Home > Jämför > Handelsplattformar
Börja handla med eToro

Bästa handelsplattform

Författare: Shams Ul Zoha Uppdaterad: 10 February, 2022

Handelsplattformar gör det möjligt för dig att på ett säkert sätt interagera med andra investerare på marknaden. Eftersom det finns olika typer av handelstillgångar kan plattformarna också variera avsevärt. Du kan nu genomföra många transaktioner online, vilket är idealiskt för alla investerarprofiler, strategier och mål. 

Med ett så brett utbud av alternativ kan det vara en utmaning för dig att välja den bästa handelsplattformen för dina behov. Kolla in följande avsnitt för att få veta mer om dina alternativ, hur du väljer den bästa handelsplattformen enligt dina mål och hur du använder den!

Våra tips på den bästa handelsplattformen

Även om det finns många handelsplattformar som passar olika investerare har vi objektivt valt ut de bästa som erbjuder mångsidighet, högt värde och flera verktyg för att hjälpa dig med din tillgångsforskning. Du kan låta dig inspireras av den här kortlistan om du vill ha en användarvänlig plattform, kostnadseffektivitet och många typer av tillgångar som är redo att läggas till i din investeringsportfölj.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Min. Insättning
$500
Kampanj
Användarbetyg
8.7
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Bank Wire, Credit Card, Debit Card, PayPal, Sofort, neteller, skrill
Fullständig regellista:

Vad är en handelsplattform?

I huvudsak är en handelsplattform en virtuell miljö där investerare kan köpa och sälja finansiella tillgångar. Dessa förvaltas av mäklarfirmor och de gör det möjligt för dig att hantera din investeringsportfölj, köpa och sälja tillgångar, genomföra forskning och få tillgång till ett stort antal olika finansiella instrument.

Dessa tjänster kommer till en kostnad för investerare eftersom många handelsplattformar har rörliga avgifter eller provisioner. Vissa av dem kan kräva att du betalar en fast kostnad per transaktion eller täcker rörliga avgifter när du tar ut eller sätter in medel. Den bästa handelsplattformen bör erbjuda rätt kombination av överkomlighet och mångsidighet för att passa dina specifika investeringsmål.

3 sätt du kan dra fördelar av en handelsplattform

En av de stora fördelarna med en handelsplattform är den hastighet med vilken du kan analysera och genomföra affärer. Scalpers och daghandlare kan särskilt använda sig av programvaran eftersom deras handelsstil kräver snabba tjänster. 

De bästa handelsplattformarna låter dig testa dina strategier genom att tillhandahålla ett demokonto. Du kan välja aktier, öppna och stänga positioner och vänja dig vid analysverktygen utan att riskera dina egna medel. 

De bästa plattformarna har utmärkta diagramverktyg. Trendlinjer, kanaler, Fibonacci retracements och mönster är några att nämna. Ett brett utbud av verktyg säkerställer att du kan göra din analys med högsta noggrannhet. 

Hur fungerar en handelsplattform?

När du köper eller säljer ett instrument via en handelsplattform ersätter programvaran en mänsklig mäklare. Med andra ord kan du nu självständigt köpa eller sälja tillgångar, blankning av dem, följa en köp- och behållningsstrategi och mycket annat.

De flesta handelsplattformar har ett okomplicerat gränssnitt med en lång lista över tillgångar som kan filtreras, eller så kan du helt enkelt skriva in namnet på den tillgång du vill köpa. Därefter måste du klicka på det valda instrumentet och lägga till det belopp du vill investera. Handelsplattformen har också dedikerade sektioner där du kan se din handelsportfölj, kontrollera avkastning eller förluster, använda analysverktyg och mycket mer.

3 steg till att använda en handelsplattform

1

Öppna ett konto

Det första steget är att välja den bästa handelsplattformen för dina behov. För att spara tid på att kontrollera de bästa handelsplattformarna kan du välja en av våra föreslagna plattformar. Därefter måste du öppna ett handelskonto. Plattformen kräver att du lägger in din personliga information och laddar upp ett verifieringsdokument för att följa gällande finansiella bestämmelser.

2

Välj tillgångar

Om du är nybörjare kanske du vill prova demokontot först. Det innehåller virtuella medel som du kan investera för att vänja dig vid plattformen, verktygen, hur du lägger order och mycket mer. Om du vill skapa en riktig portfölj måste du finansiera ditt konto. I vilket fall som helst bör du göra grundliga undersökningar om dina valda tillgångar för att se till att de matchar din handelsstrategi och dina mål.

3

Börja handla

När du har använt en av din mäklares betalningsmetoder för att sätta in medel på ditt handelskonto är du redo att börja handla. Investera i dina valda tillgångar genom att välja dem, lägga till det belopp du vill spendera och klicka på "köp". Transaktionen sker omedelbart så länge du skickar ordern under handelstiderna, beroende på vilken börs tillgången är noterad eller vilken typ av tillgång du har valt.

Vilka är fördelarna med att använda en handelsplattform?

De bästa handelsplattformarna har följande fördelar för handlarna:

 1. Handel via en onlineplattform ger ultimat flexibilitet. Du kan stanna hemma och hantera din onlineportfölj när som helst. 
 2. De flesta handelsplattformar finns som appar för mobiltelefoner. Med andra ord kan du också justera din position på språng. 
 3. Handelsplattformar är fördelaktiga när det gäller snabbhet. Genom handel med ett klick kan du öppna eller avsluta en position omedelbart, eller lägga till en stop-loss-order. Detta kan hjälpa dig att skydda ditt kapital från stora förluster. 
 4. Många viktiga verktyg finns tillgängliga för att hjälpa dig att minska dina risker. Historiska priser kan till exempel hjälpa dig att identifiera mönster och göra fördelaktiga handeln vid rätt tidpunkt. 
 5. Vissa nybörjarvänliga plattformar tillåter handlare att kopiera andra erfarna investerare. Detta kan vara en bra start, särskilt om du är nybörjare eller inte har så mycket tid att handla aktivt.
 6. Handelsplattformar kommer med omfattande utbildningsavsnitt och till och med nyheter relaterade till deras tillgångar. Dessa hjälper dig att öka din kunskap och fatta välinformerade handelsbeslut.

Vilka är nackdelarna med att använda en handelsplattform?

De bästa handelsplattformarna har följande nackdelar för handlare:

 1. Vissa investerare kan riskera sina medel i onödan på grund av bekvämligheten med handelsplattformar på nätet. 
 2. Du kan också begå fel genom att skicka fel order eller göra skrivfel, så se till att du dubbelkollar varje transaktion innan du skickar in den. Även om detta kanske inte är så allvarligt när det gäller små affärer måste du ändå täcka provisioner om så är fallet.
 3. Onlinehandelsplattformar är inte tillgängliga i avlägsna områden eller om du inte har tillgång till internetuppkoppling. 
 4. Tekniska problem, driftstopp, buggar eller opålitliga internetanslutningar kan orsaka förluster, särskilt om du är en daghandlare.

 

Experttips om att välja en handelsplattform

Det är viktigt att se efter diagram och liknande verktyg när du väljer den bästa handelsplattformen för dina behov. Gränssnittet ska vara lätt att förstå och använda, så att du kan genomföra dina analyser snabbt och eliminera gissningar. Det är också viktigt att ha tillgång till olika handelstillgångar eftersom du behöver en diversifierad portfölj för att minska din risk.
- Shams Ul Zoha

Hur väljer man den bästa handelsplattformen?

Att välja den bästa handelsplattformen kan vara en fråga om personliga preferenser. Det finns dock flera allmänna aspekter som du måste ta hänsyn till innan du fattar detta beslut eftersom det kan vara besvärligt att överföra din portfölj till en annan plattform. Låt oss se de viktigaste faktorerna som bör påverka ditt beslut. 

Är handelsplattformen reglerad?

Utan tvekan bör du öppna ett konto hos en reglerad handelsplattform. Se till att du kontrollerar alla relevanta avsnitt, ansvarsfriskrivningar och anmärkningar för att ta reda på om och hur de uppfyller gällande bestämmelser. Om du till exempel laddar upp ditt ID när du registrerar dig indikerar det att det är förenligt med KYC-reglerna (Know Your Customer), som syftar till att hålla dåliga aktörer borta från handelsmiljöer. 

Vilka avgifter och kostnader gäller?

Du bör ta reda på alla avgifter som gäller genom att läsa villkoren innan du öppnar ett konto. Dessa bör också vara relaterade till din handelsstrategi. Du kanske till exempel inte vill betala en avgift för varje transaktion om du är en daghandlare, men du kan acceptera fasta uttagsavgifter. Alternativt kanske du föredrar en avgift per transaktion om du har en buy-and-hold-strategi i stället för att betala regelbundna uttagsavgifter som kan sänka dina regelbundna utdelningsintäkter. 

Vilka enheter kan du använda?

De flesta handelsplattformar finns nu tillgängliga för alla operativsystem, inklusive Windows, Linux, iOS och Android. Du bör kontrollera kompatibiliteten om du föredrar en viss enhet, till exempel din mobiltelefon. 

Vilka tillgångar är tillgängliga för handel på en plattform?

Många handelsplattformar är numera universella, så du kan handla med aktier, obligationer, råvaror, ETF:er och många andra tillgångar. Om du vill ha en specifik typ av tillgång, till exempel kryptovaluta, bör du kontrollera om plattformen har tillgång till den. 

Finns det ett demokonto?

Ett demokonto är användbart om du vill bekanta dig med plattformen innan du riskerar ditt kapital. Detta kan också vara en praktisk funktion för en nybörjare. 

Vad är minimikontot?

Vissa handelsplattformar kräver ingen minsta insättning, men andra kan ha högre gränser. Detta kan vara en betydande begränsning om du är en liten investerare som planerar att handla med penny stocks, till exempel. 

Vilka utbildningsresurser finns tillgängliga?

Väl avrundade handelsplattformar erbjuder också utbildningsresurser. Det kan handla om hur man bäst utnyttjar analysverktygen, hur man förvaltar sin portfölj, tar reda på nyheter och annan information och många fler. 

Finns det hjälp och stöd tillgängligt?

Vissa billiga handelsplattformar kanske inte ger tillgång till omedelbar kundsupport. Du bör kontrollera hur du kan få hjälp om du har problem med ditt konto. Några exempel kan vara en 24/7 hjälplinje, livechatt, e-post och andra. 

Kan jag använda den här från vilken plats som helst?

Numera är det inte förvånande att de flesta investerare förväntar sig ständig tillgång till sina handelskonton. I de flesta fall kan handelsplattformar nås var som helst så länge du har en internetuppkoppling. En del av dem kanske inte är tillgängliga i vissa länder eller regioner på grund av lagstiftning.

Vanliga frågor och svar

 1. Det finns många välrenommerade handelsplattformar. Till exempel är eToro en av de bästa sociala handelsplattformarna som erbjuder prisvärda handelskonton och utbildningsresurser.

 2. Många nybörjarvänliga plattformar ger en smidig upplevelse. Du bör kontrollera om det finns ett demokonto, omedelbar kundsupport och avgifter och provisioner som du måste täcka.

 3. Handelsplattformar erbjuder olika verktyg, från tekniska indikatorer till grundläggande nyheter, som hjälper dig att fatta de bästa handelsbesluten.

 4. Det tar flera minuter att ladda ner en plattform eller app, beroende på din internethastighet och enhet.

 5. Handelsplattformar genererar intäkter genom de avgifter och provisioner som du måste betala för deras tjänster. Du kan till exempel behöva täcka en avgift för varje transaktion eller betala en liten avgift när du sätter in eller tar ut medel.

 6. Handelsplattformar eller online-mäklarplattformar anses vara lika säkra som traditionella mäklarföretag. De måste följa samma regler och använda sträng säkerhetsteknik för att tillhandahålla en säker handelsmiljö för sina användare. Du bör kontrollera alla relevanta avsnitt innan du öppnar ett konto för att kontrollera säkerheten och överensstämmelsen med regelverket.