Home > Jämför > Hälsovårdsaktier

Bästa hälsovård aktier att köpa 2022

Författare: Jim Mwangi

Hälso- och sjukvårdsindustrin är tillräckligt stor och mångsidig för att nästan alla investerare ska kunna bygga en anständig portfölj med de bästa hälsoaktierna. 

Till och med under det COVID-19-dominerade 2020 drog flera vårdaktier in en robust vinst och en anständig aktiekursutveckling. Sektorn visade utan tvekan upp en blomstrande show förra året och den förväntas prestera ännu bättre under de kommande åren. Därför kan aktiehandlare som vill sätta ihop en framgångsrik, diversifierad portfölj vilja överväga att inkludera vissa vårdaktier. Den här guiden visar de tio bästa sjukvårdaktierna. 

Vad är hälsovårds aktier?

Sjukvårdssektorn är mycket diversifierad dess aktier kan delas in i sex breda kategorier: 

 • Bioteknikföretag fokuserar på forskning och utveckling av nya behandlingar och apparater.
 • Försäkringsföretag som tillhandahåller sjukförsäkringar och andra vårdplaner.
 • Läkemedel - tillverkare av märkes- och generiska läkemedel.
 • Medicinsk utrustning - tillverkare av utrustning som används i hälso- och sjukvårdsinstitut.
 • Anläggningar - vårdplatser som sjukhus, kliniska laboratorier, rehabiliteringscenter, vårdhem etc.
 • Försäljning och distribution - grossister, distributörer och återförsäljare av sjukvårdsprodukter.

Detta är en viktig sektor att investera i därför att:

 • I Standard & Poor 500 (S&P 500) är vården den näst största industrikoncernen.
 • Över 10% av Nasdaq Composite Index består av vårdaktier.
 • Fem av de 30 Dow Jones Industrial Average-företagen är sjukvårdsrelaterade.

Hur handlar och investerar man i sjukvårdsaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Först och främst måste du välja en mäklare med rimliga mäklaravgifter, en utmärkt handelsplattform och tillgängliga marknader för dig att handla på. När rätt mäklare har hittats, behöver du ange ditt fullständiga namn, post- och emailadress för att öppna ett konto. Ansedda plattformar kommer också att insistera på KYC-förfaranden och du måste tillhandahålla bevis på identitet och bevis på boende för att uppfylla dessa krav.

2

Välj marknad

Du kommer att behöva sätta in pengar på kontot så att du kan börja handla. Din mäklare bör ge dig information om det minsta belopp du kan sätta in. Baserat på dina efterforskningar och andra inspirationer kan du sedan välja aktier att köpa eller sälja. Kom ihåg att övervaka dina affärer regelbundet och ha en lämplig riskhantering. Det är också viktigt att göra grundläggande och teknisk analys innan handel.

3

Placera din handel

Det sista steget är att klicka på köpknappen och placera handeln. Kom ihåg att ställa in stop-loss- eller take-profit-orders för att hantera risker. Övervaka aktien regelbundet och justera positionen därefter. Följ nyheter relaterade till aktien så att du kan avsluta eller lägga till fler aktier beroende på nyheterna.

Var kan jag handla med hälsovårds aktier?

Om du handlar hälsovårds aktier hos rätt nätmäklare öppnas dina investeringsmöjligheter avsevärt. Omvänt så kommer fel mäklare att begränsa dina valmöjligheter och markant öka kostnaderna för handeln.

Med all information där ute om olika mäklarföretag kan det vara en jobbig uppgift att välja den bästa mäklaren. Vi har gjort allt enkelt genom att lista några av de bästa mäklarna nedan. Dessa plattformar har valts med tanke på regleringsstatus, unika funktioner och avgifter.

1
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
10
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Användarbetyg
9.3
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Teladoc Health (TDOC)
Användarbetyg
8.7
Bolaget är stora inom den digitala hälsosektorn
Stadig tillväxt av intäkter under de senaste 5 åren
Förvärvade Livongo till ett värde av $ 18.5B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Intuitive Surgical (ISRG)
Användarbetyg
8.5
Grundades 1995
Stark avkastning under de senaste 5 åren
Intuitive Surgical är ett amerikanskt medicinteknikbolag.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Vertex Pharmaceuticals (VRTX)
Användarbetyg
7.9
Läkemedelsföretag inriktat på medicinsk forskning för allvarliga och genetiska sjukdomar
Företaget börsnoterades på Nasdaq 1991
Under det senaste årtiondet har VRTX lager överglänst andra företag inom biotekniksektorn
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Topp 10 hälsoaktier att handla

Covid-19-pandemin har varit till fördel för ett stort antal hälso- och sjukvårdsaktier, vilket ökar aktietillväxten och deras värde. 

Detta momentum förväntas fortsätta till 2021 av skäl som sträcker sig bortom pandemin, till exempel förväntad tillväxt i tillämpningen av diagnostiska verktyg i medicin. Nedan är en lista över de tio bästa hälsoaktierna att handla. 

 1. Medtronic
 2. CVS Health
 3. Zoetis
 4. Teladoc Health
 5. Humana 
 6. Vertex Pharmaceuticals
 7. Intuitive Surgical
 8. Biogen 
 9. Bristol-Myers Squibb 
 10. Pfizer

Medtronic (NYSE: MDT)

Medtronic är en känd tillverkare och distributör av ett omfattande utbud av terapeutiska medicintekniska produkter främst för hantering av kroniska sjukdomar. 

Med ett marknadsvärde på 149 651 miljoner dollar i skrivande stund och med de oroande problem som uppkommer när Coronaviruset avtar, förväntas Medtronic uppleva en stor post-pandemisk tillväxt. Företaget har också haft ett bättre resultat än förväntat per aktie och intäkter under de senaste kvartalen, vilket gör det till ett aktie värd att överväga just nu.

CVS Health (NYSE: CVS)

Sedan 2015 har CVS Health varit på en smärtsam resa från e högflygande tillväxtaktie till sin nuvarande status som en värdeaktie. Men i den nuvarande världen av låg framtida avkastning och höga aktiemängder kan investerare få en mer gynnsam risk/reward från värdeaktier som CVS.

CVSs kassaflöde är fortfarande ganska starkt med över $100 miljarder årligen, vilket har gjort det möjligt för dem att dra ner sina skulder. Således innebär Covid-19-vaccinationer och deras förbättrade skuldnivå en god start för återköp och utdelning.

Zoetis (NYSE: ZTS)

Zoetis har varit relativt motståndskraftig mot den covid-19-inducerade krisen. Rörelsebegränsningar och därmed beroende av sällskapsdjur kan ha gett medvind för denna USA-baserade tillverkare av djurmedicin och diagnostiska produkter.

Zoetis har nästan 80 miljarder dollar i marknadsvärde i skrivande stund. Dess omsättningstillväxt, rörelseresultat och marginal är gynnsamma och möjliggör bättre tillväxt i FY2021, vilket gör Zoetis till en gynnsam aktie att handla i år. 

Teladoc Health (NYSE: TDOC)

Tillhandahållande av virtuella hälso- och sjukvårdstjänster ökade avsevärt när Covid-19-pandemin började. Detta ledde till att företag som Teladoc Health, vilket är ett av de virtuella hälsoföretagen som funnits längst, är på väg mot betydande tillväxt utan tecken på att stanna upp.

Teladoc är ledande inom det snabbt växande området tele-hälsa. Aktierna ökade anmärkningsvärt under det senaste året och tillväxten för företaget har varit både organisk och genom förvärv. Teledoc Health är således inte bara en potentiell tillväxthistoria även efter Coronavirus-pandemin utan också en värdig aktie att handla.

Humana (NYSE: HUM)

Humana kan ha rapporterat vissa förluster per aktie i sin senaste kvartalsrapport, men aktien är fortfarande en aktieaffär du bör övervaka. Några saker som kan ge vind i seglen för detta Louisville-baserade sjukförsäkringsbolag inkluderar medlemstillväxt, liksom Joe Bidens presidentvinst och en föreslagen sänkning av den lägsta ålder då man är berättigad att köpa Medicare.

Experttips för att investera i andelar i vården

En välbalanserad, högkvalitativ portfölj som ger bra avkastning och konsekvent slår marknaden borde innehålla lågriskaktier från företag med goda vinster, stark omsättningstillväxt och massor av tillgångar. Gå också till företag som konsekvent har överträffat den bredare finansmarknaden år efter år.
- Jim Mwangi

Varför investera i sjukvårdsaktier?

Medan sjukvården kanske inte dominerar aktiemarknaden som big tech gör, erbjuder köp av aktier i denna sektor verkliga möjligheter till långsiktigt värde och avkastning. 

Sjukvårdskostnaderna har för det första överskridit den globala inflationstakten. För det andra beräknas de nationella hälsoutgifterna fortsätta öka de kommande åren. Det finns också en massa trender som gynnar tillväxt, inklusive framsteg inom teknik och medicin, en större åldrande befolkning, liksom en ökande börda av kroniska sjukdomar. Alla dessa faktorer och mer pekar mot tillväxt och potentiell generös avkastning för dem som investerar i sjukvårdsaktier under de kommande åren.

Ändå har finansiell handel en viss risknivå. En investerare måste vidta aktiva riskhanteringsåtgärder för varje position de öppnar.

Vanliga frågor och svar

 1. Ja. De flesta ansedda mäklare kommer att insistera på KYC-procedurer eftersom det hjälper till att skapa en trygg och säker miljö för sina användare. Identitetsverifiering hjälper till att hålla de dåliga aktörerna ute.

 2. Många nyheter finns tillgängliga på sociala medier. Många experthandlare ger råd om sådana medier. En användare kan också lägga till andelen i en portfölj- och nyhetsspårningsapp som tillhandahåller uppdateringar relaterade till aktien.

 3. En användare bör alltid välja en reglerad plattform för handel och kan också använda ytterligare säkerhetsåtgärder som 2FA för att säkra handelskontot.

 4. Ja. De flesta länder betraktar vinst från trading som en skattepliktig verksamhet. Kontrollera dina lokala skattelagar innan du tradear.

 5. Ja. Vissa mäklare kan tillhandahålla ytterligare tjänster som bothandel för sina användare. En användare kan också använda stop-loss och take-profit för att automatisera köp/försäljning. Kolla med mäklaren i förväg om sådana automatiska tjänster finns tillgängliga.

 6. De flesta mäklare tillhandahåller utökade öppettider på sina plattformar, vilket gör det möjligt för investerare att handla dygnet runt, måndag till fredag, på populära börser över hela världen.