Home > Jämför > Hotellaktier
Börja handla med eToro

Bäst hotellaktier att köpa 2022

Författare: Emmanuel Ekwomadu Uppdaterad: Jan 21, 2022

Ett hotell är ett företag som erbjuder logi, måltider och andra tjänster i utbyte mot pengar. Hotell tjänar framför allt resande eller turister, men lokalbor kan också använda dem. Hotell erbjuder privata rum, som nästan alltid har egna badrum.

Hotell tjänar pengar genom att ta betalt för sina tjänster, så kvaliteten hos tjänsterna och antalet gäster som regelbundet använder deras tjänster är nyckeln till deras inkomster. Därför kan händelser som minskar resande och turism, som terroristattacker (11:e September 2001) och coronavirus-pandemin 2020 påverka hur hotellaktier presterar.

I denna guide förklarar vi hotellindustrin och hur du kan investera i hotellaktier. Vi erbjuder också vår top 10 över bästa hotellaktier att köpa.

Var kan jag köpa hotellaktier?

Hotellaktier som handlas offentligt finns tillgängliga för alla potentiella handlare och investerare genom aktiemäklare eller handelsplattformar online. Det kan vara svårt för en ny handlare att hitta de bästa mäklarna eftersom det finns så många mäklare på marknaden. Därför har vi tagit fram en lista över några av de bästa mäklarna baserat på courtage, regleringsstatus, och andra unika funktioner.

1
Marriott International (MAR)
Användarbetyg
10
Världens största hotellkedja
Ett börsvärde på 47.48B dollar.
NASDAQ noterat bolag
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Travel + Leisure Co (TNL)
Användarbetyg
9.3
Tidigare känd som Wyndham Destinations Inc.
Framträdande aktör inom Vacation Ownership sektorn.
9.48B dollar i intäkter under 2019.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
InterContinental Hotels Group (IHG)
Användarbetyg
8.7
Äger varumärken som Holiday Inn och Regent Hotels
Aktien är listad på börserna LSE och NYSE
Grundades 1777
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Hyatt Hotels (H)
Användarbetyg
8.5
Portfölj av ca. 950 hotell i 67 länder
Ett börsvärde på 8.63B dollar.
NYSE noterat börsbolag
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Hilton Hotels (HLT)
Användarbetyg
7.9
Grundades 1919
IPO 2013
Bolaget har goda kontantreserver.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Överblick över hotellindustrin

Hotellindustrin är en del av gästgivar-industrin som fokuserar på gästers boende och logi. Detta inkluderar hotell och andra företag som erbjuder någon form av övernattningsmöjligheter, som motell, värdshus, pensionat, och resorts.

Värdshus är mindre än hotell och erbjuder tillfälligt boende, ofta tillsammans med mat och dryck. Ett motell erbjuder boende över natten för motorister och erbjuder rum som ofta har direkt tillgång till en öppen parkeringsplats. De finns ofta bredvid vägar.

Pensionat är ofta privathus som har konverterats för att erbjuda logi för gäster. Ofta är gästutrymmet helt separat från där ägarna bor och sköts på en basis av självbetjäning.

En resort är ett stort kommersiellt etablissemang som ofta består av hotell och en mängd extra tjänster och bekvämligheter på plats. Det erbjuder logi, restauranger, barer, underhållningsval, fritidsaktiviteter, och affärer som gäster har tillgång till utan att behöva lämna området.

Även för rena hotellföretag kan de exakta funktionerna och tjänsterna gästerna erbjuds variera mycket från ett hotell till ett annat. Generellt försöker hotell attrahera en specifik typ av kunder genom dess priser, marknadsföring, och utbudet av tjänster de erbjuder. Många hotellföretag vars aktier handlas med offentligt är kedjor, med många hotell i olika städer runt om i världen.

Uppgången av Airbnb har påverkat hotellindustrin påtagligt, precis som Uber störde taxiindustrin. Hotellägare kämpade med att anpassa sig efter den stora påverkan av Airbnb när coronavirus-pandemin slog sig ner på hela rese-, turism- och gästfrihetsindustrierna.

Under vilka timmar kan man handla med hotellaktier?

Precis som andra aktier handlas hotellaktier på de större aktiebörserna runt om i världen, så handelstimmarna varierar beroende på börs. På den brittiska marknaden handlas aktier vanligtvis mellan 8:00 och 16:30 när London Stock Exchange är öppen. US equity market (Börserna NYSE och Nasdaq) är öppna mellan 9:30 och 16:00 eastern time. Däremot kan handel även sträcka sig in i after-hours (perioden efter att marknaden har stängt för dagen) och per-market (innan marknaden öppnar) tack vare tillgängligheten av elektroniska kommunikationsnätverk (ECN).

En del privata hotellaktier handlar over-the-counter genom ett mäklarnätverk i stället för genom de centraliserade börserna. Marknadstiderna beror på marknadsplatsen för OTCn.

Hur handlar och investerar man i hotellaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Det finns olika online- och offlinemäklare tillgängliga, och du kan enkelt öppna ett konto hos någon av dem. För att öppna ett konto behöver du ange din e-postadress, postadress, och fullständigt namn. De flesta reglerade mäklare har en “know your customer” (KYC)-policy så du behöver uppge någon form av identifikation (t.ex. körkort) och bevis på boende (t.ex. en elräkning som inte är äldre än 3 månader).

2

Välj hotellaktier

Mäklarens plattform kommer lista vilka hotellaktier du kan handla med. Om du önskar investera långvarigt bör du uppmärksamma ett företags fundamentals. Om du handlar kortsiktigt bör du använda en teknisk analys. Oavsett vilken metod du väljer bör du alltid vara noggrann innan du väljer hotellaktier att handla med. Jämför andelen med dess jämlikar och kolla på dess prishistorik innan du köper andelen.

3

Utför din handel

När du valt vilken hotellaktie du vill köpt, klickar du på köp-knappen. Kom ihåg att hantera risker genom att sätta nivåer för stop-loss eller take-profit. Håll koll på dina aktieinnehav och följ nyheter som potentiellt kan påverka aktiens pris.

Top 10 hotellaktier att köpa

Baserat på flera parametrar, som de nuvarande och förväntade ekonomiska förutsättningarna, ledningens planer, strategier, och marknadskapital har vi tagit fram en lista över de 10 bästa hotellaktierna 2021:

 1. Choice Hotels (NYSE: CHH)
 2. Hyatt Hotels (NYSE: H)
 3. Hilton Hotels (NYSE: HLT)
 4. Marriott International (NASDAQ: MAR)
 5. Wyndham Hotels & Resorts (NYSE: WH)
 6. Trivago NV (NASDAQ:TRVG)
 7. Extended Stay America Inc.: (NYSE: STAY)
 8. MGM Hotels & Resorts (NYSE: MGM)
 9. Las Vegas Sands Corp. (NYSE: LVS)
 10. InterContinental Hotels Group (NYSE: IHG)


1. Choice Hotels (NYSE: CHH)

Choice Hotels är en av världens största franchisetagare med ett marknadskapital på $5,5 miljarder i februari 2021. Hotellkedjan har fler än 7 100 hotell belägna i över 40 länder. Till skillnad från deras konkurrenter har deras aktie återhämtat sig tämligen väl från påverkningen av coronavirus-pandemin tack vare det ökade intresset från investerare efter nyheten om ett vaccin. Andelar i CHH hade en avkastning på 12,31% under de tre månaderna fram till februari 2021.

2. Hyatt Hotels (NYSE: H)

Hyatt Hotels Corporation är ett företag inom gästfrihet som utvecklar, äger, sköter, och franchising av hotell, resorts, och andra egendomar. Företaget har ett marknadskapital på $7 miljarder i februari 2021. Företaget sätter sig redan i position för när ekonomin öppnar upp helt igen. De annonserade nyligen en expansion av deras lyxmärke Alila i USA till följd av Alila Napa Valleys förvärv i Kalifornien. Andelar i Hyatt hade en avkastning på 29% de tre månaderna fram till februari 2021.

3. Hilton Hotels (NYSE: HLT)

Hilton är ett gästeri-företag som äger flera hotell under olika varumärken. I februari 2021 hade denna globala hotellkedja $30,7 miljarder i marknadskapital. Då 56% av amerikaner förväntar sig att resa för nöje under 2021 så är de flesta erfarna investerare överens om att Hilton borde återhämta sig snart. Hiltons andelar har återhämtat sig med 17% mellan november 2020 och februari 2021.

4. Marriott International (NASDAQ: MAR)

Marriott fungerar som en hotellfranchiser och manager. Företaget hade ett marknadskapital på $41,5 miljarder i februari 2021. De flesta investerare håller med om att Marriott inte bara är ett bra drag i handeln för återhämtning utan också att företagets affärsmodell gör dem till en långvarig investering. Detta förklarar varför aktien blev uppgraderad av analytiker på Jefferies. Marriott-andelar gick upp med 29,2% under de tre månaderna fram till februari 2021.

5. Wyndham Hotels & Resorts (NYSE: WH)

Wyndham är en global hotellfranchiser som hanterar en portfölj av 20 hotellvarumärken. Företaget finns i över 90 länder och hade ett marknadskapital på $5 miljarder i februari 2021. Företagets budgetdrivna modell gör dem till något värt att överväga. Andelar i WH har hämtat sig med 19% mellan november 2020 och februari 2021.

Experttips för att investera i hotellaktier

Var noga med att göra din forskning genom att använda fundamental analys så att du kan välja de hotellaktier som har de mest lönsamma affärsmodellerna. Men glöm inte bort den tekniska analysen. Det kan vara bättre att köpa efter en priskorrektion, men du kan också köpa breakouts. Glöm inte att använda regler för riskhantering: placera inte mer än 2% av ditt kapital på varje trade, och använd stop-losses eller vinstmål.
- Emmanuel Ekwomadu

Varför investera i hotellaktier?

Den dramatiska nedgången i globala resor och turism som Covid-19-pandemin orsakade en kraftig belastning på hotellindustrin. Trots denna stora påverkan kommer det alltid finnas ett behov av hotell.

Hotellaktier kommer dra nytta av återöppnandet av ekonomin då folk kommer vilja ta tillbaka den tid som tagits av pandemin. Företag för underhållning och fritid har rapporterat en stor uppgång i bokningar inför sommarsäsongen 2021, vilket gör hotellaktier populära bland investerare och traders (tack vare deras nuvarande låga pris).

Vanliga frågor och svar

 1. Ja. De flesta ansedda plattformar kommer insistera på verifiering av identitet genom “know your customer” (KYC) procedurer. Dessa regler hjälper att erbjuda en säker miljö för användarna.
 2. Du kan säkra ditt konto genom att använda tvåfaktors-verifiering (2FA) och andra metoder. Använd bara reglerade mäklare/plattformar för att minska risken för bedrägeri och dela aldrig ditt kontos lösenord med någon.
 3. Handla med en summa du har råd att förlora, och riskera inte mer än 2% av ditt kapital på varje trade. Använd dig av stop-loss och take-profit ordrar för att se till att du inte förlorar mer än du vill riskera. Det är också en bra idé att träna med ett demokonto först, så att du vänjer dig vid handel innan du går live.
 4. Det beror på mäklaren. De flesta mäklare låter dig bara handla under marknadstimmarna men kolla hos plattformen om de erbjuder after-hours-tjänster. De flesta plattformar erbjuder ett smalt fönster för att köpa/sälja innan marknaden öppnar och efteråt.
 5. Ja. De flesta länder anser att vinster från handel är taxerat. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.
 6. Ja. De flesta mäklare har ett krav på minsta insättning, men det varierar mellan plattformar, så kolla med din mäklare innan du handlar.