Home > Jämför > Hälsovårdsaktier
Börja handla med eToro

De bästa hälsovårdsaktierna att köpa i 2022

Författare: Jim Mwangi Uppdaterad: 10 February, 2022

Hälsovårdsbranschen är tillräckligt stor och mångsidig för att nästan alla investerare ska kunna bygga upp en anständig portfölj med de bästa hälsovårdsaktierna. 

Medan 2020 dominerades av COVID-19-pandemin uppvisade flera hälsovårdsaktier robusta vinster och en hygglig kurstillväxt. Sektorn gjorde otvivelaktigt en bra insats förra året och förväntas prestera bättre under kommande år. Därför kan aktiehandlare som sätter ihop en framgångsrik, diversifierad portfölj överväga att inkludera några hälsovårdsaktier. Den här guiden listar våra tio bästa hälsovårdsaktier. 

Var kan jag handla hälso- och sjukvårdsaktier?

Att handla med hälsovårdsaktier med rätt mäklare kommer att öppna dina investeringsmöjligheter avsevärt. Omvänt kommer fel mäklare att begränsa dina möjligheter och driva upp kostnaderna för handeln markant.

Med all den information som finns om olika mäklarföretag kan det vara en svår uppgift att välja den bästa mäklaren. Vi har kortlistat några av de bästa mäklarna baserat på deras avgifter, funktioner och tillsynsstatus.

1
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
10
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Användarbetyg
9.3
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Intuitive Surgical (ISRG)
Användarbetyg
8.7
Grundades 1995
Stark avkastning under de senaste 5 åren
Intuitive Surgical är ett amerikanskt medicinteknikbolag.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Teladoc Health (TDOC)
Användarbetyg
8.5
Bolaget är stora inom den digitala hälsosektorn
Stadig tillväxt av intäkter under de senaste 5 åren
Förvärvade Livongo till ett värde av $ 18.5B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Vertex Pharmaceuticals (VRTX)
Användarbetyg
7.9
Läkemedelsföretag inriktat på medicinsk forskning för allvarliga och genetiska sjukdomar
Företaget börsnoterades på Nasdaq 1991
Under det senaste årtiondet har VRTX lager överglänst andra företag inom biotekniksektorn
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är hälso- och sjukvårdsaktier?

Hälso- och sjukvårdssektorn är mycket diversifierad och aktierna kan delas in i sex breda kategorier: 

 • Bioteknik: företag som fokuserar på forskning och utveckling av nya behandlingar och apparater
 • Försäkringar: företag som tillhandahåller sjukförsäkringar och andra hälsovårdsplaner
 • Läkemedel: tillverkare av märkesläkemedel och generiska läkemedel
 • Medicinsk utrustning: tillverkare av utrustning som används inom hälso- och sjukvården
 • Anläggningar: vårdgivare som sjukhus, kliniska laboratorier, rehabiliteringsanläggningar, vårdhem osv
 • Försäljning och distribution: grossister, distributörer och återförsäljare av sjukvårdsprodukter

Hälsovård är en viktig sektor att investera i eftersom:

 • Hälso- och sjukvård är den näst största branschgruppen i S&P 500
 • Över 10 % av Nasdaq Composite Index består av aktier inom hälsovård
 • Fem av de 30 företagen i Dow Jones Industrial Average-indexet är hälsovårdsrelaterade

Hur handlar och investerar man i hälso- och sjukvårdsaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Öppna ett konto hos en mäklare som har rimliga courtageavgifter, en utmärkt handelsplattform och tillgång till de marknader du vill handla på. Ange namn, adress och e-post för att öppna ett konto, och observera att välrenommerade plattformar vill se bevis på din identitet.

2

Välj marknad

Du kommer att behöva sätta in pengar på kontot innan du börjar handla. Därefter kan du sedan välja vilka aktier du vill köpa eller sälja baserat på grundläggande forskning eller teknisk analys.

3

Placera din handel

Slutligen trycker du på "köp"-knappen för den aktie du vill handla. Kom ihåg att ställa in stop-loss- eller take-profit-order för att hantera din risk och övervaka aktiens utveckling regelbundet tills det är dags att sälja.

De 10 bästa hälsoaktierna att handla med

Pandemin COVID-19 gynnade många hälsovårdsaktier, vilket drev aktietillväxten och ökade deras värde fram till 2021.

Vi har hittat tio av de bästa hälsoaktierna att handla: 

Medtronic

 1. CVS Health 
 2. Zoetis
 3. Teladoc Health
 4. Humana 
 5. Vertex Pharmaceuticals
 6. Intuitive Surgical
 7. Biogen 
 8. Bristol-Myers Squibb 
 9. Pfizer

Medtronic (NYSE: MDT)

Medtronic är en välkänd tillverkare och distributör av terapeutiska medicintekniska produkter främst för att hantera kroniska sjukdomar. 

Med ett börsvärde på 149 651 miljoner dollar i skrivande stund och med de oroväckande problem som coronaviruset förde med sig, beräknas Medtronic få en betydande tillväxt efter pandemin. Bolaget har också redovisat bättre än förväntade vinster per aktie och intäkter under sina senaste kvartal, vilket gör det till en aktie som är värd att överväga för tillfället.

CVS Health (NYSE: CVS)

Sedan 2015 har CVS Health gjort en smärtsam resa från en högtflygande tillväxtaktie till sin nuvarande status som värdeaktie. Men i den nuvarande världen med låg förväntad avkastning och höga aktiemultiplar kan investerare få en mer gynnsam risk/avkastning från värdeaktier som CVS.

Kassaflödet är fortfarande ganska starkt med över 100 miljarder dollar per år, vilket har gjort det möjligt för företaget att minska sina skulder. COVID-19 vaccinationsdistributionen och en optimerad skuldnivå ger gott om utrymme för återköp och utdelningsökningar.

Zoetis (NYSE: ZTS)

Zoetis har varit relativt motståndskraftigt under den COVID-19-inducerade krisen. Rörelserestriktioner och det därav följande beroendet av sällskapsdjur kan ha varit en medvind för denna USA-baserade tillverkare av djurmedicinska och diagnostiska produkter.

Zoetis har i skrivande stund ett börsvärde på närmare 80 miljarder dollar. Dess intäktstillväxt, rörelseresultat och marginal är gynnsamma för bättre tillväxt under FY2021, vilket gör Zoetis till en gynnsam aktie att handla med i år. 

Teladoc Health (NYSE: TDOC)

Antagandet av tillhandahållande av virtuella hälsovårdstjänster ökade avsevärt i och med pandemins utbrott. Följaktligen är företag som Teladoc Health (som är ett av de mest långvariga virtuella hälsovårdsföretagen) nu på väg mot en betydande tillväxt utan några tecken på att stanna upp inom kort.

Teladoc är ledande inom det snabbt växande området för telesjukvård. Dess aktier steg anmärkningsvärt mycket under det senaste året, och företagets tillväxt har varit både organisk och genom förvärv. Telesjukvård är således inte bara en potentiell tillväxthistoria bortom coronaviruspandemin utan också en värdig aktie att handla med.

Humana (NYSE: HUM)

Humana kan ha rapporterat vissa förluster per aktie i sin senaste kvartalsrapport, men aktien är fortfarande en aktie att sätta på din bevakningslista. Några möjliga medvind för detta Louisville-baserade sjukförsäkringsbolag är medlemstillväxt, Joe Bidens seger i presidentvalet och en föreslagen sänkning av minimiåldern vid vilken man är berättigad att köpa in sig i Medicare.

Experttips om att investera i hälso- och sjukvårdsaktier

En välbalanserad, högkvalitativ portfölj som ger god avkastning och konsekvent slår marknaden bör innehålla lågriskaktier från företag med goda vinster, stark intäktstillväxt och mycket pengar. Satsa också på företag som konsekvent har överträffat den bredare finansmarknaden år efter år.
- Jim Mwangi

Varför investera i aktier inom hälso- och sjukvården?

Även om sjukvården kanske inte dominerar aktiemarknaden på samma sätt som big tech gör, erbjuder köp av aktier i denna sektor reella möjligheter till långsiktigt värde och avkastning. 

Hälsovårdskostnaderna har överträffat den globala inflationen och de nationella hälsoutgifterna beräknas fortsätta att öka under de kommande åren. Det finns också några trender som gynnar tillväxten, bland annat framsteg inom teknik och medicin, en åldrande befolkning och en ballongartad börda av kroniska sjukdomar. Alla dessa faktorer pekar mot tillväxt och potentiellt generös avkastning för dem som investerar i aktier inom hälso- och sjukvården under de kommande åren.

Finansiell handel är dock förenad med en viss risknivå. En investerare måste vidta aktiva riskhanteringsåtgärder för varje position de öppnar.