Home > Jämför > Krypto ETF:er

Bästa Krypto-ETF:erna att köpa i [ inv-year]

Författare: Mircea Vasiu

Börshandlade fonder (ETF: er) är öppna fonder som handlas på en sekundär marknad, vilket innebär att du kan köpa dem via en nätmäklare. ETF:er är ett billigt sätt för investerare att få exponering för ett brett spektrum av företag inom en viss sektor.

Kryptomarknadsvärdet översteg nyligen 1 miljard dollar, och hypen kring Bitcoin och andra kryptovalutor - liksom det ökande användandet av blockkedjeteknik i allmänhet – motiverar många investerare till att ge sig in i branschen. Vi har därför tagit fram de bästa krypto-ETF:erna att köpa 2021. 

Var kan jag handla Krypto-ETF:er?

Att handla en öppen fond som en ETF innebär att fonden går genom ett mäklarhus, men det är dock inte alla nätmäklare som låter dig köpa ETF:er, så vi listar därför här några som gör det.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en Krypto-ETF?

En krypto-ETF är en gruppinvestering i olika företag som är aktiva inom kryptovärlden. Dessa företag kan vara inblandade i brytning av kryptovalutor, tillhandahålla tjänster på en blockkedja eller i något som rör kryptovalutabranschen. Genom att äga en ETF får du en diversifierad exponering mot branschen.

Investera i Krypto-ETF:er i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Öppna ett handelskonto hos en nätmäklare, till exempel en av de mäklare vi listar i den här artikeln. Oavsett vilken mäklare du väljer, se till att det är en reglerad mäklare som erbjuder ETF-handel.

2

Välj dina Krypto-ETF:er

Välj krypto-ETF:er att handla de alternativ som listas hos din nätmäklare eller i din mobilapp.

3

Gör ditt köp

Välj den ETF du vill köpa, ange investeringsbelopp eller insatsstorlek (för en CFD eller spread bet) och genomför köpet. Se dock upp för hävstånger eller "marginaler" eftersom dessa kan bidra till att eventuella förluster blir större.

Bästa Krypto-ETF:erna att köpa nu

Enligt vår forskning är de fyra bästa krypto-ETF:erna att köpa 2021 (baserat på deras exponering för blockkedje-teknik och några andra mått så som pris): 

 1. Capital Link Global Fintech Leaders ETF (KOIN)
 2. First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR)
 3. Siren Nasdaq NexGen Economy ETF (BLCN)
 4. Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK)

KOIN

KOIN är en intressant ETF, inte bara för att den koncentrera sig på företag med ett ekonomiskt intressn i blockkedjeteknik, utan också för att de väljer de som specialiserar sig på företag som använder artificiell intelligens (AI). Denna ETF klassificerar de företag som den fokuserar på i olika kategorier: kryptovalutaanvändare och betalningsmottagare, lösningsleverantörer och gruvrelaterad verksamhet.

Här är en del viktiga fakta om denna ETF som är aktuell i skrivande stund:

 • Antal innehav: 45
 • Representativa innehav: Baidu , NVIDIA, Visa
 • Genomsnittlig daglig volym: $ 503k
 • Värdepapperslån tillåtna

LEGR

LEGR ETF ger exponering mot globala aktier med intressen i blockkedjeteknik. LEGR är ett prisvärt index som balanseras om och rekonstitueras två gånger om året. 

Här är några viktiga fakta för denna ETF i skrivande stund:

 • Assets-under-management (AUM) 61,24 miljoner dollar 
 • Pris/bokförhållande 1,51 
 • YTD-avkastning 4,44% 
 • Baidu , Micron, PayPal bland de största innehaven 
 • Över 30% av beståndsdelarna är amerikanska
 • Andra länder i ETF:en inkluderar Spanien, Indien, Frankrike och Schweiz

BLCN

BLCN var en av de första ETF:erna i sitt slag: en ETF som investerar i företag som använder, forskar och utvecklar blockkedjeteknik. Fondens indexkommitté har intressanta kriterier för att välja ut företag attt investera i: en kombination av faktorer används, som t ex. materiella resurser.

Här är lite viktig fakta om denna ETF vid skrivande stund: 

 • Mer än hälften av företagen är från USA 
 • Över 200 miljoner dollar i AUM 
 • Andra länder inom ETF:en inkluderar Storbritannien, Tyskland, Kanada, Kina, Japan 
 • 3,84 miljoner dollar i genomsnitt per dag 
 • Galaxy Digital, Baidu , Square är några av dess största innehav 
 • Pris/bokförhållande 2,37%
 • Utdelningsavkastning 1,57%

BLOK

BLOK är en av de mest populära krypto-ETF:erna av en enkel anledning: dess beståndsdelar är globala aktier som fokuserar på blockkedjeteknik, därav namnet “BLOK”. Denna ETFs investeringar är uppdelade i två huvudkategorier; den ena kategorin har direkt exponering för företag som får sina intäkter från blockkedjeteknologi, och den andra kategorin investerar i företag som investerar i den första kategorin. Förhållandet mellan de två kategorierna är ungefär 70:30.

Här är lite viktig fakta om denna ETF i skrivande stund:

 • En öppen fond med över 640 miljoner dollar AUM 
 • Den genomsnittliga dagliga volymen överstiger 18 miljoner dollar
 • 23% YTD-avkastning  
 • Nästan hälften av företagen kommer från USA 
 • Andra företa kommer från länder som Japan, Kanada, Tyskland och Storbritannien
 • MicroStrategy , Silvergate och Marathon Patent är några av de större innehaven 
 • Pris/bokförhållande 5,33%
 • Utdelningsavkastning 0,67%

Experttips om investering i Krypto-ETF:er

Den kryptovalutamarknaden är extremt instabil. Till exempel tappade Bitcoin , den ledande kryptovalutan med det största börsvärdet, med över 30% i värde på mindre än två veckor under januari i år. Myntet studsade tillbaka och nådde nya rekordhöga toppar, men, med ökad instabilitet kommer ökade risker. Det bästa sättet att investera i krypto-ETF:er är att vänta på att de viktigaste kryptovalutorna når starka dynamiska nivåer och supportnivåer.
- Mircea Vasiu

Varför handla Krypto-ETF:er?

Kryptovalutamarknaden är till en stor del oreglerad och det är förenat med risker att själva göra direkta köp av kryptovalutor. Det är ofta kostsamt att använda sig av kryptovalutabörser och ETF:er är ett bra och mer prisvärt alternativ. En krypto-ETF ger dig exponering för kryptovalutamarknaden genom att investera direkt i företag som är involverade i olika stadier av blockkedjeutveckling, projekt, applikationer och lösningar. Enkelt uttryckt erbjuder en krypto-ETF ett billigare och mer diversifierat alternativ för att få exponering för kryptovalutamarknaden.

Vanliga frågor och svar

 1. BLOK. Antalet beståndsdelar och tillgångar under förvaltning (AUM) gör BLOK till ett mycket populärt bland investerare. Den största innehavaren av Bitcoi är MicroStrategy , ett företag som investerade sin förmögenhet i Bitcoin i mitten av 2020 när priset på Bitcoin var långt under 10 000 dollar.

 2. Kryptovalutamarknaden växer i popularitet för varje dag som går. Bitcoin och andra stora kryptovalutor har nått rekordhöjder och stigit mer än fyra gånger i värde under de senaste månaderna. Det betyder alltså att användningen, både bland privata och institutionella investerare, ökar.

 3. En ETF är ett billigt sätt att få exponering för företag som är involverade i allt kryptovalutarelaterat. En ETF kan samla allt från blockkedjeprojekt till Bitcoin- gruvdrift och inkludera dem i en fond vars aktier hanteras som alla andra aktier. Köpare som vill ha exponering för kryptoindustrin kommer att ha bättre diversifiering om de äger en ETF snarare en enskild kryptovaluta.

 4. ETF:er är grupperade investeringar som fungerar som en öppen fond. De binder och löser in akiter under samma dag och kan köpas på sekundärmarknaden via nätmäklare. Deras pris härleds från nettotillgångsvärdet (NAV) för företagen i portföljen. Vanliga aktier tillhör ett enda bolag, gerrösträtt och gör det möjligt för innehavaren att få utdelning om företaget beslutar att betala ut någon sådan.

 5. ETF:er lämpar sig särskilt bra för nybörjare. Bara genom att äga en ETF äger man stora namn inom branschen på en och samma gång. ETF:er är dock kända för att vara mer volatila än de underliggande vanliga aktierna, beroende på hur de spårar kryptovalutamarknaden.

 6. Kryptovalutamarknaden förväntas växa med hela 60% under de kommande fem åren, räknat på men genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR). Få eller inga andra branscher uppnår sådana nivåer, och det enklaste sättet att beräkna storleken på branschen är att titta på det stigande börsvärdet – som är ungefär 1 miljard dollar.