Home > Jämför > Marijuanaaktier

Bästa marijuanaaktierna att köpa 2021

Författare: Alice Wanjiku

Världens uppfattning om cannabis, eller marijuana, har genomgått en stor förändring under de senaste två till tre åren. När pandemin ledde till en global nedstängning sköt behovet av inte bara medicinsk marijuana, utan även rekreationscannabis i höjden.  Legaliseringen av medicinsk marijuana över hela världen har också gett bränsle till kapplöpningen om att investera i cannabisindustrin.

Vi kan med säkerhet säga att det inte finns något enda företag i cannabis-industrin som inte har vuxit under de senaste 12 månaderna. Frågan är vilka som är de bästa att investera i? Läs mer i vår artikel där vi svarar på den här frågan genom att lyfta fram de 10 bästa marijuanaaktierna att köpa 2021.

Översikt över cannabisindustrin

För att förstå cannabisindustrins fenomenala tillväxt från år till år, låt oss titta på dess utveckling. Användningen av marijuana för medicinska ändamål även i minimala mängder har länge setts ner på. Under det senaste decenniet har situationen dock förändrats. Bara i USA har mer än 35 stater legaliserat försäljning av marijuana på något sätt, och försäljningen av CBD-olja har vuxit ravinartat.  

I Kanada legaliserades användningen av marijuana för rekreationsändamål i oktober 2019, vilket skapade ett prejudikat för andra länder. Även om det tog Kanada över 20 år att komma till en sådan milstolpe, planerar olika europeiska länder att utveckla ramverk som skulle kunna tillåta användningen av marijuana för medicinska och rekreationsändamål.

FN:s omklassificering av cannabis som ett mindre farligt läkemedel och dess efterföljande borttagande från listan kommer bara att påskynda denna 20-miljardersindustri ytterligare. Det senaste amerikanska presidentvalet resulterade också i en stor seger för demokraterna. Kamala Harris är sedan länge en förespråkare för avkriminalisering av bland annat marijuana. Om denna lagstiftning skulle gå igenom kommer industrin att förvänta sig en stor framfart. 

Även om användningen av cannabis- eller cannabis-baserade produkter fortfarande är olaglig i de flesta länder är det helt lagligt att investera i cannabisföretag. USA och Kanada står för de flesta av de företag som arbetar med medicinsk cannabis och rekreations-marijuana. De flesta av dessa företag är noterade på New York Stock Exchange (företag i USA) och Canadian venture exchange (Kanadensiska företag) för offentlig handel. 

Vilka är handelstimmarna för marijuanaaktier?

Handelstimmar eller sessioner avser de aktiva timmarna för utbyte av aktier. Eftersom de flesta marijuanaföretag är baserade i Nordamerika handlas det med cannabisaktier aktivt under NYSE-sessionen, 9.30 till 16.00 EST. De ingår också i NASDAQ pre-market, 4.00-9.30 EST, och after-market, 16.00-20.00 EST. På helgdagar är stängningstiden 13.00 EST.

Handel med marijuanaaktie-CFD:er och ETF:er online kan göras 24 timmar om dygnet på vardagar via en nätmäklares app eller webbplats.

Hur man handlar och investerar i marijuanaaktier

1

Öppna ett handelskonto

Öppna ett handelskonto hos en nätmäklare som erbjuder cannabisaktier. Aktivera ditt nya konto genom att klicka på länken som skickas till den e-post som du fyllde i och sätt in pengar på det nya handelskontot.

2

Välj de aktier du vill handla med

Besluta om du vill investera i cannabisaktier eller handla CFD:er eller ETF:er (börshandlade fonder).

3

Börja handla

Analysera marknaden och gör dina cannabisaffärer.

Var kan jag köpa marijuanaaktier?

Det bästa sättet att handla med cannabisaktier är genom en nätmäklare. Handel genom en aktiemäklare gör att du kan få alla noterade aktier på en plattform och få tillgång till ditt handelskonto 24/7.

Vi har listat de bästa marijuanaaktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla med dem hos våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
NIC Inc. (EGOV)
Our score
10
Nic grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Kansas.
NIC aktie stiger mot 21-årshögsta.
2,3B dollar i ett buyout avtal med Tyler Technologies
Description:
Payment methods
Elektronisk överföring, Banköverföring
Full regulations list:
CySEC, FCA
2
Trulieve Cannabis (TCNNF)
Our score
9.3
$353 miljoner dollar i försäljningen under de tre senaste kvartalen
God avkastning under det senaste året
Intäker på omkring17 miljoner dollar i nettoresultat per kvartal
Description:
Payment methods
Elektronisk överföring, Banköverföring
Full regulations list:
CySEC, FCA
3
Aphria (APHA)
Our score
8.7
Företaget är noterat på New York Stock Exchange.
Ett börsvärde.på 7,98B dollar.
Förvärvningen av Tilray förväntas få aktien att stiga det kommande året.
Description:
Payment methods
Elektronisk överföring, Banköverföring
Full regulations list:
CySEC, FCA
4
Cronos (CRON)
Our score
8.5
Ett börsvärde på 6B dollar.
Framträdande aktör inom läkemedelsindustrin.
CRON handlas nära 52-veckors högsta.
Description:
Payment methods
Elektronisk överföring, Banköverföring
Full regulations list:
CySEC, FCA
5
Green Thumb Industries (GTBIF)
Our score
7.9
Tillverkar, distribuerar och säljer olika cannabisprodukter.
God avkastning under det senaste året.
I det senaste kvartalet höjdes intäkterna med 131,1% till 157 miljoner dollar.
Description:
Payment methods
Elektronisk överföring, Banköverföring
Full regulations list:
CySEC, FCA

Topp 10 marijuanaaktier att köpa

Vi valde de bästa marijuanaaktierna att köpa i år baserat på deras kortsiktiga vinster och stabilitet på lång sikt. Stabilitet av aktier i en ung industri som den för cannabis är av yttersta vikt.

De 10 bästa cannabisaktierna att köpa 2021:

 • GW Pharmaceuticals
 • Trulieve
 • Innovative Industrial
 • Cronos Group
 • GrowGeneration
 • ETFMG Alternatice Harvest ETF
 • Aphrla
 • Curaleaf Holdings
 • Advisor Share
 • Canopy Growth

GW Pharmaceuticals

Drivet av framgången hos sitt flaggskepp, det cannabisbaserade läkemedlet Epidiolex, som behandlar anfall, har detta bioteknikföretag ackreditering från regeringen för att producera marijuanarelaterade mediciner, vilket tar medicinsk cannabisanvändning till nästa nivå.

Framgången för Epidiolex, som uppvisade relativt färre biverkningar jämfört med alternativa läkemedel, resulterade i en nettoomsättning på 122 miljoner dollar bara under fjärde kvartalet 2020.

Företaget är i slutfasen av att få godkännande för Sativex, ett läkemedel baserat på cannabis CBD- och THC-extrakt, och siktar på att behandla multipel skleros. Bortsett från detta finns det rykten om många program i det kliniska utvecklingsstadiet som kommer att dra nytta av de cannabis-reformer som leds av demokraterna. GW Pharmaceuticals aktier är helt klart värda att hålla koll på, med tanke på framgången hos deras cannabisbaserade läkemedel och förväntningar på mer marijuanavänlig politik.

Trulieve

Trulieve är baserat i Florida och har 73 lokala butiker och 5 butiker i andra delstater. Den kontrollerade expansionsstrategin i kombination med en koncentration på lokal expansion bidrar till att dra nytta av företagets större ekonomi.

Med en nettoomsättning på över 350 miljoner dollar under de senaste räkenskapsåren, vilket är en fördubbling av föregående års nettoomsättning, bör Trulieves aktier följas noga för uppköpsmöjligheter.

Innovative Industries

Innovative Industries är inte involverade i weedbranschen i bokstavlig mening. Det är ett fastighetsbolag som tillhandahåller växthus och industrianläggningar till cannabisbaserade företag. Innovative Industries har ett marknadsvärde på över 5,1 miljarder dollar. Eftersom marijuanaanvändning för både rekreations- och medicinska ändamål fortsätter att få ett fotfäste, är förväntningarna på detta företag bullish.

Det hyr ut enligt ett trippelt nettoleasingavtal: hyresgästen betalar för underhåll, försäkring och skatter. Resultatet - ganska förutsägbara och konsekventa vinster.

Cronos Group

Stärkta av investeringar från Altria, är de ett amerikanskt tobaksbolag, och Cronos-koncernens aktier har för närvarande gått upp med mer än 80%. Denna Kanada-baserade marijuanaaktie arbetar på andra sidan spektret från GW Pharmaceuticals, då de har fokuserat på tillhandahållande av rekreationsmarijuana. 

GrowGeneration

Detta är ännu ett företag som inte hanterar marijuana i bokstavlig mening. Men eftersom de är den största leverantören av hydroponiska typer av utrustning har de dragit enorm nytta av den specialiserade skötseln som är involverad i marijuanaodling. Detta företag fortsätter att dra nytta av den pågående avkriminaliseringen av marijuana, vilket framgår av mer än 57% tillväxt i nettoomsättningen under det senaste året.

ETFMG Alternative Harvest ETF

Med totala nettotillgångar på över 2 miljarder dollar på bara fem år är dessa aktier något som de intresserade av cannabisindustrin bör notera. De bästa företagen som utgör denna cannabisfond är Kanada-baserade marijuanaföretag.

Aphrla

Canadian Cannabis sales rankar Aphrla som en av de bästa kanadensiska cannabisproducenterna. Oegentligheter i förvärvet av LATAM och nettoförluster som rapporterats under det senaste räkenskapsåret har resulterat i allvarligt undervärderade aktier i Aphrla. Då rötäggen i ledningen som var involverade i LATAM-förvärvet har gallrats ut, och den fortsatta nettoförsäljningsrapporteringen är dessa aktier något att hålla koll på då de förväntas korrigera sin undervärdering.

Curaleaf Holdings

Detta Massachusetts-företag är bland de få rent cannabisbaserade företagen. De var också bland de första företagen att producera marijuanavaporizers. Även om de började som ett medicinskt marijuanaföretag, har det utvecklats för att tillhandahålla livsstilsmärken för att förbättra kundupplevelsen. De kontrollerar hela värdekedjan för sina cannabisprodukter från odling till apotek. De finns i 23 stater hittills.

Advisor Share Pure Cannabis ETF

Detta är en kapitalförvaltningsfond som värderas till nästan 1 miljard dollar. Den fokuserar på flera statliga cannabis-operatörer, och allt eftersom fler stater legaliserar både medicinsk och rekreationell cannabis kan den bara fortsätta stiga. Den består av cirka 30 marijuanaaktier. Det är perfekt för handlare som tycker att investeringar i enskilda cannabisaktier är för riskabelt. 

Canopy Growth

Detta kanadensiska cannabisföretag, som rider på vågen av en investering på 4 miljarder dollar från Constellation Brands, är bland de 3 ledande marijuanaföretagen globalt sett efter börsvärde. Bolaget redovisade nettoförluster i omsättningar för sitt senaste räkenskapsår, men experter säger att aktierna är undervärderade. I kombination med en spekulerad cannabisvänlig amerikansk lagstiftning är det mycket troligt att en priskorrigering kommer att ske, vilket gör dessa aktier värda att hålla koll på.

Experttips om att investera i marijuanaaktier

Cannabisindustrin är fortfarande i sin linda. Därför bör handlare alltid hålla koll på nyheter relaterade till branschen, eftersom de väsentligt påverkar de marijuanaaktiernas priser.

Varför investera i cannabisaktier?

Anledningen till att man bör investera i marijuanaaktier är det faktum att denna industri är i sin linda och kommande lagstiftningar över hela världen kommer att sporra dess exponentiella tillväxt. I alla avseenden ser det ut som en bullish marknad under en ganska lång tid.

Trots alla positiva sidor av cannabisaktier har de flesta marijuanaföretag uppvisat nettoförluster under det senaste året.

Vanliga frågor och svar

 1. Den bästa cannabisaktien just nu, med tanke på både medicinsk och rekreationell marijuana, är GW Pharmaceuticals.

 2. Legaliseringen av marijuana har bara börjat. Branschens utsikter är bullish; att investera i marijuana just nu är därför en säker satsning.

 3. Det starkaste i finansiella termer är Curaleafs Holdings med ett marknadsvärde på 11,4 miljarder dollar.

 4. Vem som helst kan investera och handla i cannabisindustrin.

 5. Den bästa aktien för en nybörjarinvesterare är Advisor Share Pure US Cannabis ETF.

 6. Forskning om cannabisanvändning fortsätter att avslöja dess enorma medicinska värde och de många fördelarna med dess rekreationsanvändning, vilket cementerar dess betydelse i den värld vi nu lever i.