Home > Jämför > Nätmäklare

Bästa nätmäklaren 2022

Författare: Jim Mwangi

Med den långa, ständigt växande listan över nätmäklare kan det vara ganska avskräckande att hitta ett konto som uppfyller alla dina handelsbehov.

Handelsplattformen där du skapar ditt konto måste stötta dig och inte arbeta emot dig. Föga överraskande gör inte vissa skrupelfria mäklare det. Därför har vi samlat de bästa mäklarkontona för att säkerställa säkerheten för de investeringar du arbetat så hårt för att bygga upp.

Vad är en nätmäklare?

En nätmäklare hjälper dig att tjäna pengar genom att erbjuda dig ett sätt att köpa och sälja finansiella produkter som aktier, valutor, fonder, obligationer etc.

Nätmäklare gör trading ännu enklare genom att eliminera behovet av att du fysiskt går till en finansiell institution för att öppna ett handelskonto.

Nätmäklare gör så att du kan skapa och driva ett investeringskonto från ditt hem. Vissa har till och med mobilappar där du kan registrera dig och aktivt tradea när du är på språng.

3 sätt du kan dra nytta av ett nätmäklarkonto

1

Du har absolut kontroll över din investering.

Onlineförmedling eliminerar behovet av en mellanhand mellan dig och de finansiella marknaderna. Kontoägaren kontrollerar köp och försäljning av finansiella order utan att behöva rådfråga någon.

2

Realtidsövervakning av investeringar

Aktiemäklare har avancerade gränssnitt som gör det möjligt för investeraren att se hur deras pengar rör sig i realtid. Att logga in på ditt konto ger dig en omedelbar bild av dina mest aktuella vinster eller förluster.

3

Det är billigt

Traditionella investeringar kräver att du anställer en aktiemäklare för att utföra dina affärer - och det kostar pengar. Handelsplattformar online eliminerar den konventionella mäklaren och spar dig därmed pengar.

Våra val för de bästa nätmäklarkontona

Många olika funktioner och variabler gör vissa nätmäklare bättre än andra.

När du funderar på var du ska öppna ditt handelskonto måste du ta hänsyn till mäklarcourtage och -kostnader, investeringserbjudanden, kundtjänst samt de verktyg och handelsfunktioner som din mäklares plattform erbjuder.

Förmedlingsföretagen nedan utmärker sig genom att ha utmärkta funktioner som gör dem bäst både för nybörjare och aktiva traders.

1
Min. Insättning
$50
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Hur fungerar nätmäklarkonton?

En aktiemäklare har gradvis blivit en oumbärlig lösning för de flesta småskaliga investerare. De tjänster de tillhandahåller gör det enkelt för en enskild person att köpa och sälja aktier, fonder, ETF, forex, råvaror etc.

Det är viktigt att notera att de flesta nätmäklare inte hanterar dina investeringar åt dig. Du är ensam ansvarig för alla handelsbeslut och behåller därför full kontroll över ditt konto. Fördelen med detta är att det inte finns någon risk för att bli offer för bedrägeri.

3 steg för att börja handla med ett nätmäklarkonto

För en nybörjarinvesterare kan det vara ganska överväldigande att komma igång - den finansiella jargongen låter okän och skrämmande, och riskerna är stora och dominerande.

Ändå måste till och med en tusen mil lång resa börja någonstans, eller hur? Nedan följer de tre första stegen du kan ta för att starta din investeringskarriär

Steg 1: Öppna ett gratis handelskonto

Börja med en jämförelse av olika nätmäklarföretag. Utvärdera deras tjänster och plattformars användbarhet för dina investeringsmål. Välj den bästa mäklaren och registrera dig för ett handelskonto hos dem.

Steg 2: Gör en insättning

Sätt in pengar på ditt nyskapade handelskonto på samma sätt som du sätter in pengar på ditt bankkonto.

Steg 3. Börja handla

Pengarna på kontot kan nu användas för att finansiera dina investeringar och köpa eller sälja en mängd tillgångar, inklusive aktier, valutor, obligationer, ETF:er och mer.

Vad är fördelarna med att använda en nätmäklare?

Onlinehandelsmarknaden har många möjligheter som investerare kan utnyttja för att göra vinster. Bekvämligheten med att kunna handla många tillgångar på samma ställe är bara en av de många fördelarna med att handla online.

Andra anmärkningsvärda fördelar inkluderar:

 • Lägre handelsavgifter - du behöver inte göra en stor investering till att börja med och kostnaden för handel är mycket lägre jämfört med traditionella former av finansiell handel
 • Flexibilitet i handeln - du kan handla på språng vida din mobila enhet eller dator. Du kan också köpa eller sälja när det passar dig baserat på dina förutsägelser om marknadsrörelsen.
 • Handel dygnet runt - ditt konto är tillgängligt för dig hela tiden. Så länge de finansiella marknaderna är öppna kan du handla som du vill.
 • Snabbt genomförande av affärer - du kan öppna och stänga positioner på olika marknader med ett enda klick. Du kan också ta ut dina intäkter snabbt och enkelt
 • Fullständig kontroll över ditt konto - du styr själv din investering och du behöver inte någons godkännande innan du tar ett steg på den finansiella marknaden.
 • Tillgång till en mängd handelsverktyg - de flesta mäklare har en rad verktyg för att optimera resultatet av dina affärer

Vilka är nackdelarna med att använda en nätmäklare?

Oavsett om du handlar manuellt eller har en robot som hjälper dig, finns det några hinder som du kan stöta på när du använder en online-mäklare.

Här är några vanliga nackdelar med online-handelsplattformar:

 • Det ligger på investeraren att hantera risker - precis som du har fullständig kontroll över din investering, så har du det fulla ansvaret för att hantera riskerna med finansiell online-handel.
 • Utan bra internetuppkoppling kan dina affärer äventyras - en bra internetuppkoppling gör att du kan hålla koll på marknaderna. Långsam anslutning och internetförseningar kan göra att dina affärer misslyckas.
 • Det är lätt att göra misstag - all handel sker med bara ett knapptryck. Tryck på knappen vid fel tidpunkt, och det kan kosta dig pengar. På samma sätt kan det att leda till förluster om du trycker på den i ett känslomässigt eller mentalt komprometterat tillstånd.
 • Du behöver lära dig - För att dra full nytta av finansiell handel måste du förstå hur marknaden rör sig och vilka faktorer som driver den rörelsen. Detta kräver att du spenderar mycket tid på att lära dig.

Experttips för att välja den bästa nätmäklaren

Din investeringsprofil och dina mål bör vägleda dig när du letar efter ett mäklarkonto. Den mäklare du väljer måste tillgodose dina investeringsmål på bästa möjliga sätt. Tänk på vilken teknik som erbjuds på mäklarens handelsplattform. Är de lämpliga för din investeringsstil och erfarenhet? Till exempel kan en långsiktig investerare vara nöjd med en enkel plattform med lättanvända verktyg och indikatorer. Å andra sidan skulle en aktiv day-trader hellre använda en optimerad plattform med avancerade verktygsindikatorer utformade för att ge användaren en fördel i den snabba världen som är day-trading.
- Jim Mwangi

Hur väljer man de bästa nätmäklarkontona?

När du utvärderar hur mycket ett investeringsföretag är värt finns det några viktiga saker du bör tänka på. I slutändan bestäms dock den bästa mäklaren av dina individuella preferenser och prioriteringar.

Här är en lista med viktiga frågor du bör ställa dig själv om mäklaren innan du litar på dem att sköta dina pengar.

Är aktiemäklaren reglerad?

Inte alla finansiella handelsmäklare agerar för deras kunders bästa. Främst för att många av dem tjänar pengar på att kunden går med förlust. Men specifika myndigheter i varje land utfärdar strikta regler, policyer och mekanismer för investerarskydd, vilket skapar en gynnsam miljö för finansiella traders och investerare att lyckas.

Därför måste den mäklare du väljer regleras av en rättvis, ansedd, erkänd och effektiv tillsynsmyndighet.

Vilka avgifter/courtage tillkommer?

Det är nästan omöjligt att undvika att betala några avgifter alls. Målet bör därför vara att hitta lågprismäklare för att underlätta dina affärer. Vanliga avgifter inkluderar abonnemang på handelsplattformar, avgifter för forskning och data, avgifter för inaktivitet, årsavgifter och spreads. Några av dessa avgifter kan effektivt undanröjas genom att använda en mäklare som inte debiterar dem.

Vilka betalningsmetoder accepteras?

En mäklare som sätter dina behov först gör det enkelt för dig att finansiera ditt konto och ännu enklare för dig att ta ut dina intäkter. Därför bör mäklaren erbjuda ett säkert, friktionsfritt sätt att överföra pengar via olika betalningsmetoder så att kunderna kan använda det som passar dem bäst.

Vilka tillgångar finns att handla?

Nätmäklare har i allmänhet en liknande lista med investeringserbjudanden: aktier, valutor, optioner, fonder, obligationer, terminskontrakt, ETF:er osv.

De investeringar som mäklaren erbjuder kommer att avgöra: 1) om dina investeringsmål kommer att uppnås och 2) hur mycket avgifter och provisioner du kommer att betala. Gå därför till en mäklare som erbjuder tillgångarna du vill investera i till fördelaktiga handelsprovisioner och avgifter.

Finns det ett demo-konto?

Med ett demo-konto kan du lära dig och utveckla dina handelsstrategier gratis och utan några ekonomiska risker. De bästa mäklarna ger sina kunder gratis demo-konton för att öva och finslipa sina handelsstrategier.

Vad är minsta kontosaldo?

I sin strävan att göra handel tillgänglig för fler blivande investerare tar vissa nätmäklare nu ut noll courtage, och deras kontominimum har också försvunnit. Detta innebär i princip att du kan registrera dig för ett konto utan kostnad.

Vilka utbildningsresurser finns tillgängliga?

De flesta mäklare erbjuder gratis utbildning till kontoinnehavare. Resursen kan innehålla videor och handledning som publiceras på mäklarens webbplats. Mäklaren kan också genomföra personliga träningsseminarier på olika platser.

Den mäklare du väljer ska ge dig tillgång till högkvalitativa utbildningsresurser, helst utan kostnad alls.

Finns det hjälp och support tillgängligt?

När du först börjar handla kommer du att inse att du ofta behöver kontakta kundsupport för att få hjälp med ditt konto, affärer eller handelsplattformen. Ibland kommer dina handelspositioner att vara extremt tidskänsliga, så alla problem som uppstår måste lösas snabbt och exakt.

Därför måste den mäklare du väljer göra det enkelt att nå rätt person i deras kundsupportavdelning för att göra din investeringsupplevelse smidig och problemfri.

Finns det en mobil plattform eller app?

Arbeta med en mäklare som låter dig se och justera dina investeringar när du är på språng. Förutom att handelsplattformen är tillgänglig på PC och via webben är det bäst att välja en mäklare som erbjuder den via en mobilapp.

Vanliga frågor och svar

 1. Vissa online-handelsföretag tar ut noll courtage och har inga fastställda kontominimum. Detta gör att vem som helst kan handla aktier, optioner, ETF:er med flera, gratis.

 2. Ett mäklarkonto av god kvalitet för en nybörjare bör ha rimliga investeringskrav och inga dolda kontoavgifter. Mäklaren ska också ge robust och enkel åtkomst till kundtjänst.

 3. Som nybörjare kommer du antagligen inte behöva all extrautrustning som erbjuds av en avancerad handelsplattform. Men du kommer att behöva lite handhållning från kundsupport och utbildningsverktyg, inklusive videor och handledning. Å andra sidan kan aktiva, erfarna traders dra nytta av utbudet av analysverktyg och indikatorer som vissa mäklare har att erbjuda.

 4. Du kan skapa ett nytt konto på några minuter. Lämna några detaljer om dig själv och ha pengar redo för att göra en första insättning.

 5. Som du kanske har gissat hittar nätmäklare sätt att få intäkter för att hålla sina företag igång. De pengarna kommer från deras kunder på flera sätt, inklusive spreads som ska betalas och en mängd andra serviceavgifter.