Home > Jämför > Läkemedelsaktier

Bästa läkemedelsaktierna att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Världen genomgår oöverträffad ekonomisk oro. Pandemin har påverkat alla typer av människor från alla aspekter av livet. På grund av hur pandemin har format har sjukvårdssektorn varit mittpunkten sedan pandemin började.

Därför har läkemedelssektorn större sannolikhet att ge en betydande vinst under 2021. I följande artikel kommer vi att guida dig till de 10 bästa läkemedelsaktierna att köpa 2021, inklusive en guide för läkemedelsaktier.

Världsekonomin rör sig och skiftar, där läkemedels- / bioteknikindustrin är en viktig del av vårdsektorn. Det är därför läkemedelsaktierna är mycket efterfrågade.

Den här artikeln kommer att ge djupgående insikter om några av de bästa läkemedelsaktierna för 2021 som anses vara det bästa värdet för pengarna.

Vad är läkemedelsaktier?

Läkemedelsindustrin ansvarar för forskning, utveckling och marknadsföring av läkemedel och läkemedel för vårdmarknaden. De består av organisationer som har sådana rättigheter för medicinering och droger.

Den viktigaste aspekten av denna bransch är att oavsett vilken global situation som för närvarande befinner sig i kommer de alltid att vara värdefulla. Företagen eller organisationerna i denna bransch arbetar alltid. Till exempel, under denna pandemi, där oräkneliga företag har fallit, var läkemedelsföretagen frontlinjemotståndet mot pandemin.

De levererade läkemedel och medicinsk utrustning, vilket ledde till ökat aktiekurs och värde för läkemedelsaktierna. Men om du är en investerare kan du inte bara köpa några aktier som verkar lukrativa för dig. Olika kriterier hjälper oss att identifiera det potentiella värdet för pengar. Generellt tar det år att utveckla medicin eller läkemedel som gör det både tidskrävande och dyrt.

För en investerare betyder det att det tar lång tid att veta om läkemedlet som utvecklas av företaget kommer att löna sig eller inte. Under tiden kommer marknaden säkert att förändras.

Därför är det viktigt att känna till de bästa läkemedelsaktierna för 2021. De bästa aktierna kommer att ha de högsta börsvärdena, avkastningsprocenten, det totala aktievärdet och den snabbaste tillväxten.

Hur man handlar och investerar i läkemedelsaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Först måste du öppna ett handelskonto hos en mäklare genom att klicka på det nya kontoalternativet. Därefter ska du fylla i ett formulär som innehåller ditt namn, e-postålder, adress, yrke, erfarenhet etc.

2

Välj läkemedelsaktie

Du kan se en lista över handelstillgångar på handelsplattformen efter att du öppnat kontot. Därför kan du från listan välja läkemedelsaktier. Baserat på en trovärdig handelsstrategi, finansiera ditt konto genom den tillgängliga insättningsmetoden och utvärdera priset.

3

Placera din handel

Det är dags att göra handeln efter att ha fått det läkemedelsaktier som krävs. Du kan ta både köp- och säljpositioner i en tillgång i CFD-handel. Se därför till att ett riskhanteringssystem upprätthålls och att positionen är tillgänglig.

Var kan jag köpa läkemedelsaktier?

Handel med läkemedel kräver en vänlig handelsmiljö till en låg kostnad. Att identifiera en välreglerad mäklare med dessa faciliteter är utmanande för handlare. Nedan ser vi därför tre typer av mäklare varifrån du kan börja handla.

En bra mäklare bibehåller sin verksamhet och kostar synliga och transparenta. Med en direkt insättning och uttagningsprocess koncentrerar de sig på att tillhandahålla korrekta priser. Dessutom ger de också utbildningsstöd så att handlare kan vara framgångsrika på marknaden.

Slutligen bör en bra mäklare tillhandahålla en kritisk supporttjänst för kunderna. De flesta mäklare erbjuder för närvarande e-post, sociala medier, telefonnummer och e-poststöd, men livechatt är den mest använda tjänsten.

Vi har listat de bästa läkemedelsaktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Biogen (BIIB)
Vår poäng
10
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
AstraZeneca (AZN)
Vår poäng
9.3
Godkänt som Covid-19 vaccin.
I Q3 2020 växte företaget sin omsättning med 3% jämfört med året innan till $6.58B dollar.
AstraZeneca genererade ca 1,9B dollar i fritt kassaflöde under det senaste året.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Johnson & Johnson (JNJ)
Vår poäng
8.7
Covid-19 vaccin planer
Ett börsvärde på 377,77B dollar.
Bedriver forskning, utveckling och tillverkning av läkemedel och hälsovårdsprodukter.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
BioNTech (PFE)
Vår poäng
8.5
Ett av världens största läkemedelsföretag.
Nr 64 på 2020 Forbes Fortune 500-listan över de största amerikanska företagen
Ett börsvärde på 282B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Merck & Co (MRK)
Vår poäng
7.9
Merck & Co grundades 1891 och har sitt huvudkontor i New Jersey.
Börsvärde på 189.58B dollar.
Bolaget förväntas öka försäljningen med 8% till 51.9B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Bästa läkemedelsaktier att köpa under 2021

Vi har utarbetat följande lista över de 10 bästa ETF: erna för läkemedelsaktier att handla på grund av deras marknadsstorlek, historiska resultat och förbättrade produkter.

 1. Pfizer [PFE]
 2. Bristol Myers Squibb [BMS]
 3. Johnson & Johnson [J&J]
 4. Gilead Sciences [GILD]
 5. GlaxoSmithKline [GSK]
 6. AbbVie (ABBV)
 7. Supernus Pharmaceuticals Inc (SUPN)
 8. Amneal Pharmaceuticals Inc (AMRX)
 9. Novartis (NVS)
 10. Horizon Therapeutics PLC (HZNP)

Pfizer [PFE]

Pfizers försäljning minskade under 2019 med 4% och resultatet var 46% högre. Dessutom delade Pfizer år 2019 ut sin konsumentvårdsenhet till ett joint venture med GlaxoSmithKline.

Företaget har en solid grund för sina befintliga och kommande produkter. Deras kommande produkter inkluderar pneumokockvaccin och kroniskt smärtstillande läkemedel ”tanezumab” som anses vara lovande på marknaden.

Dessutom är deras mest triumferande prestation deras COVID-19-vaccin som majoriteten av länderna har erkänt. Under pandemins mörka tider har de väckt hoppets ljus som ett vaccin tillsammans med några andra anmärkningsvärda organisationer runt om i världen.

Bristol Myers Squibb [BMS]

Under 2019 ökade Bristol Myers Squibbs försäljning med 16 procent och resultatet minskade med 30 procent på grund av köpet av Celgene. Men tre effektiva cancerläkemedel Revlimid, Pomalyst och Abraxane gav dem detta kontrakt.

Företaget har redan många stora vinnare, inklusive blodförtunnande Eliquis och cancerläkemedlet Opdivo, som sannolikt kommer att vara bland de fem högsta säljarna i världen inom de närmaste åren.

Johnson & Johnson [J&J]

J&J har läkemedel för att driva framtida tillväxt, inklusive Stelara och Tremfya immunologiska läkemedel och Darzalex, ett läkemedel mot prostatacancer. J&J utvecklar också ett COVID-19-vaccin, vilket har bekräftats vara effektivt mot koronavirus. Detta ledde till en positiv inverkan på deras marknadsandel och marknadsvärde för deras aktier.

Gilead Sciences [GILD]

Majoriteten av läkemedelsföretagen bortser mest från GILD: s koncentration i att utveckla antibiotikaresistens mot sjukdomar. I jakten på ett COVID-19-vaccin är det en nyckelkandidat. Deras utveckling har positivt påverkat deras marknadsvärde för aktier drastiskt. Bara vaccinnyheterna har ökat med 5% och mer för att stiga inom kort än aktiemarknadsexperterna förutsåg. Deras börsvärde är cirka 94,5 miljarder dollar och utdelningsavkastningen är 3,71%.

GlaxoSmithKline [GSK]

GlaxoSmithKline bedriver tillverkning och försäljning av vacciner, läkemedel och andra sjukvårdsprodukter. Det breda utbudet av aktiviteter gör det till ett ganska stabilt läkemedelsaktier och hjälper till att diversifiera handelsprofilens riskprofil och förstärka aktiekursen på GSK. Aktier med relativt låg risk tenderar att dra långsiktiga investeringar. Deras börsvärde är cirka 105 miljarder dollar och utdelningsavkastningen är 4,42%.

AbbVie (ABBV)

År 2019 ökade den årliga försäljningen av AbbVie med mindre än 2 procent och resultatet ökade med 39 procent. Efter att ha tappat patentexklusiviteten i Europa hotas försäljningen av dess mest sålda blockbusterbehandling, Humira.

I AbbVies portfölj hittar du många framstegande läkemedel, inklusive cancerläkemedel från Imbruvica och Venclexta och antiinflammatoriska läkemedel Rinvoq och Skyrizi. AbbVie har över 20 utvecklingsprogram som är i den tredje fasen av kliniska prövningar.

Supernus Pharmaceuticals Inc (SUPN)

Supernus Pharmaceuticals Inc. är ett amerikanskt företag som producerar patenterad medicin för olika sjukdomar och störningar i centrala nervsystemet. Verksamheten tillkännagav utnämningen av James Kelly till Chief Financial Officer (CFO) i början av oktober och ersatte Greg Patrick, som går i pension. Herr Kelly arbetade senast på Vanda Pharmaceuticals Inc. som CFO och kassör.

Amneal Pharmaceuticals Inc (AMRX)

Amneal Pharmaceuticals utvecklar och marknadsför och distribuerar konventionella och bioliknande läkemedelsprodukter. Företaget redovisade en nettoförlust på 22,0 miljoner dollar då nettoomsättningen ökade med 37,3 procent under tredje kvartalet 2020, vilket slutade den 30 september 2020. Nettoförlusten var en väsentlig förbättring från 363,4 miljoner dollar nettoförlusten från förra året.

Novartis (NVS)

Novartis är ett av världens största läkemedelsföretag baserat på börsvärde, tillsammans med Pfizer. Huvudmålet är att tillverka receptbelagda läkemedel globalt för immunologi, dermatologi och andningsändamål.

Novartis har ett högt vinstkurs, vilket överensstämmer med den europeiska praxis att endast dela ut till investerare en gång om året istället för regelbundet.

Horizon Therapeutics PLC (HZNP)

Under tredje kvartalet 2020, som slutade den 30 september 2020, uppgav företaget att det uppnådde rekordresultat. Jämfört med föregående år ökade nettoresultatet 1 506,0 procent på nettoomsättningstillväxten på 89,7 procent. Försäljningsutvecklingen överträffade ökningen av utgifter och investeringar och bidrog till att öka nettoomsättningen avsevärt.

Experttips om investering i läkemedelsaktier

Generellt bör en investerare koncentrera sig på sitt handelsmål innan han investerar i ett handelsinstrument. Därför bör de skaffa omfattande information om affärs- och handelsinstrument. Du bör fokusera på förklaringar för justeringar av kostnader, pacing och det belopp du har spenderat. För det mesta är medvetenheten det starkaste tipset som kommer från erfarenhet.

Varför investera i läkemedelsaktier?

Marknaden har ökat i värde, särskilt efter att många organisationer har meddelat sin utveckling av COVID-19-vaccinet. Flera av dessa organisationer har sett positiva resultat och därför ser många investerare fram emot att investera och öka marknadsvärdet ytterligare. Till exempel har SPDR S&P Pharmaceuticals ETF (börshandlad fond) väckt en betydligt högre avkastning än S&P 500-indexet.

Vanliga frågor och svar

 1. Det största läkemedelsaktien beror på näringsidkarens behov och förväntningar och hans / hennes krav från marknaden.

 2. Baserat på det nuvarande globala scenariot har läkemedelsaktien en optimal chans att ge vinst.

 3. Både detaljhandelsinvesterare och Wall Street är intresserade av läkemedelsaktier.

 4. Generellt beror det på investeraren. Om han / hon är villig att göra marknadsundersökningar och analys, finns det en utmärkt chans att uppnå maximal produktion även för nybörjare.

 5. De globala läkemedelsutgifterna kan uppgå till 1,5 biljoner dollar under 2023.