Home > Jämför > Kortsiktiga aktier

Bästa kortsiktiga aktier att köpa 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Att investera är i allmänhet inte ett bli-rik-snabbt-metod. Det är vanligtvis en process som lönar sig på lång sikt men kräver ansträngning, tålamod och engagemang i ett tidigt skede. Men marknaden erbjuder alltid kortsiktiga möjligheter, som både handlare och långsiktiga investerare inte kan ignorera. Investerare och handlare deltar på marknaden för att tjäna pengar, och kortsiktiga aktier ger möjligheter att göra snabba vinster och öka portföljens avkastning. Med bakgrund av detta har vi skapat en lista över kortsiktiga aktier att köpa 2021.

Vad är kortsiktiga aktier?

Termen ”kortsiktig”, har olika betydelser i aktiehandel. Medan de flesta tror att kortvarig handel innebär att inneha en aktieposition i ett år eller mindre, så ser andra "kort sikt" som två år eller mindre. Vi väljer dock att hålla oss till ett års tidsram. Kortsiktiga aktier är mestadels momentum eller cykliska aktier. Momentum betyder här att marknadssentimentet kan gynna köp av aktien för närvarande - till exempel hade GameStop och AMC mycket momentum under den sista veckan i januari 2021.

Det kan också vara cykliska aktier, det vill säga aktier som presterar bra under vissa säsonger på grund av en ökad efterfrågan - till exempel detaljhandelsaktier upplever en försäljningsboom mot slutet av året och naturgas under vintern. Som investerare måste du kunna skilja mellan långa och korta aktier. Att inte kunna skilja mellan de två kan påverka avkastningen på din portfölj.

Hur handlar jag med och investerar i kortsiktiga aktier?

1

Öppna ett handelskonto

Innan du börjar investera i kortsiktiga aktier måste du öppna ett handelskonto hos din valda mäklarplattform. Detta är en relativt enkel process som bara tar några minuter att genomföra - välj ett användarnamn, välj ett lösenord och ange en emailadress eller telefonnummer. Efter detta måste du ange viss identifikation för att verifiera ditt konto, till exempel ett giltigt pass eller körkort.

2

Välj kortsiktiga aktier

När ditt handelskonto är fullt aktiverat kan du lägga till medel med ett betalkort eller kreditkort. Dessa insättningar har sällan avgifter, men det är alltid värt att kontrollera när du väljer vilken mäklare du planerar att använda. När detta är gjort kan du navigera till aktiehandelns sida och välja de korta aktier du väljer. Om du har några frågor, konsultera livehjälpschatten eller vanliga frågor på plattformen.

3

Placera din handel

Slutligen, om du är nybörjare, är det värt att använda demokontot innan du gör någon verklig handel. Dessa övningsarenor låter dig få en känsla för plattformen och bli bekväm med handelsmekanismerna, liksom de unika tjänsterna och funktionerna som finns. När du väl känner dig säker kan du komma igång genom att köpa dina undervärderade aktier och andra utvalda tillgångar.

Var kan jag handla kortsiktiga aktier?

Kortsiktiga aktier handlas på olika börser på den amerikanska aktiemarknaden, och andra utbyten runt om i världen, så att de är tillgängliga för alla handlare och investerare. I vilket fall som helst, för att handla dem behöver du använda tjänsterna hos en professionell mäklare som kommer att ansluta dina beställningar till börserna där aktierna handlas. Du måste vara aktsamhet och välja den mäklare som kan hjälpa dig att uppnå dina handelsmål. Vi har listat de bästa mäklarna i tabellen nedan.

1
Coinbase (COIN)
Vår poäng
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Apple (AAPL)
Vår poäng
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
3
Biogen (BIIB)
Vår poäng
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
4
NVIDIA (NVDA)
Vår poäng
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
5
Amazon (AMZN)
Vår poäng
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA

Topp 10 korta aktier att handla

Här är vår lista över de 10 bästa kortsiktiga aktierna för 2021:

 1. Simply Good Foods (NASDAQ: SMPL)
 2. Accel Entertainment (NYSE: ACEL)
 3. Walgreens Boots Alliance (NYSE: WBA)
 4. Constellation Brands (NYSE: STZ)
 5. Dollar General (NYSE: DG)
 6. Procter & Gamble (NYSE: PG)
 7. T-Mobile (NASDAQ: TMUS)
 8. NextEra Energy Inc. (NYSE: NEE)
 9. IQvia Holdings (NYSE: IQV)
 10. Progressive Corp. (NYSE: PGR)

1. Simply Good Foods (NASDAQ: SMPL)

Simply Good Foods Company är ett mat- och dryckesföretag i Colorado med ett marknadsvärde på 2,9 miljarder dollar. Företaget hade ett imponerande kvartal med ett resultat på 0,29 USD per aktie och slog analytikernas uppskattning på 0,20 USD per aktie. Denna starka tillväxt drivs av företagets förvärv av Quest Nutrition. Under de senaste tre månaderna har aktierna i SMPL returnerat 43%. Aktien ser ganska prisvärd ut, vilket gör det till ett bra köp för fyndjägare.

2. Accel Entertainment (NYSE: ACEL)

Accel Entertainment, Inc. installerar, underhåller och driver videospelterminaler på auktoriserade platser som inte är kasinon, såsom restauranger, närbutiker, barer eller lastbilstopp. Företaget på 984,2 miljoner dollar led under pandemin men ser ut att vinna på att återupptagandet av ekonomin när människor börjar delta i utomhusaktiviteter. Under första kvartalet 2020 ökade hedgefonder och institutionella investerare med tjur-artade positioner på ACEL med cirka 20% från föregående kvartal.

3. Walgreens Boots Alliance (NYSE: WBA)

Walgreens Boots Alliance, Inc. är ett hälso- och skönhetsföretag med ett börsvärde på 43,4 miljarder dollar. Denna aktie har ett rekord av underpresterande S&P 500, även om det tar sig upp igen just nu. Intäkterna ökade med 6% på årsbasis, driven av ökningen av medvetenhet om hälsa hos allmänheten, som gjorde att efterfrågan på läkemedel och läkemedel ökade. Walgreens aktier har returnerat 34% under de senaste tre månaderna.

4. Constellation Brands (NYSE: STZ)

Constellation Brands är en producent och distributör av premiumöl, vin och sprit. Företaget på 41,8 miljarder dollar hade ett imponerande år 2020 på grund av ökningen av sprit under pandemin. Företaget ökade omsättningen med 12% under tredje kvartalet 2020 trots att barer och restauranger stängdes. Constellation Brands har också en ägarandel i Canopy Growth, eftersom de ser ut att dra nytta av den förväntade legaliseringen av Marijuana. Aktierna i Constellation har returnerat 17% under de senaste tre månaderna.

5. Dollar General (NYSE: DG)

Dollar General Corporation är en rabattåterförsäljare som är verksam i södra och mellanvästra USA. Företaget på 48 miljarder dollar tog det visionära tillvägagångssättet att utöka sitt detaljhandelsavtryck, vilket gav resultat under pandemin. Aktien fick nyligen en uppgradering från Loop Capital på grund av dess strategiska initiativ, som skulle leda till förbättrad ekonomisk utveckling 2021 och senare. Aktierna i Dollar General har glidit med 9,48% under de senaste tre månaderna.

Experttips för att investera i kortsiktiga aktier

När det kommer till handel med kortsiktiga aktier, är det viktigt att du är noga med dina diagram och allmäna teknisk analys. Dessutom, rekommenderas det att du håller koll på nyheter eller andra grundläggande ekonomiska faktorer som kan påverka aktiens prisförändringar. Ett sätt som erfarna professionella handlare gör kortsiktiga spel på marknaden är att gå kort på en aktie som har dåliga grundläggande förutsättningar, särskilt efter en ekonomisk bubbla.

Varför investera i kortsiktiga aktier?

Det finns många anledningar att handla kortsiktiga aktier. En av de främsta orsakerna är att kortfristiga aktier ger möjligheter att göra snabba vinster, förutsatt att handeln går som du hoppas. För ju smartare investerare är så är det alltid bra att ha en blandning av aktier i din portfölj med långa och kortsiktiga potentialer. Många tror att denna diversifiering kan öka de totala chanserna att lyckas, så istället för att bara bero på långsiktiga drag, är exponering för kortfristiga tillgångar klokt.

När du handlar eller investerar i kortsiktiga aktier är det bäst att bygga upp dina positioner gradvis. Detta kan göras genom att beräkna dina kostnader. Detta skulle hjälpa dig att minimera förluster och säkra dig mot volatilitet.

Vanliga frågor och svar

 1. Det finns många just nu, men T-Mobile är en som vissa handlare tittar på just nu.

 2. Det nuvarande tillståndet i världen för närvarande innebär att det råder stor osäkerhet, särskilt på kort sikt. Så även om detta kan innebära att investera i kortsiktiga aktier kan vara lönsamt, kommer riskerna med att investera vara särskilt höga.

 3. Enligt vår forskning verkar det som om T-Mobile är i god ekonomisk form just nu. Vi uppmuntrar dig dock att göra din egen forskning.

 4. Det finns inte en viss typ av investerare eller handlare som föredrar den här typen av aktier. Många investerar i kortsiktiga aktier.

 5. De kan vara, men kortvarig handel kräver en god förståelse för teknisk och grundläggande analys.

 6. Generellt är dessa aktier populära på grund av snabb avkastning på kort tid.

 7. Nej, de handlas på vardagar mellan 9:30 och 16:00 New York Time när aktiemarknaden är öppen för handel.