Home > Jämför > Silveraktier

Bästa silveraktierna att köpa 2021

Författare: Mir Kamrul

Om du planerar att investera i tillgångar som många anser vara något av en tillflyktsort kan du överväga att lägga till silveraktier till din portfölj. I följande artikel hittar du en lista på vad vi anser vara de tio bästa silveraktierna som är värda att investera i 2021, inklusive en komplett guide för hur du ska gå tillväga.

Silver är inte bara en dyrbar metall, men också en värdefull resurs för ett brett spektrum av branscher. Genom århundranden har silver ansetts vara värdefullt och är en av de sju metaller från antiken som den moderna världen byggts på. De som kallar silver för ''den fattiges guld'' är förmodligen inte medvetna om hur användbart silver är i vår värld - men detta faktum återspeglas verkligen i dess värde.

Till skillnad från andra populära metaller, kommer det mesta av efterfrågan på silver från industrisektorn.

Silver har inte bara använts vid sidan av guld för smycken och mynt i många delar av historien, det används också i solpaneler, vattenfiltrering och har den högsta termiska och elektriska ledningsförmågan av någon metall.

Vad är silveraktier?

Silveraktier tillhör de få tillgångar som anses vara en säker tillflyktsort under ekonomisk osäkerhet. På det här sättet liknar silver den mest kända och pålitliga investeringen, guld. Tack vare dess förmåga att behålla sitt värde, även när marknaderna sjunker har silver lockat erfarna investerare att inkludera det i sin portfölj.

Silver är också en värdefull vara i många branscher som har ett ökande inflytande på aktiekursen. Som sådan har investerare också börjat uppmärksamma de bästa företagen silverbrytning. Detta innebär att när priset på denna ädelmetall ökar, ökar också aktiekursen för de företag som producerar den.

Till och med under Corona-virus-pandemin skedde ingen signifikant nedgång i värdet på dessa aktier. Det har fått många investerare att undra vilka aktier som verkligen kommer att gynna dem. Vi kommer att lista vad vi anser är de 10 bästa företagen för silverinvesteringar lite längre ner i artikeln.

Silveraktier erbjuder ett billigare investeringsalternativ till guldaktier, med jämförbar säkerhet.

Hur handlar och investerar man i silveraktier?

1

Öppna ett handelskonto

Innan du börjar investera i silveraktier måste du öppna ett handelskonto på din valda mäklarplattform. Detta är en relativt enkel process, det tar bara några minuter att välja ett användarnamn, ett lösenord och ange en emailadress eller telefonnummer. Efter detta måste du uppvisa viss identifikation för att verifiera ditt konto, till exempel ett giltigt pass eller körkort.

2

Välj silveraktier

När ditt handelskonto är helt aktiverat kan du lägga till medel med ett betalkort eller kreditkort. Dessa insättningar har sällan avgifter, men det är alltid värt att kontrollera när du väljer vilken mäklare du planerar att använda. Navigera till börshandelssidan och välj silver som tillgång. Om du har någon fråga, konsultera livehjälpschatten eller vanliga frågor på plattformen.

3

Placera din handel

Om du är nybörjare är det värt att använda demokontot innan du gör några verkliga affärer. Dessa träningsarenor låter dig få en känsla för plattformen och bli bekväm med handelsmekanismerna, liksom de unika tjänsterna och funktionerna som finns. När du väl känner dig trygg kan du komma igång genom att köpa dina silveraktier och andra utvalda tillgångar.

Var kan jag handla med silveraktier?

Att hitta en plattform som tar ut låga avgifter och har handelsstandarder av hög kvalitet kan vara en utmaning, men inte om du får en knuff i rätt riktning. En bra mäklare kommer alltid att prioritera transparens för sina kunder för att upprätthålla en hög servicestandard, med fokus på att göra affärer så enkla som möjligt. Det är därför vi har gjort vårt bästa för att lista några plattformar som vi tycker erbjuder den mest professionella och konkurrenskraftiga tjänsten som finns.

Bästa silveraktierna att köpa 2021

Följande lista består av vad vi tror är topp 10 silveraktier att handla baserat på marknadsstorlek, historisk utveckling, och framtidsutsikter:

 1. Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM)
 2. First Majestic Silver (NYSE: AG)
 3. iShares Silver Trust (NYSE: SLV)
 4. Hecla Mining (NYSE: HL)
 5. Kuya Silver (CSE: KUYA) (OTC: KUYAF)
 6. Endeavour Silver Corp (NYSE: EXK)
 7. Great Panther Mining LTD (NYSE: GPL)
 8. Coeur Mining Inc (NYSE: CDE)
 9. McEwen Mining Inc (NYSE: MUX)
 10. Pan American Silver Corp (NASDAQ: PAAS)

Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM)

Wheaton Precious Metals arbetar med flera gruvföretag för att etablera sig inom guld- och silverbrytning. Företaget förväntar sig att 40 procent av dess produktionsvolym kommer från dess silver mellan 2021 till 2024.

Företagets silverkontrakt ger rätten att köpa silver till 5,31 dollar per uns under det kommande decenniet.

First Majestic Silver (NYSE: AG)

Detta är ett av de mest prestigefyllda silverbrytningsföretagen. Efter att ha förvärvat Primero Mining Corporation i maj 2018 har First Majestic nu full äganderätt till San Dimas guld- och silvergruva - alla 71867 hektar!

Silver står för cirka 70 procent av First Majestics totala intäkter i skrivande stund.

iShares Silver Trust (NYSE: SLV)

Detta företag är en ETF (börshandlad fond) fokuserad mestadels på silver, de följer och registrerar förändringar i priset för ädelmetallen.

Därför utgör det ett starkt substitut för investerare som vill bli exponerade för uppåtriktade priser för silver utan riskerna med att ha en fysisk metall eller en gruvaktie. ETF:en tar ut en avgift på 0,5% för sina långsiktiga resultat i förhållande till silverpriset.

Hecla Mining (NYSE: HL)

Detta är ett av de äldsta gruvföretagen för ädelmetaller som är noterade på New York Stock Exchange. Det äger mer än 1/3 av allt silver som bryts i USA och kontrollerar också över 1/3 av landets totala silverresurser.

Hecla Mining ansvarar för en enorm andel av USA:s silverförsörjning som kan bli starkare efter situationen med Covid 2021.

Kuya Silver (CSE: KUYA) (OTC: KUYAF)

Kuya Silver Resources är ett nynoterat silverbrytningsföretag som är intresserat av Bethania-gruvan i Lima, Peru. Företaget har intensifierat sitt utvecklingsprogram för gruvor och planerar att bli en  betydande spelare i branschen de kommande tre åren.

En annan spännande egenskap hos Bethania silvergruva är att den ligger mitt i Perus bälte för silver, zink och bly.

Experttips för att investera i silveraktier

Innan du investerar i silveraktier, är det alltid klokt att lära sig allt du kan. Att använda en handelsplattform som erbjuder detaljerat utbildnings- och forskningsmaterial hjälper dig i detta arbete. Ett annat fantastiskt sätt att ta informerade handelsbeslut är att hålla dig uppdaterad med alla relevanta nyheter som utan tvekan kommer att påverka de finansiella marknaderna. Meddelanden om begränsningar för låsning, reglerande förändringar eller uppgångar och nedgångar i fiatvalutor kan alla påverka din investering. Eftersom silver är en kärnkomponent i mycket elektronik kan även teknisk utveckling vara värt att vara uppmärksam på.
- Mir Kamrul

Varför investera i silveraktier?

Silver har accepterats som en ädelmetall i århundraden, inte bara för sin skönhet utan som en bytesvaluta i form av mynt och tackor. Vår kunskap om teknik har dock ökat, så användningsområdet för denna värdefulla metall har också ökat dramatiskt. Som den bästa termiska och elektriska ledaren har den växande marknaden för silver till och med potentialen att överträffa den för guld i framtiden.

Även om man kan välja att faktiskt köpa fysiskt silver i form av göt, föremål eller bullion kan handel med silveraktier göra det möjligt för investerare att dra nytta av metallen och förmögenheten hos de företag som hanterar den.

Det anses vara en säker tillflyktstillgång, och silver medför mindre risk än andra handelsinstrument. Som sagt, det finns aldrig några garantier i det här spelet, och du bör bara investera en summa pengar du har råd att förlora.

Vanliga frågor och svar

 1. Detta beror helt på investerarens behov och förväntningar. Den bästa metoden är att lära sig så mycket som möjligt om de företag du funderar på att investera i, och bestämma vilka som tilltalar dig mest.

 2. Silver har alltid uppfattats som en bra investering, eftersom många anser att silveraktier är en säker tillflyktsort. Huruvida silveraktier är ett bra alternativ för dig beror på vad du vill vinna på din investering. Silveraktierna är mer stabila och motståndskraftiga mot ekonomisk oro, men mindre volatila än andra handelsinstrument.

 3. Silveraktier har funnits lika länge som handeln själv. Som sådan är investering i denna värdefulla metall tillgänglig för både privatpersoner och institutionella investerare.

 4. Silveraktier har mer stabilitet än några andra handelsinstrument och har också stora framtidsutsikter tack vare att ädelmetallen har en begränsad tillgång. Som sådan kan man hävda att silveraktier är ett bra sätt för nybörjare att ta sina första steg in i handeln. Framgång beror dock på det pågående välståndet för de företag du investerar i, och det finns aldrig några garantier för finansiell handel.

 5. Silver har alltid haft en stor närvaro i handelsvärlden. Ädelmetallen ledde faktiskt marknaden tillbaka 2019 och svarade för cirka 85 procent av den globala volymen. Med en ständigt ökande efterfrågan från industrisektorn kommer silver att fortsätta att vara en viktig aktör inom överskådlig framtid.