Home > Jämför > Försvarsindustri aktier

Bästa aktierna inom försvarsindustrin att köpa 2021

Författare: Ron Mendoza

Trots avbrottet i verksamheten på grund av COVID-19-pandemin förra året är försvarsleverantörer fortfarande i en särskilt avundsvärd position. De flesta försvarsfirmor rapporterade endast en mindre påverkan på deras inkomster till skillnad från andra industrier som skadades av pandemin. Detta då en stor del av försvarsinriktade företagsinkomster är bundna till en särskild klient: staten.

Investerare utvidgar sig till sådana företag då de vet att sådana inkomster är relativt förutsägbara i längden, de innebär därför en stabilitet i deras portföljer. Här lär vi dig grunderna i att investera i försvarsindustrin och listar de försvarsaktierna som har bäst chans till tillväxt på lång sikt under 2021.

Överblick över försvarsindustrin

Ett vanligt missförstånd om försvarsföretag är att de ofta endast är tillverkare av vapen och militärutrustning för krig. Men försvar täcker ett mycket bredare område, så mycket att mängden av försvarsföretag runt om i världen upptar $1,8 biljoner i totalt luftrum och försvarsmarknadens värde.

De andra företagen som ingår i denna globala värdering är inte ens involverade i pansarvagnar eller krigsskepp utan är i stället involverade i informationsteknik (IT), underrättelseinsamling, och andra funktioner som behövs av statsorgan.

Om du investerar i försvarsaktier behöver du komma ihåg att traders och investerare ofta håller koll på ett lands försvarsbudget för att avgöra hur bra det kommer att gå för företag under det kommande året. Budgetar stödjer specifika objektiv, till exempel att finansiera sjukvården inom militären eller något mer pressande som att bekämpa uppror. Sådan information kan ge investerare bra riktlinjer för hur en individuell aktie kommer att gå då företagets inkomster är något förutsägbart tack vare de exakta siffrorna för vad det kommer spenderas pengar på.

Vilka tider kan du tradea med aktier inom försvarsindustrin?

Du kan tradea med försvarsaktier under de vanliga börstiderna, men det finns också möjlighet att investera pre-market och after-hours med en Electronic Communications Network (ECN) nätmäklare för en extra avgift.

I USA finns det “discount” nätmäklare som finns tillgängliga och erbjuder billigare avgifter för sådan handel på marknaden. CFDs är ett annat alternativ, speciellt för internationella klienter som vill köpa och sälja ett specifikt försvarsföretags aktier utan att faktiskt äga dem. Men notera att CFDs är förbjudna i vissa länder.

Hur tradear och investerar man i försvarsaktier?

1

Öppna ett tradingkonto

Det första du måste göra är att öppna ett konto hos en reglerad nätmäklare. I detta steg behöver du bestämma dig för vilket företag du vill anlita för din handel, så det är viktigt att ha en förståelse för de tjänster och bekvämligheter som erbjuds dig. Detta inkluderar avgifter och kommissioner som tas ut av din nätmäklare. Sen, efter att du gått igenom all information, behöver du gå igenom de nödvändiga stegen som krävs för att få ditt konto godkänt.

2

Välj aktier att tradea med

När du har ditt konto ordnat är nästa steg att studera var du vill investera. Här behöver du använda metoder för att avgöra om din investering i ett särskilt försvarsföretag kommer att vara lönsam i framtiden. Det är också viktigt att utveckla en tydlig metodik som du kan förlita dig på varje gång det kommer till att sätta in pengar i en ny aktie.

3

Börja tradea

Till slut, när du har bestämt dig för vilken aktie du ska köpa, är det sista steget att göra det. Detta är dock inte en engångshandling. Medan dina tillgångar ligger ute på marknaden behöver du hantera dina investeringar i framtiden. Detta innebär att du bör ha ett villkor bestämt, så som en viss tidsram eller kanske en särskild tillväxt, som tjänar din utvägsstrategi.

Var kan jag köpa aktier inom försvarsindustrin?

Det finns alternativ att investera direkt i ett företag, vilket kallas DSPP eller Direct Stock Purchase Plan. Medan detta onekligen hjälper dig att undvika att behöva betala kommissioner eller nätmäklaravgifter, finns det klara nackdelar med DSPP som gör nätmäklarkonton till ett mycket bättre alternativ.

DSPP kräver en initial startkostnad för varje företag, ibland en automatisk investeringsavgift, plus många andra olägenheter som gör att handla med aktier problematiskt.

I stället erbjuder en nätmäklare en lättare väg in och ut från marknaden, och avgifterna de tar ut är fortfarande minimala när man ser till alla de extra tjänster de erbjuder som information och tradingverktyg. Detta innebär att nätmäklaravgifter är en mycket mer kostnadseffektiv lösning.

Vi har listat de bästa aktier inom försvarsindustrin att köpa under 2021. Du kan börja tradea dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Cubic Corp (CUB)
Vår poäng
10
Bolaget verkar inom försvars- och transportteknologin.
Cubic Corp grundades 1951 och har sitt huvudkontor i San Diego.
Köptes för 2,2B dollar av Veritas Capital & Elliot Hedge Fund 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Leidos Holdings (LDOS)
Vår poäng
9.3
Bolaget är verksamma inom försvarsindustrin, och har amerikanska staten som kund.
Trots coronakrisen, rapporterade Leidos en ökning på 10,1% i intäkter under Q4 2020.
LDOS aktier har haft en gradvis men stabil tillväxt under det senaste decenniet
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
3
Raytheon Technologies (RTX)
Vår poäng
8.7
Det multinationella konglomeratet är en av världens ledande inom flyg-, underrättelsetjänster och försvar
Värderas till mer än 110 miljarder dollar på aktiemarknaden.
Fri kassaflöde och betydande aktietillväxt under de senaste två decennierna
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
4
Maxar Technologies Inc. (MAXR)
Vår poäng
8.5
Rymdteknikföretag
NYSE noterat börsbolag
God avkastning under de senaste 12 månaderna
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
5
Honeywell International (HON)
Vår poäng
7.9
Företaget grundades 1906 och har sitt huvudkontor i North Carolina.
Stark avkastning under de senaste 10 åren.
Honeywell har en låg skuld och genererar massor av fritt kassaflöde.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA

Topp 10 försvarsaktier att köpa

Nedan kan du läsa mer om de bästa aktierna inom försvarsindustrin att köpa 2021. Dessa företag är populära för både nya och erfarna traders.

 • Lockheed Martin
 • Boeing
 • Raytheon Technologies Corporation 
 • Northrop Grumman
 • L3 Harris Technologies
 • BAE Systems
 • General Dynamics
 • Airbus Group
 • Leidos Holdings
 • Thales

Lockheed Martin

Lockheed Martin Corporation är en av de största försvarsleverantörerna i världen. De specialiserar sig på avancerad teknik, underrättelsesäkerhet, och flygrum. Och företaget som är baserat i Maryland har hållt sig på toppen av försvarsföretag sett till vinst, och närmar sig ett marknadstak på $100 miljarder.

I december 2020 meddelade Lockheed Martin att de skulle förvärva Aerojet Rocketdyne för $4,4 miljarder, ett drag som företaget bedömer kommer öka försäljningar då hela försvarsindustrin förbereder sig för en tightare försvarsbudget.

Boeing

Boeing är möjligtvis den mest kända tillverkaren av kommersiella jetplan, vilket såklart är en av de industrier som drabbades av pandemin. Men nästan en tredjedel av deras vinster kommer från försvarsdivisionen.

Boeings inkomster under tredje kvartalet, trots att de var bättre än väntat, var fortfarande en nettoförlust - långt från vad den var 2019. Dess aktiepris har också inte återhämtat sig till pre-pandemi nivåer.

Men det finns optimism för Boeing under det kommande året. Det amerikanska företaget är fortfarande en jätte inom flygrum och kan mycket väl återhämta sig, speciellt då världen är hoppfull nu med ett vaccin för COVID-19. Ankomsten av 737 Max är också något som investerare ser fram emot, vilket skulle kunna förbättra företagets nuvarande dåliga vinster.

Raytheon Technologies Corporation 

Raytheon Technologies verksamhetsavdelning Raytheon Missiles & Defense (RMD), är en annan gigantisk försvarsleverantör baserad i USA. Företaget tillverkar precisionsvapen, kontrollsystem, samt system för luft- och missilskydd.

En av de viktigaste händelserna som förbättrade Raytheons position de senaste åren är dess koncentrering på att sälja vapen och radarsystem till allierade i Mellanöstern i Jemen. Investerare försväntar sig också fortsatta förbättringar under 2021 till följd av deras merger med United Technologies förra året.

Northrop Grumman

Northrop Grumman är en stor tillverkare av vapen och leverantör av militärteknik. Företaget har ungefär hälften så stort marknadstak som Boeing men är ett av de 100 största företagen i USA sett till vinst. Under tredje kvartalet rapporterade de totalt $9 miljarder i försäljningar.

Northrop har existerande projektdeals med USAs regering och ska skjuta upp James Webb Space Telescope i oktober. Förra året fick även Northrop Grumman ett kontrakt på $13,3 miljarder för att tillverka interkontinentala ballistiska missiler kallade Ground Based Strategic Deterrent (GBSD), vilka är planerade att vara i tjänst från och med 2027.

L3 Harris Technologies

L3 Harris Technologies L3Harris är ett företag för informationsteknik och försvar kända för att tillverka olika försvarslösningar, inklusive underrättelselösningar, mikrovågsvapen, och elektronisk krigsföring.

Företagets vinst under 2019 var $18,1 miljarder och rapporterade $4,5 miljarder i vinst under det tredje kvartalet. L3Harris fick ett 5-års-avtal på $496 miljoner i december för att leverera prototyper för blockeringspods till USAs armé.

BAE Systems

BAE Systems är den första försvarsleverantören utanför USA på denna lista. Detta företag för försvar, säkerhet, och luftrum är baserat i London och är en stor tillverkare av militärutrustning.

Den brittiska firman är den största av sin sort i Europa och genererade £18,31 miljarder ($25 miljarder) under 2019. I november förra året gav UKs ministerie för försvar ett 20-års kontrakt för ammunition värt £2,4 miljarder ($3,28 miljarder) till BAE Systems för att utrusta storbritanniens militär.

General Dynamics

General Dynamics är ett annat amerikanskt företag involverade i luftrum och försvar. En av deras kärnprodukter är företagsjets längs Golfströmmen, vilken påverkades negativt av coronavirus-pandemin. Däremot har företagets försvarsverksamhet inom produktion av pansarvagnar och andra militärfordon kompenserat väl för dess förluster.

General Dynamics fick ett kontrakt på $4,6 miljarder för att bygga M1 Abrams pansarvagnar åt USAs armé. Sen fick de även ett kontrakt på $100,4 miljoner för att underhålla och modernisera USS Comstock (LSD 45), vilket är ett Whidbey Island-klassat landstigningsskepp åt USAs flotta.

Airbus Group

Airbus är en konkurrent till Boeing i att tillverka passagerarjets som också har drabbats av nedstängningen till följd av pandemin. Företaget har fortfarande en värdefull verksamhet med ett marknadstak på $66 miljarder, men dess värdering gick igenom en signifikant minskning och är fortfarande långt från sin topp i mars 2020.

Med dess avdelning för försvarsverksamhet ska detta företag över hela Europa delta i ett ambitiöst försvarsprojekt tillsammans med en mängd företag. Projektet kallas Future Combat Air System, ett next-generation vapensystem för framtida stridsområden. Och flera länder förväntas signera kontrakt för den Europeiska drönaren, som är en del av det nya vapensystemet, under de kommande sex månaderna.

Thales

Thales är en fransk grupp för försvarselektronik som också inkluderar luftrum, transport, och säkerhet. I Europa är Thales en av de största leverantörerna av försvar och är kända för att producera armerade fordon, missiler, och navigationsutrustning bland annat. Under 2019 genererade företaget €19 miljarder ($23 miljarder) i vinst.

En av anledningar till varför Thales är ett bra alternativ detta år är att de också är en del av Future Combat Air System. De valdes också ut av North Atlantic Treaty Organization (NATO) att leverera deras första certifierade molnlösning för försvar till dem.

Leidos Holdings

Leidos Holdings utgör den 10e platsen på denna lista. Det amerikanska företaget erbjuder försvars- och underrättelselösningar men är också involverade i andra marknader som det civila och sjukvård. Leidos Holdings vinster under tredje kvartalet var $3,24 miljarder. Och två av deras senaste utvecklingar involverar ett kontrakt på $306 miljoner med Redstone Arsenal, Alabama, och en förvärvning av 1901 Group, en leverantör av molntjänster, för $215 miljoner i december.

Experttips för investering i aktier inom försvarsindustrin

Investering eller trading med försvarsaktier följer ofta ett cirkulärt mönster och påverkas inte alltid ens av det nuvarande politiska landskapet. Till exempel har det under Trumps tur i Vita Huset skett en utvidgning av försvarsaktier och marknaden i stort. Däremot har politiker i åratal velat rusta ner pentagon, något som även företagen har räknat med. Men ändå avsetts det varje år pengar till försvaret, det viktigaste är att följa vad siffrorna säger (till exempel, nya kontrakt, kongressens gillande).

Varför investera i aktier inom försvarsindustrin?

Försvarsföretags inkomster är, som tidigare nämnt, ofta korrelerade till statens budget, vilket innebär att företag växer då stater inte bara kan låta bli att lägga en del av budgeten på försvaret. Detta gör att försvarsaktier är populära hos investerare som värdesätter stabil tillväxt på lång sikt.

Däremot kan andra faktorer påverka hur det går för en aktie, och det beror framför allt på de verksamheter och industrier som företaget kommer i kontakt med. Till exempel så är både Boeing och Airbus stora spelare i industrin och det gick otroligt bra för dem innan marknadskraschen förra året till följd av coronarelaterade lockdowns.

Vanliga frågor och svar

 1. Lockheed Martin är den största försvarsleverantören i världen till vinst sett, med $59,81 miljarder under 2019.

 2. Att investera i försvarsinriktade firmor har alltid var ett stabilt val på lång tid, speciellt då länder har en satt försvarsbudget.

 3. Lockheed Martin har en bra position när det kommer till inkomst och vinst. Den hamnar först på listor över försvarsleverantörer i världen med god marginal.

 4. En av de största investerarna i försvarsaktier är Vanguard Group Inc. Investeringshanterings-företaget har betydande positioner inom både Lockheed Martin och Boeing.

 5. För någon som försöker lära sig om försvarsindustrin är det en bra idé att äga aktier i särskilt stabila företag som Lockheed Martin, Boeing, Nortrop Grumman, eller Raytheon Technologies.

 6. Alla länder behöver skydda sina medborgare och territorium från alla möjliga olika hot, så företag som specialiserar sig på att utveckla sätt att erbjuda säkerhet för att hjälpa till att nå detta mål.