Home > Jämför > Nasdaq ETFer

Bästa Nasdaq ETF:er att köpa 2022

Författare: Mir Kamrul

För investerare som vill ha teknikaktier i sin portfölj är Nasdaq ETF:er det bästa alternativet.

I nästa avsnitt kommer vi att guida dig till de 10 bästa Nasdaq ETF:erna att köpa 2021, inklusive en komplett handbok för att handla Nasdaq ETF:er.

När investerare pratar om Nasdaq menar de vanligtvis ett tekniskt tungt Nasdaq Composite Index med nästan 100 företag. Företag i denna grupp varierar i storlek, kvalitet, strugglers och dominants.

Därför kommer de 10 bästa Nasdaq ETF:erna inte bara att innehålla de starka företagen utan även att de som fortfarande kämpar, men med potential. Här är vad du bör veta om Nasdaq ETF:er innan du investerar.

Vad är Nasdaq ETF:er?

Nasdaq 100 Index är ett sätt att följa det bredare Nasdaq Composite Index som består av 100 icke-finansiella företag på Nasdaq-börsen.

Indexet omfattar ett bredare utbud av företag med världens största teknikaktier inom bioteknik, industri, detaljhandel och vård. Dessutom inkluderar Nasdaq 100 framstående företag som läskedryckstillverkaren PepsiCo Inc. och videospelstillverkaren Activision Blizzard Inc.

Nasdaq ETF:er följer en samling av aktier i Nasdaq 100 där en investerare kan köpa ett visst antal eller en viss procentsats. I handel med Nasdaq ETF:er äger investerare de underliggande tillgångarna och följer deras resultat innan de säljer dem till investerare. Nasdaq ETF:er är ett bra sätt att diversifiera portföljen genom att hålla och minska risker med fokus på Nasdaq 100 Index.

Hur handlar och investerar man i Nasdaq ETF:er?

1

Öppna ett handelskonto

Först måste du öppna ett handelskonto hos en mäklare som stöder handel med Nasdaq ETF:er genom att öppna ett nytt konto. Därefter måste du fylla i ett formulär med ditt namn, e-postadress, adress, erfarenhet etc.

2

Välj Nasdaq ETF:er

När du har öppnat kontot ser du listan över handelsbara tillgångar på handelsplattformen, varifrån du du kan se listan över Nasdaq ETF:er. Senare måste du välja det handelsinstrument som du vill tradea.

Därefter måste du finansiera ditt konto med en lämplig betalningsmetod och börja handla.

3

Placera din handel

Efter att ha valt en lämplig Nasdaq ETF är det dags att handla. I ETF-handel kan du ta både köp- och säljpositioner på intradagbasis.

Därför kan du tillämpa valfri handelsstrategi för dina gynnsamma Nasdaq ETF:er med ett robust penninghanteringssystem.

Var kan jag handla med Nasdaq ETF:er?

I handel med Nasdaq ETF:er bör du öppna ett konto på en handelsplattform som stöder Nasdaq ETF:er. Det bästa alternativet är att öppna ett konto hos en reglerad mäklare som har en användarvänlig handelsmiljö.

Vad är tecknen på en pålitlig mäklare?

En bra mäklare förblir alltid transparent genom att visa sina handelsvillkor och nackdelar så att investerare kan ta bättre handelsbeslut.

Dessutom följer en bra mäklare alltid alla regelverk för att säkerställa fondernas säkerhet och en högkvalitativ handelsmiljö. Det finns också andra tecken på en bra mäklare, som insättnings- och uttagsmetoder, live marknadsanalys, bra kundsupport och utbildningsstöd etc.

Baserat på vår studie och forskning rekommenderar vi de tre bästa mäklarna i avsnittet nedan där du kan börja handla med Nasdaq ETF:er.

1
Min. Insättning
$50
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Bästa Nasdaq ETF:er att köpa nu

Vi har tagit fram följande lista över de 10 bästa Nasdaq ETF:erna att handla efter deras utmärkta likviditet, historiska resultat och det starka teamet bakom dem:

 1. Invesco QQQ Trust (QQQ)
 2. ProShares UltraPro QQQ (TQQQ)
 3. ProShares Ultra QQQ (QLD)
 4. ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ)
 5. ProShares Short QQQ (PQS)
 6. Invesco Nasdaq Internet ETF (PNQI)
 7. Invesco NASDAQ 100 ETF (QQQM)
 8. Invesco Nasdaq Next Gen 100 ETF (QQQJ)
 9. Simplify Growth Equity PLUS Convexity ETF (QQC)
 10. ProShares UltraShort QQQ (QID)

Invesco QQQ Trust (QQQ)

Invesco QQQ Trust ges ut av Invesco och har det största marknadsvärdet av Nasdaq ETF:er. Fonden fokuserar på amerikanska Large Cap-aktier med 156,79 miljarder USD värderade tillgångar under förvaltning.

Fondens kostnadsprocent är 0,20%. Det innebär att du behöver betala $20 som förvaltningsavgift för varje $10 000 i investering.

Med den lägsta årsavgiften, den största marknadsvolymen och den bredaste diversifieringen får investerare att inkludera QQQ i de 10 bästa Nasdaq ETF:erna 2021.

ProShares UltraPro QQQ (TQQQ)

ProShares UltraPro QQQ ges ut av Proshares som ger en 3X leveraged exponering mot de största icke-finansiella företagen noterade i Nasdaq.

TQQQ är ett taktiskt korttidsinstrument som inte är lämpligt för ett buy and hold-tillvägagångssätt.

Marknadsvärdet för denna fond är 10,75 miljarder dollar, med en kostnadsprocent på 0,95 procent. Dessutom är den genomsnittliga spridningen för detta instrument 0,01%, vilket är lämpligt för kortsiktig handel.

ProShares Ultra QQQ (QLD)

ProShares Ultra QQQ ges ut av Proshares och ger en 3X leveraged exponering för Nasdaq 100-aktier. Det genomsnittliga värdet av den dagliga handelsvolymen är 180,18 miljoner dollar, med ett totalt börsvärde på 4,11 miljoner dollar.

QLDs genomsnittliga årliga avkastning är 7,66%, vilket är mycket lönsamt för investerare. Därför kan du inkludera detta instrument i de 10 bästa Nasdaq ETF:erna för 2021 om du är okej med en kostnad på 0,95%.

ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ)

ProShares UltraPro Short QQQ utfärdas också av Proshares med 3X leverage. Denna fond är det mest volatila instrumentet jämfört med de tre instrument som diskuterats ovan. Dessutom ger den inriktad omvänd exponering för tekniskt tunga Nasdaq 100.

Det genomsnittliga marknadsvärdet för detta instrument är 1,65 miljarder dollar med en genomsnittlig kostnadsprocent på 0,95 procent.

ProShares Short QQQ (PQS)

ProShares Short QQQ är en annan Nasdaq ETF från Proshares som använder en kombination av Nasdaq 100 Index. Tillgångar under förvaltning för denna fond är värda $554,04 miljoner med en kostnadsprocent på 0,95%.

PSQ ger en årlig avkastning på -4,3% på 15 innehav med en genomsnittlig daglig handelsvolym på 45,45 miljoner USD. Trots den negativa årliga avkastningen har detta instrument stor potential för 2021, eftersom denna ETF har vissa innehav från företag med potential.

Invesco Nasdaq Internet ETF (PNQI)

Internet har blivit ett viktigt inslag, särskilt i framväxande ekonomier. Dessutom hjälpte expansionen av e-handelsindustrin till att öka internetaktierna. Därför kan investerare få ett anständigt resultat av investeringen i internet-ETF:er, och Invesco Nasdaq Internet ETF är ett pålitligt alternativ för detta.

PNQI erbjuder mer än 500% vinst under året med ett marknadsvärde på $1,06 miljarder. Du kan betrakta detta instrument som en betydande investeringsmöjlighet för 2021 med en kostnadsprocent på 0,60%

Invesco NASDAQ 100 ETF (QQQM)

Invesco Nasdaq 100 är en mindre version av QQQ som innehåller de största inhemska och internationella företagen noterade i Nasdaq.

QQQM är ett lämpligt innehav av investeringar, medan QQQ är perfekt för trading. Om du handlar i QQQM kommer du att ansluta dig till ett värderat marknadskapital på $486,83 miljoner, med en kostnadskvoten på 0,15%.

Invesco Nasdaq Next Gen 100 ETF (QQQJ)

Invesco Nasdaq NextGen 100 ETF investerar i både Nasdaq 100 och indexets junior varsity-grupp. QQQJ har nästan $6,4 miljoner i tillgångar under förvaltning, med en kostnadsprocent på 0,15%.

Mer än 46% av denna investering kommer från teknik och kommunikation, med ungefär 10-11% inom diskretionär handel. QQQJ är mindre topptunga än QQQ, där 22% av innehaven kommer från de 10 bästa Nasdaq-aktierna.

Simplify Growth Equities PLUS Convexity ETF (QQC)

QQC försöker investera i ETF:er som följer Nasdaq 100-investeringar med en överläggningsstrategi. Nästan 20% av dess tillgångar allokeras till optionskostnader som byts på over-the-counter-marknaden. Dessa fonder har en icke-linjär relation mellan avkastning och marknadsavkastning med en konvex strategi för att minimera den volatila marknadens nedåtrisk.

QQC har en kostnadskvot på 0,45% med 2,78 miljoner USD under förvaltning.

ProShares UltraShort QQQ (QID)

QID är en aggressiv version av sin systerfond PSQ som följer Nasdaq 100-företaget. Dessutom använder den kombinationen av futures och swappar på QQQ och Nasdaq 100 index swappar.

QID har en jämförelsevis högre kostnadsnivå på 0,95%, men det är inte tillräckligt för att minska dess popularitet.

Experttips för investering i Nasdaq ETF:er

Om du vill dra maximal nytta av handel med Nasdaq ETF:er bör du fokusera på att ha en stark handelsstrategi. Handelsstrategier är en metod för att förutse ett handelsinstruments prisrörelse baserat på beprövade beräkningar. Dessutom bör du inkludera grundläggande aspekter av handelsinstrumentet genom att följa det ekonomiska läget och de grundläggande nyheterna. Slutligen kan du minimera kontrollerbara risker genom att följa ett starkt penninghanterings- och handelshanteringssystem. Sammantaget, efter dina personliga preferenser, är en systematisk metod det enda sättet att få maximal nytta av Nasdaq ETF-handel.
- Mir Kamrul

Varför handla Nasdaq ETF:er?

Nasdaq 100 är ett av världens största index som inkluderar 100 inhemska och internationella icke-finansiella företag noterade på Nasdaq Stock Exchange.

Dessutom inkluderar Nasdaq 100 framstående teknikföretag i världen så som Apple (AAPL), Microsoft (MFST), Amazon (AMZN), Alphabet (GOOGL), etc.

Teknik är den sektor som har mest potential just nu. Därför indikerar handel med Nasdaq ETF:er en mycket positiv potentiell trend där det är enkelt att dra in vinster jämfört med andra sektorer.

Dessutom kan framstående teknikföretag säkerställa marknadsstabilitet som ofta är viktigt för en investerare.

Vanliga frågor och svar

 1. Invesco QQQ Trust (QQQ) är den främsta Nasdaq ETF:en baserat på börsvärde, kostnadsförhållande och prisstabilitet.

 2. Nasdaq ETF:er följer de 100 bästa icke-finansiella aktiernas resultat på Nasdaq-börsen, vilket indikerar att det är en bra investeringsmöjlighet.

 3. Både detaljhandlare och institutionella handlare investerar i Nasdaq ETF:er.

 4. En aktie är en aktieenhet, medan Nasdaq ETF är en samling av aktier som följer Nasdaq 100-aktier. I handel med Nasdaq ETF:er kan traders köpa och sälja positionen på intradagbasis, vilket är omöjligt vid aktiehandel.

 5. Eftersom Nasdaq ETF:er baseras på framstående teknikföretag är det perfekt för nybörjare att börja handla.

 6. Den totala storleken på Nasdaq ETF:er är inte tillgänglig just nu.