Home > Jämför > Bästa mäklarappar
Börja handla med eToro

Bästa mäklarappar att använda 2022

Författare: Shams Ul Zoha

En del investerare väljer att investera sitt kapital på lång sikt med andra väljer en mer aktiv strategi. Oavsett om du vill investera då och då eller är en aktiv handlare tillåter tillgängligheten till internet nu individuella investerare att köpa och sälja finansiella tillgångar via användarvänliga mäklarplattformar.

De bästa mäklarapparna beror på dina unika behov och investeringsstrategi, men det finns ett antal aspekter du bör ha i åtanke när du överväger dina val. För att hjälpa dig att ta ett informerat beslut ger följande avsnitt dig en bättre insikt i flera mäklarappar och hu de kan hjälpa dig med dina investeringsmål.

Våra val av de bästa mäklarapparna

Vi har tagit fram de bästa mäklarapparna med en kombination av låga avgifter och bra funktioner. Med användarvänliga gränssnitt erbjuder dessa nätmäklare bred tillgång till den finansiella marknaden. De passar sig för långtida investeringar och daglig handel, oavsett din erfarenhet.

Vad är en mäklarapp?

En mäklarapp är en plattform där investerare kan öppna, stänga och hantera handelspositioner. Det finns många nätmäklare som erbjuder tillgång till de finansiella marknaderna i utbyte mot courtage eller avgifter som handlarna drar på sig när de gör transaktioner. De bästa mäklarapparna bör erbjuda låga avgifter och bra funktioner och analysverktyg som låter dig välja lönsamma tillgångar och hantera dina risker.

Tre steg för att använda en mäklarapp

1

Få åtkomst till appen

Välj din favoritmäklare från vår lista och gå in på deras plattform online. Se till att du läser igenom deras användarvillkor, courtage och kollar upp deras funktioner och fördelar. Beroende på vilken mäklare du valt kan du komma åt deras plattform via en mobiltelefon eller laptop, beroende på vad du föredrar. Vid det här laget bör du också ta reda på om det finns avgifter för insättning och uttag och andra avgifter du skulle behöva betala.

2

Skapa ett konto

Nästa steg är att registrera dig hos din nätmäklare. Vanligtvis behöver du tillhandahålla din personliga information, inklusive ditt namn, email och adress. För att följa existerande regler kan mäklare vara tvungna att verifiera din identitet, så du behöver ladda upp ett giltigt ID. När mäklaren har bekräftat ditt konto kan du sätta in ditt investeringskapital.

3

Börja handla

När du har satt upp ditt konto är du redo att öppna din första handelsposition. Välj din finansiella tillgång, ange den summa pengar du vill investera i den och klicka på “köp”. Du har valet att lägga till fler tillgångar så se till att du har en väl diversifierad portfölj för att minska dina risker.

Hur fungerar mäklarappar?

Nätmäklare erbjuder olika tillgångar i sin portfölj så att handlare inte behöver växla mellan plattformar. När du hittat de aktier du vill lägga till i din portfölj låter mäklarappar dig att öppna en position genom att be dig ange den summa pengar eller antalet andelar du vill köpa. Transaktioner sker omedelbart så tillgångarna läggs till på ditt onlinekonto. Däremot behöver du ha i åtanke att du behöver lägga in din order under de öppna handelstimmarna.

Tre sätt du kan dra nytta av en mäklares app

Flexibilitet är en av de största fördelarna med mäklarappar. Till skillnad från traditionell investering ger nätplattformar dig tillgång till din handelsportfölj från nästan var som helst. De flesta mäklarapparna är dessutom tillgängliga från olika enheter, inklusive PCs, mobiltelefoner med flera.

En annan fördel är att det är ekonomiskt överkomligt, då det kompetitiva landskapet tvingar många nätmäklare att sänka sina avgifter och courtage. Resultatet är att många mäklarappar nu för tiden erbjuder stabila funktioner med ett stort utbud av analysverktyg som låter dig handla dagligen utan att ha en så stor inverkan på ditt kapital.

Till slut är de bästa mäklarapparna som vi tagit fram för dig användarvänliga. Du behöver inte ha någon erfarenhet för att börja med din handelsportfölj.

Vilka är fördelarna med att använda en mäklarapp?

 1. Du behöver inte ha en konstant tillgång till en PC eller laptop för att hantera din portfölj. Mäklarappar finns tillgängliga på olika enheter, inklusive mobiltelefoner.
 2. En del appar tillåter dig att kopiera den bästa handlarens portfölj då du kan börja investera som nybörjare med största bekvämlighet.
 3. Du kan köpa och sälja tillgångar på en gång under handelstimmar.
 4. En bra mäklarplattform erbjuder tillgång till nyheter och annan information som rör dina valda aktier så du sparar tid på att undersöka din valda tillgång.
 5. Diagram och olika verktyg hjälper dig att analysera marknadstrender eller individuella tillgångar.
 6. Många nätmäklare erbjuder bra kundtjänst så du kan snabbt få svar om du har några frågor eller behöver hjälp.
 7. Våra valda nätmäklare är väl reglerade så att du kan handla i en säker miljö.

Vilka är nackdelarna med att använda en mäklarapp?

 1. Tillgängligheten och bekvämligheten med en mäklarapp kan göra att vissa användare investerat baserat på intuition eller genom att gissa. Det är viktigt att använda alla analysverktyg för att göra dina undersökningar innan du köper tillgångar.
 2. Mäklarappar fungerar bara om du har tillgång till internet.
 3. En del mäklarappar kan verka komplexa för nybörjare. Det positiva är att våra utvalda mäklare har utförliga utbildningsdelar så att du enkelt kan vänja dig vid alla funktioner och verktyg.
 4. Onlinehandel ger dig full kontroll över dina investeringar men det innebär att du inte har samma feedback eller expertrådgivning som en erfaren investeringsmanager. Du behöver lägga ner ordentligt med tid på att göra dina egna efterforskningar.

Experttips för att välja den bästa mäklarappen

När du väljer den bästa mäklarappen för dina behov bör du överväga dess funktioner, tillgänglighet och användarvänlighet. Det bör finnas flera analysverktyg som hjälper dig att ta de bästa besluten i din handel. En utförlig utbildningsdel är önskvärt om du är en nybörjare.
- Shams Ul Zoha

Hur väljer man den bästa mäklarappen?

Du kan stöta på många frågor medan du väljer den bästa mäklarappen. Den översiktliga processen för att välja är inte så komplicerad, speciellt då du kan gå igenom de viktigaste frågorna nedan.

Är mäklarappen reglerad?

Alla våra handplockade mäklarappar är reglerade och säkra. Detta är varför du behöver tillhandahålla personlig information och någon form av identifikation.

Vilka avgifter och kostnader finns?

Beroende på din valda mäklare kan det finnas olika avgifter och kostnader. De flesta nätmäklare tar ut transaktionsavgifter eller courtage, samt avgifter vid insättning eller uttag. Du behöver kolla upp mäklarens användarvillkor för att få reda på samtliga avgifter.

Vilka enheter kan du använda?

Mäklarappar finns tillgängliga på iOS och Android-telefoner. Dessa plattformar kan också finnas tillgängliga via din laptop, platta, och andra enheter.

Vilka tillgångar finns tillgängliga att handla med på mäklarappen?

De handlingsbara tillgångarna som erbjuds via appen beror på din valda mäklare. Till exempel kan vissa plattformar erbjuda tillgång till de flesta finansiella tillgångar, medan andra enbart fokuserar på kryptovalutor eller FOREX.

Finns det demokonton?

De flesta nätmäklare, så som eToro, erbjuder demokonton. Detta är en virtuell portfölj som du kan använda för att få lite erfarenhet innan du investerar dina hårt förvärvade pengar.

Vad finns det för kontominimum?

Den minsta insättningen beror på mäklare. Vissa plattformar kräver inte något minimum på kontot, medan andra kräver att du investerar åtminstone $200 eller mer.

Vilka utbildningsresurser finns tillgängliga?

En mångfald av utbildande resurser finns tillgängliga via mäklarappar. Det kan finnas FAQs och vägledning för hur man kan använda appen eller förklaringar för analysverktygen.

Finns det hjälp och support tillgänglig?

Du kan komma åt hjälp och support genom livechatt, epost eller telefon.

Kan jag använda den från var som helst?

En av de största fördelarna med mäklarappar är att du kan handla från var som helst. Däremot, håll i åtanke att du behöver en stabil internetuppkoppling.

Vanliga frågor och svar

 1. eToro är en av de mest populära nätmäklarna nu för tiden, tack vare en kombination av stabila funktioner och låga avgifter.
 2. Det finns ett antal mäklarappar som passar för nybörjare. Om du däremot inte har handlat tidigare eller är osäker på vilken tillgång du vill lägga till i din portfölj, kanske du vill välja en mäklare som låter dig kopiera andra handlares transaktioner.
 3. Handelsverktyg kan variera stort. Vissa mäklare erbjuder ett nyhetsfeed när det kommer till din valda aktie, diagramverktyg för aktieanalys, och mycket mer.
 4. Beroende på din internethastighet kan nedladdningstiden vara bara några sekunder.
 5. Mäklarapplikationer tjänar pengar via avgifter och courtage som du betalar när du handlar med tillgångar.
 6. Trots att det finns många saker att tänka på med näthandel hävdar experter att mäklarfirmor använder sig av starka metoder för säkerhet. Du kan också kontrollera din valda mäklarapp och se vilka säkerhetssystem de använder sig av och se till att alla dina finansiella transaktioner utförs över säkra internetnätverk.