Home > Jämför > Investera i guld

Bästa sättet att investera i guld 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Sedan urminnes tider har nationer och civilisationer använt guld för att genomföra finansiella transaktioner eller lagra värde. Under en lågkonjunktur anses guld vara en tillflyktsort för investerare. Trots att guldmarknaden stannade under många år har den varit på en bullish marknad under de senaste fem åren, varför vi diskuterar det i det här inlägget. Här har vi sammanställt en lista över de bästa sätten att investera i guld.

Vad är guld?

Guld är en ljus, rödgul, tät, mjuk, formbar och duktil metall. Det är en övergångsmetall bildad av mineralavsättning från heta vätskor som strömmar genom sprickor djupt i jordskorpan. Jämfört med andra element är guld mindre reaktivt men är en bra ledare för värme och elektricitet. Det är också extremt duktilt och smidigt.

Guld betyder olika saker för olika människor, beroende på deras behov. För kemisten är det en metall. För ekonomen eller finansiell expert är det en värdeförvaring. För juveleraren är det ett råmaterial som används för att göra ornament. Det är en sällsynt ädelmetall som används för mynt, smycken och annan konst genom historien. Trots dessa olika användningsområden är den centrala faktorn att guld är mycket värdefullt.

Gulds historia som ädelmetall går tillbaka till 2000 f.Kr. när de forntida egyptierna använde det för smycken. Det var först 560 f.Kr. att guld användes som valuta av köpmän som ville skapa en standardiserad form av pengar för att förenkla handeln. Detta ledde till skapandet av guldmynt stämplat med en tätning, men då var guldsmycken redan allmänt accepterade och erkända i olika hörn av jorden.

Även om guld inte längre används för att backa världsomspännande valutor, som euro och dollar, anses det fortfarande vara en värdebutik. Centralbanker och andra finansiella organisationer, såsom Internationella valutafonden, upprätthåller guldreserver i sina balansräkningar. För närvarande står dessa finansinstitut för nästan en femtedel av världens utbud av överguldsguld.

Sammantaget är guldmarknaden värt cirka 9 biljoner dollar och täcker spotguldmarknaden, guldfutures, CFD: er, guldaktier och guldrelaterade ETF: er.

Vilka är öppettiderna för att handla guld?

Till skillnad från andra varor sträcker sig den internationella guldmarknaden runt om i världen, med kontinuerlig 24-timmars drift från öst till väst under vardagar. Som sådan kan guld när som helst handlas från olika marknader runt om i världen.

Spotguldhandel är tillgänglig 23 timmar om dygnet från 18.00 ET söndag till 17.00 ET fredag. Handel är stängd från 17:00 till 18:00 ET dagligen.

Handla guld i 3 steg

1

Välj ditt föredragna sätt att investera i guld

Guld kan handlas på ett antal sätt. Du kan handla guld genom spotmarknaden, terminskontrakt eller en fond som handlar på en börs, till exempel SPDR Gold Trust (GLD). Beroende på din erfarenhet, riskaptit och kunskap kan du välja ditt föredragna sätt att investera i metallen.

2

Öppna lämpligt handelskonto

Att öppna ett handelskonto beror på vilken handelsmetod du föredrar. Till exempel, om du föredrar att investera genom en fond eller guldaktier, är ett aktiehandelskonto lämpligt. Om du föredrar terminskontrakt öppnar du ett konto hos en futuresmäklare eller en CFD-mäklare.

3

Börja handla

När du har öppnat och finansierat rätt konto kan du börja handla guld. Men när och hur du handlar beror på din handelsmetod för guld. Om du till exempel investerar i guld via en fond kan du bara handla när aktiemarknaden är öppen, men om du handlar spotguld eller terminer kan du handla nästan 24 timmar om dygnet och 6 dagar i veckan.

Var kan jag handla guld?

Fysiskt guld kan handlas på spotmarknaden eller genom terminer. Processen och kapitalet som är involverat kan dock vara långt över gränserna för enskilda investerare. Du kan handla guldföretagens aktier via en börsmäklare eller spekulera på terminsmarknaden genom en futuresmäklare eller CFD-mäklare. Så en mäklare är nödvändig för att komma åt marknaden, oavsett hur du väljer, varför vi har listat våra topp 3 utvalda mäklare i tabellen nedan.

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vilket är det bästa sättet att investera i guld?

Det här är de bästa sätten att handla guld 2021 på grund av en rad olika faktorer, inklusive exponering för marknaden, likviditet, lämplighet för säkring mot inflation och aktiemarknadens volatilitet och avkastning på investerat kapital. De fem bästa sätten att investera i guld 2021 inkluderar:

 1. Guldtacka
 2. Guld futures
 3. Guld CFD: er
 4. Guldaktier
 5. Guld-ETF: er

1. Guldtackor

Du kan investera i guld genom att köpa bullion. Detta innebär att äga guld i mynt eller göt (barer). Bullion-ägare tjänar på att priset på råvaran stiger. Guldmetaller anses vara lagligt betalningsmedel och hålls ofta som reserver av centralbanker och institutionella investerare.

Fördelen med guldmynt framför guldstänger är att de möjliggör mer flexibilitet i finansiella transaktioner. Det är lättare att sälja 20% av dina guldtillgångar i mynt än i barer. Men när du handlar i staplar får du mer värde för guldinnehåll, till skillnad från mynt, där du sannolikt kommer att betala ett pris för ett mynts samlarvärde snarare än dess guldinnehåll. En viktig fråga med att investera i guldmetaller är lagringskostnaderna. Du kan dock investera i guldguld genom onlinehandlare som APMEX eller JM Bullion eller en lokal återförsäljare eller samlare, som kan erbjuda lagringstjänster.

2. Guld futures

Handel med guldfutures är ett bra sätt att spekulera i guldpriset. Det kan också fungera som en alternativ investeringsklass eller en kommersiell säkring för investerare som söker möjligheter utanför traditionella aktier och räntebärande värdepapper. En stor fördel med att använda futures för att investera i guld är tillgången på hävstång, vilket gör att du kan handla större kontrakt med litet kapital.

3. Guld-CFD:er

Contract for Difference (CFD) är ett annat sätt investerare kan tjäna pengar på att handla guld. En näringsidkare spekulerar helt enkelt på guldpriset utan att äga varan. Investeraren ingår ett avtal med en CFD-mäklare för att utbyta skillnaden i guldvärdet mellan den tidpunkt då kontraktet öppnas och den tid det stängs. CFD är instrument med hög hävstångseffekt, vilket gör det möjligt för handlare att använda litet kapital för att handla stora positioner och maximera sina vinster från små prisrörelser.

4. Guldaktier

Att köpa guldaktier är ett annat populärt sätt att individer kan investera på guldmarknaden. Guldaktier är lager av företag som bryter och levererar guld eller använder guld för att producera ornament. En investerare kan investera i företag som bryter och lagrar guld, inklusive guld- och royaltybolag, som fungerar som mellanhänder inom sektorn.

5. ETF-guld

Investerare kan också handla aktier i börshandlade fonder (ETF) som innehar guld som sin underliggande tillgång eller investerar i guldkontrakt. Detta är ett flytande och billigt alternativ för att investera i guld jämfört med alternativ, till exempel guldfutures eller aktier i guldbrytningsföretag. I USA finns det nio guld-ETF: er. Detta exkluderar hävstångs- eller inversfonder och de som har under 50 miljoner dollar i förvaltat kapital (AUM).

Experttips om att investera i guld

Att handla guldkontrakt är ett populärt sätt att tjäna extra pengar. Det bästa sättet att investera i varan är dock att köpa fysiskt guld. Futures och CFD: er gör att du kan dra nytta av prisförändringarna i råvaran, medan investering i guldaktier och ETF gör det möjligt för dig att investera i företag som bryter och lagrar guld. I båda scenarierna äger investeraren inte riktigt den fysiska varan. De tjänar bara till att erbjuda investeraren exponering på guldmarknaden. Om du vill använda guld för att skydda dig mot inflation och marknadsnedgångar, köp inte bara guldaktier, för när det finns en nedgång på aktiemarknaden drar det alla aktier med, inklusive guldaktier. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara att handla guldfutures eller köpa guldmetaller.
- Emmanuel Ekwomadu

Varför investera i guld?

Guld ses som en tillflyktsort som investerare vänder sig till under ekonomiska nedgångar och marknadsvolatilitet. Det fungerar som en säkring mot inflation och valutarisk. Fiat-valutor tenderar att sjunka i värde på grund av inflation och räntor. Detta gör dem ineffektiva när det gäller att bevara välstånd under en lång period. Detta står i kontrast till guld som framgångsrikt har bevarat rikedom genom tusentals generationer.

Vanliga frågor och svar

 1. Förutom att investera i guldmetaller som handlar om fysiskt guld, är de andra sätten att investera i guld bara papperskontrakt och kanske inte stöds av fysiskt guld. Guldfutures kan dock avvecklas med fysiskt guld vid utgången.

 2. Guld har ökat de senaste fem åren, så det är lönsamt att investera i guld.

 3. Med en pålitlig mäklare kan handel med guld-CFD vara den mest lönsamma.

 4. Att investera i guldfonder verkar vara det säkraste.

 5. Ja, guld är en bra investering för nybörjare

 6. Den internationella guldmarknaden spänner över hela världen, med en kontinuerlig 24-timmarsoperation; Således kan investerare handla guld runt världsmarknaderna när som helst.