Home > Jämför > REIT ETFer

Bästa REIT ETF:er att köpa 2021

Författare: Mir Kamrul

Real Estate Investment Trust eller REITs är ett fantastiskt sätt att tjäna pengar där du kan känna på ägandet av de underliggande tillgångarna. Om du vill få en garanterad utdelning från en investering är REIT ETF:er ett bra alternativ.

I följande avsnitt guidar vi dig till de 10 bästa REIT-ETF:erna att köpa 2021, inklusive en komplett handelsguide för REIT ETF:er.

Börshandlade fonder (ETF:er) är mycket flexibla för nya investerare eftersom det är billigare än den traditionella aktiemarknaden. Här går vi igenom vad du ska veta om REIT ETF:er innan du investerar.

Vad är REIT ETF:er?

REIT-ETF:er är börshandlade fonder som har REITs och REIT-aktier. Det är ett utmärkt sätt att diversifiera handelsportföljen om du inte kan investera i fastigheter direkt.

Att investera i fastigheter eller REITs är inte överkomligt för de flesta handlare. Därför är handel med ETF:er det bästa sättet att ansluta sig till denna sektor med diversifiering av portföljen.

Investerare kan köpa och sälja ETF:er som andra aktier och handelsinstrument. Dessutom är det mesta av handelsinformationen tillgänglig offentligt vilket hjälper handlare att välja det bästa investeringsalternativet.

Hur handlar och investerar man i REIT?

1

Öppna ett handelskonto

Först måste du öppna ett handelskonto hos en mäklare genom att klicka på ett specifik ställe. Så snart du klickar för att öppna ett nytt konto kommer de att fråga dig om ditt fullständiga namn, postadress, e-postadress etc. och du behöver ge all information.

2

Välj REIT-ETF:er

När du har öppnat kontot, gå till handelsplattformen där tillgängliga tillgångar listas. Senare går du in på listan över ETF:er som du letar efter. Därefter måste du finansiera ditt konto med en lämplig betalningsmetod och börja handla.

3

Placera din handel

Efter att ha hittat listan över REIT-ETF:er är det dags att börja handla. I ETF-handel kan du ta både köp- och säljpositioner på intradagsbasis. Innan du går in i en handel bör du utföra omfattande analyser av den aktuella ETF och öppna handeln med ett lämpligt penninghanteringssystem.

Var kan jag handla REIT-ETF:er?

Många mäklare tillåter handel med REIT-ETF:er. Därför kan det vara lätt att börja handla med en mäklare, men den utmanande faktorn är att identifiera den mest pålitliga mäklaren.

Vad är tecknet på en pålitlig mäklare?

En bra mäklare förblir alltid transparent när det gäller deras tjänster och erbjudanden. Dessutom är reglering obligatorisk för en mäklare för att säkerställa maximal transparens i deras tjänster.

Ett annat tecken är att en bra mäklare vanligtvis erbjuder live marknadsanalys, tekniska och grundläggande aspekter av underliggande tillgångar, live trading sessioner och webinarier för att göra det lönsamt för handlare.

Baserat på vår studie och forskning rekommenderar vi de tre bästa mäklarna i avsnittet nedan; där du kan börja handla med REIT-ETF:er.

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Bästa REIT-ETF:er att köpa nu

Vi har utarbetat följande lista över de 10 bästa REIT-ETF:erna att handla efter deras utmärkta likviditet, historiska resultat och det starka teamet bakom dem: 

 1. Vanguard Real Estate ETF (VNQ)
 2. VanEck Vectors Mortgage REIT Income ETF (MORT)
 3. Vanguard Global ex-U.S. Real Estate ETF (VNQI)
 4. iShares U.S. Real Estate ETF (IYR)
 5. Global X Data Center REITs & Digital Infrastructure ETF (VPN)
 6. iShares Residential Real Estate ETF (REZ)
 7. Schwab U.S. REIT ETF (SCHH)
 8. U.S. Diversified Real Estate ETF (PPTY)
 9. iShares Core U.S. REIT ETF (USRT)
 10. iShares Cohen & Steers REIT ETF (ICF)

1. Vanguard Real Estate ETF (VNQ)

Vanguard Real Estate ETF erbjuder ett brett utbud av fastighetsinvesteringar med en kostnadsprocent på 0,12%. Denna investering inkluderar olika typer av fastigheter, från industri- till bostads- och sjukvårdssektorer. Dessutom inkluderar denna fond nästan 180 olika REIT-aktier som kan diversifiera din handelsportfölj. Om du vill lägga till ETF i American Tower Corp (AMT), Crown Castle International Corp. (CCI) och Prologis (PLD), bör du inkludera VNQ i listan över bästa REIT-ETF för 2021.

2. VanEck Vectors Mortgage REIT Income ETF (MORT)

VanEck Vectors Mortgage REIT Income ETF är en bolån och bolånsbackad ETF med en högre intjäningspotential än traditionell fastighets- eller bolånsREIT.

MORT ger en vinstavkastning på 8% med en kostnadsprocent på 0,5%. Detta företags attraktiva avkastning kan dock ändras av ränterisken. MORT har en ränterisk där du kan drabbas av en ekonomisk förlust vid räntehöjning. Eftersom Fed lovade att hålla räntan låg kan MORT dock ge stabil tillväxt 2021.

3. Vanguard Global ex-U.S. Real Estate ETF (VNQI)

Vanguard Global ex-U.S. Real Estate ETF är ett solidt sätt att diversifiera handelsportföljen till internationella REIT.

Denna ETF följer S&P:s globala fastighetsinvesteringar i USA och fler än 30 länder i världen. VNQI har mer än 640 innehav med en kostnadsprocent på 0,12%. Därför bör du betala 12% för varje 10 000 $.

4. iShares US Real Estate ETF (IYR)

iShares US Real Estate ETF är en av de ledande fastighets-ETF:erna och grundades 2000. Fonden består av mer än 80 innehav med en kostnadsprocent på 0,42%.

Om vi jämför IYR med VNQ kommer vi att se att VNQ är mer kostnadseffektiv. De senaste tre årens sammanlagda totalavkastning är dock högre för IYR på 16,3%, vilket är mycket attraktivt för investerare. Därför, om du vill ha ett brett utbud av olika REIT, kan du betrakta denna ETF som en tillförlitlig investeringsmöjlighet 2021.

5. Global X Data Center REITs & Digital Infrastructure ETF (VPN)

Global X Data Center REITs & Digital Infrastructure ETF är lämpligt för investerare som fokuserar på balanserad exponering med investeringar från datacenteraktier, som Digital Realty (DLR) eller Equinix (EQIX).

Alla investeringar som stöds av den tekniska infrastrukturen är pålitliga för att erbjuda marknadstillväxt 2021.

Fonden startade sin verksamhet i oktober 2020 och hade en kostnadsprocent på 0,5%. Dessutom är avkastningen sedan starten 3,6% vilket är mycket lukrativt för 2021.

6. iShares Residential Real Estate ETF (REZ)

Trots namnet innehar iShares Residential Real Estate ETF större delen av den kommersiella fastighetsinvesteringen. Dessutom, om du är intresserad av att diversifiera portföljen på REITs för bostäder, kommersiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig lagring, skulle REZ vara det bästa alternativet.

Denna ETF följer FTSE NAREIT All Residential Capped Index och tar en kostnadsandel på 0,48%.

7. Schwab US REIT ETF (SCHH)

Schwab US REIT ETF är en kombination av både mREITs och eget kapital med en kostnadsprocent på 0,07%. Dessutom är dess unika drag att inga företag har mer än 10% av investeringen.

SCHH har mer än 140 innehav med ett vägt genomsnittligt marknadsvärde på nästan 34 miljarder dollar. Nästan 43,5% av investeringen kommer från specialiserade REIT och 41,7% från kommersiella REIT. Om du vill få 3% avkastning som ger ett instrument bör du inkludera SCHH i listan över bästa REIT-ETF:er för 2021.

8. US Diversified Real Estate ETF (PPTY)

US Diversified Real Estate ETF tillhandahåller diversifiering av fastighetsinvesteringarna. Kärnelementen i denna investering är från REITs för bostäder, industri och kontor. Denna fond inkluderar en multi-cap ETF med flera företag med olika marknadstak med stabil volatilitet.

PPTY inkluderar företag med starka balansräkningar med hög skuldsättning. Denna fond började sin verksamhet 2018 och har gett en totalavkastning på 27,4% sedan starten. För närvarande har PPTY en kostnadsprocent på 0,49% som kan påverka investerare att inkludera den på listan över de bästa REIT ETF:erna.

9. iShares Core US REIT ETF (USRT)

iShares Core US REIT ETF följer FTSE NAREIT Equity REITs index. Marknadsgränsen för detta instrument fokuserar på REITs inom hälso- och sjukvård, bostäder och detaljhandel. Denna ETF sänkte avgiften och anses nu ha den lägsta innehavskostnaden i detta segment.

Därför, om du vill gå med i marknadsvärdesinstrumentet på $1,64 miljarder med ett kostnadsförhållande på 0,08%, bör du inkludera denna ETF i listan över bästa REIT-ETF:er för 2021.

10. iShares Cohen & Steers REIT ETF (ICF)

iShares Cohen & Steers REIT ETF strävar efter att fånga de 10 bästa amerikanska fastighetsmarknaderna som är stora och likvida baserat på värdepapper och konsolidering.

För närvarande innehar ICF 1,99 miljarder USD under förvaltning med en kostnadsprocent på 0,34%. Dessutom är dess dagliga handelsvolym 7,91 miljoner USD och dess stabila pris kan göra att investerare betraktar den som en potentiell möjlighet till 2021.

Experttips för att investera i REIT-ETF:er

Finansiell handelsframgång beror på hur en investerare implementerar sin handelskunskap med stark handelspsykologi. Dessutom är det mycket viktigt att förstå fastighetsbranschen för varje REIT ETF-handlare. Många företag skapar fonder och REIT-ETF:er där du behöver välja den mest pålitliga och välkända. Du kan göra en lista över de mest pålitliga företagen och identifiera deras lämplighet genom att följa deras tjänster. Men varje investering i världen medför en risk som du inte kan ignorera. Så du bör överväga de makro- och mikroekonomiska utsikterna innan du investerar. REITs är direkt relaterade till konsument- och institutionella investeringar som kan påverka centralbankens beslut. Därför bör du övervaka räntan, sysselsättningsgraden, BNP, konsumtionsutgifter etc.
- Mir Kamrul

Varför handla med REIT-ETF:er?

Om du tycker att REIT-ETF:er är ett bra investeringsalternativ för dig, måste du välja ett specifikt investeringsinstrument.

Varje ETF med större tillgångar under förvaltning kan kräva lägre kostnader. I så fall ligger REIT-ETF:er ett steg före andra sektorer eftersom fastighetsverksamheten är mycket lönsam när det ekonomiska läget är stabilt.

Å andra sidan, om du fokuserar på att diversifiera din investering i olika sektorer, kan du inkludera REIT-ETF:er. Dessutom kan investerare köpa flera ETF:er från flera förvaltningsföretag och ta bort risken som en viss fastighetsförvaltare har gjort genom att driva sina innehav.

Det finns dock inga perfekta ETF:er i REIT, och fördelen med denna sektor beror på investerarnas val och personlighet.

Vanliga frågor och svar

 1. Den främsta REIT-ETF:en beror på börsvärde, kostnadskvot, grundläggande indikatorer etc.

 2. REIT-ETF:er ger en god avkastning i en stabil ekonomi. Därför är det en bra investering när det ekonomiska läget är bra eller kommer att bli bra.

 3. De flesta investerarna i REIT-ETF:er är investerare i detaljhandeln.

 4. En aktie är en aktienhet, medan REIT-ETF: er är en samling av aktier. Vid handel med REIT-ETF:er kan handlare köpa och sälja positionen på intradagsbasis.

 5. För nybörjare är det ofta svårt att investera i REIT direkt. Därför är det bra att börja handla med REIT-ETF:er.

 6. Den totala storleken på REIT-ETF:er är inte tillgänglig just nu.