Home > Jämför > Small cap ETFer
Börja handla med eToro

Bästa småkapitalfond-ETF att köpa 2022

Författare: Alice Wanjiku news-post-updated: Jan 21, 2022

Historiskt sett har börshandlande småkapitalfonder (SMF) överträffat börshandlande storkapital fonder. Tack vare detta lutar vissa investerare sina portföljer mot småkapitalaktier och ETF:er. Dessa investerare anser att chanserna för högre avkastning och större tillväxt uppväger riskerna.

I den här guiden tittar vi på de bästa ETF-fonderna av det här slaget att köpa 2021.

Var kan jag köpa småkapitalfond-ETF:er?

Det finns det många traditionella mäklare och nätmäklare att välja mellan om du vill investera i ETF:er. Dessa dagar är det bäst att använda nätmäklare och vi har hittat några av de bästa för handel med småkapitalfonder, de är utvalda baserat på kriterier som handelserfarenhet, regleringsstatus och användarvänlighet.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en small-cap eller småkapitalfond-ETF?

Small-cap syftar på företag med ett börsvärde på mellan 300 miljoner och 2 miljarder dollar. Dessa mindre företag har potential för enorm tillväxt (men också större risker) jämfört med större företag som redan är etablerade på marknaden.

Även om de är kända för att prestera bättre än den bredare aktiemarknaden, har småföretagssektorn underpresterat de senaste åren, med en totalavkastning på 4,9% vilket kan jämföras med den bredare marknadsavkastningen på 16,3% - mätt av Russell 2000. Småföretagen drabbades hårdast under COVID-19-pandemin, men i takt med att världen vaccineras ökas hopp om att småföretagen kan återhämta sig helt.

För att minska riskelementen som medföljer för dem som vill investera i enskilda småkapitalaktier kan investerare istället investera i småkapitalfonder, som – i likhet med korgar av småkapitalaktier – är mindre instabila och har större diversifiering samtidigt som de fortfarande har höga potentialer för hög avkastning. Till skillnad från fonder är ETF-fonder börsnoterade vilket innebär att de kan handlas med närsomhelst på dagen.

Investera i småkapitalfond-ETF i tre steg

1

Öppna ett handelskonto

Det första du ska göra är att öppna ett konto hos en nätmäklare. Kontrollera provisioner och se upp för dolda avgifter som t.ex. marginalränta (de lånade pengarna) eller serviceavgifter för uttag. Kolla också upp handelsgränser och minimikontosaldon.

2

Välj ETF:er att investera i

Din mäklares plattform visar en lista över tillgängliga ETF:er (inklusive småkapitalfonder) som du kan köpa, och vissa plattformar låter dig filtrera i listorna för att kunna hitta ETF:er från specifika leverantörer eller till låga avgifter.

3

Gör ditt köp

När du har hittat den ETF du vill ha kan du köpa den från nätmäklaren på samma sätt som du skulle köpa en aktie: till ett noterat pris under öppettider, eller till ett högsta pris genom att placera en begränsningsorder inom eller utanför marknadens öppettider.

Bästa småkapitalfond-ETF:er att köpa nu

Vi har letat efter de bästa småkapitalfond-ETF:erna att köpa 2021 för att dra nytta av att saker återgår till det normala i takt med att de nationella och internationella vaccinationsprogrammen rullas ut:

 1. ETFMG Prime Junior Silver ETF [SILJ]
 2. iShares Core S&P Small-Cap ETF [IJR]
 3. Invesco S&P SmallCap ETF ( XSLV ) med låg volatilitet
 4. Sprott Junior Gold Miners ETF [SGDJ]
 5. WisdomTree International Small Cap Dividend ETF [DLS] 
 6. iShares Morningstar Small-Cap Growth ETF [JKK]
 7. iShares Russell 2000 ETF [IWM]
 8. Vanguard ETF [Small Cap-Value] [VBR]
 9. Schwab Fundamental US Small Company Index ETF [FNDA]
 10. Vanguard Small-Cap Growth ETF [VBK]


ETFMG Prime Junior Silver ETF [SILJ]

SILJ ETF består av företag inom mineralutforsknings- och produktionsindustrin. I skrivande stund inkluderar den 490 miljoner dollar (som förvaltas av AUM) amerikanska, kanadensiska och brittiska aktier såsom Pan American Silver Corp, First Majestic Silver Corp och Hecla Mining. Under osäkra tider tenderar människor att investera mer i ädelmetaller, så denna ETF fungerade bra under pandemin.

iShares Core S&P Small-Cap ETF [IJR]

Trots att det är en liten kapitalfond har IJR i skrivande stund över 44 miljarder dollar i tillgångar som förvaltas. Den spårar S&P 600 small-cap index, som inkluderar de 600 bästa small-cap-företagen i Amerikas S & P-index. Trots det stora antalet företag inom denna fond har den en av de lägsta kostnadsnivåerna på endast 0,06%.

Invesco S&P SmallCap ETF (XSLV) med låg volatilitet

Vissa försiktiga investerare kan tveka när det gäller investeringar i småföretagssektorn på grund av dess höga volatilitet. XSLV är skapat för den här typen av investerare. Det är en fond av handplockade småföretag som är kända för sin stabilitet i osäkra tider. Med 120 stabila småföretag har denna fond 1,6 miljarder dollar i förvaltningstillgångar. 

Sprott Junior Gold Miners ETF [SGDJ]

Denna ETF består av småbolag som bryter guld. Det inkluderar företag från Kanada, Australien och USA som är inkluderade tack vare sin styrka när det gäller omsättningstillväxt och aktiekurs. 88% av dessa företag är småbolag, medan medelstora företag utgör de återstående 12%. Denna samling av globala guldföretag uppgår till cirka 123 miljoner dollar AUM. Så länge guld förblir en säker investering bör denna ETF hålla sitt värde.

WisdomTree International Small Cap Dividend ETF [DLS]

DLS är en av de dyraste ETF:erna på denna lista och har en kostnadskvot på 0,58%. I gengäld ger den investerare tillgång till globala småföretag utanför den amerikanska marknaden. Denna ETF är ett utmärkt sätt att diversifiera en portfölj.

Experttips om att investera i småkapitalfond-ETF:er

Även om ETF:er är mindre riskabla än enskilda aktier kan du minska din risk ännu mer genom att sätta en "stopporder" som hjälper dig att ta dig ur din investering och begränsa dina förluster om ETF-priset sjunker med ett visst belopp.
- Alice Wanjiku

Varför handla småkapitalfond-ETF:er?

Småkapitalfonds-ETF:er erbjuder diversifiering av portföljer och en väg att komma åt breda marknader och industrier men med minskade risk och till låga avgifter. ETF:er erbjuder också utmärkt likviditet, så du bör inte ha några problem med att sälja dem när du vill ta ut din vinst, eller begränsa dina förluster.

Vanliga frågor och svar

 1. Precis som en ETF ger diversifiering över flera aktier finns det inget som hindrar dig från att diversifiera ytterligare genom att köpa flera ETF:er. Även om det inte finns någon definitivt nummer ett listar vi här en topp-tio-lista.
 2. När den ekonomiska aktiviteten återgår till det normala efter COVID bör småkapitalsfonder och de ETF:er som håller dem gå allt bättre.
 3. Alla som har ett mäklarkonto som tillåter investeringar i ETF:er kan investera i småkapitalfond-ETF:er, även om inte alla mäklare har alla ETF:er tillgängliga för köp.
 4. ETF:er är samlingar av olika företagsaktier medan aktier avser aktier i ett enda företag. På sätt och vis köper du aktier i alla företag inom en ETF när du köper in dig på en ETF.
 5. Börshandlade fonder gynnar nybörjare eftersom de är diversifierade (dvs. innehåller flera aktier) vilket innebär att ingen enskild aktie kan utplåna hela din investering om den skulle gå i konkurs. ETF:er är också lätta att köpa, precis som aktier.
 6. Small-cap avser företag med ett börsvärde på mellan 300 och 2 miljarder dollar. Storleken på ETF:er - dess förvaltade tillgångar (AUM) - är summan av dess aktieinnehav i de ingående företagen.