Home > Jämför > Bästa investeringsplattformen

Bästa investeringsplattformen

Författare: Alice Wanjiku

Vi kan alla hålla med om att vi handskas med en global pandemi som har upphävt våra vanliga liv. På grund av restriktioner i förflyttning och mänsklig interaktion har många företag tagit ett steg tillbaka medan andra har stängt ner helt. Detta har resulterat i minskade inkomster och därför ett behov att tjäna lite extra på annat håll för att gå runt.

Det är här vi kommer in och hjälper folk att ta informerade beslut om var, när och hur de ska investera. På senaste tiden har den ökade volatiliteten och ändlösa val av företag för nätmäklare skapat ett behov av en oberoende guide över de bästa investeringsplattformarna.

Våra val av de bästa investeringsplattformarna

Det är viktigt att notera att det inte finns någon perfekt plattform. Det beror på hur enkelt det är att öppna ett konto, investeringsinstrument, vilken sorts kundsupport som förväntas, utbildande material som tillhandahålls, och minsta insättning och uttagskrav. Baserat på dessa faktorer är vi övertygade att tabellen nedan innehåller den mäklare som passar dina specifika investeringsbehov.

Vad är en investeringsplattform?

En investeringsplattform är en nättjänst som tillåter individer och firmor att sälja, köpa och hålla finansiella tillgångar. Innan internet var lika utbrett behövde individer ringa sina mäklare för att lägga in en order i systemet, vilket var en ganska långsam process. Sedan K. Aufhauser & Company etablerade den första investeringsplattformen online 1994 har utrymmet för investeringar bara växt och växt.

De största spelarna i industrin när det kommer till investeringar är de stora bankerna, hedge funds och andra institutionella investerare. Privata handlare kan inte köpa och sälja direkt. Däremot tillåter nätmäklare nu privata handlare att få tillgång till den tidigare otillgängliga investeringsindustrin.

Förutom att köpa och sälja kan investeringsplattformar låta investerare att analysera rörelser på den finansiella marknaden, övervaka sina konton och portföljer, och utvärdera risker som hör till en särskild investering.

3 sätt du kan dra nytta av en investeringsplattform

Förutom den uppenbara anledningen att du kan investera när det passar dig bäst innebär en investeringsplattform, så länge du har tillgång till internet, tre viktiga fördelar. Först och främst är val och variation i stort sett oändligt med nätmäklare. Investerare får tillgång till en samling investeringsinstrument som bidrar till diversifiering av en portfölj.

Sen har du total kontroll över dina tillgångar och kan investera dem när det passar dig för att uppnå dina finansiella mål. Att kunna övervaka ditt konto 24/7 innebär också att du kan justera dina investeringar utan fördröjningar eller mellanhänder.

Till slut är investeringsplattformar en administrativ mittpunkt för alla dina tillgångar. Detta innebär att du har tillgång till hela din portfölj, vilket gör att du kan utföra jämförelser och hantering.


3 steg till att använda en investeringsplattform

1

Öppna ett konto

När du bestämmer dig för den ideala investeringsplattform, se till att de instrument du är intresserad av finns tillgängliga. Se också till att plattformen passar för dina specifika finansiella förmågor, det vill säga att minsta insättning ligger inom din budget och gränsen för minsta tillåtna uttag, samt att alla andra avgifter är rättvisa jämfört med standarden inom industrin.

2

Välj tillgångar

Innan du ger dig ut i investeringsvärlden, kom ihåg att mäklaren inte ger några investeringsråd. Därför behöver du välja en plattform som tillhandahåller användbar information och verktyg för marknadsanalys och ett demokonto att träna med. Demokonton tillåter användare att lära sig hur marknaden fungerar och utveckla investeringsstrategier utan att faktiskt riskera sina pengar.

3

Utför din handel

När du gjort dig bekväm med hur marknaden fungerar och du har en investeringsstrategi är det dags att finansiera ditt riktiga konto och börja investera. För att finansiera ditt nya konto behöver du använda en av de tillgängliga metoderna för insättning för att föra över ditt investeringskapital. När mäklaren accepterat insättningen och pengarna dyker upp på ditt konto kan du ställa in din föredragna metod för uttag och hur ofta. Nu kan du utföra din första handel.

Hur fungerar investeringsplattformar?

Investeringsplattformar är en onlinetjänst som tillhandahåller köp, försäljning och hållande av finansiella instrument. Plattformar fungerar som en administrativ enhet som ger investerare en chans att hålla ett öga på alla sina instrument.

Plattformar ger också investerare tillgång till tillgångar som annars inte är tillgängliga utan en mäklare. Förutom detta tillhandahåller de flesta investeringsplattformar information om instrument och ekonomiska nyheter som kan påverka prissättning. Mäklare kan antingen ta ut en procentuell avgift eller en fast avgift för vissa av sina tjänster, så som att utföra transaktioner, insättningar och uttag, med mera.

Vilka fördelar finns det med att använda en investeringsplattform?

 1. Direkt tillgång till en stor samling av investeringsinstrument.
 2. Ett enda administrativt verktyg för investeringar av hela din portfölj.
 3. Total kontroll över ditt konto och tillgångarna med övervakning i realtid.
 4. Variation i valet av investeringsinstrument som finns tillgängliga för handel.
 5. Kostnadseffektivitet då vissa investeringsplattformar erbjuder skattefria fördelar.
 6. Tillgång till utbildning inom investering, resurser och relevanta nyheter.

Vilka är nackdelarna med att använda en investeringsplattform?

 1. Fel i tekniken har orsakat ofantliga förluster. Investeringsplattformar förlitar sig helt på datorer och internetuppkoppling för att hålla koll, och buggar i dessa kan resultera i förluster.
 2. Investerares intressen i kortsiktiga vinster kan innebära att de blir beroende av dessa plattformar på grund av deras lätta tillgänglighet.
 3. För snabba beslut är också möjliga vilket kan leda till stora förluster på grund av hävstångs-transaktioner. Det är alltid viktigt att ha bra strategier för riskhantering.
 4. Tillgång till investeringsplattformar kan vara svårtillgängliga i avlägsna områden utan stabil internetuppkoppling.

Experttips för att välja investeringsplattform

Kom ihåg att investeringar via en nätplattform måste utföras efter noga undersökningar av den valda tillgången. Minska dina förluster genom att ha en diversifierad portfölj, investera bara kapital du är villig att risker, och ta reda på allt om avgifter och courtage innan du väljer rätt investeringsplattform.
- Alice Wanjiku

Hur du väljer den bästa investeringsplattformen

Vilka faktorer bör du överväga när du väljer en investeringsplattform för att försäkra dig om att dina hårt förvärvade pengar är säkra? Kolla in de följande avsnitten för att ta reda på vilka aspekter du behöver hålla i åtanke så att du kan välja den bästa investeringsplattformen för dina behov.

Är investeringsplattformen reglerad?

En reglerad plattform innebär att mäklaren verkar lagligt, och att det finns hjälp om det uppstår missförstånd. Kontrollera giltig reglering innan du registrerar dig på någon plattform, eller välj en av våra rekommenderade plattformar så att du känner dig säker.

Vilka courtage och avgifter finns?

Kontrollera att det inte finns några dolda avgifter och att kostnaden för att använda plattformen är inom din budget. Kostnaden för att investera ska inte äta upp dina vinster.

Vilka enheter kan du använda?

Du bör ha möjlighet att göra investeringar och övervaka din portfölj på ett för dig enkelt sätt. Välj därför en investeringsplattform som finns tillgänglig på datorn och de handhållna enheter du vill använda.

Vilka tillgångar går att handla med på investeringsplattformen?

En investeringsplattform bör inte förhindra dina möjligheter att skapa en diversifierad portfölj. Den bör ha en stor mängd olika instrument tillgängliga för handel.

Finns det ett demokonto?

Demokonton låter dig utveckla dina strategier för investering och förstå hur marknaden fungerar. Om du är en nybörjare bör denna aspekt vara ett viktigt kriterium när du välja den bästa investeringsplattformen för dina behov. Ett demokonto är ett bra sätt att träna med virtuella pengar innan du använder dina egna hårt förvärvade pengar.

Vad finns det för kontominimum?

Du kan inte använda en investeringsplattform vars kontominimum är högre än din budget. Se till att du kontrollerar detta krav innan du öppnar ett konto för att spara tid. Det finns också plattformar som inte har någon minsta insättning, medan andra kan kräva en högre summa.

Vilka utbildande resurser finns tillgängliga?

För att växa din investering när marknadens dynamik ändras krävs tillgång till information och andra utbildande resurser. De bästa plattformarna bör tillhandahålla enkelt tillgänglig information relaterad till dina valda tillgångar.

Finns det hjälp och support tillgänglig?

Kundsupport bör vara tillgänglig 24/7 och på olika sätt. Svarstiden på dina frågor bör också vara resonlig.

Kan jag använda den från var som helst?

De bästa plattformarna tillåter sina användare tillgång till deras konton från var som helst. Allt du behöver är en stabil internetuppkoppling. Däremot kan lokala regler innebära att vissa investeringsplattformar inte är tillgängliga i vissa länder.

Vanliga frågor och svar

 1. Det finns flera välrenommerade plattformar nu för tiden. Några av dem är MetaTrader, cTrader och eToros sociala handelsplattformar.

 2. Många börjar använda MT4 eftersom den har ett gränssnitt som är enkelt att använda. Samtidigt finns det många andra plattformar som erbjuder en smidig upplevelse och demokonto, inklusive eToro.

 3. Investeringsplattformar erbjuder analytiska verktyg som hjälper handlare att ta informerade beslut. De flesta plattformar erbjuder samma generiska handelsverktyg med möjligheten att skapa dina egna eller kombinera de som redan finns.

 4. Det tar flera minuter att ladda ner och installera en investeringsplattform, beroende på din internetuppkopplings hastighet.

 5. En investeringsplattform tjänar pengar med flera olika metoder. Till exempel kan den ta ut avgifter när du placerar en order, tar ut eller sätter in pengar, med flera.

 6. Investeringsplattformar sköts av reglerade mäklare. Tack vare detta anses de lika säkra som traditionella investeringsmetoder, så som konventionella mäklarfirmor. Du kan också kolla upp plattformens informationssidor för att lära dig mer om hur de är reglerade, vilken säkerhetsteknik de använder, och andra aspekter.