Home > Jämför > Kortsiktiga aktier

Bästa kortsiktiga aktierna att köpa 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Många investerare ser vanligtvis aktier som långsiktiga investeringar som gradvis ökar i värde samtidigt som de ger viss utdelning då och då. Vissa aktier erbjuder dock främst kortsiktiga vinster, av olika skäl. Det kan vara så att de för närvarande är undervärderade eller att de har vissa säsongsrelaterademönster och därför tenderar att öka vid en viss tid på året. Vissa fastnar i ett intervall där vinster stannar av när motståndsnivån nåtts. Oavsett fallet så ger kortsiktiga aktier möjligheter att göra snabba vinster. 

I den här guiden förklarar vi hur kortsiktiga aktier fungerar och ger en lista över de bästa kortsiktiga aktierna att köpa 2021.

Var kan jag köpa kortsiktiga aktier?

Kortsiktiga aktier kan köpas på olika börser runt om i världen och finns alltså lättillgängliga investerare. För att handla med dem måste du gå igenom börsmäklare eller andra typer av online-handelsplattformar. Du måste alltså ha ett vanligt aktiemäklarkonto eller någon annan form av handelskonto.

1
Coinbase (COIN)
Användarbetyg
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
9.3
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Apple (AAPL)
Användarbetyg
8.7
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är kortsiktiga aktier?

Kortsiktiga aktier avser aktier som är mer lämpade för kortsiktig handel än långsiktiga investeringar, baserat på deras prisrörelser. Inom kortsiktig handel kan en aktie köpas och sedan säljas inom en kort period, som kan vara allt från några minuter till några veckor. 

På grund av den korta innehavsperioden tenderar aktier som kvalificerar för kortsiktig handel att ha vissa egenskaper, och investerare är därför mer fokuserade på prisåtgärderna än de långsiktiga fundamenten kring aktien. Många kortsiktiga aktier är antingen undervärderade eller så har de en prisbunden prisåtgärd. Vissa kortsiktiga aktier har också säsongsmönster, vilket innebär att de tenderar att öka under specifika årstider. Till exempelvis brukar detaljhandeln att stiga under semestersäsongen och naturgaslagren under vintern.

Kortsiktiga aktier bör ha tillräcklig likviditet så att investerarna enkelt kan köpa och sälja aktierna när de vill. Dessa aktier måste också ha god volatilitet för att kunna erbjuda investerare snabba vinster, vilket är anledningen till att investerare strävar efter att göra sina affärer kring perioder med viktiga ekonomiska händelser, företagsintäkter och politiska händelser och andra händelser när volaliteten vanligtvis ökar.  

Hur handlar och investerar man i kortvariga aktier?

1

Öppna ett handelskonto

Först måste du öppna ett aktiehandelskonto hos en online-mäklare. Denna relativt enkla process tar bara några minuter och du behöver välja ett användarnamn och ett lösenord, ange ett e-postmeddelande eller telefonnummer och eventuellt skicka in en kopia av en ID-handling. När ditt handelskonto är fullt aktiverat kan du finansiera det med hjälp av ett betal-eller kreditkort eller via en banköverföring.

2

Välj kortsiktiga aktier

Din mäklares plattform har en lista över alla aktier som finns tillgängliga. Efter att du har finansierat ditt konto kan du navigera till börshandelssidan och välja de kortsiktiga aktierna som du vill köpa. Om du har frågor kan du antingen fråga i live-hjälpchatten eller kolla i frågeforumet på plattformen.

3

Gör ditt köp

När du har hittat de kortsiktiga aktierna du vill köpa via en marknadsorder eller begränsningsorder. Nybörjare kan till en början använda sig av demo-konton (om sådana finna tillgängliga) innan de börjar handla på riktigt.

Topp 10 kortvariga aktier att handla

Här är vår lista över de fem bösta kortsiktiga aktierna 2021:

 1. Simply Good Foods (NASDAQ: SMPL)
 2. Accel Entertainment (NYSE: ACEL)
 3. Walgreens Boots Alliance (NYSE: WBA)
 4. Constellation Brands (NYSE: STZ)
 5. Dollar General (NYSE: DG)
 6. Procter & Gamble (NYSE: PG)
 7. T-Mobile (NASDAQ: TMUS)
 8. NextEra Energy Inc. (NYSE: NEE)
 9. IQvia Holdings (NYSE: IQV)
 10. Progressive Corp. (NYSE: PGR)


1. Simply Good Foods (NASDAQ: SMPL)

Simply Good Foods Company är ett livsmedels- och dryckesföretag i Colorado med ett marknadsvärde på 2,9 miljarder dollar i skrivande stund. Företaget hade ett imponerande fjärde kvartal 2020 med ett resultat på 0,29 USD per aktie, vilket överträffade analytikernas uppskattning på 0,20 USD per aktie. Denna starka tillväxt drevs av företagets förvärv av Quest Nutrition. Under de senaste tre månaderna av förra året och fram till februari 2021 var återbäringen på SMPL-aktierna 43%, och det ser fortfarande ganska bra ut för aktien, vilket gör den till ett bra köp för de som vill fynda. 

2. Accel Entertainment (NYSE: ACEL)

Accel Entertainment, Inc. installerar, underhåller och driver maskiner för olika videospel på auktoriserade platser utanför kasinon, som till exempel på restauranger, i närbutiker, barer eller mackar. Företaget gick sämre under pandemin men ser ut att gå bättre i takt med ekonomin återupptar och folk börjar röra sig och leva utanför hemmen igen. Under första kvartalet 2020 ökade hedgefonder och institutionella investerare med hausseartade positioner  ACEL med cirka 20% jämfört med föregående kvartal.

3. Walgreens Boots Alliance (NYSE: WBA)

Walgreens Boots Alliance, Inc. är ett hälso- och skönhetsföretag med ett börsvärde på 43,4 miljarder dollar i skrivande stund. Denna aktie har ett rekord vad gäller underpresterande inom S&P 500, även om den just nu klättrar uppåt igen. Intäkterna ökade med 6% på årsbasis 2020, driven av ökningen av hälsomedvetandet bland befolkningen, som såg efterfrågan på läkemedel och läkemedel öka. Walgreens andelar avkastade 34% under de tre månaderna till februari 2021.

4. Constellation Brands (NYSE: STZ)

Constellation Brands är en producent och distributör av öl, vin och sprit. Företaget gick mycket bra 2020 tack vare ökningen av spritförsäljning under pandemin. Intäkterna ökade med 12% under tredje kvartalet av 2020 trots den utbredda nedstängningen av barer och restauranger. Constellation Brands har också en ägarandel i Canopy Growth och ämnar kapitalisera på den planerade legaliseringen av marijuana. Mellan november 2020 och februari 2021 har Constellation-aktierna get en återbäring på 17%. 

5. Dollar General (NYSE: DG)

Dollar General Corporation är en rabattåterförsäljare som verkar i södra och västra USA. Företaget har haft ett visionärt tillvägagångssätt och har uttökat sin aktivitet inom detaljhandeln, vilket var lönsamt under pandemin. Aktien fick en uppgradering från Loop Capital på grund av sina strategiska initiativ vilket driver en förbättrad ekonomisk utveckling under 2021 och förhoppningsvis även i framtiden.  Dollar General-aktierna har ökat med 9,48% under de senaste tre månaderna, fram till februari 2021. 

Experttips om att investera i kortsiktiga aktier

När du handlar kortsiktiga aktier, var noga med att analysera diagram och göra andra tekniska analyser. Du bör också hålla ett öga på pressmeddelanden och andra ekonomiska faktorer som kan påverka aktiens pris på kort sikt. Ett sätt som professionella investerare handlar på är att korta på aktier som har dåliga grundläggande förhållanden, särskilt under finansbubblor.
- Emmanuel Ekwomadu

Varför investera i kortsiktiga aktier?

Det finns många anledningar att handla kortsiktiga aktier. En av de främsta orsakerna är att kortsiktiga aktier ger möjlighet till snabba vinster om marknaden rör sig positivt. De erbjuder också ett sätt att diversifiera din aktieportfölj så att du har en blandning av lång- och kortsiktiga aktier. Kortsiktiga aktier är ett sätt att generera ett snabbt kassaflöde.

Vanliga frågor och svar

 1. Till skillnad från långsiktiga aktier, som tenderar att växa gradvis över tiden och ger enorma vinster på lång sikt, är kortsiktiga aktier tillgångar vars priser tenderar att röra sig mycket på kort sikt för att sedan stagnera. Du får inte mycket innehav av ett kortvarigt lager längre än nödvändigt. Kortsiktiga aktier handlas mestadels med teknisk analys, medan långsiktiga aktier ofta kräver grundläggande analys.

 2. En god tid för handel är när aktierna är lämpade för kortsiktig handel och det finns goda förutsättningar på marknaden. Just nu råder mycket osäkerhet i världen, vilket i sin tur leder till mycket osäkerhet på aktiemarknaden. Så även om det kan vara lönsamt att investera i kortsiktiga aktier så kan riskerna just nu vara ovanligt höga.

 3. Det finns inte en specifik typ av investerare eller företagare som föredrar den här typen av aktier. Vem som helst kan investera i kortsiktiga aktier, men är inte att rekommendera att endast ha kortsiktiga aktier på ditt ISA- eller SIPP-konto (Stock & Shares).

 4. Det beror på; kortsiktiga handel kräver god förståelse av tekniska och grundläggande analyser, vilket nybörjare inte alltid har. Se till att du förstår hur kortsiktig handel fungerar innan du börjar göra affärer.

 5. Generellt är dessa aktier populära på grund av deras förmåga att generera snabb avkastning på kort tid. Men om du inte vet hur du ska hantera dem kan de istället bli det sätt som du förlorar ditt investeringskapital.

 6. Nej, de gör affärer med kortsiktiga aktier under vardagar mellan 9:30 och 16:00 New York Time när den amerikanska aktiemarknaden är öppen för handel. För den brittiska marknaden handlas aktierna mellan 8:00 och 16:30 när Londonbörsen är öppen.