Home > Jämför > Aktier att swingtrada

Bästa aktier att swingtrada 2021

Författare: Jim Mwangi

Aktiemarknaden ger gott om möjligheter för swing traders att tjäna pengar, men för att dra full nytta av det måste du skapa en bra portfölj med de bästa swing trade-aktierna.

Swing traders tjänar pengar genom att förutse åt vilket håll aktiekurserna sannolikt kommer att röra sig nästa gång och dra in vinster när rörelsen blir sann. Målet är att få korta till medellånga vinster över flera dagar eller veckor.

Eftersom det finns en konstant motsättning mellan bulls och bears, pendlar priserna på aktiemarknaden. Detta pendlande innebär möjligheter för swing traders att tjäna pengar. Dessutom, genom att fokusera på hur priset svänger, kan traders dra nytta av både negativ och positiv riktning.

Swing-trading är betydligt mer riskfyllt än konventionella aktieköp och innehav. Hitta därför aktier vars priser är benägna att ofta röra sig. Välkända utlösare för bäst att swing tradea aktier är volatilitet och stora volymer.

Vad är swing trade-aktier?

Swing traders letar efter volatilitet. Den specifika sektorn spelar ingen roll när man letar efter ideala aktier för swing trading. Kom ihåg att målet inte är en långsiktig investering - du behöver därför inte vara alltför påverkad av det grundläggande.

Istället för att titta på statistisk som påverkar ett företags långsiktiga utsikter, leta efter tecken som kan påverka aktiens kortsiktiga prisändringar. 

Lönsam handel kan komma från swing-aktier med tre viktiga egenskaper: 

 • En utlösare: en händelse som sannolikt kommer att utlösa kraftfulla rörelser i aktiekurserna. Detta kan bland annat vara förändringar i företagsledningen, kliniska prövningar hos ett läkemedelsföretag eller oväntade intäkter.
 • Volym: rörelser drivs ofta av volym. De mest idealiska aktierna för swing trading visar ökad volym mer än vanligt.
 • Volatilitet: hög volym går ofta hand i hand med betydande volatilitet. Flyktiga aktier kan vara ett utmärkt tillfälle för en swing trader att tjäna på stora, kortsiktiga rörelser.

Hur tradear och investerar man i swing trading-aktier?

1

Öppna ett handelskonto

Det första steget är att hitta en nätmäklare med låga spreads och ett stort antal globala marknader att handla med. Öppna ett konto och sätt in din initiala investeringssumma. Du måste ange en e-postadress och fullständigt namn för att registrera ett konto. Dessutom måste du tillhandahålla identitets- och adressdokumentation för att följa KYC-reglerna.

2

Välj marknad

När du har bestämt dig för hur mycket du vill investera i swing trading, måste du sedan sätta in pengarna på ditt nyskapade finansiella handelskonto. Välj sedan en aktie efter att ha genomfört grundläggande och teknisk analys. Jämför också aktien med andra och kontrollera de historiska priserna innan du beslutar att tradea.

3

Placera din trade

När du har identifierat den perfekta aktien och möjligheten att tradea, öppna din position. Kontrollera parametrarna en sista gång för att säkerställa att allt stämmer. Kom ihåg att noga övervaka positionen och använda lämplig riskhantering. Kontrollera nyheterna relaterade till aktien regelbundet så att du kan justera positionen därefter.

Var kan jag tradea swing trade-aktier?

En bra mäklare hjälper dig att ta till vara på möjligheter för swing trading var och när de uppstår. De ger dig tillgång till aktiemarknader över hela världen samt en snabb, säker och sömlös handelsplattform.

Ytterligare överväganden som är värda att titta på i din sökning efter en nätmäklare inkluderar de handelsverktyg, forskning, data, appar och utbildning som erbjuds av mäklaren. Nedan finns en lista över några av de bästa mäklarna baserat på avgifter, unika funktioner och regleringsstatus.

1
Coinbase (COIN)
Användarbetyg
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
2
Apple (AAPL)
Användarbetyg
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
6
Bio-Rad Laboratories (BIO)
Användarbetyg
7.8
Grundades 1952
2.55B dollar i intäkter under 2020
P / E-förhållande av 4,7
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
7
NextEra Energy (NEP)
Användarbetyg
7.5
NextEra Energy är världens största producent av vindkraft och solenergi.
Ett börsvärde på 146B dollar.
Bolagets aktier har tredubblats under de senaste fem åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Topp 10 swing trade-aktier att handla

Den vanliga innehavstiden för en swing trader är kort. Emellertid kan man dra in betydande vinster under den perioden, särskilt om förändringen fångas tillräckligt tidigt. Likviditet är således en avgörande faktor för den enskilda aktien som swing traders tradear.

Här är en lista över de tio bästa swing trading-aktierna:

 • Facebook
 • Microsoft Corporation
 • Apple
 • Salesforce
 • Netflix
 • Advance Micro Devices
 • Starbucks Corporation
 • PayPal Holdings
 • Amazon
 • Alphabet

Traders måste dock notera att aktiemarknadsförhållandena är mottagliga för förändringar, så alla handelsbeslut bör styras av rådande marknadsförhållanden.

Facebook (NASDAQ: FB)

Facebook är den obestridda kungen bland sociala medier, och fyller 17 år i år. 

Med en värdering på 760 miljarder dollar i skrivande stund och som S&P 500s sjätte största företag, registrerade Facebook en omsättningstillväxt på 12% och en nettoinkomstökning på 40% år 2020. 

Med tanke på återöppnandet av företag efter pandemin och det massiva inflytandet från sociala medier i nästan allt vi gör, inklusive ekonomi, politik, familj, sport etc., är det vettigt att swing traders noggrant tittar på Facebook-aktien.

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT)

Covid-19-pandemin tvingade många företag över hela världen att påskynda processen med att använda moln- och internetbaserad lösning för samarbeten. Detta innebär i sig mer marknadstillväxt för företag som Microsoft.

Hittills verkar investerare vara nöjda med den totala ökningen i Microsofts försäljning och resultat per aktie jämfört med året innan. Detta Washington-baserade programvaruföretag rapporterar att dess intäkter från kommersiella molnlösningar ökade med hela 34% under det senaste året och dess bruttomarginal ökade med 4% samma år.

Med tanke på detta företags massiva storlek och tillväxt kan Microsoft-aktier betraktas som en värdefull aktie för swing traders.

Apple (NASDAQ: AAPL)

Mitt i det pågående aktiemarknadsrallyt verkar teknikföretagen klara sig ganska bra. Den tekniskt tunga Nasdaq ökade med 1,4% i slutet av januari 2021. Apple är ett av de teknikföretag som har haft en enorm framfart under det senaste året och blivit ett företag på 2 biljoner dollar i skrivande stund.

Med en sådan expansiv tillväxt hittar swing traders bra möjligheter hos Apple-aktien. Företagets resultat under det senaste kvartalet rapporterade en styrka i praktiskt taget alla produktkategorier, vilket är ett tecken på en lovande framtid för deras aktier.

Salesforce (NYSE: CRM)

Vissa kanske undviker Salesforce till fördel för aktier med större tillväxt som handlas för mycket högre värden. Men företagets senaste drag, som övertagandet av Slack med $27,7 miljarder eller Covid-19 "Vaccine Cloud", är tillräckligt stora för att motivera uppmärksamhet från swing traders.

Salesforce är ett teknikföretag som specialiserar sig på cloud computing. Med ett marknadsvärde på 200 miljarder dollar i skrivande stund, har detta företag goda utsikter i framtiden, med en förväntad betydande intäktstillväxt som i år.

Netflix (NASDAQ: NFLX)

Netflix har varit i farten på högsta växel. Förra året steg Netflix-aktien med 53% och verkar vara på radarn hos många swing traders just nu. 

Den senaste prestationen av Netflix är ganska imponerande med tanke på att företaget tidigare ansågs ha bränt kontanter i flera år. Tack vare ett fritt kassaflöde på 1,9 miljarder dollar som genererades under fjolårets covid-19-kaos drar företaget äntligen in pengar som företag ska.

Experttips för att investera i swing trading-aktier

Vanligtvis kommer en aktie att röra sig i en specifik riktning. Med tiden blir höjdpunkterna högre och på samma sätt blir lågpunkterna lägre. Ibland kan riktningen och/eller momentum ändras plötsligt. Som swing trader måste du upptäcka dessa möjligheter snabbt. Du bör dock aldrig utföra dina affärer i blindo. Använd indikatorer som glidande medelvärde för att bekräfta trender och breakouts innan du börjar en handel. Du bör också lära dig att läsa handelsdiagram och tolka mönster. Slutligen, lär dig hur du ställer in bra stop-loss-nivåer. Om du gör det kan det rädda dig från att förlora pengar när saker inte går åt rätt håll för dina affärer.
- Jim Mwangi

Varför investera i swing trade-aktier?

Jämfört med några av de andra långsiktiga handelsstrategierna är swing trading inte särskilt tidskrävande. Investeraren kan till exempel spendera bara två-tre timmar på att köpa och sälja på en dag.

Att tillämpa denna strategi på marknaden handlar om att planera marknadsrörelser och göra kortsiktiga affärer för snabba vinster. Avkastningen är snabb och med en väl sammansatt, diversifierad portfölj är det möjligt att dra nytta av upp- och nedgångar på aktiemarknaden.

Det bästa är att aktiemarknaden erbjuder swing traders flera investeringssätt för att maximera deras möjligheter. Till exempel kan du handla enstaka aktier, aktiegrupper bundna i fonder, stora aktier, tillväxtaktier och många andra.

Liksom alla andra finansiella handelsstrategier medför dock swing trading en betydande risk, särskilt när du lämnar dina handelspositioner öppna över natten. God riskhantering är därför avgörande.

Vanliga frågor och svar

 1. Den vanligaste strategin för att minska risken och skydda investerat kapital är att använda en stop-loss-order. Det finns många andra strategier för att minska risken vid handel som du lätt kan hitta på webbplatser för handelsplattformar.

 2. Ja. De flesta länder betraktar vinst från handel som en skattepliktig händelse. Kontrollera dina lokala skatteregler innan du handlar.

 3. En reglerad plattform kommer ofta att insistera på KYC och listar dess reglerande status på webbplatsen. En lista över några ansedda plattformar finns också i guiden ovan.

 4. Ja. De flesta reglerade plattformar kommer att insistera på KYC-normer innan de tillåter dig att handla. Detta för att ge en trygg och säker miljö för användarna.

 5. Ja. De flesta mäklare har ett minimikrav på insättning men det varierar beroende på plattform. Kontrollera med din mäklare innan du handlar.

 6. De flesta mäklare låter dig öppna positioner på börser runt om i världen. Tack vare tidszonsskillnaderna i dessa börser kan swing traders handla dygnet runt från måndag till fredag.