Home > Jämför > Obligations-ETFer
Börja handla med eToro

Bästa obligations-ETF:erna att köpa 2022

Författare: Alice Wanjiku news-post-updated: Jan 21, 2022

Det föredragna sättet att göra investeringar i tider med stor osäkerhet här obligationer. De gör inte spännande prisuppgångar och är inte lika volatila som aktier, men erbjuder säkra och stabila inkomster. För att minska investeringsrisken ytterligare väljer investerare att investera i ETF-obligationer (börshandlade fonder).

Coronaviruspandemin pågår fortfarande runt om i världen vilket innebär att den ekonomiska osäkerhet kan fortsätta under en överskådlig framtid. Obligations.ETF:er är för närvarande ett bra investeringsalternativ och vi listar här de bästa obligations-ETF:erna att köpa 2021.

Var kan jag handla obligations-ETF:er?

Det enklaste sättet att bli en del av obligations ETF-marknaden är att gå genom en mäklare. Du kan använda dig av en traditionell mäklare eller en nätmäklare. En nätmäklare är bäst eftersom du har alla typer av obligations-ETF:er på en och samma plattform och du får tillgång till din portfölj 24/7. Vi har hittat de bästa mäklarna för obligations-ETF:er.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en obligationsfond?

Låt oss börja med att diskutera vad en obligation är för något. En obligation är ett lån som skiljer sig från ett traditionellt lån genom att vara ett omsättningsbart värdepapper. Obligationer är i stort sett indelade i två kategorier:

 • Statsobligationer är obligationer som utfärdas av staten genom Federal Reserve (i USA), kommuner eller av statliga myndigheter. 
 • Företagsobligationer är obligationer som utfärdas av enskilda organisationer. Den utfärdande organisationens kreditbetyg avgör hur attraktiva obligationerna är, de kan vara allt från högavkastningsobligationer, som har en risk för fallissemang, till företagsobligationer utgivna av etablerade organisationer med utmärkt kreditbetyg och därför en god investeringsgrad.  

Låt oss nu titta på vad en obligations-ETF är. Obligations-ETF:er är börshandlade fonder som innehåller olika fasta värdepapper, långfristiga och kortfristiga skuldebrev och konvertibla värdepapper. 

Även om obligations-ETF:er är ett av de säkraste investeringsinstrumenten kan investeringar i obligationer-ETF utan att förstå hur obligationer fungerar leda till förluster. Den primära faktorn som påverkar ETF-priser och avkastningar är räntor: de är omvänt korrelerade. När räntan stiger, faller obligationer med ETF:er, och tvärtom. 

I kölvattnet av coronaviruspandemin har de globala ekonomierna satt en cap på räntorna att säkerställa överlevnaden för ekonomiskt livskraftiga företag. Räntorna förväntas fortsätta hållas på låga nivåer, vilket effektivt minskar upplåningskostnaderna för att stimulera den ekonomiska återhämtningen. Det här kan resultera i en fortsatt ökning av värdet på obligations-ETF:er under överskådlig framtid.  

Investera i obligationer i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Välj en nätmäklare och öppna ett handelskonto. Aktivera ditt nya konto via länken som skickas till din e-postadress och sätt sedan in pengar på ditt nya konto.

2

Välj ETF:er med små aktier

Välj om du vill investera i obligations-ETF:er eller handla dem via CFD:er. Du kan även göra båda.

3

Börja handla

Screena tillgängliga obligations-ETF:er för att se vilka som matchar dina investerings- och handelsstrategier och göra sedan dina köp.

Bästa obligations-ETF:er att köpa just nu

Nedan följer de bästa obligations- ETF:erna att köpa 2021. De hjälper dig att minska din portföljs riskprofil samtidigt som du får en stabil avkastning. 

 1. Direxion Daily 20+ Year Treasury Bull ETF [TMF]
 2. iShares Core US Aggregate Bond ETF [AGG]
 3. Flexshare Credit-Scored US Long Corporate Bond Index Fund [LKOR]
 4. Vanguard Total Bond Market ETF [BND]
 5. The SPDR Portfolio Long Term Corporate Bond ETF [SPLB]
 6. iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF [LQD]
 7. Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF
 8. The VanEck Vectors Investment Grade Floating Rate ETF [FLTR]
 9. Vanguard Total International Bond ETF [BNDX]
 10. iShares 7-10 Year Treasury Bond ETF [IEF]


Direxion Daily 20+ Year Treasury Bull ETF [TMF]

Denna ETF spårar resultatet av ICE US Treasury 20+ Year Index. Det är en icke-diversifierad fond som består av amerikanska statsobligationer som har en löptid på mer än 20 år. Den har 226 miljoner dollar i förvaltningstillgångar (i skrivande stund) och en kostnadsprocent på 1,05%. Det är en ETF för tålmodiga investerare.

iShares Core US Aggregate Bond ETF [AGG]

AGG-fonden ger investerare tillgång till den breda amerikanska obligationsmarknaden och har innehav inom hela det amerikanska ekonomiska landskapet: federala obligationer, kommunala obligationer och företagsobligationer i stora, medelstora och små företag. ETF::en följer utvecklingen på den amerikanska obligationsmarknaden och ligger på femte plats i mellanliggande kärnobligationer. I skrivande stund har den 86 miljarder dollar i tillgångar. Dessa är under förvaltning och har en kostnadsprocent på 0,04%. Fonden är mycket populär på grund av sin höga likviditet. 

Flexshare Credit-Scored US Long Corporate Bond Index Fund [LKOR]

LKOR är en icke-diversifierad fond som innehåller långa företagsobligationsindex som kategoriserats som av investeringsgrad av Northern Trust. Den mäter dollarobligationer från företag med hög kreditkvalitet och potentiellt höga avkastningar men låg fallissemangsrisk. Den har 54 miljoner dollar i förvaltningstillgångar och en årlig avkastning på 6,5%.

Vanguard Total Bond Market ETF [BND]

BND kombinerar både företags- och statsobligationer och innehåller cirka 18 000 obligationer. Statsobligationer används dock oftare, för att minska riskprofilen. BND är rankad som åtta i de mellanliggande kärnobligationerna. ETF:en har nära 306 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning som en genomsnittlig årlig avkastning på 4%.

The SPDR Portfolio Long Term Corporate Bond ETF [SPLB]

SPLB ETF spårar Bloomberg Barclays amerikanska långfristiga företagsobligationsindex. Alla de underliggande obligationernas resultat screenas med hjälp av detta index, som mäter utvecklingen för företagsobligationer med en löptid på 10 år och mer. Med tanke på detta är det inte konstigt att det rankas som 3:a på listan över de bästa långfristiga obligationerna. Vid tidpunkten då denna artikel skrevs hade ETF:en 892 miljoner dollar i förvaltningstillgångar, en låg kostnadskvot på 0,07% och en årlig avkastning på 4,11%..

Experttips om investering i obligations-ETF:er

Obligations-ETF:er är investeringar med låg risk, men räntor spelar en avgörande roll i deras värdering och prisrörelse. Det är därför allt klokt att titta på de grundläggande räntorna.
- Alice Wanjiku

Varför köpa ETF:er?

Genom obligations-ETF: er kan investerare billigt få tillgång till riktmärkesindex och effektivt minska sin investeringsportföljs riskprofil. Det finns dock fortfarande en risk för förlust, särskilt om räntorna fluktuerar.

Vanliga frågor och svar

 1. Alla obligations-ETF:er som diskuteras här har god potentialen för stabil avkastning med minimala risker 2021.
 2. Absolut. Fram till att den globala ekonomin återhämtar sig helt från coronaviruspandemin kommer obligations-ETF:er att vara det säkraste valet för de som är ute efter jämna avkastningar.
 3. Alla som har ett nätmäklarkonto kan investera i obligations-ETF:er.
 4. Obligations-ETF:er är en samling omsättbara fasta värdepapper medan aktier är aktier i ett enda företag.
 5. Obligations-ETF:er är idealiska för nybörjare eftersom de erbjuder passiv exponering för investeringsmarknaden men med stabil avkastning på ett billigt sätt.
 6. De globala tillgångarna som förvaltas i obligations-ETF:er motsvarar cirka 1,4 biljoner dollar i skrivande stund.