Home > Jämför > Handelsplattformar

Bästa handelsplattform 2022

Författare: Shams Ul Zoha

Tradingplattformar eller handelsplattformar tillåter individer eller institutioner att handla på marknaderna genom att utföra sina köp och försäljningar. Dessa program har olika fördelaktiga funktioner, inklusive diagram, analytiska verktyg, ordertyper, tillgångskurser och mer för att hjälpa kunderna att förbättra sin övergripande konsistens.

I denna artikel har vi handplockat de bästa handelsplattformarna 2021 för att hjälpa dig att välja rätt efter dina behov.

Vilka är fördelarna med att använda en tradingplattform?

De bästa handelsplattformarna har följande fördelar för traders:

 • Genom att handla via en onlineplattform kan du vara aktiv på marknaderna på ett bekvämt sätt. Du är inte begränsad till att dyka upp på en börs eller handelsdisk vid en viss tidpunkt; istället kan du stanna hemma och handla när det behövs.
 • Handelsplattformar är fördelaktiga när det gäller hastigheter. Genom handel med bara ett klick kan du skicka dina beställningar direkt på marknaden eller klicka på krysset för att lämna en position på nolltid.
 • Det finns ingen anledning att ringa din mäklare och göra dina affärer via telefon eftersom handelsprogramvaran utför samma uppgift.
 • Många viktiga verktyg och justeringar finns tillgängliga för att hjälpa dig att handla. Att ha det bästa diagramverktyget kan förbättra din övergripande konsistens eftersom du förstår marknaden bättre.
 • Erfarna handlare och mentorer ger ut sina strategier via de bästa handelsplattformarna. Att kopiera deras positioner kan ge enkla vinster.
 • Expertrådgivare är användbara för att hantera dina affärer eller generera passiva inkomster. Handelsplattformar stöder indikatorer och automatiserad handelsprogramvara.
 • Du behöver inte köpa en viss tjänst för att få tillgång till riktiga marknadsnoteringar, flöden och data. De bästa handelsplattformarna har alla dessa inom sitt gränssnitt.
1
Min. Insättning
$50
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en tradingplattform?

Finansindustrin består av marknadsaktörer, börser, banker och institutioner. Den totala kombinerade aktiviteten för alla som sitter vid sitt skrivbord resulterar i en upp- och neråtrörelse av tillgångens pris. Det är möjligt att gå med i kampen mellan bulls och bears genom att välja en mäklare, installera en handelsplattform och genomföra affärer.

Bild 1. Metatrader 4 anses vanligtvis vara industristandard när det gäller handelsplattformar.

Tredjepartsföretag utvecklar handelsprogramvara som MetaTrader Corporation, cTrader, etc., och en licens ges till mäklare för allmän användning. Många mäklare har numera också egna plattformar med extra fördelar exklusivt för sina kunder.

3 sätt du kan dra nytta av den bästa handelsplattformen

I en bransch där nedgången är 90% måste du gå in på marknaderna med rätt uppsättning verktyg och tjänster. Även en liten fördel kan vara det som vänder resultatet i slutet av dagen. Du kan dra följande fördelar från de bästa handelsplattformerna:

 • Fart: En av de betydande fördelarna med en handelsplattform är den hastighet med vilken du kan analysera och utföra affärer. Scalpers och daytraders kan särskilt använda programvaran eftersom deras handelsstil kräver snabba tjänster.
 • Backtesting: Med de bästa handelsplattformarna kan du testa dina strategier genom att köra historiska data från 40 år sedan på skärmen. Genom att köra simuleringar kan man öppna och stänga positioner och skanna olika tidsramar som liknar vad du skulle göra under verkliga marknadsförhållanden. Strategitestare hjälper också till att testa din automatiska handelsprogramvara och indikatorer på ett ögonblick.
 • Diagramverktyg: De bästa plattformarna har utmärkta diagramverktyg. Trendlinjer, kanaler, Fibonacci, mallar, mönster, skalor etc. Ett brett utbud av verktyg säkerställer att du kan göra din analys på bästa möjliga sätt.

Våra val av de bästa tradingplattformarna

De ovan nämnda handelsplattformarna är de bästa i branschen för att underlätta för handlare. De väljs ut efter månader av noggranna tester som säkerställer deras trovärdighet och tjänster. Programvaran täcker alla viktiga funktioner inklusive kvalitetsdiagram, EA/indikatorsupport, nyhetsuppdateringar, realtidsövervakning, mobilappar, tidsramar, ordertyper och många fler.

Hur fungerar en handelsplattform?

När du köper eller säljer ett instrument via en handelsplattform tar programvaran positionen av en mänsklig mäklare. Din beställning går till börsen när programmet bearbetar den. Stop loss, vinster, buy/sell stop/limit är marknadsväntande order som utförs av plattformen när priset träffar rätt.

Till exempel, du ser en potentiell chans på EUR/USD och bestämmer dig för att gå långt på paret till 1.24000 när marknaden träffar det från botten. Genom att skapa ett köpstopp med förutbestämt SL (stop Loss) och TP (take profit) kan du släppa allt eftersom ditt handelsprogram kommer att behandla, skicka och utföra positionen automatiskt så snart tillgången når önskad nivå.

Toppmarknadsplattformar säkerställer att dina positioner når börsen utan tekniska problem. Man kan också se latensen för deras anslutning. De företag som tillhandahåller denna programvara till mäklare tjänar pengar genom att distribuera licensen. Mäklare distribuerar sedan programmet till handlare, vanligtvis kostnadsfritt. Priset hålls i lågt för att locka människor som sedan betalar en provision medan de handlar.

Steg för att använda en handelsplattform

1

Hitta en lämplig handelsplattform

Inte alla handelsplattformar passar dig. Kontrollera om programvaran har funktioner som passar din stil och strategi.

2

Lär dig hur du använder den

Alla handelsplattformar har en manual. Det finns också massor av videor som du kan hitta på företagets webbplats eller YouTube för att ta in det väsentliga bättre.

3

Börja handla

Så fort du lärt dig hur du använder plattformen är det dags att börja handla. Testa din strategi på ett demokonto eller dyk direkt in i live, efter ditt eget val.

Vilka är nackdelarna med att använda en handelsplattform?

De bästa handelsplattformarna har följande nackdelar för traders:

 • När handel sker med ett enda musklick riskerar du att göra onödiga affärer, genom press på ditt konto eller psyke.
 • Du kan också göra misstag genom att klicka på fel knapp. Även om detta kanske inte är så väldigt skadligt för mindre handelsstorlekar, innebär det en provision som du måste betala.
 • Eventuella tekniska problem på plattformen kan orsaka dig stora problem eftersom det kan göra en potentiell vinst till en förlust.
 • Att handla via en plattform online liknar spel, där en nybörjare eller till och med en amatör kan hamna i fällan med enkla vinster.

Tips om val av handelsplattform

Det är viktigt att hålla koll på diagram och tillhörande verktyg som du kan använda för att rita på dem. Det finns inget behov av att köpa några paket från anpassade kartläggningswebbplatser eftersom din handelsplattform låter dig analysera marknader på plats. Scalpers är i stort behov av att upptäcka affärer snabbt tillsammans med day traders i viss utsträckning där de kan dra nytta av sådan handelsprogramvara.
- Shams Ul Zoha

Hur väljer du den bästa handelsplattformen för dig?

Att välja den bästa handelsplattformen kan betraktas som en fråga om personlig preferens. Det finns dock några nödvändiga punkter som man måste se över för att se till att de inte blir förvirrande i processen. Frågorna nedan svarar på de flesta av dina frågor om hur du väljer det bästa programmet för att utföra affärer på marknaden.

Är plattformen reglerad?

Reglering är en term som mestadels är associerad med den mäklare som erbjuder plattformen. Handelsprogramvara ger licenser till mäklare som sedan ger ut programmet till handlare.

Vilka avgifter tillkommer? 

Kostnaderna gäller endast för den mäklare som köper licensen. Handlare behöver inte betala en avgift. Vissa mäklare kan ta ut inaktivitet och plattformsavgift, men detta antal är begränsat.

Vilka enheter kan du använda?

De flesta handelsplattformar stöder nu alla enheter som Android och iOS, Linux och så vidare. Det finns också en webbplattform att använda i din webbläsare.

Vilka tillgångar är tillgängliga för handel på plattformen?

De tillgängliga instrumenten är beroende av mäklaren. Många företag kan erbjuda upp till 10 000 tillgångar att handla via handelsplattformen.

Finns det ett demo-konto?

Ett demo-konto är alltid tillgängligt så att handlare kan få en känsla för marknaderna. Handelsplattformar som MetaTrader kan laddas ner direkt från deras webbplats och transaktioner kan utföras på papperspengarna.

Vad finns det för kontominimum?

Det minsta belopp som ska sättas in på ditt konto är återigen en mäklarfunktion. Många valutamäklare låter dig sätta in så lite som $1, medan det för aktier kan vara $200.

Vilka utbildningsresurser finns tillgängliga?

Handelsplattformar har sällan utbildningsresurser tillgängliga på deras webbplats. Med det finns alltid en användarhandbok som hjälper dig att använda programmet.

Finns det hjälp och support? 

Ja, hjälp och support är lätt tillgängliga från ägarens webbplats. Du kan också kontakta din mäklare om du stöter på något problem med plattformen, och de kommer att vidarebefordra det till programvaruhanterarna.

Kan jag använda detta var som helst?

Ja, nuförtiden kan du använda din handelsprogramvara var som helst genom att installera den på din bärbara dator eller mobiltelefon. Du behöver bara en internetanslutning, plattform och ett konto för att testa dina färdigheter i finansbranschen.

Vanliga frågor och svar

 1. MetaTrader har för närvarande det bästa ryktet bland handelsplattformarna på marknaden.

 2. Återigen, MT4 (MetaTrader 4) anses vara den bästa plattformen för nybörjare av de som för närvarande finns tillgängliga.

 3. Handelsplattformar erbjuder en mängd olika verktyg, från tekniska indikatorer till ritningsfunktioner som hjälper till att analysera diagram.

 4. Det tar bara några sekunder eller någon minut att ladda ner en plattform eller app. Det beror på din internethastighet.

 5. Tillverkarna av plattformen tjänar pengar genom att sälja licensen till mäklare.