Home > Jämför > Bästa Hemsidorna för Investeringar

Bästa Hemsidorna för Investeringar

Författare: Jim Mwangi

Med tanke på den senaste pandemin är det många som väljer att handla på nätet, och de bästa investeringshemsidorna gör detta möjligt. Beroende på hur du planerar och genomför dina affärer kan onlineinvesteringar ge en god avkastning. Precis som för de flesta andra investeringar är noggrannhet och en bra strategi en viktig förutsättning för att du ska kunna säkra dina vinster. För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut, presenteras i följande avsnitt de bästa investeringshemsidorna och vad du måste göra för att öppna ett handelskonto.

Vilka Är Fördelarna med att Använda en Investeringshemsida?

Det finns många olika sätt på vilket onlinehandel gynnar investerare, bland annat:

 1. Prisvärdighet - avgifterna som uppstår när du använder en onlinehandelsplattform är betydligt lägre än de provisioner som tas ut av de flesta traditionella mäklare.
 2. Snabbare transaktioner - till skillnad från ett fysiskt mäklarföretag där du måste boka ett möte eller ringa ett telefonsamtal för att påbörja eller avsluta affärer, utförs transaktioner på nätet direkt när det passar dig.
 3. Inga vinklade mäklare - traditionella mäklare ger ibland råd till sina kunder baserat på vad de tror skulle gynna mäklaren mest. På investeringshemsidor kan du fatta beslut utifrån vad du tror är bäst för dig.
 4. Tillgång till avancerad teknik och verktyg - investeringshemsidor ger tillgång till en rad värdefulla, avancerade verktyg som hjälper investerare att analysera marknaderna och få ut det mesta av sin handelsupplevelse.
 5. Fullständig kontroll över din portfölj - du bestämmer själv vilka handelsstrategier som ska användas och hur de ska genomföras. 
 6. Global handel – online handelsplattformar gör det möjligt att köpa och sälja tillgångar på olika marknader över hela världen.

Vad Är en Investeringshemsida?

Onlinehandel gör det enklare än någonsin att investera och potentiellt mer lönsamt. På dessa hemsidor kan du handla med aktier, börshandlade fonder (ETF:er), obligationer och samtidigt göra investeringarna smidiga och enkla. När du handlar på en investeringshemsida kan du enkelt köpa och sälja finansiella produkter och njuta av direkt handläggning. Onlinehandel ger dig fullständig kontroll över dina affärer. 

3 Sätt som Du kan Dra Nytta av en Investeringshemsida 

För det första slipper du spendera tid på att fysiskt besöka ett mäklarföretag eller ringa samtal. Med hjälp av handelsplatser på nätet kan du öppna eller avsluta positioner på olika marknader med ett enda klick. 

För det andra ger online handelshemsidor sina kunder insikter om vad som händer på finansmarknaderna med hjälp av realtidsdata.  Du kan övervaka affärer och tillgångar och få de senaste uppdateringarna om dina valda instrument. 

Slutligen behöver du inte längre vänta i timmar på att dina affärer ska bekräftas. Dessa transaktioner måste dock genomföras under ordinarie handelstid.  Du kan också göra insättningar eller ta ut dina vinster direkt.

Våra Tips på Den Bästa Investeringshemsidan

Covid-19 medförde en så stor ekonomisk osäkerhet att människor började leta efter alternativa inkomstkällor. Följaktligen har det skett ett uppsving för finansiell handel på nätet, och många handelsplattformar på nätet har därför nyligen växt så det knakar. 

Många handelsplattformar framstår som respektabla och pålitliga leverantörer vars verksamhet följer de olika policyer och riktlinjer som fastställts av tillsynsmyndigheterna. Här är våra bästa tips på de bästa hemsidorna för investeringar just nu.

Hur Fungerar Investeringshemsidor?

Flera välrenommerade företag erbjuder onlinehandelstjänster. På deras hemsidor kan du öppna ett konto, sätta in pengar och bestämma vilka finansiella värdepapper du vill köpa och sälja. Att skapa ett konto är en gratis och enkel registreringsprocedur som huvudsakligen innebär identitets- och datakontroll som är utformad för att skydda investerare från bedrägerier. Trots detta får du inga råd om vilka tillgångar du ska köpa eller hur och när du ska placera dina affärer. Du får inte heller någon kompensation om du förlorar pengar när du handlar.

3 Steg för att Använda en Investeringshemsida

1

Öppna ett Konto

Det är enkelt att öppna ett konto. De flesta investeringshemsidor ber om personliga identitetshandlingar och kommer troligen kräva att du bekräftar din identitet genom att ladda upp en giltig legitimation. Detta steg är viktigt för att uppfylla kraven i lagstiftningen. Därefter sätter du in det belopp du vill investera på finansmarknaden.

2

Välj Tillgångar

Vissa onlineplattformar har ett visst minsta belopp som du måste sätta in på ditt konto innan du kan börja handla. När du väl är redo att börja handla finns det olika tillgångar att välja mellan, typiska tillgångar är aktier, ETF:er, obligationer, kryptovalutor, råvaror och valutor. Välj de som passar din handelsstrategi och dina mål.

3

Börja Handla

Nu kan du börja köpa och sälja olika tillgångar på finansmarknaden. Kom ihåg att använda ett demokonto för att öva upp dina handelsstrategier. På så sätt kan du genomföra affärer med hjälp av livekurser utan att riskera dina riktiga pengar. De flesta investeringshemsidor erbjuder också nybörjarvänliga verktyg och resurser, så du bör kontrollera dem innan du gör dina första transaktioner.

Vilka Är Nackdelarna med att Använda en Investeringshemsida?

Några av nackdelarna med investeringshemsidor är:

 1. Snabbare transaktioner kan leda till snabbare kostnader - det räcker med ett klick för att sätta in pengar på ditt konto. Med ytterligare ett musklick utför du en handel. Det är lätt att låta sig ryckas med, vilket gör att du spenderar mer än vad du ursprungligen planerade att investera.
 2. En opålitlig internetuppkoppling kan kosta dig - att handla online innebär att du måste ha en bra och stark internetuppkoppling. Ett avbrott kan potentiellt leda till förluster om du är en aktiv handlare.
 3. Du ansvarar för riskhanteringen - att ha full kontroll över din portfölj innebär att du ansvarar för att hantera riskerna så att du inte förlorar pengar.
 4. Ett enkelt fel kan kosta dig - att inte stänga en handel i tid kan leda till stora förluster. På samma sätt kan andra till synes triviala misstag äta upp dina vinster. Det är bäst att införa robusta riskhanteringsmetoder och hålla sig informerad.

Experttips För att Välja en Investeringshemsida

Med tanke på att du kommer att sätta in dina surt förvärvade pengar på ditt handelskonto bör du använda ett brett utbud av riskhanteringsverktyg och tekniker för att skydda ditt kapital. Tänk på att säkerheten är av yttersta vikt. Du bör kontrollera hemsidans säkerhetsprotokoll och teknik innan du öppnar ett konto. På samma sätt är det viktigt att ordentligt granska hemsidan för onlinehandel för att säkerställa säkerheten och legitimiteten hos dess tjänster.
- Jim Mwangi

Hur du Väljer den Bästa Investeringshemsidan

Det är ganska svårt att hitta en handelshemsida som uppfyller alla krav. Men här är några av de viktigaste kraven för en bra, pålitlig och trovärdig online-mäklare.

Är Investeringshemsidan Reglerad? 

Tillsynsmyndigheter som FCA (Financial Conduct Authority) i Storbritannien ser till att investeringshemsidor är säkra för investerare. Så du bör arbeta med leverantörer som är registrerade och reglerade av välrenommerade företag. 

Vilka Avgifter och Kostnader gäller? 

Genom att minska investeringskostnaderna kommer det att öka lönsamheten i din onlinehandel/investering, men olika mäklare har olika kostnader. Det är dock viktigt att du noggrant analyserar din favoritmäklare för att ta reda på om det finns några dolda avgifter som du kan komma att behöva betala.

Vilka Enheter Kan Du Använda?

Eftersom en investeringshemsida är online måste den kunna erbjuda en realtidsrepresentation av marknaden via de flesta, om inte alla, enheter som folk vanligtvis använder. Detta innebär att du kan hantera ditt konto via din dator, mobiltelefon, surfplatta med mera. 

Vilka Tillgångar Kan du Handla med på Investeringshemsidor?

Den hemsidan du väljer för investeringar bör ge dig tillgång till marknader som passar dina preferenser, t.ex. forex, aktier, CDF, råvaror, ETF:er, index, kryptoämnen och många andra instrument.

Finns Det Ett Demokonto?

Ett sätt att öva och finslipa dina strategier på ett riskfritt sätt är att använda ett demokonto. Kontrollera om din valda investeringshemsida erbjuder denna nybörjarvänliga funktion för att bekanta dig med deras verktyg och funktioner utan att riskera dina surt förvärvade pengar. 

Vad Är Kontots Minimum?

De flesta handelsplattformar online anger ett visst minsta belopp som kunderna måste sätta in. Du bör välja en mäklare som gör det möjligt för dig att starta ett mäklarkonto inom din budget. Du kan också överväga att titta på några rabattmäklare som inte har något minimikonto. 

Vilka Utbildningsresurser Finns Tillgängliga?

Det är otroligt riskabelt att börja handla utan att ha en gedigen förståelse för hur de olika marknaderna beter sig och vilka faktorer som påverkar detta beteende. Därför bör din mäklare tillhandahålla tillräckligt med utbildningsresurser i form av handledning, videor eller personliga utbildningstillfällen för att hjälpa sina kunder att växa.

Finns Det Hjälp och Stöd Tillgängligt? 

Förutom att ge tillgång till kundsupport via telefon erbjuder de bästa investeringshemsidorna snabba svar via e-post och chatt. Eftersom onlinehandel är mycket tidskänslig bör din handelsplattform erbjuda snabb och proaktiv support som är tillgänglig dygnet runt.

Kan Jag Använda Det Här Varsomhelst?

En bra handelshemsida erbjuder en flexibel, bekväm och lättillgänglig plattform, oavsett var handlaren befinner sig geografiskt. Observera dock att tillgången till hemsidan är beroende av hur stark din internetuppkoppling är.

Vanliga frågor och svar

 1. Handlare bör endast arbeta med handelsplattformar som är registrerade och reglerade av välrenommerade och väletablerade myndigheter som den brittiska Financial Conduct Authority (FCA).

 2. Det är viktigt för nybörjare att samarbeta med en mäklare som erbjuder rätt stöd och verktyg för att hjälpa dem att växa och bli framgångsrika handlare/investerare.

 3. Premiumhandelshemsidor har en rad verktyg och instrument som kunderna kan använda för att planera och genomföra sina olika handelsstrategier.

 4. Det går snabbt och enkelt att registrera sig. Allt du behöver göra är att lämna några uppgifter och verifiera din identitet.

 5. De avgifter som öppet anges på de flesta handelssidor är marginella - de flesta uppgår till mindre än 1% av det handlade beloppet. Dessa kan komma i olika former, till exempel transaktionskostnader eller avgifter i samband med insättningar och uttag, beroende på vilken investeringshemsida du väljer.

 6. Ja, de flesta investeringshemsidor som upprättats av reglerade mäklare är helt säkra. Du bör dock alltid kontrollera deras rykte och legitimitet och se till att de är registrerade hos relevanta tillsynsmyndigheter innan du lämnar dina personuppgifter.