Home > Jämför > Molntjänster-aktier
Börja handla med eToro

Bästa molnaktierna att köpa 2022

Författare: Jim Mwangi Uppdaterad: 21 January, 2022

Före 2020 skulle många investerare förmodligen inte ha övervägt att investera i molnaktier. Covid-19-utbrottet förändrade dock spelet för många företag inom molndatasektorn. Den imponerande avkastning som vissa molnföretag genererade fick många investerare att undra om 2021 var året att investera i molnföretagens aktier.

I den här guiden listar vi de tio bästa molnaktierna att köpa 2021 med information om deras molntjänster.

Var Kan Jag Handla med Cloud-Aktier?

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare vill du handla med aktier på en lättanvänd plattform med säkra och tillförlitliga transaktioner. Du vill också ha en nätmäklare som kan erbjuda dig verktygen, diagrammen, indikatorerna och uppgifterna för att handla effektivt. Här är våra rekommenderade aktier:

1
Alphabet (GOOGL)
Användarbetyg
10
Alphabet är ett holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google.
Moderbolag för andra företag och produkter som Waymo och Verily
Rekordintäkter under 2020, 182.35B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
9.3
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Microsoft (MSFT)
Användarbetyg
8.7
Ett av de starkaste företagen i Tech branschen.
Ledande inom molntjänster, programvara, AI och forskning.
Grundades 1975 av Paul Allen och Bill Gates.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Netflix (NFLX)
Användarbetyg
8.5
P / E tal på 100,04
182.86 miljoner abonnenter
Stabil återkommande intäkter
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Salesforce (CRM)
Användarbetyg
7.9
Ett av de bäst rankade aktierna inom AI-industrin
Ledande inom CRM, med flera molnbaserade applikationer
Bolagets aktier hade vinster över 1000% mellan januari 2010 och december 2020
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad Är Molnaktier?

Molnaktier är aktier eller andelar i företag som erbjuder molnbaserade lösningar. Molnlösningar är olika produkter och tjänster som erbjuds via internet, t.ex. datalagring, nätverk, databaser, servrar och programvara. Genom att använda molnet behöver ett företag inte längre lagra data och program på lokala servrar, utan lagrar dem i fjärrdatabaser som är tillgängliga via internet.

Molntjänster har blivit allt populärare bland privatpersoner och företag eftersom de kan spara kostnader, öka prestanda och produktivitet och garantera ökad säkerhet.

Pandemin av coronavirus tvingade många företag att använda molnbaserad infrastruktur så att deras anställda kunde arbeta hemifrån. Leverantörerna av infrastruktur fick stora vinster, vilket i sin tur påtvingade fler investerare att satsa sina pengar på aktier i molnprogramvara. Även när pandemin avtar fortsätter leverantörerna av molnlösningar att uppnå gynnsamma avkastningar, och deras aktier förväntas fortsätta att uppvisa imponerande resultat under de kommande månaderna. 

Hur Handlar och Investerar man i Molnaktier?

1

Öppna ett Handelskonto

Börja med att öppna ett handelskonto hos en aktiemäklare som du litar på utifrån kriterier som spreadar, rykte, handelsplattform och de finansiella instrument som erbjuds. Du måste ange ditt fullständiga namn, din adress och din e-postadress för att öppna ett konto. Seriösa plattformar insisterar också på identitetsverifiering.

2

Välj Aktier

Nästa steg är att välja vilka molnaktier du ska placera dina pengar i. Börja med vår lista över föreslagna aktier som vägledning och analysera noggrant varje företags resultat genom att gräva dig igenom finansiella rapporter och jämföra viktig statistik. Medan denna grundläggande analys talar om vilka aktier du ska köpa är det teknisk analys (genom att titta på ett kursdiagram) som talar om för dig när det kan vara bäst att köpa.

3

Placera Ditt Köp

Om du inte är redo att handla på riktigt kan du använda en mäklares demokonto för att "handla på papper" med låtsaspengar. När du är redo att handla på riktigt behöver du bara välja en aktie från mäklarens lista, ange det antal aktier du vill köpa eller det belopp du vill investera och trycka på "köp"-knappen för att köpa till det aktuella marknadspriset. Eller placera en pågående order för att köpa senare.

De 10 Bästa Molnaktierna att Handla med

Marknaden för molntjänster är hetare än någonsin, och här är de tio främsta företagen inom denna sektor:

 1. Alibaba Group
 2. Amazon
 3. Salesforce
 4. Handelsdisk 
 5. Dropbox 
 6. Zscaler 
 7. Microsoft
 8. Alfabetet
 9. Twilio 
 10. Workday 

Låt oss nu titta närmare på de fem främsta.

Alibaba Group (NYSE: BABA)

Alibaba är den ledande leverantören av infrastrukturella tjänster (IUS) och infrastruktur som tjänst (IaaS) i Asien och Stillahavsområdet. Företaget vill fokusera på molntjänster som sin huvudsakliga verksamhet under de kommande åren.

En attraktiv sak med att investera i detta företagsaktie är att Alibaba Group har en plan för att investera hela 28 miljarder dollar i molninfrastruktur under de kommande två åren.

Amazon (NASDAQ: AMZN)

Amazon är mest känt för sin bokförsäljning och andra detaljhandelsverksamheter, men är den ledande aktören inom molndataindustrin med 32 % av den totala marknadsandelen. Liksom de flesta andra molnleverantörer drog Amazon Web Services nytta av Covid-19-pandemin för att öka sin marknad för molninfrastruktur. 

Även om kärnhandeln fortfarande är en stor kassako för Amazon, är företagets molnverksamhet väl positionerad för en enorm tillväxt under de kommande månaderna. Så handel med Amazon-aktier är något som investerare kan se fram emot i år.

Salesforce (NYSE: CRM)

Under de senaste sju åren har Salesforce varit världens största molnbaserade plattform för hantering av kundrelationer (CRM). Dess Government Cloud Plus är positionerat för att ta ledningen som molninfrastruktur för lokala, statliga och federala kunder, entreprenörer och FoU-center i USA.

Företaget tror att dess marknad kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 11 % fram till 2025, vilket är goda nyheter för alla som hoppas kunna investera i CRM-aktien.

Trade Desk (NASDAQ: TTD)

År 2020 steg Trade Desk-aktien med över 250 %, men har handlats nedåt sedan början av året. Denna leverantör av automatiserad reklamteknik och tjänster förväntar sig ännu mer tillväxt baserat på de resultat som redovisades i rapporten för det fjärde kvartalet, detta gör kanske så att aktien börjar gå upp igen.

Dropbox (NASDAQ: DBX)

Dropbox gick först ut på börsen med stor pompa och ståt 2018 då det fanns ett så stort institutionellt intresse för aktien att börsintroduktionen var 25 gånger övertecknad. Även om det här företaget kan se ut som om det släpar efter sina molnkollegor klarar det sig utmärkt med en hygglig kombination av vinst och tillväxt som förväntas hålla i sig åtminstone under hela det här året.

Experttips om att Investera i Molnaktier

De aktier som anges här är bara toppen av isberget för molnaktier. Tricket är att hitta de molnaktier som är de riktiga storfångsterna baserat på affärstillväxt, lönsamhet och intäkter. Affärstillväxtmått fungerar bäst för molnbolag som växer snabbt.
- Jim Mwangi

Varför Ska Du Investera i Molnaktier?

Covid-19 tvingade människor och företag att vidta drastiska åtgärder för digital omvandling. Företagen tvingades införa nya molninfrastrukturer, samarbetsverktyg och produktivitetsprogram. Efter att ha vidtagit sådana åtgärder insåg många företag de pågående fördelarna i form av förbättrade kostnader, tidsåtgång, returer och kundupplevelser.

Även om vi försöker lägga hela situationen med coronaviruset bakom oss är det osannolikt att företagen kommer att återgå till sina gamla, manuella och pappersbaserade processer. Därför är molnlösningar här för att stanna.

Vanliga frågor och svar

 1. Du bör alltid välja en reglerad handelsplattform och använda ytterligare säkerhetsåtgärder som t.ex. tvåfaktorsautentisering (2FA).
 2. De flesta länder betraktar vinst från handel som beskattningsbar verksamhet, så du bör kontrollera din lokala skattelagstiftning innan du börjar handla. I vissa länder kan du handla via skatteeffektiva konton, såsom en ISK (investeringssparkonto) i Sverige.
 3. Vissa mäklare kan erbjuda sina användare ytterligare tjänster, t.ex. bothandel. Du kan också använda dig av stop-loss- och take-profit-ordrar för att automatisera köp och försäljning av aktier.
 4. De ekonomiska störningar som Covid-19 har orsakat har ökat utgifterna för molnprogramvara. Molnaktier blomstrar och (enligt expertinvesterare) förväntas de fortsätta göra det under överskådlig tid.
 5. Välrenommerade mäklare kommer att kräva att få se vissa identitetshandlingar innan du kan öppna ett handelskonto.
 6. De flesta mäklare tillåter handlare att öppna aktiepositioner under marknadens handelstid (vanligtvis 9-17.30, lokal tid) från måndag till fredag.