Home > Jämför > Marijuanaaktier
Börja handla med eToro

Bästa Marijuanaaktier att köpa 2022

Författare: Alice Wanjiku Uppdaterad: Jan 21, 2022

Världens syn på cannabis (eller marijuana) har ändrats de senaste två tre åren, och legaliseringen av medicinsk marijuana över hela världen har satt fart på tävlingen om att investera i cannabisindustrin. De flesta, om inte alla, företag inom cannabisindustrin har växt de senaste åren, men vilka är de bästa cannabisaktierna att köpa 2021? Denna guide kommer att svara på den frågan.

Var kan jag köpa cannabisaktier?

Det bästa stället att köpa och handla med marijuanaaktier är genom en mäklare. Att handla genom en mäklare låter dig få alla listade andelar på en plattform och tillgång till ditt handelskonto 24/7.

Vi har tittat på mäklarna för att hitta de med lågt courtage, reglering, och ett stort utbud av cannabisrelaterade aktier att handla med.

1
NIC Inc. (EGOV)
Användarbetyg
10
Nic grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Kansas.
NIC aktie stiger mot 21-årshögsta.
2,3B dollar i ett buyout avtal med Tyler Technologies
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Trulieve Cannabis (TCNNF)
Användarbetyg
9.3
$353 miljoner dollar i försäljningen under de tre senaste kvartalen
God avkastning under det senaste året
Intäker på omkring17 miljoner dollar i nettoresultat per kvartal
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Cronos (CRON)
Användarbetyg
8.7
Ett börsvärde på 6B dollar.
Framträdande aktör inom läkemedelsindustrin.
CRON handlas nära 52-veckors högsta.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Aphria (APHA)
Användarbetyg
8.5
Företaget är noterat på New York Stock Exchange.
Ett börsvärde.på 7,98B dollar.
Förvärvningen av Tilray förväntas få aktien att stiga det kommande året.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Aphria (APHA)
Användarbetyg
7.9
Företaget är noterat på New York Stock Exchange.
Ett börsvärde.på 7,98B dollar.
Förvärvningen av Tilray förväntas få aktien att stiga det kommande året.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Överblick över cannabisindustrin

För att förstå den fenomenala tillväxten år-till-år för cannabisindustrin och dess associerade aktier ser vi på dess utveckling. Användandet av marijuana i medicinska syfte även i små mängder har länge setts ner på. Men under de senaste tio åren har situationen ändrats. Bara i USA har fler än 35 stater legaliserat försäljning av marijuana på något sätt, framförallt medicinsk Cannabis.

I Kanada har användandet av marijuana i fritidssyften varit legaliserat sedan oktober 2019 vilket skapade en förebild för andra länder. Även om det tog Kanada 20 år för att nå en sådan milstolpe har flera europeiska länder börjat planera att ta fram regelverk för hur marijuana får användas medicinskt och i fritidssyften.

Omklassifieringen av cannabis av Förenta Nationerna till en mindre farlig drog, och sedan dess borttagande från listan över mest farliga beroendeframkallande opioider 2020 kommer bara ytterligare sätta fart på denna $20 miljarders-industri. Det senaste presidentvalet i USA har också resulterat i en stor vinst för det Demokratiska partiet, och vicepresident Kamala Harris är sedan länge förespråkare av att avkriminalisera marijuana.

Även om användandet av cannabis och cannabisrelaterade produkter fortsätter att vara olagligt i de flesta länder är det helt lagligt att investera i företag som sysslar med cannabis. USA och Kanada har de flesta företag som är involverade i medicinsk marijuana och marijuana i fritidssyften. De flesta av dessa företag är listade på New York Stock Exchange och Canadian TSX Venture Exchange för offentligt handlande.

Vad är handelstimmarna för cannabisaktier?

Handelstimmar eller sessions refererar till de aktiva timmarna för en aktiebörs. Eftersom de flesta företag för marijuana är baserade i Nordamerika handlas cannabisaktier aktivt under NYSEs session, 9:30 till 16:00 EST. De finns också tillgängliga under NASDAQs pre-market (4:00-9:30 EST) och after-afters (16:00-20:00 EST). På helgdagar stänger marknaden 13:00 EST.

Handel med marijuanaaktier, contract-for difference (CFDs), och exchange-traded-funds (ETFs) online kan göras 24 timmar om dygnet på veckodagar via en mäklares app eller hemsida.

Hur handlar och investerar man i cannabisaktier?

1

Öppna ett handelskonto

Öppna ett handelskonto hos en mäklare som erbjuder cannabisaktier. Aktivera ditt nya konto genom att klicka på länken som skickats till din e-post, och sätt in pengar på ditt nya handelskonto.

2

Välj marijuanaaktier

Först, välj om du vill investera i cannabisandelar eller handla med CFDer eller ETFer. Kolla sedan igenom mäklarens lista för att hitta våra förslag på de top tio aktie eller några av dina egna.

3

Börja handla

För varje aktie du funderar på att köpa bör du kunna se ytterligare information och prisdiagram. När du är redo, ange din investeringssumma eller satsningsstorlek (för CFDer) och klicka på “köp”-knappen.

Top 10 cannabisaktier att köpa

Vi har valt de bästa marijuanaaktierna att köpa 2021 baserat på dess kortsiktiga vinster och långsiktiga stabilitet (vilken kan vara viktigt i en ny industri).

De 10 bästa cannabisaktierna att köpa 2021:

 1. GW Pharmaceuticals
 2. Trulieve
 3. Innovative Industrial
 4. Cronos Group
 5. GrowGeneration
 6. ETFMG Alternative Harvest ETF
 7. Aphria
 8. Curaleaf Holdings
 9. Advisor Share
 10. Canopy Growth


GW Pharmaceuticals

Drivna av framgången hos dess främsta cannabisbaserade medicin Epidiolex som behandlar anfall har detta bioteknik-företag fått tillstånd från regeringen att producera marijuana-relaterad medicin och ta användningen av medicinsk cannabis till nästa nivå.

Framgången av Epidiolex, som har uppvisat relativt många mindre bieffekter jämfört med annan medicin, resulterade i nettoförsäljningar på $122 miljoner bara under fjärde kvartalet 2020.

Företaget är i de sista stegen för att få Sativex godkänt, en medicin baserad på CBD och THC-extrakt från cannabis som är ämnad att behandla multipel skleros.

GW Pharmaceuticals andelar är ett måste att hålla koll på om man tar hänsyn till framgången av deras flaggskepp med sin cannabis-baserade medicin och utsikter om mer marijuana-vänliga policys.

Trulieve

Floridabaserade Trulieve har 73 lokala outlets och 5 outlets i andra stater. Deras kontrollerade strategi för expansion tillsammans med en koncentrering på lokal expansion har hjälpt att kapitalisera på detta företags stora ekonomi.

Nettoförsäljningar har dubblats till över $350 miljoner under det senaste finansåret.

Innovative Industries

Innovative Industries är inte involverade i weed-industrin direkt. Detta fastighetsbolag erbjuder växthus och industriella anläggningar för cannabisbaserade företag. Detta innebär ett triple net-lease: arrendatorns betalar för underhåll, försäkring och skatter. Resultatet ger förutsägbara och stabila vinster.

Företaget har ett marknadsvärde på över $5,1 miljarder i skrivande stund. Allt eftersom marijuana både för fritids- och medicinska syften fortsätter att öka är förväntningarna på detta företag bullish.

Cronos Group

Stärkta av investeringar från det amerikanska tobaksföretaget Altria har andelarna i Chronos Group gjort bra ifrån sig mellan oktober 2020 och februari 2021 innan de halverades i värde. TIll skillnad från GW Pharmaceuticals fokuserar detta företag på tillhandahålla redaktionell marijuana.

GrowGeneration

Detta är ännu ett företag som inte hanterar marijuana på ett bokstavligt sätt. Men de är den största leverantören av hydroponisk utrustning och har dragit väldigt stor nytta av den speciella skötsel som krävs för att odla marijuana. Allt eftersom avkriminaliseringen fortsätter kan detta företag dra in fördelarna.

Experttips för att investera i marijuanaaktier

Cannabisindustrin är fortfarande ny. Handlare bör därför hålla koll på nyheter om industrin som kan påverka cannabisrelatera aktier uppåt eller nedåt.
- Alice Wanjiku

Varför investera i cannabisaktier?

Du bör överväga att investera i cannabisaktier eftersom det är en ny industri som fortfarande är i sin linda, vilket innebär att en del relaterade aktiers andelspriser kan öka exponentiellt när marknaden mognar. Men det ska nämnas att de flesta marijuanaföretagen har rapporterat netförluster det senaste året (i skrivande stund).

Vanliga frågor och svar

 1. Vårt främsta val av aktie, om man tar hänsyn till både medicinsk och rekreationell marijuana, är GW Pharmaceuticals. Men saker kan ändras så det är alltid viktigt att du gör dina egna undersökningar snarare än att lita helt på aktietips.
 2. Legaliseringen av marijuana runt om i världen har bara startat. Utsikten för industrin är bullish så det kan vara ett bra tillfälle att investera i marijuanarelaterade aktier.
 3. Det starkaste marijuanaföretaget finansiellt sett är Curaleaf Holdings som har ett marknadsvärde på $11,4 miljarder i skrivande stund.
 4. Du kommer inte bryta några droglagar genom att investera i cannabisrelaterade aktier, men du kommer behöva kunna öppna ett handelskonto hos en mäklare.
 5. Den bästa marijuanaaktien för nybörjarinvesterare är Advisor Share Pure US cannabis ETF eftersom en ETF sprider ut riskerna över en samling aktier snarare än en enskild aktie.
 6. Forskning på cannabisanvändning fortsätter att visa att det har stort medicinskt värde och att det finns många fördelar med dess användning i fritidssyften vilken befäster dess värde i den värld vi lever i.