Home > Jämför > Internationella ETF:er
Börja handla med eToro

Bästa internationella börshandlade fonderna (ETF) att köpa 2022

Författare: Mauricio Carillo Uppdaterad: Jan 21, 2022

Exchange-traded funds (ETFer) är en stor del av marknaden.

Enligt Investopedia gick över $200 miljarder in i ETFer under första terminen av 2020, och året innan gick det in $326 miljarder (vilket är den nästa högsta summan någonsin). Det är föga förvånande eftersom ETFer innebär diversifiering av andelsfonder till potentiellt lägre avgifter (då de generellt inte är aktivt skötta) och kan köpas och säljas under handelstimmarna precis som aktier.

I denna guide tar vi oss en titt på en del av de tillgängliga ETFerna som investerar i tillgångar runt om i världen.

Var kan jag handla med internationella ETFer?

Mäklaren är en medlare mellan dig och marknaden. Men vad kännetecknar en bra nätmäklare?

Vi anser att den bästa mäklaren måste vara reglerade, genomskinlig om sina priser (inklusive insättnings- och uttags-avgifter), svara snabbt på frågor från kunder, och erbjuda rikligt med utbildningsmaterial. Vi har gjort det enklare för dig att hitta rätt nätmäklare genom att lista några åt dig.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en internationell ETF?

En ETF representerar en samling av aktier (eller andra tillgångar) som du kan köpa andelar av på samma sätt du skulle köpa andelar av en enskild aktie. Du kan köpa och sälja när som helst under handelstimmarna, vilket gör ETFer annorlunda än andelsfonder som bara värderas - och köps/säljs - en gång per dag.

Här definierar vi en internationell ETF som en som investerar i regioner i världen utanför USA, Storbritannien, och Europa.

Investera i internationella ETFer i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Först behöver du öppna ett konto hos en mäklare som uppfyller dina behov vad gäller rykte, courtage, och (det viktigaste) om de låter dig handla med ETFer. Att fylla i onlineansökan kan göras på några minuter och - beroende på identifikations-kraven - kan du börja investera så fort du satt in lite pengar.

2

Välj internationella ETFer

Din mäklare listar de ETFer som finns tillgängliga för dig att köpa. Du kanske kan filtrera denna lista eller söka efter namnen vi har tagit med i denna guide. För varje ETF på listan bör du kunna komma åt diagram över priset och annan information, men du kan också kolla på ledande finansiella hemsidor för mer detaljer.

3

Utför ditt köp

När du är redo att köpa kan du ange storleken på din investering eller storleken på din insats om du tradear en ETF på en plattform för spread betting eller CFD. Du kan oftast köpa direkt till marknadspriset, eller placera en order att köpa när priset faller till vad du skulle vilja betala per andel.

Bäst internationella ETFer att köpa nu

Vi har tagit fram en lista över de tio bästa internationella ETFerna att köpa baserat på dess goda likviditet, tidigare prestationer, och ett starkt team.

 1. Vanguard FTSE Emerging Markets ETF
 2. Invesco China Technology ETF (NYSEARCA: CQQQ)
 3. Schwab Emerging Markets Equity ETF (NYSEARCA: SCHE)
 4. Schwab International Equity ETF (SCHF)
 5. iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond ETF
 6. Loncar China BioPharma CHNA
 7. Vanguard FTSE Developed Markets ETF VEA
 8. iShares Currency Hedged MSCI Emerging Markets ETF - HEEM
 9. KraneShares MSCI One Belt One Road ETF - OBOR
 10. Goldman Sachs ActiveBeta Emerging Markets Equity ETF - GEM

1. Vanguard FTSE Emerging Markets ETF - VWO

VWO följer framväxande marknadsaktier. Den inkluderar länder som Hong Kong, Taiwan och Indien. Den kan fortsätta öka till följd av den svaga dollarn. Under 2020 växte denn ETF med 15,32%.

2. Invesco China Technology ETF - CQQQ

CQQQ ETF investerar i kinesisk teknik. Den har en hanteringsavgift på 0,70% och avkastning på eget kapital (ROE) på 13,85%. Gemensamt med många teknik-orienterade börser som American Nasdaq index har denna ETF mer än dubblerat i värde mellan mars 2020 och februari 2021 men har sedan börjat falla tillbaka.

3. Schwab Emerging Markets Equity ETF - SCHE

SCHE ETF är dedikerad till framväxande marknader, undantaget Sydkorea. Om man räknar med denna ETFs motståndskraft, risk, och möjligheter har den ett ESG Fund Rating-poäng på BBB. Detta placerar den i mitten av spektrat.

4. Schwab International Equity ETF - SCHF

SCHF valdes ut av analytiker till den bästa ETFen för den vanliga investeraren i ett marknadssegment. Den innehåller internationella aktier, inklusive kanadensiska, men undantaget Sydkorea och en del andra small-cap-aktier. Den har mindre spread än sina konkurrenter, och högre YTD-avkastning, och bör få en fördel av den svaga amerikanska dollarn.

5. iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond ETF - EMB

Denna ETF är inkorporerad i USA men - som namnet antyder - investerar i framväxande marknader. Den har 542 innehav i skrivande stund, och växte med 5,48% under 2020 trots coronavirus-pandemin. EMB tenderar att öka när dollarna faller.

Experttips för att investera i internationella ETFer

Ett av de viktigaste tipsen för lyckad handel med internationella ETFer är att förstå dina handelsmål och hur mycket pengar du genuint kan ha råd att förlora om marknaderna går i botten. Kunskap är också allt, så lär dig hur din valda ETF reagerar på händelser i världen så som en ökning eller minskning av dollarn.
- Mauricio Carillo

Varför handla med ETFer?

ETFer är öppna handelsbara fonder som sprider ut din risk över flera olika aktier och andra tillgångar, men detta gör dem inte riskfria. Till skillnad från traditionella andelsfonder kan du köpa och sälja ETF-andelar när som helst under handelstimmarna.

Vanliga frågor och svar

 1. Varför välja bara en? Du köper andelar i en ETF på samma sätt som du skulle köpa andelar i ett företag, så du kan diversifiera dig ytterligare genom att köpa mer än en ETF. Gör dina val från vår lista, tillsammans med dina egna efterforskningar.
 2. Det beror på när du ställer den frågan. Om du tror att världsekonomin kommer fortsätta öppnas upp efter coronavirus-pandemin kan det vara ett bra tillfälle att investera i en internationell ETF.
 3. Både Main Street och Wall Street-investerare kan köpa och sälja internationella ETFer. Som en “Main Street”-investerare köper du ETFer via en mäklare. Troligtvis en nätmäklare.
 4. En andel är en enhet av företagsaktier medan en ETF är en samling av aktier som kan köpas eller säljas som en enskild enhet.
 5. Eftersom ETFer köps och säljs som aktier är de inte lika mystiska som en del av de mer exotiska handelsbara finansiella instrumentet så som optioner. Den andra fördelen är den inneboende diversifieringen till skillnad från att inneha en enskild aktie.
 6. Enligt Statista var summan av tillgångar hanterade av ETFer 2018 runt $6,18 biljoner. Mer än 5000 ETFer handlas över hela världen.