Home > Jämför > Långsiktiga ETF:er

Bästa långsiktiga ETF:erna att köpa

Författare: Mauricio Carillo

I den här artikeln diskuterar vi de bästa ETF:erna som man kan handla med i dagsläget. ETF är en förkortning på Exchange Traded Fund, eller börshandlad fond på svenska. Det är en kombination av värdepapper på aktier, råvaror eller obligationer som kan köpas och säljas som aktier när börsen har öppet. 

Här har vi skapat en lista med mer information över de bästa långsiktiga ETF:erna så att du kan välja vilka som passar dig bäst.

Vad är en långsiktig ETF?

ETF är typ av investeringsfond som följer ett underliggande index. Det är en samling värdepapper som delas in efter sektor, tema eller region. Det kan till exempel handla om guld-ETF:er, tillväxt ETF:er och så vidare. Att äga långsiktiga ETF:er är ett populärt sätt att investera. Investering bör inte förväxlas med handel eftersom det handlar om att generera inkomst på längre sikt, medan traders istället är ute efter att göra snabb vinst. 

Denna typ av börshandlade fonder är populära tack vare en generellt lägre risknivå, lägre kostnad och flexibilitet i hur de handlas. USA:s marknad erbjuder ett stort utbud av omkring 29 olika långsiktiga ETF:er som förvaltar tillgångar till ett värde av 44.58 miljarder dollar. Om du tror att det kan vara något för dig, läs igenom följande tre enkla steg inför din investering.

Investera i långsiktiga ETF:er i tre steg

1

Öppna ett konto för handel

Det är viktigt att undersöka de nätmäklare som erbjuder denna typ av ETF. Man bör ta reda på hur de regleras, vad man betalar för avgifter och courtage, vad de har för insättningsmetoder och övriga villkor. När du har fattat ditt beslut kan du registrera dig genom att fylla i din personliga information. Du kommer då att få en bekräftelsekod som du ska ange för att aktivera ditt konto.

2

Välj långsiktig ETF

När du öppnat och aktiverat ditt konto bör du ha full tillgång till handelsplattformen. Du kan dock inte göra någon placering förrän du fört över pengar till ditt konto. Titta efter insättningsknappen och välj metod. Beroende på vilken nätmäklare det är kan alternativen vara kreditkort, kontokort, banköverföring eller internetbetalning.

3

Placera din order

Efter att du fört över pengar till ditt konto kan du börja handla, kontrollera ditt saldo innan du börjar. Sedan kan du gå direkt till plattformens sidor för långsiktiga ETF:er. Du kan nu köpa en eller fler, beroende på vad du har för önskemål och strategi.

Var kan jag handla med långsiktiga ETF:er?

Långsiktiga ETF:er kan handlas via nätmäklare. Det finns hundratals mäklare som erbjuder dessa finansiella tjänster, men de är alla unika. Första steget är att förstå varför du vill handla med långsiktiga ETF:er, vilka mål du har och hur du ska nå ditt första delmål. 

Regleringar är också avgörande, de visar hur mäklaren skyddar dina pengar och om ditt land ingår i deras jurisdiktion. Du bör också undersöka aktiemäklarens avgifter och courtage, insättnings- och uttagsmetoder, handelsplattform och vilka informationsresurser som finns att tillgå. Ta en titt på dessa tre mäklare som vi valt ut för att förenkla navigerandet för dig. 

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Vår poäng
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$10
Exklusiv marknadsföring
Vår poäng
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Vår poäng
8.7
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

De bästa långsiktiga ETF:erna på marknaden

Nu när du fått grunderna kan vi börja fundera över de bästa långsiktiga ETF:erna. Vi har tagit fram en lista med de bästa alternativen sett till kostnad, historiska resultat och förvaltare.

 1. TMV - Direxion Daily 20-Year Treasury Bear 3X
 2. TTT - UltraPro Short 20+ Year Treasury
 3. TBT - UltraShort Barclays 20+ Year Treasury
 4. RINF - ProShares Inflation Expectations ETF
 5. RVNU - Xtrackers Municipal Infrastructure Revenue Bond Fund
 6. VMBS - Vanguard Mortgage-Backed Securities ETF
 7. VNQ - Vanguard Real Estate ETF
 8. PGX - Invesco Preferred ETF
 9. SPYD - SPDR Portfolio S&P 500 High Dividend ETF
 10. HYLB - Xtrackers USD High Yield Corporate Bond ETF

TMV - Direxion Daily 20-Year Treasury Bear 3X

Sedan 2009 har TMV varit en icke-diversifierad fond. Enligt Bloomberg har TMV en genomsnittlig avkastning på 21.36 % per tremånadersperiod. Den förvaltar totalt 132.73 miljoner dollar i tillgångar och erbjuder daglig avkastning genom swaps. 

TTT- UltraPro Short 20+ Year Treasury

TTT grundades 2012 och följer utvecklingen på ett index för amerikanska statsobligationer. Den har 28.36 miljoner i nettotillgångar och 0.95 procent i förvaltningsavgift. Den genomsnittliga handelsvolymen uppskattas till 2.97 miljoner dollar. 

TBT - UltraShort Barclays 20+ Year Treasury

TBT som är en öppen fond, eller open-ended fund som det också kallas, grundades i maj 2008. Förvaltningsavgiften är 0.92 procent och den förvaltar tillgångar för 722.61 miljoner dollar. Den dagliga handelsvolymen ligger på 33.97 miljoner dollar. Den har sammanlagt 14 innehav. 

RINF - ProShares Inflation Expectations ETF

RINF grundades 2012 och har i snitt en årlig avkastning på 7.28 procent. Den förvaltar tillgångar på 7.33 miljoner dollar och handelsvolymen är ungefär 54.92 tusen dollar. Den har två innehav, och följer två olika index. En med kort exponering mot US Treasury och en med lång exponering mot US TIPS. 

RVNU - Xtrackers Municipal Infrastructure Revenue Bond Fund

Denna ETF har funnits sedan 2014 och följer den amerikanska inkomstsektorn. Under 2020 hade RVNU en årlig avkastning på 6.31 procent. Dess totala årliga avkastning är 5.19 procent. Den har 303 innehav och en låg förvaltningsavgift på 0.15 procent. Den dagliga handelsvolymen är 406.38 tusen dollar. 

VMBS - Vanguard Mortgage-Backed Securities ETF

Denna ETF som utfärdas av Vanguard grundades 2009. Den genomsnittliga avkastningen per år är 3.13 procent, år 2020 hade den en total avkastning på 3.77 procent. VMBS har en daglig handelsvolym på omkring 74.28 miljoner dollar och förvaltar tillgångar på 13.83 miljarder dollar. Den har 3458 innehav inom MBS-sektorn. 

VNQ - Vanguard Real Estate ETF

VNQ grundades 2004. Den har haft en genomsnittlig avkastning på 8.47 procent de senaste tre åren. Denna öppna fond förvaltar tillgångar värda 33.00 miljarder dollar och den genomsnittliga handelsvolymen per dag är 396.45 miljoner dollar. Den har 168 innehav i USA. 

PGX - Invesco Preferred ETF

PGX utfärdas av Invesco och skapades 2008. PGX har 310 innehav och hade en avkastning på 7.14 procent år 2020. Den har en genomsnittlig avkastning på 3.98 procent. Förvaltningskostnaden är 0.52 procent. De förvaltade tillgångarna värderas till 6.92 miljarder dollar och dess dagliga handelsvolym ligger på runt 57.93 miljoner dollar. 

SPYD - SPDR Portfolio S&P 500 High Dividend ETF

SPYD grundades 2015 och har 81 innehav där finans utgör huvudsektorn. Dess förvaltningskostnad är 0.07 procent och den förvaltar tillgångar värda 2.50 miljarder dollar. Den dagliga handelsvolymen ligger på omkring 31.24 miljoner dollar. 

HYLB - Xtrackers USD High Yield Corporate Bond ETF

HYLB grundades 2016 med Deutche Bank som utfärdare. Den har totalt 1168 innehav där industri är huvudsektorn. Den dagliga handelsvolymen är i genomsnitt 84.67 miljoner dollar och den förvaltar 7.54 miljarder dollar i tillgångar. 

Experternas tips för att investera långsiktigt i ETF:er

Ett av de viktigaste råden är att lita till förnuftet och inte känslan. Det är vanligt att bli överväldigad av sina känslor då och då, vilket kan leda till dåliga beslut. Det är bättre att tänka klart när man fattar beslut som rör ens finanser.

Därför ska man handla med ETF:er

Man kan handla med långsiktiga ETF:er om man är ute efter en investering som sprider riskerna och skapar avkastning på sikt. Börshandlad fonder är välkända på marknaden och blir mer och mer populära eftersom de bidrar till en väldiversifierad portfölj med lägre risk. En annan fördel med ETF är att de kan handlas på marknaden lika enkelt som aktier. 

Det är dock viktigt att vara medveten om att det kan svänga snabbt på marknaden. Stora nyheter kan förändra riktningen för din investering, du bör därför se till att du har tillräckligt med kunskap. 

Vanliga frågor och svar

 1. Det beror på vilken sektor du tror passar dig. Det är alltid bra att undersöka tidigare resultat.

 2. Det beror på vad du har för tidshorisont och risktolerans. Det är bra att reflektera kring sina mål.

 3. Investerare som tycker om att se sitt kapital växa på sikt investerar i denna typ av ETF.

 4. ETF:er kan bestå av aktier och man kan handla med dem på samma sätt. Aktier är den minsta beståndsdelen av en andel eller innehav.

 5. Det är inte nödvändigtvis bättre eller sämre att vara nybörjare eller veteran. Så länge man läser på och förstår marknaden kan det vara en bra idé.

 6. Enligt ETF.com förvaltar de denna typ av ETF tillgångar på 44.58 miljarder dollar i USA.