försvarssektorn.

Vanliga frågor och svar

 1. De flesta reglerade mäklare kommer att kräva att du tillhandahåller viss identifieringsdokumentation innan du investerar i några aktier (inte bara flygföretag). Att öppna ett mäklarkonto online kan dock ofta göras på några minuter.

 2. Flygindustrin återhämtar sig fortfarande från minskad efterfrågan på grund av Coronapandemin, och många av flygföretagens aktier kan fortfarande vara undervärderade. I stället för snabba vinster kan det vara bäst att köpa och hålla dessa aktier på medellång till lång sikt.

 3. Det bästa sättet att hantera din portföljrisk är att diversifiera genom att köpa flera aktier inom (och utanför) flygindustrin.

 4. De flesta länder kräver att du betalar vinstskatt på de pengar du tjänar på investeringar om inte dessa investeringar hålls inom ett skatteeffektivt handelskonto som ett ISK.

 5. Flygföretag kan vara populära bland traders och investerare eftersom de fortfarande är undervärderade (i förhållande till deras framtidsutsikter) på grund av Coronapandemin. De bör fortsätta återhämta sig när reserestriktionerna lättas.

 6. Tillsynsmyndigheterna i varje land, till exempel Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien, låter dig vanligtvis söka i deras listor över reglerade mäklare och andra finansiella företag.