Home > Jämför > Solenergi aktier

Bästa solenergi aktierna att köpa 2021

Författare: Ron Mendoza

Det kan ta år innan hela världen blir helt beroende av förnybar energikällor och röra sig bort från fossila bränslen. Men eftersom det läggs större vikt vid klimatförändringar och hållbarhet, fokuserar företag mer på att producera ren energi. Solkraftsindustrin har blomstrat och är förväntas dominera framtidens energimarknad.

 Även med pandemin som orsakade kaos i flera branscher förra året var solkraftsmarknaden praktiskt taget oskadd då solinstallationen växte 2020. I den här artikeln, kommer vi att lista och diskutera några av de tio bästa solcellföretagen som vi tror är positionerade för tillväxt 2021.

Översikt över solenergi företag

Solenergi är omvandlingen av solljus till el genom en process som kallas för den fotoelektriska effekten. Den mest använda tekniken använder solpaneler som kallas solceller (PV). Solkraft är en av de snabbast växande bland alla andra källor till förnybar energi. I USA förra året kan den installerade solcellskapaciteten i Q3 potentiellt dra in 16,4 miljoner hem.

 Den drivkraften fortsätter under 2021 då utsikterna för detta år har en utökad efterfrågan på alternativ energi, vilket kan vara en välsignelse för branschens aktörer på marknaden. Det måste noteras att sådana företag kommer från alla slags sektorer, så som industri, energi och verktyg. Därför kan varje företag uppvisa olika grundläggande faktorer som skulle kunna påverka deras aktiers värde.

Vilka är öppettiderna för solenergi saktier?

Solenergi aktier kan handlas under samma tider som andra aktier på marknaden. Öppettiderna bestäms ofta efter lokal tid i landet där aktien är noterad. Men utanför öppettiderna finns det också ett alternativ att handla med solkraftsaktier före och efter handelstimmarna för mindre likviditet. De flesta aktier handlas under dagtid - 09:30 till 16:00. Men det finns tider som tillhandahålls av börser som kallas pre-market och post-market sessions (före och efter normal arbetstid).

Hur tradear och investerar man i solenergi aktier?

1

Öppna ett handelskonto

Att hitta en bra mäklare är kanske den viktigaste aspekten av handel med solenergi aktier. Du måste använda dig av en mäklare som passar dina investeringsbehov och tillhandahåller den typ av support, säkerhet och verktyg som ger mest nytta. För att registrera ett konto måste du ange ditt fullständiga namn, adress och e-post. De flesta ansedda plattformarna kommer också att kräva att du tillhandahåller bevis på identitet, till exempel ett körkort eller pass för att säkerställa att KYC efterlevs.

2

Välj solenergi aktier

När du har gjort ditt val och har valt rätt mäklare är nästa steg att välj rätt solenergi aktier. Det är viktigt att göra en grundläggande och teknisk analys av det företag du är intresserad av. Jämför företaget med sina konkurrenter och kontrollera det historiska priset för att avgöra om du vill investera i företaget.

3

Utför din trade

Det sista steget är att utföra din handel. Klicka bara på köpknappen och köp aktien. Det är en bra idé att skapa en stop-loss-order för att hantera risker. Aktien måste också övervakas noggrant och nyheter relaterade till aktien måste dokumenteras så att du kan lämna din position om det behövs. På samma sätt kan du också köpa fler aktier för att lägga till din portfölj om det kommer positiva nyheter.

Var kan jag köpa solenergi aktier?

Det finns flera alternativ för att köpa solenergi aktier. Du kan antingen köpa aktierna direkt från företaget genom att delta i en direkt aktieplan (DSP) eller en återinvesteringsplan för utdelning (DRIP). Men med dessa alternativ skulle det vara svårt och dyrare för dig att flytta din exponering från ett företag till ett annat.

Hittills är det bästa alternativet för att köpa solenergi aktier att öppna ett aktiehandelskonto hos en väl reglerad nätmäklare. Detta ger dig bekvämlighet och ett relativt billigare alternativ för att bygga en portfölj av företag med ren energi.

Nedan är en lista över några av de bästa mäklarna för att köpa, sälja och handla med solenergi aktier. Dessa plattformar har valts ut efter ordentlig efterforskning och med beaktande av olika faktorer såsom avgifter, regleringsstatus och andra unika funktioner.

Topp 10 solenergi aktier att köpa

 1. Enphase Energy
 2. SolarEdge Technologies
 3. Canadian Solar
 4. First Solar
 5. Consolidated Edison
 6. Sunrun
 7. Brookfield Renewable Partners
 8. SolarWindow Technologies
 9. Sunnova Energy
 10. Daqo New Energy

Enphase Energy

Enphase Energy är ett teknikföretag som utvecklar energilösningar för hushåll som härrör från solenergi. De är branschens bästa val för mikroinverterare, och har redan 30 miljoner solriktare levererade till olika kunder över hela världen.

Enphase Energys aktie har stigit snabbt de senaste åren. Den bröt $0,65 till $17,87 spannet i mitten av 2019 och tog sig till $222 per aktie i januari 2021. Företaget har ett marknadsvärde på 24,41 miljarder dollar i skrivande stund.

Företagets intäkter ökade med 42,2% under tredje kvartalet och Bidens presidentskap förväntas skapa mer tillväxt för företaget de närmaste åren.

SolarEdge Technologies

SolarEdge Technologies är ett annat företag för solinverterare vars produkter tillgodoser segmentet för bostadsmarknaden samt kommersiella och mindre installationer.

Dess aktiekurs handlades på ett intervall av $97 och $143 förra året men vilar nu på $308,24 per aktie i skrivande stund. Denna tillväxt kan hänföras till dess dominans som leverantör av växelriktare, och de klättrade från den 10:e platsen 2014 till den främsta leverantören av solcellsmätare efter intäkter 2019.

SolarEdge har solid ekonomi med över en miljard dollar i kontanter. Det är också ett av de företag som förväntas dra nytta av den nya administrationen enligt branschexperter.

Canadian Solar

Canadian Solar är en tillverkare av solceller, kiselplattor, solingots, solcellsmoduler, solenergisystem och andra solkraftsprodukter. Det har flera platser världen över, med anläggningar i Kanada, Kina, Indonesien, Vietnam och Brasilien.

Canadian Solar är en medelstor aktie med totalt utestående aktier värda 3,44 miljarder dollar. Sedan 2014 har företaget konsekvent gått med vinst. Analytiker uppskattar den till $57,88 (i skrivande stund) per aktie, aktien är fortfarande billig 2021 när framtidsutsikterna tas med i beräkningen.

JP Morgan höjde till och med prismålet förra månaden till $54 från $50, vilket akiten nådde enkelt och till och med gick upp till $67 per aktie vid ett tillfälle.

First Solar

First Solar är en leverantör av kraftverksanläggning och tillverkar solcellsmoduler. Det är den största solpanelstillverkaren i USA men tjänar också kunder internationellt.

Under tredje kvartalet 2020 rapporterade det en EPS av $1,45. Dess aktiekurs hade ett starkt rally och hoppade från lägsta värde i mars på 28,47 dollar till 109,09 dollar i december. Förra månaden nådde den sin högsta topp på ett årtionde på $112,50.

Nyligen sålde First Solar majoriteten av sina solprojekt till vindkraftsutvecklaren Leeward Renewable Energy eftersom de syftar till att fokusera mer på tillverkning.

Consolidated Edison

Consolidated Edison är den näst största solenergiproducenten i Nordamerika och rankas som sjunde i världen. Det genererade 12,5 miljarder dollar i intäkter under 2019 och har för närvarande ett marknadsvärde på 24 miljarder dollar.

Emellertid har aktiekursen inte återhämtat sig helt från fallet i mars, vilket avbröt dess långvariga uppåtgående bana, vilket ger en utmärkt möjlighet att köpa aktier till ett relativt lägre pris.

Experttips för investering i solenergi aktier

Solenergi aktier tenderar att vara cykliska, vilket innebär att de växer under sommarsäsongen tack vare högre intäkter och minskar under vintermånaderna. Därför är det ofta en bra investeringsmöjlighet att spåra dessa aktier och köpa dem när solkraftsmarknaden är nere och sälja dem när de är på topp. Solkraftsaktier tenderar också att påverkas av statliga subventioner och internationella avtal som International Solar Alliance. Att spåra sådana nyheter kan ge en investerare viss inblick i hur en potentiell solenergi aktie kan bete sig.
- Ron Mendoza

Varför investera i solkraftsaktier?

Att investera i solkraftsaktier ger ett tidigt fotfäste i vad som potentiellt kan vara framtidens ledande energikälla. År 2019 genererade förnybara energikällor 17% av den amerikanska elen, enligt US Energy Information Administration (EIA). Solkraften utgjorde 2% av den siffran - en ökning med 0,5% när alla andra alternativa källors elproduktion, utom vindkraft, sjönk från ett år tidigare.

Därför är exponering i solkraftsföretag ett sätt att komma in i sektorn medan hela branschen fortfarande är i ett tidigt skede. Om världen som helhet går från den icke förnybara kraftsektorn under de kommande åren kan vi se ett helt annat energibranschlandskap, ett som potentiellt kan stjäla några av de marknadsaktörer vi ser idag.

Vanliga frågor och svar

 1. Den vanligaste strategin för att minska risken och skydda investerat kapital är att använda en stop-loss-order. Det finns många andra strategier för att minska risken vid handel som du lätt kan hitta på webbplatser för handelsplattformar.

 2. Ja. De flesta länder betraktar vinst från trading som skattepliktig. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.

 3. En reglerad plattform kommer ofta att insistera på KYC och listar dess reglerade status på webbplatsen. En lista över några ansedda plattformar finns också i guiden ovan.

 4. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på KYC-normer innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge en säker och säker miljö för användarna.

 5. Nej. Solkraftsaktier handlas ofta under öppettider. Fråga din lokala mäklare innan du handlar.

 6. Ja. De flesta mäklare har ett minimikrav på insättning men det varierar beroende på plattform. Kontrollera med din mäklare innan du handlar.