Home > Jämför > Molntjänster aktier

Bästa molntjänsteaktierna att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Före 2020 skulle vissa investerare förmodligen inte ha funderat på att investera i molnaktier. Emellertid kom Covid-19-utbrottet och förändrade spelet för gott för många företag i molndatorsektorn.

Den massiva avkastningen som genererades av vissa molnföretag förra året var bonkers och fick många investerare att fråga sig om 2021 är året för att investera i cloud computing stock? 

Det här året skulle verkligen vara en bra tid att titta på aktier i molnindustrin. Du behöver inte ens köpa så många på en gång - börja med en liten del molnaktier i din portfölj för bara spekulativa investeringar när du försöker få en känsla av marknaden.

Här markerar vi några av de bästa molnaktierna som är värda att handla 2021.

Vad är molnaktier?

Molnaktier är aktier eller aktier i företag som erbjuder molnbaserade lösningar. 

Molnlösningar är olika produkter och tjänster som erbjuds via internet, såsom datalagring, nätverk, databaser, servrar och programvara. Genom att använda molnet behöver ett företag inte längre lagra sådana verktyg på lokala lagringsutrymmen - de kan spara dem i en fjärrdatabas via webben.

Sedan starten har molnbaserad popularitet ökat stadigt bland människor och företag på grund av dess egenskaper att spara kostnader och öka prestanda, hastighet, produktivitet och säkerhet.

När koronaviruset bröt ut och började sprida sig som ett buskeeld över hela planeten tvingades många företag att vända sig till molnbaserad infrastruktur för att låta sina anställda arbeta hemifrån. Leverantörerna av infrastrukturen slog stora avkastningar i processen, vilket i sin tur tvingade fler och fler investerare att hälla sina pengar i molnprogramvarulager.

När världen går mot att acceptera Covid-19 som den nya normala, fortsätter leverantörerna av molnlösningar att få god avkastning, och deras lager förväntas fortsätta att ge bra resultat under de kommande månaderna.

Hur man handlar och investerar i molntjänsteaktier?

1

Öppna ett gratis konto

Börja med att öppna en handelsräkning med en börsmäklare som du litar på. Välj den bästa mäklaren baserat på deras spreads, rykte, handelsplattform och finansiella instrument som erbjuds, bland annat.

2

Gör en insättning

Olika mäklare har olika riktlinjer för önskade kontominimum, så med tanke på att du sedan ska sätta in ditt initiala investeringskapital på det aktiehandelskonto som du just öppnade.

3

Börja handla

Med lite kontanter på ditt konto är du redo att öppna din första handelsposition. Det hjälper dock om du först övar på att handla molnaktier med ett virtuellt konto innan du handlar med riktiga pengar.

Var kan jag handla molntjänsteaktier?

Det spelar ingen roll om du är en nybörjare eller en erfaren investerare; när du handlar med aktier, vill du ha en lättanvänd plattform med säkra och pålitliga avrättningar.

Plattformen måste också göra det möjligt för dig att hantera dina fonder och investeringar snabbt och smidigt. Det skulle också vara en extra fördel om din mäklare kan erbjuda dig verktyg, diagram, indikatorer och data som hjälper dig att planera din handel bättre,

Här är några av de bästa nätmäklare som du kan handla molnaktier med.

1
Amazon (AMZN)
Vår poäng
10
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
Alphabet (GOOGL)
Vår poäng
9.3
Alphabet är ett holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google.
Moderbolag för andra företag och produkter som Waymo och Verily
Rekordintäkter under 2020, 182.35B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Microsoft (MSFT)
Vår poäng
8.7
Ett av de starkaste företagen i Tech branschen.
Ledande inom molntjänster, programvara, AI och forskning.
Grundades 1975 av Paul Allen och Bill Gates.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
Slack (WORK)
Vår poäng
8.5
401 miljarder dollar i intäkter 2019
Bolaget driver idag en digital molnbaserad plattform för intern kommunikation.
Salesforce har förvärvat mjukvaruboalget Slack för 27,7 miljarder dollar
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Salesforce (CRM)
Vår poäng
7.9
Ett av de bäst rankade aktierna inom AI-industrin
Ledande inom CRM, med flera molnbaserade applikationer
Bolagets aktier hade vinster över 1000% mellan januari 2010 och december 2020
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Topp 10 molntjänster

I några av de snabbast växande teknikföretagen har deras molnaktier skett pris-till-försäljning-multiplar till rekordhöjder, vilket tyder på att marknaden har mycket optimism. Investerare är alltså villiga att betala för den framtida höga tillväxt som de förväntar sig i dessa företag samt deras möjligheter till lönsamhet.

Med cloud computing-marknaden som är hetare än någonsin, här är de 10 bästa företagen att köpa molnaktier i:

 1. Alibaba Group
 2. Amazon
 3. Salesforce.com
 4. Trade Desk Inc.
 5. Dropbox Inc.
 6. Zscaler Inc.
 7. Microsoft
 8. Alphabet Inc.
 9. Twilio Inc.
 10. Workday Inc.

Alibaba Group (NYSE: BABA)

Alibaba är den ledande leverantören av IUS (Infrastructure Utility Services) och IaaS (Infrastructure as a Service) i Asien-Stillahavsområdet. Företaget hoppas att cloud computing kommer att bli dess huvudsakliga verksamhet de närmaste åren.

En attraktiv sak med att investera i detta företagsaktier är att Alibaba-gruppen har en plan att investera hela 28 miljarder dollar i molninfrastruktur under de kommande två åren.

Amazon (NASDAQ: AMZN)

Amazon är den ledande aktören i molndatorbranschen med 32% av den totala marknadsandelen. Liksom de flesta andra molnleverantörer utnyttjade amazon-webbtjänster Covid-19-pandemin för att öka sin molninfrastrukturmarknad.

Även om kärnhandel fortfarande är en stor kassako för Amazon är företagets molnverksamhet väl positionerad för enorm tillväxt de närmaste månaderna. Så att handla med Amazon-aktier är något som investerare kan se fram emot i år.

Salesforce.com (NYSE: CRM)

Under de senaste sju åren,världens största molnbaserade CRM-plattform (kundrelationshantering) har alltid varit från Saleforce.com. Dess Government Cloud Plus hoppas dessutom att ta ledningen som molninfrastruktur för amerikanska lokala, statliga och federala kunder, entreprenörer och FoU-centra.

Företaget tror att marknaden 2025 kommer att växa till en CAGR på 11%, vilket är goda nyheter för alla som hoppas kunna investera i CRM-aktien.

Trade Desk Inc. (NASDAQ: TTD)

2202 steg Trade Desk-aktierna med över 250%. Denna leverantör av automatiserade reklamteknologier och tjänster förväntar sig ännu mer tillväxt baserat på resultaten som publicerades i sin fjärde kvartalsrapport.

Dropbox Inc. (NASDAQ: DBX)

Det var massor av hype och fanfare när Dropbox först började offentliggöras 2018. Det var så stort institutionellt intresse för aktien att börsintroduktionen var 25 gånger övertecknad. 

Och även om företaget kan se ut som om det ligger bakom sina molnkolleger, går det bra med en anständig kombination av vinst och tillväxt, som förväntas pågå under hela detta år åtminstone.

Zscaler Inc. (NASDAQ: ZS)

Zscaler's moln- och nätverkssäkerhetslösningar ansluter användare till externt och internt hanterade applikationer genom att dirigera trafik till ett av dess närmaste 150+ globala datacenter. På så sätt kan Zscaler övervaka varje trafikbyte och genomdriva nödvändiga säkerhetspolicyer som definieras av företagsadministratörer.

Nätverksarkitekturer som Zscaler kallas säker åtkomsttjänstkant, och deras prevalens förväntas växa dramatiskt år över år.

Microsoft (NASDAQ: MSFT)

Microsoft är redan en stor leverantör av molninfrastruktur i världen och kontrollerar cirka 18% av marknaden. 

Företaget erbjuder ett varierat utbud av molntjänster via Azure, inklusive serviceinfrastrukturer, serviceplattformar och hanterade databastjänster. Det nyligen avtäckta Azure Quantum-löftet om att göra ännu mer, vilket kan leda till massiva vinster för Microsoft.

Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOG) 

En av världens snabbväxande molndivisioner tillhör Googles moderbolag Alphabet. Faktum är att Googles molntjänster bara förmörkas i storlek av Amazon och Microsoft.

Några av de stora namnen som körs på Google Cloud Services inkluderar Etsy Inc. (NASDAQ: ETSY), PayPal Holdings Inc (NASDAQ: PYPL) och The Home Depot (NYSE: HD)

Twilio Inc. (NYSE: TWLO)

Varje gång du åker genom Uber (NYSE: UBER) eller Lyft (NASDAQ: LYFT) är tekniken som driver din kommunikation av en san-Francisco-baserad molnkommunikationsplattform som kallas Twilio. 

Twilios tjänster har effektiviserat användningen av applikationer, vilket gör det enkelt för företag och kunder att kommunicera med varandra. För närvarande använder över 150 000 företag Twilios tjänst, och ytterligare tillväxt ligger inför företaget.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY)

Eftersom efterfrågan på programvara för personalhantering fortsätter att växa fortsätter Workday-aktierna. 

Workday erbjuder ett on-demand-verktyg som företag kan använda för att anställa och hantera sina anställda. Sedan förra årets pandemi tvingade många människor att börja arbeta hemifrån har företag mer och mer använt sig av HR-program som Workday.

Även efter en pandemi är företaget redo för 2021 framgång; det är därför vettigt att lägga till WDAY-aktier i din portfölj.

Experttips om investering i molntjänster

Aktierna som listas här är bara toppen av molnet i isberget som du kan investera i. Att välja vilka aktier du ska investera i är verkligen den verkliga fångsten. Förutom att använda traditionella värderingar när man bestämmer vilka aktier som ska köpas, bör man också överväga uppmätta värden för affärstillväxt, lönsamhetsstatistik och inkomsttillväxtstatistik. Beräkningar av affärstillväxt fungerar bäst för snabbt växande molnföretag. De uppmätta värdena tar hänsyn till tillväxten i totala kunder och användare. Det kan också titta på den dollarbaserade nettoexpansionen, aka behållning av intäkter.

Varför investera i molntjänster?

Covid-19 tvingade människor att ta drastiska steg för digital transformation, särskilt genom att tvinga företag att anta nya molninfrastrukturer, samarbetsverktyg och produktivitetsprogramvara. Efter att ha tagit sådana steg insåg de flesta företag sina verkliga fördelar med att förbättra kostnader, tid, avkastning och kundupplevelse.

Även om vi försöker lägga hela coronavirus-situationen bakom oss är det osannolikt att företag kommer att återgå till sina gamla, manuella och pappersbaserade processer. Det betyder att molnlösningar är här för att stanna.

Molnföretagen är därmed inställda på att fortsätta öka i snygg avkastning under de kommande månaderna, och deras aktier förväntas på liknande sätt fortsätta att uppvisa imponerande resultat under hela året.

Vanliga frågor och svar

 1. De flesta molnföretag går ganska bra men fokuserar inte bara på ett enda molnaktie nummer ett. Din aktieportfölj skulle bättre vara en blandning av flera bra presterande aktier i cloud computing-nischen.

 2. De flesta analytiker är för närvarande hausse på molnaktier. Företagets molnutgifter förväntas öka, och som sådan kan investeringar i molnaktier ge stora vinster för handlare.

 3. När du överväger att handla molnaktier är det bäst att arbeta med företag som har högkvalitativa tillväxtutsikter. Lager med rimliga värderingar är också bra att handla med. Men i stället för att bara leta efter en enda specifik stark aktör, sträva efter att bygga en väl diversifierad portfölj med flera molnaktier.

 4. Att investera på aktiemarknaden drivs vanligtvis av en önskan att tjäna pengar, intelligens om marknaderna och kunskap om hur man hanterar risker. Alla med dessa tre attribut kan investera i molnaktier.

 5. Med tanke på den förväntade tillväxten för molnleverantörer 2012 kan nybörjare och investerare hitta god exponering för marknaderna genom att handla molnaktier.

 6. Den ekonomiska störningen som Covid-19 orsakade ökade utgifterna för molnprogramvara. Molnaktier blomstrar och förväntas fortsätta göra det inom överskådlig framtid, därav deras popularitet bland investerare.

 7. De flesta mäklare tillåter handlare att öppna aktiepositioner 24 timmar om dygnet, från måndag till fredag.