Home > Jämför > Olje-ETFer
Börja handla med eToro

Bäst olje-ETFer att köpa 2022

Författare: Mauricio Carillo news-post-updated: Jan 21, 2022

Exchange-traded funds (ETFer) är en samling av tillgångar så som råvaror, andelar, eller obligationer som är kategoriserade efter deras sektor, region, eller strategi. En ETF kan köpas och säljas under marknadens handelstimmar på samma sätt som du skulle köpa eller sälja en enskild aktie eller något annat finansiellt instrument.

ETFer har blivit populära då de är diversifierade i sig själva (beroende på den specifika ETFen) och tillåter amatörinvesterare att få exponering för tillgångar som guld och olja som de annars kanske inte hade kunnat investera i.

I denna guide tar vi oss en titt på de bästa olje-ETFerna att investera i detta år för att få exponering mot olje-branschen.

Var kan jag handla med olje-ETFer?

De bästa olje-ETFerna att köpa kommer finnas tillgängliga från onlinemäklare. Att avgöra vilken mäklare som är bäst efter deras regleringsstatus, standard för kundsupport, courtage, och andra faktorer. För att förenkla ditt letande har vi hitta några av de bästa nätmäklarna.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en olje-ETF?

En olje-ETFer följer de finansiella förändringarna i olje- och gasindustrin, antingen genom att investera i bensinföretag eller genom att köpa futureskontrakt inom olja och sen sälja den innan den går ut. En investerare i olje-ETFer behöver inte oroa sig för vad som händer under ytan, du behöver bara köpa andelar i ETFen och se på när den följer oljepriset uppåt eller (förhoppningsvis inte) neråt.

Investera i olje-ETFer i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Att öppna ett mäklarkonto är enkelt. Klicka på knappen för “registrera dig” eller “öppna ett konto” på nätmäklarens hemsida och ange den krävda information, vanligtvis ditt namn, telefonnummer, e-postadress, och vilken typ av konto du vill öppna. De flesta mäklare kommer också be dig att bekräfta din identitet, antingen elektronisk eller genom att skicka in någon form av dokumentation.

2

Välj olje-ETFer

När du finansierat ditt konto genom banköverföring, kontokort, eller någon annan metod som PayPal, kan du bestämma vilken olje-ETFer du vill köpa från listan som nätmäklaren presenterar. Ta inspiration från vår lista av olje-ETFer, men gör också dina egna efterforskningar genom att klicka på varje tillgänglig ETF för att få mer information.

3

Utför din handel

ETFer handlas med som enskilda aktier. Ange bara hur mycket du vill investera, antingen genom ett monetärt belopp eller ett antal andelar eller enheter, och klicka sedan på “köp”-knappen. Om du placerar en trade utanför marknadens öppettider, använd en limit-order för att se till att du inte betalar med än du vill betala. Och överväg att lägga till en stop-order på din handel som begränsar din förlust om priset faller i framtiden.

Bäst olje-ETFer att köpa nu

Här är vår lista över de tio bästa olje-ETFerna att köpa detta år.

 1. ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil (UCO)
 2. Invesco DB Oil Fund (DBO)
 3. United States Oil Fund (USO)
 4. ProShares K-1 Free Crude Oil Strategy (OILK)
 5. VanEck Vectors Oil Services (OIH)
 6. iShares U.S. Oil Equipment & Services (IEZ)
 7. Direxion Daily S&P Oil & Gas Exp. & Prod. (GUSH)
 8. ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil (UCO)
 9. Invesco S&P SmallCap Energy (PSCE)
 10. WisdomTree Brent Crude Oil (BRNT)


1. ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil (UCO)

UCO gavs ut av ProShares och skapades 2008. Det följer Bloomberg Commodity Balanced WTI Crude Oil-index. I skrivande stund har den ett värde på $985,84 i tillgångar under hantering (AUM) och dess kostnadskvot är 0,95%. Priset på denna ETF har stadigt ökat under året fram till juni 2021.

2. Invesco DB Oil Fund (DBO)

DBO har följt ett index av futures-kontrakt för råolja sedan 2007. Den har en genomsnittlig daglig handelsvolym på $6,87 miljoner och totalt fem innehav i skrivande stund. Värdet på denna ETF har nästan dubblats mellan april 2020 och maj 2021.

3. United States Oil Fund (USO)

Sedan 2006 har USO följt framför allt korta futures-kontrakt men också den amerikanska dollarn. Den inkluderar fyra råvaror och dess kostnadskvot ligger på 0,79%. Värdet på denna ETF föll långt de första månaderna i 2020 men har stadigt ökat sedan dess.

4. ProShares K-1 Free Crude Oil Strategy (OILK)

OILK är inriktad på futures-kontrakt inom olja med en längd på tre månader. Den skapades 2016 och har en kostnadskvot på 0,68%. Precis som USO har denna ETF stadigt ökat under 2021 efter att den föll under de första månaderna i 2020.

5. VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH)

Sedan 2001 har OIH följt ett index över 25 av de viktigaste och största amerikanska företagen inom oljeindustrin. Den största delen av innehaven är amerikanska (94,85%), följt av italienska. Priset på denna ETF har varit ostadigt men har ökat under året sedan juni 2020.

Experttips för att investera i olje-ETFer

Oljepriset, och till följd värdet på olje-ETFer, drivs av världsnyheter och ekonomiska händelser. Så du bör hålla dig uppdaterad på stora händelser som händer i världen. Om du tror att det värsta av coronaviruset ligger bakom oss kan du se fram emot att efterfrågan på olja kommer öka allteftersom ekonomier fortsätter att återöppnas.
- Mauricio Carillo

Varför handla ETFer?

ETFer är populära eftersom de är mindre riskabla än andra tillgångar som individuella aktier som kan krascha. Om du inte är säker nog för att handla med futures-kontrakt för olja kan ETFer erbjuda den exponering för oljemarknaden som du letar efter.

Vanliga frågor och svar

 1. Vi har listat våra top tio olje-ETFer i denna guide och beskrivit fem av dem.
 2. Olje-ETFer kan vara en god investering om du tror att efterfrågan på olja kommer att öka allteftersom ekonomier fortsätter att öppnas igen efter krisen med coronaviruset.
 3. Olje-ETFer är en passande investering för alla som vill ha exponering för oljepriset utan att behöva handla med futures-kontrakt för olja.
 4. En andel är en enhet av aktier i ett företag. En ETF är en samling av sådana andelar som kan köpas och säljas som en enhet.
 5. Olje-ETFer är bättre för nybörjare än att köpa individuella oljeaktier eller att handla med futures-kontrakt för olja.
 6. Enligt rapporter har de 19 ETFer som handlas på den amerikanska marknaden ett totalt värde på $9,91 miljarder i tillgångar under hantering.