Home > Jämför > REIT aktier
Börja handla med eToro

Bästa REIT-aktier att köpa 2022

Författare: Emmanuel Ekwomadu Uppdaterad: Jan 21, 2022

En fastighetsfond (REIT) är ett företag som äger och vanligtvis driver eller finansierar inkomstproducerande fastigheter eller relaterade tillgångar. Precis som med aktiefonder samlar en REIT medel från många investerare, men den investerar enbart i fastigheter och relaterade tillgångar, såsom kontorsbyggnader, köpcentra, lägenheter, hotell, orter, självlagringsanläggningar, lager och hypotekslån eller lån. Aktier av REIT handlas på en börs, så REIT gör det möjligt för individer att investera och tjäna utdelningar från inkomstproducerande fastigheter utan att köpa och förvalta fastigheterna själva.

I den här guiden förklarar vi REIT-industrin och hur du kan investera i REIT-aktier. Vi erbjuder också våra 10 bästa REIT-aktier att köpa. 

Var kan jag köpa REIT-aktier?

Du kan köpa aktier i olika REIT från någon större börs genom en nätmäklare eller trading-plattform. Det kan dock vara svårt att välja de bästa mäklarna från de många alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Så vi har listat några av de bästa mäklarna nedan. Dessa mäklare har valts ut baserat på handelskommissioner, regulatorisk status och andra unika funktioner.

1
Digital Realty (DLR)
Användarbetyg
10
NYSE listade REIT
Hög avkastning under de senaste 5 åren
22,56% tillväxt i försäljningen under 2020
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
Equinix (EQIX)
Användarbetyg
9.3
Världens största datacenterleverantör
Tungvikt i REITs industrin
Stadig tillväxt i intäkter under de senaste 5 åren
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
American Tower (AMT)
Användarbetyg
8.7
Framträdande aktör inom REITs industrin
Hög avkastning under de senaste 5 åren
7.58B dollar i intäkter under 2020
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Public Storage (PSA)
Användarbetyg
8.5
Världens största self-storage företag
S & P 500 noterade REIT
Ett börsvärde på 41.6B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
American Campus Communities (ACC)
Användarbetyg
7.9
Störst ägare och utvecklare av studentbostäder
4,33% direktavkastning
Grundades 1993
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Översikt över REIT-företagen

Real Estate Investment Trusts (REIT) inrättades av USA:s kongress för att tillåta individer att investera i fastigheter utan att faktiskt äga den fysiska fastigheten. Sedan de etablerades 1960 har REIT vuxit från enkla fastighetsinvesteringar med fokus på bostäder och lägenheter till specialiserade REIT som tillgodoser icke-traditionella fastighetstillgångar som mobilmaster och datacenter. Omkring 87 miljoner amerikaner tros äga REIT genom sina pensionssparande och andra investeringsfonder.

Under 2019 hade REIT-industrin ett börsvärde på 1,3 biljoner dollar. Det är indelat i tre kategorier: reit-värdepapper, reit-lån för hypotekslån och hybrid-REIT. Även om REIT delar vanliga investeringsattribut, innehåller branschen ett varierat utbud av aktörer. Fastighetstyper som ägs av REIT svarar på tillgångs- och efterfrågemått, inklusive bredare makroekonomiska faktorer, såsom räntor, inflation och priset på råvaror som timmer. 

REIT-industrin drabbades hårt av Corona pandemin, eftersom kommersiella fastighetspriser, hyresutrymmen, lagerhus och andra minskade på grund av minskad ekonomisk aktivitet. Tillgången till vaccin och öppnandet av ekonomin har dock fått fastighetssektorn att ta fart.

Vilka är handelstimmarna för REIT-aktier?

Liksom med aktier och ETF:er handlas REIT-aktier på större värdepappersbörser och kan köpas via vanliga nätmäklare. Handelstimmarna för NYSE och Nasdaq är mellan 9.30 och 16.00 New York Time. Vissa nätmäklare kan ha en extra handels tid i form av förmarknads- och eftermarknadstimmar, men de flesta aktier som handlas under dessa speciella timmar lider av likviditetsproblem så det är bättre att handla under normal arbetstid.

Hur köper och investerar man i REIT-aktier?

1

Öppna ett handelskonto

Du behöver ett mäklarkonto eller investeringskonto genom vilket du kan köpa/sälja aktierna i börsnoterade företag och andra finansiella tillgångar, inklusive REIT. Du måste ange ditt fullständiga namn, adress och e-post för att öppna ett konto, och du måste slutföra proceduren "Know Your Cusomer" (KYC) genom att tillhandahålla bevis på identitet och bevis på bostad.

2

Välj REIT-aktier

Cirka 225 REIT-aktier handlas offentligt, så att välja en lämplig REIT kräver djup forskning. Leta efter REIT som köper ett brett utbud av fastigheter för att skydda din portfölj mot volatilitet och marknadscykler. Jämför sektorer, historiska data, pris, beta och analytikers betyg innan du fattar ett beslut.

3

Placera din order

När du har valt REIT-aktien att handla, gör en beställning via din mäklares onlinehandelsplattform. Plattformen har en lista över tillgängliga REIT, så att du kan köpa den du vill genom att placera en gränsorder (för att betala inte mer än du vill) eller genom att acceptera det nuvarande marknadspriset.

Topp 10 REIT-aktier att köpa

Dessa är de bästa REIT-aktierna att köpa 2021 baserat på historisk utveckling och tillgångsportfölj:

 1. Realty Income (NYSE: O)
 2. SL Green (NYSE: SLG)
 3. Empire State Realty (NYSE: ESRT)   
 4. Equinix (NASDAQ: EQIX)
 5. Safehold (SAFE)
 6. Federal Realty (NYSE: FRT)
 7. W.P. Carey (NYSE: WPC)
 8. UDR (NYSE: UDR).
 9. Essex Property Trust (NYSE: ESS)
 10. STAG Industrial (NYSE: STAG)


1. Realty Income (NYSE: O)

Realty Income noterades offentligt 1994 och har sedan februari 2021 ett börsvärde på 21,3 miljarder dollar. Bolaget har sedan starten en historia av att deklarera bonusaktier till innehavare. Realty Income är extremt välskött och har utvecklats mycketbra i en mycket utmanande ekonomi till grund av pandemin och tillväxten inom e-handeln (som har lockat konsumenter bort från fysiska butiker). Realty Incomes aktier returnerade 1,88% under tre månader fram till februari 2021.

2. SL Green (NYSE: SLG)

Manhattans största kontorsägare, SL Green, förvaltar några av de främsta företagsfastigheterna i New York. Bolagets fastighet hyrs ut till högkvalitativa hyresgäster enligt långsiktiga avtal. SL Green lade nyligen till $500M till sitt aktieåterköpsprogram och höjde det till $3.5B. I skrivande stund har REIT en månatlig direktavkastning på 5,7 procent, som har ökat varje år under de senaste tio åren. SL Green returnerade 16,15% under de tre månaderna fram till februari 2021. 

3. Empire State Realty (NYSE: ESRT) 

Empire State Realty Trust äger en avundsvärd portfölj av kontorsfastigheter, inklusive den ikoniska Empire State Building. I februari 2021 hade bolaget ett börsvärde på 2,8 miljarder dollar och kontrollerade 10 miljoner kvadratmeter fastigheter. Empire State har ett kassaflöde på 1,7 miljarder dollar, vilket gör det möjligt att dra nytta av de minskande värderingarna i företagsfastigheter i New York. REIT returnerade 42,92 % mellan november 2020 och februari 2021.

4. Equinix (NASDAQ: EQIX)

Equinix äger och förvaltar 210 datacenter i 25 länder. Till skillnad från den bredare fastighetsmarknaden gynnades datacenterfastigheter av det distansarbete och vistelse-hemma-trend som pandemin medförde. Denna REIT ser ut att dra nytta av den ökande användningen av big-data och analyser, artificiell intelligens och Sakernas Internet (IoT), vilket skulle leda till större efterfrågan på datalagringsanläggningar. Reit steg med 5,17% under månaden fram till februari 2021.

5. Safehold (NYSE: SAFE) 

Safehold revolutionerade fastighetsägandet och värdet genom att separera mark från byggnaden. Företaget äger, förvaltar och finansierar mark, vilket ger ett bättre alternativ för ägarna att låsa upp värdet på marken under sina byggnader. Safehold förvaltas av sin största aktieägare, iStar Inc, och hade ett börsvärde på 4,2 miljarder dollar i februari 2021. REIT returnerade 15.84% under de tre månaderna till februari 2021.

Experttips om att investera i REIT-aktier

När du investerar i REIT, se över tillväxt i intäkter från högre beläggningsgrader och ökande hyror, lägre kostnader och nya affärsmöjligheter. Det är också lämpligt att du undersöker tillgångarna i företagets portfölj och ledningsgruppen som övervakar förvaltningen av dessa fastigheter. Investera inte i REIT-aktier med likviditetsproblem, eftersom du kan få problem med att gå ur din position om det inte finns tillräckligt med köpare eller säljare som är tillgängliga för att ta motsatt sida av dina affärer. Brist på likviditet skulle göra det svårt att sälja till det avsedda priset. Som en allmänregel, handla endast REIT med en handelsvolym på minst 100 000 aktier per dag. Detta säkerställer att det finns potentiella köpare att befria dig från dina innehav när du vill lämna en investering. Se också till att du använder riskhantering eftersom handel med REIT-aktier kan vara riskabelt.
- Emmanuel Ekwomadu

Varför investera i REIT-aktier?

Historiskt sett har REIT levererat konkurrenskraftig totalavkastning på grund av deras höga, stadiga utdelningsintäkter och långsiktiga kapitaluppskrivning. Deras jämförelsevis låga korrelation med andra tillgångar gör dem också till en utmärkt portföljdiversifierare som kan minska den totala portföljrisken och öka avkastningen. 

Vissa REIT-aktier erbjuder konsekventa utdelningar årligen, så även om de inte ökar i värde så mycket som du vill, kan de ändå ge dig en stadig inkomstkälla. Vissa av dem driver bra företag men är bara undervärderade av marknaden, och din roll som investerare är att hitta dessa fynd.

Vanliga frågor och svar

 1. Många nyheter finns tillgängliga på sociala mediekanaler, till exempel Twitter och Facebook. Många experttraders erbjuder också råd om sådana medier. Du kan också lägga till aktien i en portfölj- och nyhetsspårningsapp som tillhandahåller uppdateringar relaterade till aktien.
 2. Ja. De flesta länder behandlar vinster från investeringar som en beskattningsbar inkomst. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.
 3. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på att verifiera dina KYC-dokument innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge användarna en säker och trygg miljö.
 4. En reglerad plattform kommer att lista sin regulatoriska status på sin webbplats. En lista över några välrenommerade plattformar finns också i vår guide. Du kan också kontrollera webbplatsen för den relevanta tillsynsmyndigheten i det land där mäklaren är verksam för att veta om mäklaren är listad bland de certifierade.
 5. Det primära steget är att endast handla med kapital du har råd att förlora och riskera endast 2% av ditt kapital i varje investering. Använd en stop-loss-order för att säkerställa att du inte förlorar mer än du vill riskera. Det kan finnas andra strategier för att minska riskerna, som du kan hitta på webbplatserna för dina handelsplattformar.
 6. Nej. REIT-aktier handlas under marknadstimmar, precis som alla andra aktier. Men vissa mäklare erbjuder handel före och efter marknadstid.